2023. január 26.barátokkal járt itt 45 A barlangfürdőben jártunk a karbantartás alatti "bakancsos" túrán. Utána ebédelni szerettünk volna, de a nagy parkolóig ez volt az egyetlen szálloda (ill. étterem) amit nyitva találtunk. A recepción érdeklődtünk, hogy az étterem nyitva van e, lehet e ebédelni. A pecepciós hölgy elment megkérdezni, és azzal jött vissza, hogy igen, ebédelhetünk.
Kicsit furcsa egy étteremnél, hogy előbb meg kell kérdezni, főleg ilyen időpontban, amikor alig vannak a településen is, és (valószínű) a szállodában is. Az étterem üres volt, egyetlen asztalnál ült egy család. A pincér udvarias volt, azonnal hozta az étlapot, hamar az italokat, majd az ételeket is. Egy 4 csillagos étteremhez képest elég kevés étel szerepelt az étlapon, 4 csillagos áron, de azért tudtunk választani. Amit rendeltünk finom és bőséges volt, még a gyerekadag is feltűnően nagy adag volt. Összességében meg voltunk elégedve, örültünk, hogy volt hol ebédelnünk.
2022. október 30., csoporttal járt itt 55 Csoporttal voltunk a Bükkben túrázni, és egy órára megálltunk Lillafüreden. Édességet szerettünk volna enni, így betértünk a Tókert étterembe. Sokan voltak, a kerthelyiségben is, de elég hűvös volt, így mi bementünk egy kisebb helyiségbe. Somlói galuskát rendeltünk, amit elég hamar megkaptunk, a pincérek kedvesek, udvariakak voltak.
A Somlói galuska gyönyörű tálalásban, nagy adag, és finom volt. Persze ennek meg volt az ára is. A magas ár ellenére meg voltunk elégedve. Máskor is jönnénk, de parkoló hiánya miatt ez szinte lehetetlen. Két hete ugyanitt voltunk, akkor autóval és szintén a Tókertbe szerettünk volna beülni ebédelni, de nem volt üres parkolóhelyük. Egy ilyen Hotel és étteremhez szerintem nagyon kevés a parkolóhely.
2022. október 19.barátokkal járt itt 55 Egy hétköznap próbáltuk ki a libegőt. Autóval érkeztünk, a kalandparknál találtunk parkolóhelyet, ami elég messze van a libegőhöz. Talán volt közelebb is, de azt nem táblázták ki, mi nem találtunk rá. Kérdezősködés után megtaláltuk a libegőt. Az alkalmazottak, akik segítenek a beülésnél kedvesek voltak.
Nagyon szép volt a látvány felfelé is, de lefelé még szebb. Ehhez az is hozzájárult, hogy az őszi időszakban szép, színes volt az erdő. Amikor felértünk, a kezelők részletesen elmondták, hol van jó kilátóhely, merre kell mennünk. Ezt a libegőt most próbáltuk ki először, de nagyon jó élmény volt.
2022. szeptember 29.barátokkal járt itt 55 Kirándulás alkalmával tértünk be az étterembe ebédelni. A pincér hölgy már az ajtóban kedvesen üdvözölt, majd azonnal hozta az étlapot. Kihozta a kért italokat, majd hagyta hogy válasszunk ételt. Rendelés után hamar hozta a az ételeket is. Egyedüli pincér volt az étteremben, de az újonan jövőket szintén az ajtóban üdvözölte, és mindenkihez nagyon kedves volt.
Nem voltak sokan, és amíg elkészült a megrendelt étel, még arra is volt ideje, hogy abroszokat vasaljon. Egy fiatal pincérlány volt, de sokan (idősebbek is) példát vehetnének róla. Az ételek finomak voltak, árban is elfogadhatóak.
2022. szeptember 8., csoporttal járt itt 15 Csoporttal túráztunk a környéken, mi a rövidtúrások más helyen söröztünk, de mire a hosszutúrások leértek az már be volt zárva, így itt ültünk le kint az udvaron. Egy asztalnál ültek rajtunk kívül, ahová a pincér már kivitte a sört. Valószínüleg a többi rendelést akkor vette fel.
Túratársaink mentek el a ház előtt, és megkérdezték mit eszünk iszunk. Mondtuk söröznénk, kérdezték, még nem kaptuk meg. Erre a pincér odaszólt, hogy "csak két kezem" van. Kintről újra szóltak de már a "kedves" pincérhez, hogy: pedig mindjárt jönnek a többiek is, számítson rá. Két hölgy volt, igen kedvesen érdeklődtek, és a pincérhez is viccesen szóltak. Erre a pincér válasza "Na engem az nem érdekel". Elment a kedvünk a sörözéstől ilyen "kedves" vendéglátás hallatán. Felálltunk, otthagytuk, pedig nem voltunk türelmetlenek, kivártuk volna a sorunkat. De ilyen bunkó pincér láttán, inkább továbbálltunk.
