2017. június 5.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az ittjartam. hu-n nyertem párommal egy 2 éjszakás hétvégét a szállodában. Most mondhatják, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, de szerintem ez az oldal pont a korrekt értékelésekről szól. Szóval jót és rosszat is megosztok mindenkivel. A korábbi értékelések kiemelik a szálloda tisztaságát, a személyzet kedvességét.
Ezt csak megerősíteni tudom. A szobák nem túl nagyok, viszont a praktikus szekrényeknek köszönhetően mindent jól el tudtunk pakolni. A fürdőszoba lehetne praktikusabb, például a bekészítéshez kapott tusfürdőt nem lehet ráállítani a zuhanyzó szappantartójára. A fürdőszobai konnektor csak akkor múködik, ha ég a lámpa (elektromos fogkefénk van, amit használat után töltenék). A reggeli teljesen megfelel egy 3*-os sszállodától elvárhatónka. Nekem tetszett, hogy a vacsora választást előre leadjuk, így nincs felesleges, kidobandó étel. A vacsora nem csúcsgasztronómia, de rosszat se lehet rá mondani. A wellness részleg kicsi, de hát a szálloda sem nagy: ennyi vendégre elegendő. Ami negatívum, az a hő és hangszigetelés. Napsütéses, nyárias napon érkeztünk, a szobánk nagyon meleg volt. A légkondicionálás nem volt még beüzemelve, nem lehetett használni, így éjjel rosszul aludtunk a meleg miatt. Lehet, hogy a függőfolyosóra néző szobák kellemesebbek, az utcafrontra egész délután túz a nap. Valaki írta, hogy a függőfolyosóra néző szobáknak nincs meg az intimítása: ez a szálloda arról szól, hogy csak alvásra használom a szobákat, napközben házon kívül vagyok! Az utca fronton nagyon felhallatszik a zaj: mi másnap, amikor már hűvösebb volt és tudtunk aludni, hajnali ötkor ara ébredtünk, hogy a szálloda bejárata előtt a kedves vendégek beszélgetnek. Mint megtudtuk, golfmeccsre mentek ilyen korán. (Hánykor kezdődik egy golfjátszma? És miért kell erről hajnalban eszmét cserélni az ablakunk alatt? ) A szobai bejárati ajtók is mintha megvetemedtek volna, itt-ott rések keletkeztek, ami szintén kiengedi a folyosóra a hangokat. A kivitelezőt agyon kéne csapni az ilyen munkáért. Kár ezért a két "apróságért", mert különben nagyon kellemes kis szálloda a Viktória. Maga Nagyatád pedig egy szerethető, jó hangulatú kisváros, ahova érdemes elutazni.
2017. március 17.barátokkal járt itt 35 Szombat kora délután, jó kis séta után toppantunk be a Várkanyar vendéglőbe. Mivel ebédidőn túl, vacsora időn innen voltunk, rögtön kaptunk helyet. Kivülről elég semmit mondó (először el is mentünk mellette), belül kellemes, de semmi extra. A kiszolgálás gyors, udvarias, az extra kéréseinket is szó nélkül teljesítették.
A kínálaton látszik, hogy próbálnak egyensúlyozni a hagyományos magyar és az újhullámos konyha között, szerintem nem is rosszul. Az ételek finomak voltak,nem túl nagy adagok, szépen tálalva. Viszont langyos volt minden. Barátnőm salátáját késve hozták ki, már a főétel felét megette (várni nem akart, mert még jobban kihűl). Az egyedi készítésű kávéscsészék gyönyörűek és jó praktikus a fogásuk is, szívesen hazahoztam volna egyet belőle. Az árak relatíve magasak, Tat nem ennyire felkapott hely: bár még mindig olcsóbb, mint a Platán, itt PÍesten más étteremben [moderálva - a szerk. ] kevesebb pénzért kétszer annyit kapok.
2017. február 15.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Februárban voltunk egy szép napos hétvégén Füreden. A befagyott Balaton sokakat vonzott, olyan nyüzsgés volt Füreden, mint nyáron. Ami nagyon tetszett, hogy minden nyitva volt: a butiktól kezdve a vendéglők, kávézók. Forralt boros pult várta a kikötőhöz érkezőket. Korcsolyázni nem lehetett már, de a jégre még rá lehetett menni.
