2024. március 10.barátokkal járt itt 15 Barátokkal akartunk találkozni, egyikünk el is ment, hogy személyesen foglaljon asztalt. Azt nem lehet, csak online. Megtette online. A rendszer 16h-tól engedte, mi 18h-ra akartunk menni. A foglalás előtti napon odatelefonáltunk, azt mondták, semmi gond, menjünk 18h-ra. Megérkezésünkkor jött a fekete leves: 19h-tól szülinapi buli van, legkésőbb 3/4 7-kor el kell mennünk.
Ezt megerősítendő, már fél hétkor el kezdték rendezni az asztalokat. És még valami: WC csak a Bálnában van, ha azt bezárják, nem tudom, hova lehet menni folyó ügyeinket intézni.
2024. január 15.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Azért nehéz megítélni, mennyire jó hely, mert iszonyú tömeg volt. Nekünk szerencsénk volt, mert két főre még pont tudtak asztalt adni, de utánunk már sorban állás volt. A felszolgálók mosolyogva, kedvesen állták a sarat. A téli kertben volt csak hely, ahol hideg volt. Az ételekre sokat kellett várni.
Finom volt minden, de egy picit lehetett volna melegebb. A hibákat a váratlan megrohanás számlájára írom, majd kipróbáljuk nyugisabb időben is.
2023. október 27.családjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Kellemes, csöndes helyen található az étterem. A terasz egyszerű, a benti terem elegáns, a WC egy oldallépcsőházban található. Az ételek is kuszák: nagyon finom citrusos mártásos pisztráng mellé adnak konzerv bébirépát mindenféle ízesítés és felturbózás nélkül és mirelit krumplit.
A lángosos szűzcsíkok a pirított rukkolával telitalálat, a hagymás rostélyos átlagos. A limonádé egyszer tele van mirelit bogyós gyümölccsel, máskor nincs. Mintha nem tudnák magukat jól pozicionálni, megtalálni a saját stílusukat mind a berendezésben, mind az ételekben. Pedig érdemes lenne kicsit jobban odafigyelve kitalálni magukat.
2023. szeptember 25.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Rákóczi tér teljes átalakuláson ment át az utóbbi években. Manapság nem meglepő, hogy egy színvonalas, modern vendéglő is itt nyitotta meg kapuit. A kialakítása modern, egyszerű, mégis barátságos. Néhány nagyobb asztalhoz kanapét tettek, ami jól mutat, de étkezéshez nem a legpraktikusabb, csak magasaknak ajánlott.
A főételek inkább nemzetközi jellegűek, de vannak tésztáik és pizzáik is, ez képviseli az olasz vonalat. A kiszolgálás visszafogott, udvarias, semmi olaszos lazaság. A borválaszték kifinomult, az alkoholos választék jó, a nem alkoholos italok szerényebbek. Az ételek ízlettek, finomak, de azért az azta érzés elmaradt. A desszertek nekünk túl édesek voltak. Összességében ár-érték arány jó, jót eszel-iszol, kellemes környezetben, de nem kimagasló.
2023. szeptember 23.barátokkal járt itt 45 A Népszigeten több büfé is található, meglepő módon kellemes szombat este mindegyikben volt szabad asztal. Az ételkínálat alapján választottuk a Wassert és nem bántuk meg. A szokásos hekk, sült kolbász és egyéb strandétel mellett például lecsót is kínáltak. Az üdítő, sör és bor választék is rendben volt.
Kényelmes székek, asztalok dobogón, sokkal kulturáltabb, mint egy átlagos strandbüfé. A kiszolgálás a pultnál viszonylag gyorsan megy. Kérhetsz üvegpoharat, vagy visszaváltható műanyag poharat, amiért pénzt kapsz vissza. Az ételek papírtányéron, újrahasznosítható fa evőeszközökkel. Szemetes bőven. És a naplemente csodás!
Érdekes
2023. július 28.a párjával járt itt 45 Hatalmas terület, többféle táj. Kapsz térképet, amin mások vannak bejelölve, mint az útba igazító táblákon. Némi fejtörés után rájössz, merre kéne menni. A szoborpark elhanyagolt, már semmi sem működik. Az arborétum többi része viszont szépen rendben tartva, az információs táblák a helyükön.
Órákig lehet sétálni szép fák, növények között. Néha a pávák is felbukkannak. A Katalin sétahajó kihagyhatatlan (külön jegyet kell rá venni). A Mini Magyarországot is érdemes megnézni. Ha mindent végigjársz, egy egész napot is el lehet itt tölteni.
2023. július 28.a párjával járt itt 35Térkővel kirakott sétaút vezet egy elhanyagolt erdős, mezős területen. Néhol egy-egy kifutó, benne bánatos állat. Kicsit a helyek, nem egy mai állatkertnek megfelelő. Van két kicsi akvárium is, pár hallal, és egy kis kiállítás. Csalódás volt, lehetne sokkal szebb, állatbarátabb.
2023. július 28.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Jók az ételek, italok, de a fekvése viszi a helyet. Az étterem lent van, nagy vízparti terasszal. A fagyizóba lépsz be, innen kell lemenni az étterembe. Vécé viszont csak fent van, ez nem a legkényelmesebb. Az étel kínálaton azt éreztem, hogy nem tudják hova belőni magukat. Hagyományos, nemzetközi, kicsi modern csavar.
Jobb lenne, ha ráállnának egy vonalra, megtalálnák saját ízvilágukat, jellegüket. Nem volt rossz, de egy kis odafigyeléssel, gondolkodással jó is lehetne.
2023. július 28.a párjával járt itt 55Párom nem eszi meg a halat. Mégis ezt a helyet választotta, mert helybéli ajánlotta. Nem bántuk meg! Finom borjúpaprikás evett, kellemes hűs árnyékban, profi felszolgálással. Én maradtam a halászlénél, ha már halászcsárda. A korhely halászlevük csillagos ötös. Pont annyira savanykás, hogy ne domináljon a citrom íze, viszont nyáron kellemes legyen. Mellé enyhén csípős. Kiváló.
2023. július 28.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Igazi birtok, több épülettel, nagy parkban. A holtág vize selymes, lágy, de aki nem akar nyílt vízben fürdeni, annak van egy kis beltéri medence is. Játszótér a gyerekeknek, padok a Holt-Körös partján, nagy terasz az étteremhez, sok madár, csend és béke. Vacsorát lehet előre rendelni.
Reggelire finom saját készítésű almalé, környékbeli kistermelőktől sajtok, kolbászok, sonkák. A birtokhoz tartozik egy konyhakert is, a feltálalt zöldségek, gyümölcsök nagy része innen származik. Kedves, mosolygós személyzet. A volt istállóépületben laktunk, apartmanban. A földszinti apartmanoknak kis terasza is van. Mi az emeleten laktunk, tetőtérben, amihez nem vagyunk hozzászokva, így párszor bevertük a fejünket. Elég nagy alapterületű az apartman, jól felszerelt konyhával, másnak biztos jó, de mi nem tudtuk megszokni, hogy az ágyból kiszállva ne egyenesedj fel. Utólag okos az ember, nem ezt kellett volna választanunk.