2014. augusztus 28.gyerekekkel járt itt 45 Tropicarium után választottuk a tengeri halas "éttermet". Kedves, kézséges felszolgálók, nagyon finom halak, sokféle hal, étel, ezek az előnyei. Hátránya, hogy nincs egy összefoglaló étlap a kínálatról, darabokban néztük össze, hogy mit lehet enni, volt valamennyi fent fotóval árakkal, egy felső díszítő sávban, egy néhány jobb oldal, oldalsó sávban, és egy bal oldalt.
Volt még egy kis lapozható, amiben gluténmentesek voltak. Így kicsit nehézkes volt áttekinteni a kínálatot. Két gyerekem gyerekmenüt választott, ami halrudakból sültkrumpliból és majonézből állt, ehhez jó minőségű playmobil játékot választhattak! Kevés a köretválaszték és az sem túl finom. Én lepényhalat ettem, rizses körettel és salátával. Másik családtag paellát. Mindezek nagyon nagyon finomak voltak. (Ami nem, hanem csak átlagos, az a sült krumpli, a saláta és a rizs) Az árak kicsit magasabbak a gyorséttermi szokásosnál, de mivel jó minőségű halakról van szó ez érthető. Az adagok nem óriásiak, voltak akik éhesek maradtak. Összességében azért pozitív élmény volt.
2014. augusztus 27.gyerekekkel járt itt 45 Nehezen döntöttem el, hogy négyes vagy hármas szivecskét kapjon. Sok érzelmi pluszt ad hozzá, hogy csodaszép napjaink, kirándulásaink hangulatos kiegészítője volt. Egy barátságos, hangulatos, egyszerű helyen megpihenni, ahol óriási bográcsokban a szabadban főnek a kedvünkre való finom ételek. (babgulyás, marhapörkölt, halászlé, stb.
) A választék és az adag bőséges, és nem is számít igazán, hogy az étel maga felejthető, közepes. Szóval maga a körülmények számomra csillagos ötös, erdő, szép hely nagyon klassz, akár szabadban evés. Az ár érték arány is jó! Lehet kis és nagy adagot kérni.
2014. augusztus 22.barátokkal járt itt 25 Előnyei, hogy központi helyen van és nonstop. Hátrányai: nem túl tiszta, nem túl kényelmes, nem praktikus és nem finom. Hideg előre elkészített palacsinták, mikrózott töltelékkel, kevés, kapkodós alkalmazott. Ma még szemtelen is volt, igaz, mikor maga rájött, hogy tévedésből szólt be, ezerszer bocsánatot kért.
Gyerekeim imádják, mert a palacsinta a kedvencük. De én itt mindig, ma is elgondolkozom, hogy lehet, hogy nem szeretem a palacsintát? Bár otthon, máshol, frissen szeretem. . Egyébként pl. a marcipános, túl édes és túl folyékony. Gesztenyés nincs, állítólag az téli szezonhoz tartozik (? ). Családdal, gyerekekkel és barátokkal jártam itt.
2014. augusztus 21.gyerekekkel járt itt 45 Azért választottam ezen a héten ebédelésünk helyének ezt, mert már viszonylag sokszor ettünk itt, és tudtam mire számíthatok. Gyerekbarát környezetre, ismerős és változó kínálatra. Tudtam, hogy árban és minőségben elfogadható, hogy lesz állandó, az étlapon, azaz legrosszabb esetben húsgolyó menüt eszünk, vagy az éppen aktuális időszaki kínálatból vagy napi menüből fogyasztunk.
Van saláta, leves, sütemény, gyümölcs. Nem egy ünnepi ebédnek való, de tökéletesen alkalmas alkalmi megoldásként, mikor éppen úgy praktikus. Most sem csalódtam. A leves finom volt, a húsgolyó-krumpli-barna szósz-áfonya a szokásos, nekem nem a kedvencem, de a gyerekek szeretik. Most épp nem volt a grillezett camambert ami nagyon finom, a lazacos wrap is fincsi. Nem csalódtam most sem, finomat ebédelt a család.
2014. augusztus 5.gyerekekkel járt itt 35 Lovagias jellegű étterem. Röviden összefoglalva, a konyha közepes de jó volt, a kiszolgálás ügyetlen, a hely nagyon vegyes, nem nagyon megnyerő. A rossz szagot mi is tapasztaltuk, igaz csak a bejáratnál. Egyik wc-n sem volt papír! Ami jó volt benne, hogy többféle gyerekmenü van, és azok háromfogásosak, rendes, normális ételek.
Langyos volt a leves. Az egyik főétel mellé kért uborkasalátát, elfelejtették kihozni, szólás után is csak majdnem a végére sikerült, amikor már legszívesebben visszaküldtük volna. Egyéb apró ügyetlenségek, egyik pincér elég ízléstelenül nézett ki, mint akit most szalasztottak egy való világ showból. Lovagi szerkó alatt, oldalról teljesen nyitott, gatyáig. Viszont kedvező ár, és némelyik étel kifejezetten finom volt. Nem túl nagyok az adagok. Elgondolkoztam, hogy az vajon elég e egy étteremnek, ha csak a szakács jó?
