2023. június 5.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Lehet, hogy felkapott a hely, de szombat estére mégis tudtunk asztalt foglalni. Az épület nagyon szép, a design kiváló. Az ételek, italok nagyon finomak voltak. Nem olcsó hely, de minőséget kapsz érte. A kiszolgálás: nekünk úgy tübt, mintha egyetemistákat, vagy gyakornokokat alkalmaznának.
Kedves, mosolygós fiatal lányok, nagyon koncentráló fiú (nem is öntött ki semmit! ). Lehet, hogy még nem profik, de nagy kedvvel csinálják. És ez szerintem fontosabb. Egyetlen dolog zavart: kicsit hangos a zene. Jó számok voltak, de mi még az a korosztály vagyunk, akik vacsora közben beszélgetni szeretnének.
Egy gondolat a környezetről: igazi szocreál környezetben található, ami nem ledegradáló, sőt. Nézzünk kicsit körbe, mielőtt belépünk! Aztán a nézelődést bent is folytathatjuk. A nevéből is kikövetkeztethető vasmű múlt szépen elevenedik meg, miközben a retróságot nem tolták túl, jó ízléssel keveredik a múlt és a jelen.
Az étlap változatos, mai, de nem újragondolt. A világ egyik legbájosabb pincérnőjét fogtuk ki, volt egy-két bakija, de annyira kedves volt, hogy mindent elnéztünk neki. Az árak pedig teljesen megfizethetőek.
2023. március 15.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az étteremhét rendezvényen voltunk itt, három fogás fix áron. Azt gondolom, ez megérte így, mert nem egy olcsó helyről beszélünk. Olyan fogásokból lehetett választani, amik nem szerepelnek az étlapon. A levesek (zöldborsókrémleves és korhely harcsahalászlé) nagyon finomak voltak. A főételek kicsit túl voltak gondolva, elvesztették az eredeti karakterüket.
A sertésszűz kicsit száraz volt. A desszert viszont mindent feledtetett. A túrógombóc etalon új helyre került nálam (pedig eddig is erős volt az első két helyezett). Professzionális kiszolgálás, pazar kilátás. Egyszer mindenképpen ki kell próbálni, izgalmas utazás a gasztro világban, szép környezetben.
Röviden: tetszett és jót aludtam. Hosszabban: tetszett a szoba, a fürdőszoba, különösen a járólap (ilyet szeretnék faktor), a szobaszámok jelölése, a lépcsőház, az étterem, a külső megjelenés, a helyszín. Az ágy végre nem puha, süppedős, hanem kényelmes, minőségi matrac, hozzá nagypárnával.
Máshol begyűjtöttem az összes díszpárnát, összegyűrtem, hogy tudjak aludni, itt végre jó méretű volt. A vizuális élményhez hozzátartozik a személyzet kedvessége és a finom vacsora. Az állandó étlap kiegészül szezonális ajánlatokkal, jelenleg medvehagymás fogásokkal. Amin lehetne javítani: a reggeli, mind minőségben, mind változatosságban.
2023. január 9.barátokkal járt itt 35 Megnéztük az ágyúöntő műhelyt, a Vörös-tornyot, a Rákóczi-kiállítást: sehol nincs fűtés, meg lehet fagyni. A jegypénztárban van egyedül meleg, a kávézóban még elfogadható a hőmérséklet. A három részhez három jegy tartozik, a pénztár előtt döntsd el, mit szeretnél megnézni.
Az ágyúöntő műhely előtt van egy kis ismertető film, szerencsére a jegypénztárban. Ha nem veszel oda jegyet, nem indítják el a filmet. A Vörös-torony megtekintése kb. 1 óra, még szerencse, hogy közben mozogsz. A torony csak vezetővel látogatható, jegyvásárláskor tisztázd, mikor lesz vezetés (amire van még hely). Az idegenvezetőnk kedves, nagy tudású hölgy volt, szerintem megérte az árát. A Rákóczi-kiállításon csak átrohantunk, szerintem nem egy XXI. századi színvonal, és még hideg is van.
