2020. szeptember 30.barátokkal járt itt 35 Második alkalomal álltam meg itt, mert pár éve nagyon jó volt a tapasztalatom. Az étlapon most is sokféle étel van, és szinte mindenből féladag is. A kiszolgálás most is udvarias, és gyors. Tapasztalatból tudtam, hoy csak féladagot kell kérni, így is bőséges volt az adag.
Az étel nevére ugyan már nem emlékszem, de egy szelet húsra ráhalmozva volt még többféle apró kocka hús (csülök, füstölt, gomba). A szelet és a kocka húsoknak is szinte mendegyike, és a gomba is nyers volt. Így felét sem tudtam megenni, a macskákat etettem vele. Nekik ízlett. Illetve nekem is ízlett volna, mert az íze jó volt, csak nem lehetett megrágni a nyers húsokat.
2020. szeptember 30.barátokkal járt itt 45 Barátnőm éhes volt, ezért megnéztük a kinti étlapot. A kiszolgáló hölgy már a kinti étlapnál megkérdezte tud e segíteni. Mindkettőnknek találtunk megfelelő ételt, így beüóltünk. Kicsit sötét a hely, mert talán nincs ablak? ebben nem vagyok biztos. Ennek ellenére csak jót tudok mondani. A pincér hölgy azonnal hozta az étlapot.
Én csak májgaluskalevest néztem ki magamnak, és azt nem találtam a benti étlapon, de kedvesen mondta, hogy természetesen van. A barátnőm frissensültet kért, így kicsit várni kellett, de jó időn belül, egyszerre forrón hozták az ételeket. A személyzet munka közben jött-ment, és mindenki kedvesen odaköszönt, jó étvágyat kívánt. Az árak is teljesen megfelelőek, az ételek nagyon finomak voltak. Utána a mellette lévő cukrászdában ettünk egy süteményt, illetve fagylaltot. Tökéletes volt.
2020. szeptember 30.barátokkal járt itt 55 Esti séta alkalmával kis pihenőre, sörözésre ültünk le a teraszon. A pincér azonnal jött, és igen gyorsan hozta az italunkat. Közben sürgött-forgott, letakarította a felszabadult asztalokat. Már sötét volt, és sörözés közben néztük Eger belvárosát, a Dobó teret, a szép szökőkutat.
(Nagyon szép a szökőkút, de azért a téren sokkal jobban mutatott a Végvári vitézek szoborcsoport. Persze ez nem az étterem hibája, hogy már nics ott. ) Összességében nagyon meg voltunk elégedve, legközelebb talán egy vacsorára is beülünk.
2020. szeptember 30.barátokkal járt itt 55Séta közben felfedeztük a boltot, és betértünk. Igazi vásárlási szándékunk nem volt, de ez odabent megváltozott. A személyzet nagyon kedvesen tájékoztatott mindenről, ajánlotta a csomagolás nélküli olcsóbb, nagyobb kiszerelésű (korfu) csokoládékat is. Megtudtuk a korfu összetételét is, ami korábban vita tárgya volt közünk, nem jól emlékeztünk rá. Sokmindent vásároltunk a régi ídők ízeiből.
Érdekes
2020. szeptember 30.barátokkal járt itt 45 A pár éve megnyitott kiállítást még nem láttam, most belefért a programba, ezért megnéztük. A pénztárnál nem ajánlották a kombinált jegyet, amivel a pincerendszert is meg lehet nézni. Ha nem tudtunk volna róla, akkor lemaradunk. Nagyon szép a gyűjtemény, és a pincerendszer is érdekes, igaz, én már többször láttam még a "Város a város alatt" elnevezéssel.
Nagyon kedves hölgy volt a vezetőnk, részletes tárlatvezetést tartott. Amikor mindent megnéztünk betértünk a kávézóba egy süteményre, és megnéztük az ajándékboltot is. A sütemény ugyan borsos árú volt, de nagyon finom, a hozzá felszolgát víz ihatatlanul langyos. Az ajándékboltban a csokoládékból vásároltunk, de jobb lett volna ha nem tesszük, mert később a városban az édességboltban jóval olcsóbban kaptuk ugyanazt.
2020. szeptember 26.barátokkal járt itt 55 Sóstói séta közben eleredt az eső, így bemenekültünk az étterembe, egy rég nam látott barátnőmmel sörözni. A teraszon kicsit vizesek voltak az asztalok, ezért bent ültünk le. Csak pihenni,sörözni, beszélgatni szerettünk volna. A pincér rögtön érkezéskor megkérdezte, hozhat e étlapot, nagyon udvarias, kedves volt.
Sörözés közben megéheztünk, és kértünk egy-egy adag csokis-almás palacsintát. Nagyon hamar kihozták, és finom volt. Elég sokáig ültünk és beszélgettünk, jól éreztük magunk. A személyzet nem nézett ki, mint utóbb több helyen tapasztaltam, hogy egy sör után jönnek, zaklatnak, kérünk e még valamit. Itt ez nem szokás, akár egy sör mellett is ülhetünk bármeddig. Többszöt jártam már itt, de mindig jó a tapasztalatom. Kedvesek, udvarisak, és az ételek is finomak. Máskor is jövünk.
2020. július 16.barátokkal járt itt 55Hűsítőre vágytunk, ezért betértünk a fagyizóba. A fagylaltválaszték óriási, ízlésesek, jónak néztek ki, alig tudtunk választani, legszívesebben mindet megkóstoltuk volna. A kiszolgálás teljesen rendben volt, a fagyi is nagyon finom. A fagyizó belül is és a terasz is tiszta, mi a teraszon foglaltunk helyet. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a fagylaltot.
2020. július 16.barátokkal járt itt 35Az étterem teraszán ültünk le. Gyors kiszolgálásban volt részünk, minden finom volt. Azonban a dohányzás megengedett a teraszon és a mellettünk ülő asztalnál egy elektromos cigarettát szívó fiatal férfi ült, aki ontotta az elektromos füstöt mint a gyárkémény. Ez mind ránk szállt, ezért kénytelenek voltunk elköltözni egy távolabb lévő asztalhoz. Természetesen ez nem az étterem hibája, de mi nem éreztük jól magunk.
2020. július 16.barátokkal járt itt 35 Sokat kellett várni a kastélyban az induló csoportra, s mivel épp evédidő volt, addig megebédeltünk az étteremben. Nagyon szép, elegáns az étterem, de a kínálat szegényes, ehhez képest az árak magasak. Összesen 4 féle főétel volt, amiből nem tudtunk választani, ezért ketten "tanyasi tyukhúsleves gazdagon" választottunk.
Aki ezt a levest így nevezi, ő bztos hogy még soha életében nem látott sem tanyát, sem tyukot, de tanyasi tyukhúslevest biztosan nem látott, és nem evett még. Előbb hozták a tányérban a kevés csirekhúst, sárgarépát, tésztát, majd valami olyan levet öntöttek rá, ami még marhahúslevesnek is sötét lenne. Az íze is inkább marhahús ízű volt, de ilyen sötétbarna húslevest még nem láttam. A mennyisége is n evetséges volt, az árához viszonyítva. A kastély viszont nagyon szép volt. :)
2020. július 16.barátokkal járt itt 55Hideg sört inni tértünk be a cukrászdába. A csapolt sör finom és hideg volt, a pincér kedves, udvarias, a kiszolgálás gyors. A sütemények nagyon szépek voltak, nem tudtunk ellenállni, ezért vásároltunk hazavinni belőle. A süteményt kiszolgáló hölgy is kedves volt. Mindegyik sütemény nagyon ízlett. Nagyon jó cukrászda.