2022. szeptember 8., csoporttal járt itt 55Túra utáni pihenésre tértünk be a kávézóba. Csapolt kézműves sört ittunk, ami nagyon finom volt. A kiszolgálás gyors, udvarias, kedves. Később, délután (kb 5 óra körül) hosszabb túráról megérkező társainknak is ajánlottuk a helyet, azonban már zárva volt. Csodálkozva láttuk, hogy ilyen korán bezár.
2022. szeptember 8., csoporttal járt itt 45 4 napos kirándulásunk szálláshelye volt a fogadó. A szoba elfogadható, jó hogy a mi szobánkban volt hűtőszekrény (nem mindegyikben). A reggeli svédasztalos, ahol 2 meleg (tojás, virsli) és többbfajta hideg (felvágott, szalámi, kolbász, sajt, müzli) étel volt, minden nap ugyanaz. Tea, kávé és gyümölcslé is volt.
Ez teljesen kielégítő. A vacsora kétfogásos (leves-főétel) volt, a 4 személyes asztalhoz jó nagy tál leves (bőségesen elég), a második személyenként tálalva. Minden finom volt, csak egy este a túróscsusza volt kicsit furcsa (szerintem túrót nemigen látott, csak egy kis híg tejfellel volt leöntve). De arra is figyeltek, hogy aki nem eszi a tejterméket, annak krumplistésztát hoztak. Összességében teljesen jó volt, ár érték arányban pedig kiváló.
2022. szeptember 8.barátokkal járt itt 35 Egy szabadtéri rendezvényen voltunk, amikor jött a vihar. Úgyis szerettünk volna enni valamit, ezért a csárdába menekültünk. A teraszon teltház volt, de ott szerettünk volna leülni. Egy pincér hölgy kedvesen a segítségünkre sietett, a benti részen leültetett, és azt mondta, szól ha felszabadult hely a teraszon.
Nagyon kedves volt, tényleg szólt is, és kiültünk. Közben eleredt az eső, nagy széllel, a falaeveleket befújta a szél a teraszra, de minket ez nem zavart, jól éreztük magunk. A személyzet folyamatosan seperte össze a leveleket. Csak egy halászlevet és egy somlói galuskát ettünk, mindkettő finom volt. A külső és belső részben is sokan voltak, de a pincérek gyorsan, dolgoztak, hamar hozták mindenhová az ételeket. Fizetéskor kérdezés nélkül felszámoltak egy szelet kenyeret 300 ! ! ! Ft-os áron. Nem ettünk kenyeret, de nem kérdezték, csak kifizettették. Ez után meggondoljok, hogy legközelebb is ide térjünk be.
2022. július 27.barátokkal járt itt 55 A fröccsfesztivál ideje alatt vacsoráztunk az étteremben, ami a fesztivál helyszínén a Dunakapu téren van. A teraszon ültünk le, így a programot is láttuk, hallottuk. Az alkalomhoz illően röccsöt ittunk. Az étlapon szinte minden főételből volt kisadag, így én azt rendeltem, de meglepően köretből nem adtak kisadagot.
Ezt nem értem, miért kell az egy szelet húshoz sok köretet enni, a húst meg tudják felezni, a krumplit, rizst, nokedlit nem? ? Természetesen felét meghagytam. Egyébként nagyon finom volt minden, a pincérek kedvesek, a hangulat nagyon jó. Vacsora után megkérdeztük a pincért, merre van a kikötő, előbb kicsit viccelődtek, majd elmondták merre menjünk. Nekem a leghangulatosabb étterem volt a városban.
2022. július 27.barátokkal járt itt 55 A hotel a belvárosban a sétálóutcában van, minden könnyen megközelíthető gyalog. Az ablakunk a Rábára és a szigetre nézett, így kicsit hangos volt a szoba, de nem volt zavaró. A szoba és fürdőszoba is jól felszerelt (még hajszárító is van) tágas, tiszta, mindenapi takarítás van. A személyzet kedves udvarias, segítőkész.
A svédasztalos reggeli teljesen kielégítő, sokféle, igaz minden nap ugyanaz, de annyi féle, hogy lehet akár 5 reggel is mást-mást enni. Melegétel tojás, kolbász és virsli, hideg felvágottak, szalámik, kolbászok, sajtok, lekvárok, müzli, gyümölcssaláta, fornetti, többféle gyümölcs: dinnye banán, őszibarack, sokféle tea, és még gyümölcslé is. Az udvari terasz kiváló a reggelihez, a cuki kis verebekkel. :) Mi nagyon meg voltunk elégedve, máskor is ezt választanánk.