2023. július 11.barátokkal járt itt 55 A szálloda központi helyen van, a Széchenyi tértől 1 percre. Minden nevezetesség könnyű sétával elérhető innen. A szálloda csendes, modern, tiszta. A személyzet kedves, udvarias. A svédasztalos reggeli tökéletes. Igaz, minden nap teljesen ugyanaz van, de sokféle, tehát lehet úgy válogatni, hogy egy hétig is mást-mást együnk.
Négy féle meleg étel, többféle felvágott, sajtok, vaj, lekvárok, müzli, kávé, tea, gyümölcslevek, gyümölcsök, kenyérpirító, stb. Egy kifogásolnivalót találtunk, a fürdőszobában. Elég nagy a fürdőszoba, van rakodási lehetőség (levett ruháknak), fogasok. A "zuhany"kabin" kicsit furcsa megoldás középen, de nem zavaró. Amit lehet kifogásolni, hogy a zuhanyban nincs egy polc sem, nincs hová lerakni a tusfürdőt, (földre kell dobni) pedig több helyen is van kifúrt lyuk, csavar benne, ahová fel lehetne rakni egy apró polcot a tisztálkodási szereknek. Ennek ellenére nagyon jó szálloda, nagyon jó helyen, jó árban, jól éreztük magunk. Ha Pécsett járunk, legközelebb is ezt választjuk.
2023. február 22., csoporttal járt itt 55 Már többször voltunk ezen a rendezvényen, a fő programokat (átkelés, koporsó vízrebocsájtása, felvonulás) minden évben végignéztük, így most más helyszíneket kerestünk fel. Megnéztük a Kanizsai Dorottya Múzeumot, a Szerb templomot, a Busóudvart, és a Selyemgyár kúlturális negyedet.
A múzeum kivételével, minden helyszínen szinpad és színvonalas program volt. A nagy tömeg ellenére is nagyon jól éreztük magunk, jól szervezett rendezvény. Sok bolt, vendéglátóhely nyitva volt, így könnyen lehetett ennivalót, üdítőt, a bazárokban bármit vásárolni. Ami nem tetszett, hogy a szemeteseket nem ürítették, mindegyik tetősen tele volt, és mellette is sok szemét, mert már bele nem fért. Szinte minden helyszínen, éttermekben is volt, és lehetett használni a "normális" mosdókat, (nemcsak a toj-toj-t). Mi inkább fizetünk egy kultúrált WC használatért. Azonban a Széchenyi téren, a legnagyobb helyszínen, ahol a legtöbb ember volt, bezárták a közönség elől az Ifjusági ház mosdóját. Nagy betűkkel ki is volt írva, hogy "WC használati lehetőség nincs" . Korábbi években volt, és nagyon kellett is mindig hosszú sorok álltak.
2023. február 5.barátokkal járt itt 45 A szálloda szép helyen van, gyönyörű kilátással. A szobák szépek, jól felszereltek, tiszták, az ágy kényelmes, a személyzet kedves. Érkezés napján este 6 órától volt a borkóstoló, ami minimum másfél óra, így a vacsora 8 óra körül kezdődik, ez már elég késői vacsora.
A borkóstoló, borászat és pincebemutatás nagyon színvonalas, jó hangulatú, a borok és borkorcsolyák finomak. A három nap alatt ez volt a legjobb program. Az ezt követő (tányérszervizes) vacsora szörnyű és hideg volt, szerencsére nem is voltunk éhesek, mert a borpincében jóllaktunk a finom borkorcsolyával. Másnap a disznóvágás 7 órától kora délutánig követhető. A hentes nagyon ügyesen, gyorsan dolgozik, füle, farka, bőre, főttmáj kóstolót kínál a vengégeknek, nagyon finom hurkát és kolbászt készít. A programban leírt 16-tól 17-ig tartó friss tepertő kóstoló valószínű elmaradt, mert 16 óra 10 perckor már sehol nem találtuk nyomát sem. A disznótoros ebéd: - húsleves, némi sózás után jó lett, és nem volt teljesen hideg, (másfél decis csészébe kellett szedni a leveshúst, zöldséget, tésztát, és levest) -toroskáposzta épp hogy langyos, nagyon-nagyon sós, -sülthusok finomak, de hidegek, - krumpli ehetetlenül hideg. Vacsora: -sült hurka-kolbász vöröskáposzta finom, de langyos, hagymás tört burgonya teljesen hideg. A sütemények említésre sem méltók, inkább rossz, mint jó. A svédasztalos reggeli finom, nagy választék, tea, kávé, gyümölcslevek. A disznóvágás napján egész napos italfogyasztás kiváló, (pálinka, borok, üdítők, gyümölcslevek, szóda, kávé) az elfogyott italokat rendszeresen pótolták, mind a kinti diszóölésen, mind az étteremben az étkezéseknél.
2023. január 26.barátokkal járt itt 45 A barlangfürdőben jártunk a karbantartás alatti "bakancsos" túrán. Utána ebédelni szerettünk volna, de a nagy parkolóig ez volt az egyetlen szálloda (ill. étterem) amit nyitva találtunk. A recepción érdeklődtünk, hogy az étterem nyitva van e, lehet e ebédelni. A pecepciós hölgy elment megkérdezni, és azzal jött vissza, hogy igen, ebédelhetünk.