2023. január 9.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A faluban egy volt magtárból lett kialakítva az étterem, néhány szobás panzióval. Egyszerű, jópofa belső tér, kedves személyzet. Az ételválaszték egyáltalán nem szűk bisztróhoz képest, az italválaszték is elég széles. Olyan ételkülönlegességek is vannak, mint malacfüle rántva (kiváló) vagy csirkeszárny mártogatóssal (szintén kiváló).
Pálháza környékének felfedezése után érdemes itt ebédelni, vacsorázni, mert a környéken szerintem messze a legjobb hely.
A volt vadászkastélyból kialakított kastélyszálló csak pár szobával rendelkezik, így itt sosincs tömeg, zaj. A szobák nem túl nagyok, arra lettek tervezve, hogy aludj benne, napközben úgyis a környéket járod. Van lakosztály is, ami nagyobb. A melléképületben van egy felnőtt játszószoba (darts, billiárd, csocsó), itt lehet hangoskodni, mert senki nem hallja.
A wellness nem túl nagy. A reggeli bőséges. A félpanziós vacsora három fogásból áll, a főétel háromból választható. Változatos és finom. A személyzet kedves, barátságos, segítőkész. A szállodának nagy parkja van, kis tóval, padokkal, játszótérrel. A faluban is jókat lehet sétálni. Télen talán 3-4 házban laknak. Két kritikai megjegyzés: a wellnessben lehetne ivókút, esetleg élményzuhany is. A szauna ajtó nem jól záródik.
2022. szeptember 30.a párjával járt itt 45 A legnagyobb negatívuma az, hogy nagyon drága, és ez nem a helyszín miatt van, minden egységük hasonló árfekvésben mozog. a Szervita téri üzlet a legfiatalabb, mintha még kicsit kopár lenne, nem találták ki minden szegletét (pl. az egyik sarok sokáig el volt kerítve sárga szalaggal. Aztán a szalag lekerült, de helyére nem lett semmi.
Marad az értelmetlen szinteltolás, amin el lehet esni. )
A bagettek, perecek, kávék finomak, a pultos lányok kedvesek, mosolygósak. Egy borongós nap, ha fel akarod dobni magadat, térj be. Megérdemled. Törzshelyed nem biztos, hogy ez lesz, de alkalmanként megéri.
2022. augusztus 17.a párjával járt itt 35 A múzeum honlapján nincs feltüntetve, de 12-13 óra között zárva van! A kiállításon megtekinthetünk szerszámokat a kocsikészítésről, de a folyamatot nem mutatja be. A nagyteremben számos, szépen felújított kocsi, hintó látható, némi történelmi áttekintéssel a falakon képekkel. Az istállóban néhány lófajta látható, simogatni tilos.
Az épület gyönyörű, de csak kis része látogatható. Magát a kiállítást a hetvenes években hozták létre, szerintem azóta nem változtattak rajta, elavult.
2022. augusztus 16.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A szálloda felújítása, bővítése 2020 tavaszán lett készen, a megnyitó után rögtön be is kellett zárniuk. Talán ezért, de nekem egy-két apróság hiányzott: díszpárnák, növények, a wellness központ teteje (erre láttunk rá, sokkal hangulatosabb lenne, ha zöldtetős lenne).
Amin változtatniuk kellene, az a hívólift: csak az egyik áll meg az étterem és wellness részleg szintjén, és nem tudom kiválasztani, melyik jöjjön. A másik negatívum a kültéri medence. Nagyon hideg, így senki nem használja, kivéve a szaunázók bátrabbik fele merülőmedencének. Többet érdemelne. A szobák kényelmesek, szépek, az erkély pont elegendő méretű. Az étterem fantasztikus. A reggeli is bőséges, változatős, de a vacsora az valami csoda. Hagyományos ételektől kezdve (pl. rántott máj, székelykáposzta) a különlegességekig (sült kápiapaprika leves, muszaka) minden nagyon finom. A személyzet kedves, mosolygós, látszik, hogy szeretnek itt dolgozni.