Mondanom sem kell, a Karolina is majdnem tele volt, de egy-egy asztalt még lehetett találni. A felszolgálók pörögtek, profin oldodtták meg a nagy forgalmat. A kávé nagyon finom, a süti is, bár nem túl nagy volt az adag. De ez legyen a legnagyobb baj! A berendezés, a vécé kifejezetten tetszik, úgy is, hog nem az én stílusom a minimál. Egy kávé melletti beszélgetésre ajánlom mindenkinek, bár az ára - még balatoni viszonylatban is - kicsit magas.
2017. január 15.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Viszont mindenütt ittam gönci barackpálinkát, ami egy másik étteremben [moderálva - a szerk. ] ízlett legjobban. Kicsit nehezen találtunk parkolási lehetőséget, jobban ki kellenne táblázni autósoknak a parkolót. Ennyi az összes negatívum, amit tudok mondani. Mivel 15h-ig ebédmenü van, mi uténa mentünk, megelőzve a vacsorázókat. Így csak mi voltunk, de nem éreztük feszélyeztetve magunkat. Pincérünk kifogástalan volt. Mivel nagyon hideg volt aznap, kértem egy tyúkhúslevest. Tudni kell rólam, hogy a legtöbb helyen (anyósomnál sem) eszem meg a húslevest: ez viszont olyan volt, amilyet vagy 20 éve nem ettem: nem zsíros, nem sós, nincs benne cérnametélt (utálom), viszont ízes, finom, pont annyi zöldséggel, ami kell bele. Kalap formájú ravioliban a főtt hús, a tányér ugyanilyen formájú. Itt jegyzem meg, nagyon tetszenek a kőtányérok! A vaddisznógerinc meggyes pitével és portói mártással egy költemény. A borválaszték hatalmas, pincérünk jól eltalálta az ételeinkhez illő borokat. Reméljük, sokat járhatunk még ide!
Viszont mindenütt ittam gönci barackpálinkát, ami egy másik étteremben [moderálva - a szerk. ] ízlett legjobban. Az épület kívülről kicsit hangulatromboló, de be kell csak lépni, máris más világba csöppenünk. A helyhez illő zene, polgári, visszafogott design, kényelmes székek. Nagyon tetszettek a tapéták. Klasszikus pincér: udvarias, ért hozzá, nem tolakodó. A főételhez és a desszerthez ajánlott bor tökéletes. A báránycsülök vajpuha, nem zsíros, nem száraz, pont olyan, amilyennek lenni kell. Ide is szeretnék visszajönni! Egyetlen apró negatívum: nincs a mosdóban meleg víz.
2017. január 15.barátokkal járt itt 55 Pár napot barátainkkal Miskolctapolcán töltöttünk. Mivel a szálláson csak reggelit kaptunk, kipróbáltuk a környék ígéretes helyeit: Anyukám mondta Encsen, Végállomás Diósgyőrött, Dűlő Miskolcon. Ez a három hely a legtöbb budapesti helyet kenterbe veri. Mindhárom magas színvonalú, méltán híres étterem, nem tudok rangsort felállítani, márcsak azért sem, mert mindenütt mást ettünk.
Viszont mindenütt ittam gönci barackpálinkát, ami az Anyukám mondtában ízlett legjobban. Ide már régóta szerettem eljutni, csak soha nem volt hely. Januárban hétköznap sikarült ebédre asztalt foglalnunk. A parkolás kicsit nehézkes, a vendéglő előtt kevés a hely, a házsor másik felén több a parkolóhely, de az meg nincs kitáblázva. Ennyi negatívumot tudok mondani. A hely hangulata olyan, amilyennek egy vidéki családi vendéglő Európában: kellemes, kicsit rusztikus, kicsit modern, kicsit laza. A pincérek "egyenruhája" (farmer és fekete póló) illik ide. A kiszolgálás kifogástalan, az ételek csodásak. Mivel levest is ettem (burgonyakrémleves borjúnyelvvel), csak kis adag főételt választottam: bundázott malacfül, a pincér ajánlásával csicseriborsó pürével. Telitalálat! A desszertek, kávé szintén finom volt. Remélem, máskor is eljutunk ide!
Mivel négyen voltunk (2 pár), rönkházat vettünk ki. A ház alsó és felső szintje elválasztható vagy egybe nyitható. A ház hatalmas, ízléses és tele van olyan aprósággal, ami jól esik a vendégnek, és máshol nem tapasztaltuk. Pl. minden este szoktam ágyban olvasni: itt végre volt állítható olvasólámpa a hangulatvilágítás mellett.
