2016. július 26.barátokkal járt itt 55A csárda hozza a megszokott magyar konyha ízeit: nem akar más lenni, mint ami és ezt jól is csinálják.
Hagyományos ételek, jó ár/érték arányban.
Külön piros pont a házi szörp tálalása.
A limonádéjuk viszont lehetne karakteresebb, egyedibb.
A panoráma lenyűgöző. Kisgyerekes családoknak is jó hely, játszótérrel, pelenkázóval, etetőszékkel.
2016. július 26.barátokkal járt itt 55 Már többször jártunk itt, annak ellenére, hogy elég drága hely. Nekem nagyon bejön a hangulat, a hangos köszönés, a berendezés. Az ételek finomak, nagyok az adagok. Viszont a maradékot el lehet hozni (nekem kb. a fele elég egy étkezésre, annyit adnak). Ettünk már itt levest, tésztát, húsételt, desszertet, mindig mindennel elégedettek voltunk.
Egyedül a WC lehetne kicsit jobban kitalált, a helyhez illőbb. Nekem tetszik a pincérek hozzáállása, lelkesedése. Bármit kérdeztünk, készségesen elmagyarázzák, látszik, hogy értik az étlapot. A harsányság is tetszik.
2016. július 26.barátokkal járt itt 45 Kettős érzése van a hellyel kapcsolatban az embernek: vannak igényes részek, miközben például kiteszik a szép kőburkolatra a légkondi kinti egységét. WC csak az egyik épületrészben működik, a másik raktár. Az ételek nem rosszak, egy kis valami viszont hiányzik, hogy igazán finom legyen.
Grillezett csirkemellet ettem fokhagymás spenóttal: a spenót isteni volt, a csirkemell viszont ízetlen. Étlap szerint a köret része az aszalt paradicsom is: adhattak volna többet, így inkább csak dísznek tűnt. A limonádéjuk viszont fantasztikus! Többféle ízben kóstoltuk és egyetértünk abban, hogy ritkán kap ilyen jót az ember. Összeségében jó az elképzelés, kicsit több figyelmet kellene fordítani a részletekre, és akkor kiváló hely lenne.
2016. január 10.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A szálloda a falutól kicsit messzebb, hegyek között az erdőben fekszik. Hatalmas kalandparkját éppen hogy tudtuk felfedezni a rossz idő miatt, de amit láttunk, az alapján elmondható, hogy kicsi és nagyobb gyerekek, felnőttek is jól el tudnak lenni a hatalmas területen. A rossz idő viszont nem akadályozott meg minket, hogy jól érezzük magunkat.
A wellness részleg nagy, a kialakítása egyéni. Itt tényleg el tudnak különülni a kisgyerekesek és a felnőttek. És van külön wellness részleg csak felnőtteknek ("csendzóna"). Amúgy a szálloda mindent megtesz a kisebb és nagyobb gyerekekért, programokkal, ételekkel. Ez nem jelenti azt, hogy a felnőttek háttérbe szorulnának! Az egész szállodán látszik, hogy minden szegletét alaposan kitalálták: nem csak szép, hanem praktikus, vendégbarát a szobáktól kezve a báron át az étteremig. Nagyon jól éreztük magunkat az ónos eső ellenére, reméljük, jó időben is vissza tudunk menni.
2015. augusztus 26.a párjával járt itt 55A pogácsáik még mindig fantasztikusak, jobb, mint anyámé vagy a nagyiké (csak meg ne tudják). Az édességek is jól eltaláltak, nem túl édesek. Csak ne lenne az a nagy sor. És nem biztos, hogy mindent kapsz, amit szeretnél, mondjuk vasárnap délután.
Az árak nem olcsók, de ünnepekkor kényeztessük magunkat. A fagyijuk viszont elég általános, semmi extra (de az is drága).
2015. július 27.a párjával járt itt 45 Másodszor voltunk itt: tetszik a szálloda, igényes a dizájn. A környezet fantasztikus. A nagy kánikulában is elviselhető az erdőben az idő. A szálloda légkondicionált, mindeg jó idő van. Ami tetszetett: az étterem kínálata. Az á la carte drága, a kiszolgálás lassú, az étel vagy sós vagy ízetlen.
A svédasztalos vacsora se tökéletes: mi igazán igyekszünk otthon is egészségesen főzni, kerüljük a nehéz, zsíros túl fúszeres ételeket. Itt viszont átesetek a ló másik oldalára, a húsok ízetlenek, a lasagne-ban több a besamel, mint a töltelék (mellékesen ez nem is egsézséges). A wellness szép, csak azt nem értjük, miért zár be nyáron este 9h-kor.
2015. május 9.a párjával járt itt 45 Májusi hétvége, kiránduló idő. Fantasztikus helyen van a szálloda, de csak kocsival, vagy gyalogtúrával közelíthető meg (emlékeim szerint régen feljött idáig a menetrendszeri busz hétvégén). Parkoló kevés a vendégforgalomhoz képest. Rengetegen voltak, de jutott még nekünk szabad asztal. Tetszik, hogy hagytak teret a gyerekeknek futkározni, játszani.
Profi módon megszervezett, udvarias, gyors kiszolgálás. Finom ételek, italok. Az ára borsos.
2015. január 9.családjával járt itt 55Hangulatos hely hagyományos konyhával. Finom ételek, hatalmas adagok, jó borok, kedves pincérek. Mindehhez pénztárcabarát árak.
Többször jártunk itt családdal, mindeg meg voltunk elégedve. Amit nem tudunk együltő helyünkben megenni, azt elcsomagoltatjuk, így megvan a másnapi ebéd is.
