2016. január 6.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
En Nemetorszagban elek a csaladommal, de ha a Balatonon nyaralunk, mindig elmegyünk a kavehazba. Sajnos az, hogy kap-e az ember helyet, puszta szerencse kerdese. Nekünk az eddig kostolt sütemenyek es koktelok ( jaj, az epresek nagyon finomak ! ! ) izlettek. Kar, hogy csak ejfelig vannak nyitva, s hogy az elözene rettenetesen hangos nyaranta.
Ha a teraszon nincs hely, a benti helyisegben nem lehet megmaradni a hangerötöl. Tetszik az is, hogy a tulajdonos szinten felszolgal, s nagyon kedves ! Az arak a helynek megfelelöek. Külön öröm, hogy sokfös tarsasag - mint pl. mi, ket felnött, harom gyerek - kenyelmes helyet talal(hat) a kinti kanapekon, nem kell szorongani (kiveve, ha mint fentebb irtam, nem kap az ember helyet. . . )
Ha arra jarunk, ismet felkeressük a kavezot.
2016. január 6.gyerekekkel járt itt 45 Mi julius vegen jartunk a szallodaban. Ket, egymasba nyilo szobat kaptunk öt före. A tisztasag megfelelö, a szalloda allapota a koranak szinten megfelelö. A felpanzios ellatas szerintem mindenkinek nyujt valamit, nekünk izlett. Külön pont, hogy a jatszoter teljesen lezart kertben van, igy a gyerekek ugralhattak, amig mi a reggeli vagy vacsora idejet kitoltuk egy kicsit.
A ket kicsi fiamnak nagyon tetszett a gyerekklub is. Mi egyszer voltunk csak a sajat strandon, ugyanis hianyoltuk az ottani jatszoteret. Van ugyan libikoka, de az 38 fokos hösegben, a tüzö napon nem igazan jo mulatsag. A Kisfaludy vagy Eszterhazy strand tökeletes valasztas ebböl a szempontbol. Kar, hogy a szalloda barja mar este 10-kor bezar, igy kenytelenek voltunk mashol - bar ott minden a közelben van - koktelozni. Nekünk oriasi szerencsenk volt, ugyanis a szobank a parkolora nezett, igy csak reggel sütött be a nap, s a hömerseklet elviselhetö volt a szobakban. Ami viszont nagyon zavart, meg akkor is, ha maga a szalloda nem tehetett rola, az a del-amerikai pansipos zenekar esti "koncertje" a setanyon, par meterre a szallodatol. Ket hetig minden aldott este 11 oraig ott zeneltek ! ! Summa summarum, en tudom ajanlani masoknak is, akik egy kenyelmes szallodat keresnek, kedves szemelyzettel, jo etelekkel, de luxusigenyek nelkül.
2015. április 18.gyerekekkel járt itt 45 Bö masfel evtizeddel ezelöttig Magyarorszagon eltem, s az akkori etteremvezetöt/tulajdonost ismertem. Sajnos, az idös ur (aki a regi idökböl visszamaradt vegtelensegig udvarias, de nem tolakodo, finom ember volt) feltetelezhetöen mar nem el. Akkoriban allandoan tele volt az etterem, s gondoltam, teszünk egy probat a fiammal, budapesti utazasunk bucsuestejen.
Fantasztikus kilatassal a Varra, a Gellert-hegyre. En ettem levest is, a majd mind a ketten sült kacsacombot rendeltünk. Nagyon finom volt, de valoban kis adagok, meg a fiam is meg tudott vele birkozni, pedig ö igazan kisetkü. Az arak belvarosiak, de nem ereztem tulzonak. A kiszolgalas szemelytelen. Mi eredetileg a teraszon ültünk, de aztan kicsit szelesnek talaltuk a kinti reszt, igy beültünk a zart etterembe. Nagyon szepen, s tisztan van berendezve. A ciganyzene jo, s nem tolakodoan hangos. Ha ismet Budapesten jarunk, valoszinü, hogy ismet elmegyünk oda enni.
2015. április 18.gyerekekkel járt itt 55 Mult heten Budapesten jartunk, s megmutattam a fiamnak a Budai Varat is. Bementünk a Ruszwurmba is. Oriasi szerencsenk volt, hogy helyet talaltunk, ket alkalommal is, mert gyakorlatilag utanunk azonnal kisebb-nagyobb csoportok todultak be, s nekik mar nem volt hely. Mar maga a hely is varazslatos, a boltives falak között az ember azonnal egy par szaz evvel korabbi Magyarorszagon erzi magat.
A sütemenyek nagyon finomak, az italok szinten. A kiszolgalas szemelytelen (bar ekkora vendegtömegnel nem is lehet mast varni), de udvarias. Az arak a belvarossal összehasonlitva kifejezetten alacsonyak. A ket aprocska helyisegböl allo cukraszdaban korabeli kepek, dekoraciok talalhatok, mind a butorok, mind a kisebb targyak müemlekvedelem alatt allnak. Nekünk nagyon tetszett.
2015. április 17.gyerekekkel járt itt 25 18 eve elek külföldön, s azelött nagyon szerettem a Nancsi nenit. 24 evvel ezelött jartam ott, s igazi kultikus-hely volt. Volt. Mult heten Budapesten jartam a fiammal, s elmentünk oda enni. Melysegesen csalodas volt! Ez a Nancsi neni mar nem az a Nancsi neni! A regi etelek mar nagy reszben nincsenek az etlapon (amely amugyis hatranyara valtozott meg).
A felszolgalok sem a regiek, enyhen szolva nem a non plus ultra. Este hatra mentünk, kb. 3/4 oraig tartozkodtunk ott, s az etterem 90%-a üres volt. Ilyesmi regen, abban az oraban nem fordulhatott volna elö ! Napokkal elötte kellett asztalt foglalni, most meg kongott az üressegtöl. Nem tudom, hogy mi az igazi ok, mert oriasi potencia rejlik az etteremben, esetleg egy uj felszolgaloi gardaval. Plane egy idösebb, testes, magas ferfi volt nagyon flegma. Sajnalom, mert nagyon vartuk a latogatast. Nem tudom, meger-e meg egy probat. . .