2014. július 17.gyerekekkel járt itt 45 Nyaralásnál választottuk ezt az éttermet. Nagyszerű olasz konyhát visznek, öten ettünk ötfélét, mindegyik étel kiváló, nagyon finom volt! Egyikünk menüt választott, és az is olaszos volt és nagyon finom. Ár-érték arányban is meglepően jó. A pincérek voltak kicsit furák vagy ügyetlenek csak.
Öt tagú család rendelése a következő volt: menü (leves+hús-tészta/babgulyás/spagetti/pizza/pizza) viszonylag gyorsan kihozták az ételeket, kivétel a spagettit és a menü másodikját! Egyszerűen nem értettük, hogy miért. . vártunk vártunk, a család egyik fele evett a másik csak várt és nézett. Egy idő után megkérdeztük, kiderült, hogy úgy gondolják, hogy a babgulyás amíg nem fogy el, nem hozzák ki a másodikokat. Kérésünkre módosítottak a szabályon, igaz, akkor kezdték elkészíteni! a másodikokat. A másik, hogy minden üres tányért azonnal elvittek, ami kicsit zavaró volt. Viszont kedvesek voltak :)Ajánlom az éttermet, remek olasz konyha, kedvező ár. Esténként eléggé telt ház van, szerintem nem véletlenül. Másnap vásároltunk elvitelre a nagyon finom kövön sütött pizzákból, és a Badacsonnyal szemben, naplementében, füvön ülve vacsoráztunk, ezt is ajánlom, maradandó élmény :)
2014. június 17.gyerekekkel járt itt 55 Régebben nyaraltunk itt, három kisgyerekkel. A falun belül helyezkedik el, sétával elérhető minden szilvásváradi szépség. A régi parasztházból kialakított apartmanház "legnagyobb" lakását kaptuk. Az apartmanok nem nagyok, de minden van bennük, amire egy nyaralónak szüksége lehet. A házigazdák a szomszéd házban élnek.
Tisztaság és a mindenre gondolás jellemző itt, és a végtelen kedvesség. Nem véletlen, hogy visszavágyunk ide. Ezen a nyaraláson az időjárással nem volt szerencsénk, mert az egy hét alatt nagyon sokat esett az eső. Ugyanakkor a szálláshelynek köszönhetően ilyenkor is jól éreztük magunkat, mert van az udvaron olyan fedett kinti rész, ahol van: asztalitenisz, csocsó, darts, hintaágy, nagy asztal. Lehetett kint lenni levegőn, úgy is, ha esett az eső. Van kint főzésre sütésre lehetőség. Van lengőteke, homokozó, csúszda, hinta, drótkötélpálya! A gyerekeknek megunhatatlan volt az udvar! A lakás fel volt szerelve minden szükséges tárggyal. A gyerekek miatt kaptunk kölcsön sok játékot, mesekönyvet is, ami új volt a mieinknek azon a héten. Örültünk annak is, hogy volt wifi. Biztos visszatérünk majd még ide!
2014. június 12.gyerekekkel járt itt 55Kedvenc cukrászda, ahová mindig visszavágyok! Nagyon finom sütemények, kedves kiszolgálás, bájos faluban, egy percre csodálatos kirándulóhelyekről. Többször jártunk itt, sohasem csalódtunk. Minden friss, finom! A süteményt készítő és árusító hölgyek kedvessége, plussz a táj kedvessége nagyon kellemes hangulatot tesz az egyébként is finom édességekhez. Van gyerekeknek is kis asztal, szék.
2014. június 11.a párjával járt itt 45 Nagyon régóta szerettem volna megismerkedni a pho levessel. Erről hallottam ismerősöktől a legjobbakat (olyanoktól, akik éltek Vietnámban). Kellemes, kedves, hangulatos hely, kis házi szentély is van. Gyors és tökéletes kiszolgálás, udvarias, kedves gyors, de nem tolakodó. Hamar megkaptuk a levest, én a legklasszikusabbat választottam, társam egy csípősebbet, másféle húsból.
Finomak voltak és egymástól nagyon különbözőek ízvilágban. Nagyon nagy a választék. Közepes adagot választottunk. Megbántuk hogy rendeltük tekercseket is, mert annyira laktatóak voltak a levesek, hogy már nem hiányzott semmi. Az egy-egy közepes leves után alig bírtuk megenni :) Érdekes mangó teát vagy szörpöt ittam. Imádom a friss koriandert!
2014. május 26.gyerekekkel járt itt 55 Régen kedvenc helyünk volt, most hosszú idő kihagyása után tértünk be újra. A kínálat most is bőséges, leves, főételek saláták desszertek. Sokféle dolgot vettünk, minden nagyon nagyon finom volt. Most is úgy volt, mint régen, hogy hosszú sorból úgy tűnik, hogy nem lesz helyünk, de mire odaérünk mindig lesz.
Csináltak egy gyerekjátszó szobát. Az ötlet nagyszerű a kivitelezés már nem annyira. Nagyon kedvenc: joghurtos padlizsánsaláta! ! (de még sorolhatnám a sült tejberizst, a baklavát, a finom joghurtos innivalót vagy a limonádét, minden nagyon finom! )