2022. január 14.a párjával járt itt 35 Szerintem tucatnyi hasonló vendéglő van a kedvelt kiránduló helyek környékén. Túrázol, megéhezel, eszel, elfelejted. Semmi nem rossz, de nincs semmi emlékezetes a helyben. Tárkonyos raguleves: rendben, Pörkölt: rendben. Limonádé: rendben. Csak már nem tudom, igazából milyen is volt.
Ez télen működik, mert más nincs nyitva a környéken, de szezonban jót tenne egy kis egyediség. Hogy máskor is ide ülj be, ne a szomszédba.
2022. január 14.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlott asztalt foglalni. Mi ezt nem tettük meg, de így is szorítottak nekünk egy kis asztalt. Ez egy divatos, gasztroforradalmár hely, aminek az a hátránya, hogy kicsit lassú a kiszolgálás. Az ételek, italok elegendőek és finomak, különlegesek. Az én ízlésemnek már egy kicsit túl sok az ötlet egy tányéron, pl.
céklával színezett chiamag nélkül is jól ellennék és ennék, de hát ez egy ilyen hely. Mindenképpen ajánlom kipróbálásra, nem a megszokott főzési és tálalási szemlélet. Az extravagancia a berendezésben, dekorálásban is megjelenik pl. narancssárga karácsonyfa (imádtam). Ide ne bekapni gyere, hanem kikapcsolni a megszokásból.
2022. január 14.a párjával járt itt 45 A várat akartuk megnézni, de technikai okokból zárva volt. Ezt persze csak a bejáratnál derült ki, a parkolóban nem. Helyette jót sétáltunk és megéheztünk. Láttuk a Végvár vendéglő tábláját, de egy kicsit félve mentünk fel a lépcsőn, hogy tényleg nyitva van-e (télen, hétköznap).
Nagyon kedvesen fogadtak, annak ellenére, hogy ebéd közben zavartuk meg a személyzetet. Finomat ettünk, ittunk olcsón, kellemes hangulatban. A kínálat szokásos, nem túl széles. A pörkölthöz kínált szilvás krokett zseniális!
2021. november 12.a párjával járt itt 55 Ha Pécsett jársz, fel kell menni a Tettyére. Ha felmentél, be kell térni a Tükébe (a szó jelentését is megtudod). Grill ételek, finom borok. Ha nem akarsz enni, csak egy pohár borra vagy limonádéra is betérhetsz. Az ételválaszték egyszerű, egy oldalra kifér. Párom steak-et evett, én csirkeszárnyat, mindkettő nagyon finom volt.
A felszolgáló javasolta, hogy kóstoljuk meg a túrógombócot is. Kétféle is van (klasszikus és mákos). Ennyire finomat még nem ettünk, lepipálja a leghíresebbet is (a néniset). Mindehhez fantasztikus kilátás párosul, és jó hangulat. A felszolgálok már-már családtagként üdvözölnek. A számla is baráti.
2021. november 10.a párjával járt itt 25 Nagyon túlárazott. Sem mennyiségben, sem minőségben nem indokolt az árszínvonal, egyedül a gyönyörű helyszín miatt érdemes idejönni. Vadragu gyümölcsökkel: az ötlet kiváló, csak kicsit lehetne omlósabb a hús. De még az erdőben is elvárható lenne, hogy ne bolti gnocchi-val szolgálják fel. A desszert és a kávé nem volt rossz.
20 éve voltam itt, a berendezés azóta sem változott. A minőség sem. Nem is akartam itt enni, de nagyon éhesek voltunk. Szerintem a vendéglő is erre épít: éhes turistának, kisgyerekeseknek jó lesz ez is.
2021. november 10.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
. . . hanem egy modern, új felfogású étterem. Persze borház is, rengeteg féle borral, vásárolhatsz is itt.
Viszont az út mentén van, de ez még a teraszon sem zavaró.
A ragulevesük után ne akarj még főételt is enni. Annyira gazdag, laktató és finom! Persze desszert még jöhet, a szilvásgombócuk zseniális. A marhapofa omlós, szétolvad a szádban.