Kicsit furcsa egy étteremnél, hogy előbb meg kell kérdezni, főleg ilyen időpontban, amikor alig vannak a településen is, és (valószínű) a szállodában is. Az étterem üres volt, egyetlen asztalnál ült egy család. A pincér udvarias volt, azonnal hozta az étlapot, hamar az italokat, majd az ételeket is. Egy 4 csillagos étteremhez képest elég kevés étel szerepelt az étlapon, 4 csillagos áron, de azért tudtunk választani. Amit rendeltünk finom és bőséges volt, még a gyerekadag is feltűnően nagy adag volt. Összességében meg voltunk elégedve, örültünk, hogy volt hol ebédelnünk.
2022. október 30., csoporttal járt itt 55 Csoporttal voltunk a Bükkben túrázni, és egy órára megálltunk Lillafüreden. Édességet szerettünk volna enni, így betértünk a Tókert étterembe. Sokan voltak, a kerthelyiségben is, de elég hűvös volt, így mi bementünk egy kisebb helyiségbe. Somlói galuskát rendeltünk, amit elég hamar megkaptunk, a pincérek kedvesek, udvariakak voltak.
A Somlói galuska gyönyörű tálalásban, nagy adag, és finom volt. Persze ennek meg volt az ára is. A magas ár ellenére meg voltunk elégedve. Máskor is jönnénk, de parkoló hiánya miatt ez szinte lehetetlen. Két hete ugyanitt voltunk, akkor autóval és szintén a Tókertbe szerettünk volna beülni ebédelni, de nem volt üres parkolóhelyük. Egy ilyen Hotel és étteremhez szerintem nagyon kevés a parkolóhely.
2022. október 19.barátokkal járt itt 55 Egy hétköznap próbáltuk ki a libegőt. Autóval érkeztünk, a kalandparknál találtunk parkolóhelyet, ami elég messze van a libegőhöz. Talán volt közelebb is, de azt nem táblázták ki, mi nem találtunk rá. Kérdezősködés után megtaláltuk a libegőt. Az alkalmazottak, akik segítenek a beülésnél kedvesek voltak.
Nagyon szép volt a látvány felfelé is, de lefelé még szebb. Ehhez az is hozzájárult, hogy az őszi időszakban szép, színes volt az erdő. Amikor felértünk, a kezelők részletesen elmondták, hol van jó kilátóhely, merre kell mennünk. Ezt a libegőt most próbáltuk ki először, de nagyon jó élmény volt.
2022. szeptember 29.barátokkal járt itt 55 Kirándulás alkalmával tértünk be az étterembe ebédelni. A pincér hölgy már az ajtóban kedvesen üdvözölt, majd azonnal hozta az étlapot. Kihozta a kért italokat, majd hagyta hogy válasszunk ételt. Rendelés után hamar hozta a az ételeket is. Egyedüli pincér volt az étteremben, de az újonan jövőket szintén az ajtóban üdvözölte, és mindenkihez nagyon kedves volt.
Nem voltak sokan, és amíg elkészült a megrendelt étel, még arra is volt ideje, hogy abroszokat vasaljon. Egy fiatal pincérlány volt, de sokan (idősebbek is) példát vehetnének róla. Az ételek finomak voltak, árban is elfogadhatóak.
2022. szeptember 8., csoporttal járt itt 15 Csoporttal túráztunk a környéken, mi a rövidtúrások más helyen söröztünk, de mire a hosszutúrások leértek az már be volt zárva, így itt ültünk le kint az udvaron. Egy asztalnál ültek rajtunk kívül, ahová a pincér már kivitte a sört. Valószínüleg a többi rendelést akkor vette fel.
Túratársaink mentek el a ház előtt, és megkérdezték mit eszünk iszunk. Mondtuk söröznénk, kérdezték, még nem kaptuk meg. Erre a pincér odaszólt, hogy "csak két kezem" van. Kintről újra szóltak de már a "kedves" pincérhez, hogy: pedig mindjárt jönnek a többiek is, számítson rá. Két hölgy volt, igen kedvesen érdeklődtek, és a pincérhez is viccesen szóltak. Erre a pincér válasza "Na engem az nem érdekel". Elment a kedvünk a sörözéstől ilyen "kedves" vendéglátás hallatán. Felálltunk, otthagytuk, pedig nem voltunk türelmetlenek, kivártuk volna a sorunkat. De ilyen bunkó pincér láttán, inkább továbbálltunk.
2022. szeptember 8., csoporttal járt itt 55Túra utáni pihenésre tértünk be a kávézóba. Csapolt kézműves sört ittunk, ami nagyon finom volt. A kiszolgálás gyors, udvarias, kedves. Később, délután (kb 5 óra körül) hosszabb túráról megérkező társainknak is ajánlottuk a helyet, azonban már zárva volt. Csodálkozva láttuk, hogy ilyen korán bezár.
2022. szeptember 8., csoporttal járt itt 45 4 napos kirándulásunk szálláshelye volt a fogadó. A szoba elfogadható, jó hogy a mi szobánkban volt hűtőszekrény (nem mindegyikben). A reggeli svédasztalos, ahol 2 meleg (tojás, virsli) és többbfajta hideg (felvágott, szalámi, kolbász, sajt, müzli) étel volt, minden nap ugyanaz. Tea, kávé és gyümölcslé is volt.
Ez teljesen kielégítő. A vacsora kétfogásos (leves-főétel) volt, a 4 személyes asztalhoz jó nagy tál leves (bőségesen elég), a második személyenként tálalva. Minden finom volt, csak egy este a túróscsusza volt kicsit furcsa (szerintem túrót nemigen látott, csak egy kis híg tejfellel volt leöntve). De arra is figyeltek, hogy aki nem eszi a tejterméket, annak krumplistésztát hoztak. Összességében teljesen jó volt, ár érték arányban pedig kiváló.