2020. augusztus 23.gyerekekkel járt itt 55Szeged ikonikus helyszínén, a Reök palotában kapott helyet a cukrászda, amely megőrizte albumokba illő szecessziós homlokzatát, belül pedig valamelyest letisztult, ám eklektikus enteriőr jellemzi. Mi a fagylaltkínálatot teszteltük, főként a különlegességek tekintetében: a tökmagos málna, a zöldcitrom és társai nem jönnek szembe az utcán, és a fagylaltkehely-kínálat is figyelemre méltó.
2020. július 4., csoporttal járt itt 55 Sokadjára járunk az étteremben, a hétvégi forgalom mindig meggyőz arról, hogy kiváló minőséget fogunk kapni a pénzünkért. Nagy társasággal érkeztünk, 32 főre kértünk ünnepi ebédet. Az étterem vezetője a legjobb tanácsokkal látott el bennünket, igazán változatos, minden igényt kielégítő menüsort állított össze, amelyből a különleges étkezési igényű családtagjaink is tudtak választani.
Az étel nagyon finom, friss és bőséges volt, különösen ajánlom a diós bundában sült pulykát és a vörösboros gombával borított sertésszeletet. A köretekkel is minden rendben volt, a saláták kiválóak. Jó szívvel ajánljuk mindenkinek!
2020. július 4.gyerekekkel járt itt 15 A Dübögő étterem "AZ" étterem Békésen, a város centrumában található. Sem a honlapon, sem a fb-oldalukon nem tájékoztatják a jövendő vendégeket, hogy csak a pizzéria üzemel, az étterem már csak kiszállításra dolgozik. Nemrégiben új ételt vezettek be, a Kemencés király tálat, amit mi is meg akartunk kóstolni.
(Kitalálják-e: nem szerepel a honlapon. . . ). A fatál alja zsírban úszott, a sertéstarja csak-csak ehetőnek bizonyult, csirkéből azonban a farrésszel bontott combot találtuk a tálon, amiből az amatőr háziasszony is a levesbe vágja a csontosabb részt. Mindehhez párolt káposztát társítottak, amely a legfinomabbnak bizonyult ezen a fűszer- és jellegtelen tálon. Sajnálom a helyet, mert régebben finom ételeket tálaltak, most azonban csak árnyéka az étterem önmagának.
2019. december 20., kollégákkal járt itt 45 Munkaebédre voltam ide hivatalos, ám a pincér nem tudott az asztalfoglalásunkról, aztán elküldött a városban található másik két Kornéliába. Ezzel a gyenge kezdéssel indítottunk, de hamar kiderült, hogy mégis jó helyre jöttem, csak elkeverték az asztalfoglalást.
Szerencsére a folytatás sokkal kellemesebb volt: egy forrón tálalt, friss orjaleves gyorsan elvette a rossz érzésemet, és a salátával körített grillezett tarja is megvolt négyes fölé.
2019. december 20.barátokkal járt itt 55 A Thália Színház szomszédságában, mondjuk úgy, hogy jó kulturális életminőséget garantáló környezetben helyezkedik el a Mozsár, ráadásul színházterme is van, ami számomra nagyon fontos. Komótos vacsorára készültem, amelyhez nagyszerű "kellék" volt a kacsamáj brióssal, amelyet a megfelelő hőfokon tálaltak.
A pincér hölgy nemcsak beszél, hanem szabályosan társalog olaszul, ami a vendégeket is odavonzza (talán csak mi voltunk magyarok). Nyomtatásnak egy madártejet kértem, amely mértéktartó édességével és a valódi vaníliával egészen elkényeztetett. Az árak moderáltak, a hely barátságos, szívesen megyek legközelebb is.
2019. július 28.gyerekekkel járt itt 45 Pontosan az, aminek látszik: egy nem hivalkodó, nyugodt hely, éppen megfelelő fagyiválasztékkal, amikről ráadásul tudni lehet, hogy micsodák. Gondolnak az allergiával élőkre is, mindenmentes fagyit is tartanak. A kávéhoz valódi habot és sütikanalat adnak. A hely nem sokat változott a kilencvenes évek óta, de talán épp ez benne a vonzó.
Egyetlen elgondolkodtató momentum: a lépcsősor lehetetlenné teszi a baba- vagy rokkantkocsis feljutást, ez azonban az épület jellegéből adódik.
2019. július 28.gyerekekkel járt itt 15 Éhesen érkeztünk Újszegedről a Belvárosba, épp kézre esett a Tündérkonyha, ráadásul viccesnek találtam, hogy az átkosbeli Boszorkánykonyha helyén nyitottak. Az árak vendégcsalogatóak, mindannyian tudtunk valami egyszerű ételt választani. Azt azonban nem mondták, hogy a pizzára várni kell.
A család többi tagja már jól is lakott, míg a kisfiam még mindig várt, hogy az ebédje elkészüljön. Hangosítás nincs, háromszor is hiába mentünk a terem végéből előre potyára, nem lehetett érteni, milyen étel lett kész, a személyzet pedig ügyet sem vetett ránk. Persze, a pénzt már megkapták. . . Amíg ott álldogáltunk, egy "kedves" sorban álló elküldött bennünket a fenébe, hogy miért duródunk előre - mondtam, hogy fél órája már fizettünk, és addig is békésen vártunk a sorunkra. Ez a bosszúság feledtette velem az étel jó ízét és a moderált árakat. Ajánlom megvilágosodott Buddháknak és alacsony vérnyomású embereknek.
2019. július 14., üzleti partnerrel járt itt 45 Csak egy kávéra ültünk be a teraszra. A pincér kedves volt és elég gyors is, az ár korrekt. Sajnos az ott-tartózkodás néhány percét kellemetlenné tette, hogy a hangszórókból ordított Halász Judit Boldog születésnapot című száma, amely lehetetlenné tette a társalgást.
A kávé finom volt, duplát is hajlandóak voltak készíteni, és nem húzták a szájukat, amikor kártyával fizettem.
2019. július 14.gyerekekkel járt itt 35 Elképesztő árakkal vár a Várfürdő, amelyekkel a szolgáltatások nincsenek egyenes arányban. Az Aquapalotán kívül a Castello szaunaparkba is vettünk jegyet - ennek helye azonban alig van feltüntetve, csak többszöri kérdezősködés után lehet megtalálni, senki sem gondolná, hogy egy különálló épületben, egy függőfolyosón menetelve találja meg az ember, és ami végképp bosszantó, hogy semmivel sem tartalmaz több elemet, mint az Aquapalota szaunarészlege, amely külön díj fizetése nélkül is használható.
Elgondolkodtató, hogy a kisgyermekmedence közvetlenül az egyik bejáratnál van. A zöld csúszda veszélyes, mert meredeksége miatt többen beütötték magukat. Előny, hogy télen benn is lehet étkezni, és van lehetőség a vécéülőke fertőtlenítésére is.
2019. július 14.gyerekekkel járt itt 55 Már másodjára vendégeskedtünk az Elizabeth Hotelben, és ismét jól éreztük magunkat. A szálloda fő erénye az alagsorban található wellnessrészleg, csak a család legkisebb tagja miatt mentünk át a Várfürdőbe. A hotel elhelyezkedése épp tökéletes: kőhajításnyira a vártól, alig távolabb a fürdőtől, és a belváros is igen közel van.
A reggeli választék pont elég volt, a vacsora is tökéletes, csak a mértéktartásra kellett vigyáznunk. A szobákban termosztát található, így könnyen lehet szabályozni a személyes hőigény függvényében. A négy csillaghoz képest moderált áron tudtunk pihenni.