A wellness részleg beltéri része kicsi, a kültéri most nem működött, hiszen kevesen voltunk. Szerettem a beltéri rész hangulatvilágítását, a szaunákat és az élményzuhanyt, a hangulatlámpákat. Italt is felszolgáltak a wellness részben, külön jó pont! A csomagárban benne volt egy fél órás páros fürdőzés is: nagyon élveztük. A bor külön említést érdemel: vörös borként Heimannt adnak, fehér borként új-zélandit. A reggelit nem tudom leírni: változatos, rengeteg, finom. Ha csak kis részét akarod megkostólni, akkor is hízókúra. A kenyerek fantasztikusak, vettünk volna otthonra is, de helyben sütik. Ilyen finom túrós rétest még nem ettem! Vacsora nincs az árban á la carte lehet étkezni: kicsit drága, de jó. Az egész park csodaszép, jó hangulatú.
2016. december 19.barátokkal járt itt 35 Az utolsó pillanatban szaladtunk be a vendéglő, elkezdett szakadni az eső. Le akartunk huppanni az egyik kanapés asztalhoz, de rájöttünk, hogy enni nem lenne kényelmes, inkább normál székes azstalhoiz üljünk. A felszolgálónak ez a hezitálásunk szemmel láthatólag nem tetszett. Ezt még tetéztük, hogy levertünk egy üvegből készült sótartót.
Szóval nem volt túl jó a belépőn. A felszolgálók is érezettték velünk, meglehetősen hűvösen viselkedtek az egész ott tartózkodásunk alatt. Az ételek közepesek voltak, nem volt rossz, de igazán jó sem. A bajor csülök nem bajor volt, az erdei gombalevesben nem találtam az erdőt. Párszor már voltunk itt, és a magas árak ellenére szívesen jöttünk vissza, de most meggondoljuk. Ezen a színvonalon az ételek minősége, a felszolgálók magatartása nem megfelelő.
2016. december 19.a párjával járt itt 25 Már egyszer voltunk az étteremben, akkor nagyon tetszett: jö volt a kiszolgálás, finomat ettünk, a kilátás csodás. Idén ősszel ebből csak a kilátás maradt. Nagyon sokat vártunk a levesre, pedig rajtunk kivül csak a parton bográcsozott egy csoport. A leves jó volt. A főétel viszont csapnivaló: mintha a szakácsok szabadnaposak letek volna és a kézilány rittyentett volna össze valamit.
A pincér is okoskodónak, fontoskodónak tűnt, kifejezetten zavart. Annyira negatív élménnyel jöttünk el, hogy megfontoljuk, máskor beüljünk-e ide.
2016. szeptember 20.barátokkal járt itt 45 A Balaton mellett töltöttük a hétvégét, és kifejezetten a Sparhelt Bistro kedvéért mentünk át Füredre. Először azt hittük, rossz címre jöttünk, mert senki nem volt, de később megtelt a terasz, bent viszont senki nem ült. Remélem, megmarad a hely, mert kell ilyen is a Balaton mellé. Az étlap nem túl hosszú, viszonylag hamar választottunk.
Az adagok nem nagyok, simán meg tudtuk enni az előétel, főétel, desszert sort. A kiszolgálás gyors, udvarias, talán kicsit merev, de lehet, hogy azért, mert még új a hely. Egy kicsit ezt éreztem mindenütt: kitalálták a terítést, dekorációt, ami kicsit vidéki franciás hangulatú. Ehhez képest az ételek elkészítése, tálalása az legmagasabb gasztro kultúrát tükrözi. Felmerül a kérdés: miért fizessek 3000 Ft-ot ha barna csomagolópapírral van leterítve az asztal? Nekem tetszett, de nem mindenki érzi a hangulatot. Az ételekről: barátnőm szerint nem volt ízes. Ez nem azt jelenti, hogy ízetlen vagy rossz volt bármi is, inkább csak, ha valaki a fűszeres, karakteres ízeket szokta meg, szokatlan lesz a teljesen különböző ízek párosítása, fűszerek helyett az egyedien kiválasztott alapanyagok összhangja. Pl. szeretem a kovászos uborkát, ami a főételben is szerepelt: egészen apróra vágva, más zöldségekkel összekeverve adták a nyelvhez. Először valami finomat éreztem, a második falatnál jöttem rá, hogy a kovászos uborka az. Aki viszont jól bele akar harapni a kovi ubiba, azt ne itt keresse. Ez egy más fajta kulináris élmény, nem mindig ennék ilyet, a pénztárcám sem bírná, de néha-néha kalandtúrának kiváló.