Fogyókúrának annyi.
A címet folytatva: korrekt áron. És gyorsan. Olyan bécsi szeletet hoztak, hogy Bécsben sem kapsz nagyobbat és finomabbat. Hozzá bor (naná. . ). Fish and chips újragondolva szintén nagyon finom, ízek vannak, nem zsírban totyogás. Desszertet nem bírtunk enni, mert annyira jól laktunk.
A pálinkától kezdve a limonádén át a kávéig az italok is rendben vannak, a borválaszték a nevéhez illő. Elvitelre is lehet bort venni, bolti áron.
2021. november 10.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Tisztázzuk: ez egy jó szálloda. Gyönyörűen felújították belülről: a szobák, a wellness részleg, a lobby mind nagyon tetszenek. Amit lehet, design-ban kihoztak az épületből. Amiért nem adtam több pontot, az elsősorban az étterem: ez nem 4*-os színvonal, amit reggeliként kínálnak. Semmi nem rossz, de nem is jó, olyan átlagos.
A kínálaton is lehetne mit finomítani, pl. nincs tejbegríz, frissen készített tojásétel. Á la carte akarunk vacsorázni 3/4 6-kor, de első körben azt mondták, fizessünk félpanziót, mert 6 órától jönnek a félpanziósok, már nem szolgálnak fel á la carte. Sikerült megbeszélnünk, hogy csak egy levest, egy salátát és egy desszertet kérünk ketten összesen, ebbe belementek. Ez is olyan volt, mint a reggeli: nem volt rossz, de jó sem. És még egy kritikai észrevétel: a wellness recepción kell kérni fürdőköpenyt, innivalót, poharat a csapvízhez (mert ivókút nincs), de a recepciós egyéb feladatai miatt (mosoda, takarítás) alig van ott, sokat kell rá várni. Reméljük, ez csak a pandémia miatti átmeneti állapot.
Sokat gondolkodtam, hogy 3 vagy 4 pontot adjak. Az összbenyomás inkább 4 pont, az ár viszont 3, és akkor nem is voltam szőrös szívű. Ami gond:
1. Nincs parkoló. Állj meg az utcán, ahol tudsz. Telt háznál ez nem egyszerű. 2. Ha a Borhotel feliratú ajtón mész be, a recepcióhoz jutsz, ahol nincs senki. Felirat sincs, hogy menj át az étterembe.
3. Mivel telt ház volt, nem tudtak fürdőköpenyt adni a wellness részleg használatához. Ami jó:
1. Elképesztően kedves személyzet, pörögnek, rohannak, intéznek, mindezt mosolyogva. 2. Hangulatos terasz. 3. Finom ételek (á la carte ettünk). Ami felemás:
1. Reggeli: szegényes a kínálat, viszont ami van, az nagyon finom. Kapszulás kávéfőző, házi sajtok, kolbászok, lekvár, friss ropogós kenyér. 2. Borkóstolás: az étteremben történik, nem a pincében, viszont profi módon finom borokkal. 3. Szoba: a régi szárnyban voltunk, a berendezés ennek megfelelő. Nekem tetszett, de lehet, hogy valakit zavar a nyikorgó padló vagy a kopott ablakkeret. Ha az árat a színvonalhoz igazítanák, a vendégek is elégedettebbek lennének. Így egy kicsit felemás érzésem van.
2021. november 10.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Pécs eleve nagyon hangulatos, sétálóutcákkal, virágokkal, és sok jó kiülős vendéglátóhellyel. Itt nehéz újat adni, de a Pécsi Kávénak sikerült. Belső udvar, csend, nyugalom egy fügebokor árnyékában. A lányok helyesek, kedvesek, udvariasak, a kávé finom, a narancslé frissen facsart. Ehetsz hozzá kekszet vagy zabkását.
És amíg az időjárás engedi, ülj le a kertbe és élvezd. Az árát ne nézd.