Pár éve megnyílt a kerthelyiség is.
Újdonság: napi menü hétközben 650 Ft-os áron.
2015. január 5.barátokkal járt itt 55 A legszebb, legjobb, legkedvesebb. . . Sokfelé jártam belföldön és külföldön, de nekem ez a szálloda csúcs. Nem értem, miért nem nyer minden évben a különböző szállás értékelő portálokon. Kétszer is voltunk itt barátainkkal, először a kastélyban laktunk, másodszor az új épületben (Udvarház).
Az egész szállodára jellmező, hogy a legapróbb részletekig mindenre odafigyelnek: ízléses, hangulatos, praktikus, színvonalas. A legolcsóbb szobától kezdve a luxusapartmanig mindegyik egyedileg gyönyörűen berendezve: a szobák kényelmesek, a fürdőszoba bekészítés első osztályú. A wellness kicsi, de jó. A bowlingot is kipróbáltuk, ott is működik egy kis bár. A személyzet a mi kedvünkért olyan zenét tett be, amit mi szeretünk. A reggeli és a vacsora kitűnő, a séf azon túl, hogy kiválóan főz, nagyon jó fej. A személyzet is kedves, udvarias. Csak jót tudunk mondani a szállodáról, reméljük, még többször lesz alkalmunk visszatérni. Bár a terv az, hogy mindig más tájegységét, szállodáját fedezzük fel kishazánknak, de ide vissza kell jönni, annyira jó!
La Contessa Kastélyhotel válasza
LEGnagyobb örömmel olvastuk sorait és nagyon szépen köszönjük megtisztelő értékelését!
Bízunk benne, hogy mielőbb visszatérnek hozzánk, hisz személyzetünk igyekszik a maximális kényelemet biztosítani Önöknek! Visszavárja Önöket a La Contessa csapata
2015. április 24., La Contessa Kastélyhotel
2015. január 5.barátokkal járt itt 35 Gyönyörű épület, fantasztikus munkát végeztek a felújításkor. Érdemes megnézni a recepción a fotóalbumot, milyen szörnyű állapotban vették meg a kastélyt a mostani tulajdonosok. A személyzet kedves, figyelmes, bár néha tájékozatlan. A svédasztalos vacsora finom és változatos, bár aznap, amikor a séf nem volt ott, kicsit esett a színvonal.
A desszertet honnan hozzák? A vacsorához méltatlan, gyenge. Ugyanígy a reggelihez adott félkész-termék finom péksütemény. Pedig a stangli, vágott rozsos nagyon finom! Ami nem tetszett:
1. A wellness részleg kicsi, nem praktikus, felújításra szorul. Pl. az élménymedence vize leég hideg, ráadásul túl mély, a 163 cm-s magasságommal lábujjhegyen érek csak le: így nem lehet aláállni a masszás sugárnak. A finn szaunában max. 3 fő, az infrába és a sókabinba 2 fő fér el. A jakuzziba esélyünk sem volt beülni, dugig volt. 2. Kávézó az ingyenes bowlingpálya és biliárd asztal mellett van csak: esélyed nincs beszélgetve, nyugodtan meginni egy kávét, ráadásul este 10h-kor bezár. Annyi szép terem van a kastélyban, miért nem lehet egy hangulatos kávézót kialakítani? 3. A szobában a tévékészülék egy őskövület: kicsi a képernyő, szemcsés kép: a XXI. században betehetnének egy lapos új tévét. 4. Délutáni tea: egy pici helyen asztalon kirakva termoszban forró víz és forralt bor, párféle Pickwick-filterrel. A pultban egy fő személyzet, fejenként egy apró Fornetti-szerű süteményt ad. Mivel csak egy asztal van itt, mindenki bolyong, hol tud leülni. Mi beültünk az egyik különterembe, ami kényelmes volt és még tévét is tudtunk nézni, úgy hogy lássunk is valamit a sportközvetítésből. Este visszamentünk, az üres csészéink még ott voltak. Tehát a délutáni teázás annyira önkiszolgáló, hogy még a koszost is te vidd el. Ötcsillagos szállodában ez nem fér bele szerintem. 5. Fürdőszoba: a szomszéd szobában a barátaink laktak, a fürdőszobán át simán tudtunk beszélgetni, annyira nincs hangszigetelés. A vacsorára dress code van, de pl. egy sminktörlő kendő már nincs a szobához. Az egész "bekészítés" egy kézmosó és egy tusfürdő falra szerelt tartóban. A sarokpolc helye látszik a kád fölött, de polc már nincs. A bidéhez csak tusfürdőtartó van, de tusfürdő vagy szappan nincs. Nekem a törölköző szárító is hiányzik. 6. Törülköző: hát lehetne ennyi pénzért puhább is. . . De ami felháborított, az az, hogy a wellness részleghez kapunk fejenként egy zsetont, amiért a raktárból kaphatunk egy törölközőt a wellness használathoz. Szauna lepedő, vagy még egy törölköző már nem jár. . . Ha visszaadom a törölközőt, visszakapom a zsetont, amivel távozáskor el kell számolnom. OK, hogy lopnak a vendégek, de ezt elegánsabban is meg lehet oldani. A szauna lepedőt nem is értem: vagy úgy se férek be a picike szaunakabinba? 7. Ennyi pénzért miért nem lehet a parkolást ingyenessé tenni? Nem fér bele az árba? Összességében csalódás volt, mert úgy érezzük, hogy a lehetőségekhez képest sokkal gyengébb a színvonal. Ha már ilyen emberfeletti munkát végeztek az épület rendbetételével, egy kis pénzt ne sajnáljanak a kellemesebbé tételére!