Kiváló
2016. augusztus 1.családjával járt itt 55 Átutazóban voltunk Debrecenben, hazafelé Erdélyből, gondoltuk a sok utazás közben gyorsan megebédelünk valami jobb, de szolid helyen. A google első helyen dobta ki a Csokonai éttermet. Amikor odaértünk kicsit szokatlan volt, hogy tulajdonképpen maga az étterem a föld alatt van egy boltíves pincében.
Az étterembe érve kicsit elbizonytalanodtunk a szuper modern és elegáns berendezést látva, hogy ez talán nem az a hely, ahova betérnek szakadtan a fáradt utazók. Tettünk egy próbát azért és az étlapot fürkészve meglepően visszafogott árakkal találkoztunk, nem volt túlgondolva a választék sem. Mikor 8 percen belül kijött a
Csokonai leves, kaptam egy hatalmas tál tűzforró szinte pörkölt sűrűségű zöldséges savanykás (vetrecére hajazó) marhahúslevest olyan ízekkel, hogy elállt a szavam. A hús omlós volt és bőséges, forró volt a leves ami szintén arra utal, hogy a konyha óramű pontossággal teszi a dolgát. Tökéletes volt. Ettünk még :
-Jércemell kéksajt mártással,vargányás barackkal, kapros rizottóval. Zseniálisan megkomponált íz-párosítás a vargánya a barackkal, fantasztikus színek az ízekben és a látványban egyaránt, a rizottó textúrája krémes de a rizsszemek pont rághatóak még. Mindez egy világszínvonalú tálalással. -Csülök saját zöldfűszeres pecsenyelével, kemencés zöldségekkel. Egy masszív magasfalú tában érkezett a csülök. A csontról úgy omlott le a hús, mint a ruha a gyengéd szeretőről. Fantasztikusan szaftos és ízes volt , és a köret minőségén is pont akkora hangsúly volt mint a tökéletesre sütött csülkön. Vegytiszta kajapornó. -A Bivalytejfölben pácolt sertéskaraj tulajdonképpen nem több és nem kevesebb, mint a tökéletes rántott hús , ami szaftos, nem fojtós és pozdorja szerűen száraz, mint a legtöbb helyen, gondolom a pácolás miatt. Ezt kár is ragozni. Ami kis csavart rakott bele, az a mellé adott pikáns remulád. A Feketeribizlis Limonádénál pedig gusztább és kívánatosabb innivalót nehéz elképzelni. Brutálisan finom és gyümölcsös volt. Mosdó kb mint a Four Seasons-ben, vagy a Hiltonban. Ez a nagyon exkluzív, bőséges vasárnapi ebéd 3 főre 11000 forint volt. A szakács egy zseni, a pincérek vérprofik és udvariasak, az adagok bőségesek, a helyszín meglehetősen elegáns és tiszta, mint egy patika.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Gyenge
2016. május 30.családjával járt itt 25 A hely kifejezetten a magasabb árkategóriát képviseli. A tulaj tudtommal olasz, de a séfnek bőven lenne mit tanulnia az olasz konyháról. Az asztalon 1 éve lejárt avas olivaolaj szomorkodik. A majdnem langyos minestrone levesben szétfőtt mirelit répa zöldbab,borsó és hasáb burgonya (! ) pedig lehetett volna friss alapanyagokból is ennyi pénzért.
Miután sajnos sajt nem jutott bele, kértem egy kis parmezánt ami viszont kb mint a fűrészpor olyan volt,de egy fokkal jobb lett. Nyilván a legolcsóbb, előre reszelt szemetet veszik. Eredetileg carbonara lett volna a második fogás de ez az étlap állítása szerint tejszínnel készül. :-O Innen látszik hogy a szakács nem vágja a műtajt. A vargányás szarvasgomba aromás pizza pármai sonkával szarvasgomba aromát nyomokban sem tartalmazott, állott volt mire kihozták, nem volt megsütve rendesen, ahogy az articsókás sem. A sonkán érződött, hogy nívós fajta. A pestos tagliatelle és a házi limonádé viszont első osztályú volt. Röviden: Drága, sznob hely, gyengécske konyhával.
2Ételek / Italok
2Kiszolgálás
3Hangulat
2Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Szörnyű
2015. július 12.családjával járt itt 15 hat fős társasággal tértünk be ide július 11. -én a Bajai Halfőző Fesztivál idején,előzetesen asztalt is foglaltunk. 1 órát és 30 percet vártunk a nagy tál halászlére A pincér ígérgetést és elnézés kérést váltogatta ahányszor rákérdeztük hogy kapunk e enni vagy sem . Mire kihozta a levest megvolt a hangulat.
Maggi kockából főzött híg, ízetlen lötty volt. Minősíthetetlen kiszolgálás, rémes,igénytelen kaja. A többit nem kértük. Menekültünk ahogy bírtunk lángost enni. Mindez a halászlé fővárosában a halászlé ünnepén egy halászcsárdában. Bravó. lehúzásból jeles.
1Ételek / Italok
1Kiszolgálás
1Hangulat
1Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.