2013. május 22.barátokkal járt itt 55 Véletlenül,séta közben ültem be egy fröccsre ide,de tervünket megválltoztató több órás iszogatás/eszegetés lett belőle. Már az első pillanatban feltünt,hogy milyen baráti hangulat uralkodik. A pultnál ülő vendégek egyfolytában viccelődtek,nevetgéltek egymással,a pultossal és (vélhetően) a tulaj/üzletvezetővel.
Nagyon szimpatikus volt a jelenség, nem sok más üzletben tapasztaltom ezt. Azonnal oldottabb lett a mi hangulatunk is. Eldöntöttük,hogy maradunk. Már nem emlékszem ,hogy milyen rose-t ittunk,de arra igen,hogy igazi szódát(szódásüveget) kaptunk hozzá. 2 üveg bor után kissé megéheztünk és kértük a fel szolgálót,hogy ajánljon valamit. Fokhagymás padlizsánkrémet és tepertőkrémet választottunk pirítóssal. isteni,igazi jófajta házi krémek voltak. Ezuton is csókoltatom a szakácsot. jó zene szolt,igazán kellemes egység. Csak így tovább ! Jövünk máskor is.
2013. április 24.egyedül járt itt 35 Màr régóta nézegettem ezt az éttermet,ahova ma beültem ebédelni. A belsõtér nagyon hangulatos,olaszos,de én inkàbb a teraszra ültem. Spagetti alla vongole-t rendeltem és 1 pohàr pino greast. A tészta közepes minõségü és adag volt,ezért tovàbbiakhoz màr nem is volt kedvem.
Az étlap nem rossz,több fèle olasz sonkàval,pizzàval,elèg magas àrakkal. Az étteremnek van egy fajta jó hangulata a Vàci utca kellõs közepén,amit az unatkozó alàzat nélküli pincérek viselkedése zavar kissé.
2013. április 23.egyedül járt itt 55 Vasàrnap jàrtam itt friss sütiért. Ezutàn sokminden àtértkelõdik,mint pl. a krémes. Itt mille feuille-nek hívjàk és isteni,szezonban raknak bele friss màlnàt is. vettem még creme brulee-,5*,valamint pisztàciàs tàskàt (vagy mit),5*,és bagett .
Szóval minden rendkívül finom. Nem olcsó,de minden képpen érdemes megkostolni. Nagy-nagy-nagy LIKE !
2013. április 23.barátokkal járt itt 45 Elsõ blikkre lenyûgözõ fények ,design mindenhol. Igényesség az üzlet minden szegletében. A pulthoz ültünk,nagy forgós börfotelbe,közel a zenéhez. Miutàn megrendeltük az ételeinket kaptunk 1 kosàrba néhàny szelet friss,ropogós kenyeret és vajat. 5*
-elõétel:malacnyakterrin.
Semmi extra,de a pékàruval 5*. -fõétel:fish & chips:finom. 4*,bronzino:túl pici és szàraz volt. 3*
-desszert:az étlapról tùrógombóc 4*,a vitrinbõl:habos màktorta5*. Egyébként az ételek/italok szépen,igényesen voltak szervírozva,minden és mindenki(màrmint a személyzet) nagyon nett. Jól érztük magunkat. Köszönjük szépen!
2013. április 23.gyerekekkel járt itt 55 Legutobb màrciusban jàrtam itt és ismét kitûnõ volt minden. Bruscettaval kezdtunk:üde,zamatos,az arànyok mesterien eltalàlva. 5*
-tintahal grillen:mintha csak az olasz tengerparton ennénk az aznapi friss fogàst. 5*
-4sajtos pizza: lelóg a tànyérról,vékony,minõségi sajtokkal.
-creme brulee:. . . ilyen finomat még olaszorszàgban SEM ettem. 5*
remek, laza hangulatu vendéglõ,finom brokkal, ajàndék limonchello-val. Dolce vita. Grazie
2013. április 22.családjával járt itt 45 Ajándékba kapott utalvánnyal jártunk itt,és. . . hát ,nem nagyon akartak szobát adni. Végül vezetői engedéllyel sikerült foglalni. A szálloda fekvése kítűnő,a parti sétány legfrekventáltabb helyén. A szoba igényes,terasz a forgatagra, igazi 4 csillag, Reggeli/vacsora: nem tút igényes,de elfogadható.
A konditerem: nagyon gyenge,1-2 lestrapált kardiógép,stb. A beltéri vellness: az szerintem túl szűkös (teltház esetén) rosszidőben. A szálloda strandja eléggé szűkös és annak ellenére ,hogy közvetlen vízparti a rendezetlen nádtól nem lehet belemenni a balatonba. Ez eléggé csalódottá tett.
2013. április 22.a párjával járt itt 35 Keddi napon jártam itt. Illő módon még aznap délután próbáltam helyet foglalni,de meglepetésemre azt a választ kaptam,hogy 20:00-ig tudják csak az asztalt biztosítani. Belementem. Kb. 18-órakor érkeztünk. annak ellenére,hogy volt sok szabad asztal (ok. ezek 4 személyesek voltak) minket egy 2 személyes nagyon szűk helyre ültettek.
Pizzát rendeltünk,ami jó volt(de nem kíváló),aztán friss vegyes salátát: az kíváló volt,illetve 1 paradicsomos spagettit: az szintén jó volt. Ami a legjobban tetszett: Amilyen szakszerűen bontotta a pincér a borunkat. Lehel,hogy rosszkor jártunk itt,de nekem az volt az érzésem ,hogy itt mindenki üzleti vacsorán van itt.
2013. április 22.egyedül járt itt 45 Több ismerősöm is ajánlotta a cukrászdát,hát elmentem. Nem bántam meg. Annak ellenére,hogy nem vagyok "fagyi-fun" a pult láttán bevallom kissé összezavarodtam. Rendkívül ínycsiklandóan tálalva mint látványra ,mint elnevezésre azok a fagyik,vagy 40 külömböző féle.
Azt sem tudtam ,melyiket kostoljam,de azért választottam: kecskesajtosat,csilis-csokoládésat és rákóczi-túrósat. Mindegyik különleges és krémes volt. Zseniális! Aztán vittem haza sütit is. Az almás-mákos országtortája itt a legfinomabb. Összegzésűl: maga az üzlet nem túl elegáns,nem is olcsó,de megéri a sok különlegesség. Kíváló cukrászda. Gratulálok a vezetőnek!
2013. március 28.gyerekekkel járt itt 55 Mult vasàrnap jàrtam itt. Kellemes, minimal designe hangulat. Telthàz volt,de az üzletvezetō kedvesen hellyel kinàlt minket a bàrpultnàl, és kb. 5' vàrakozàs utàn màr az asztalunknàl ültünk. 1. Fogàs: menrui leves zöldség tempura-val. nagy csésze, forró, tartalmas leves.
2. Sushi joy (vagy valami hasonló nevü). Friss, zamatos, közepes adag, de 5*. Ezen kìvül még 1 kanna zöldteàt ittunk. 4*
A szàmla végösszegéhez + 12% szervízdíjat hozzàadnak. Nem olcsó,de àr/érték aràny:5*. Jól éreztük magunkat, jövünk màskor is. A legfinomabb sushi Budapesten !
2013. március 20.a párjával járt itt 55 Ez az étterem ,mintha rejtve lenne az új vendég elől. Eldugott kis utcában, semmi csillogó reklám. Csak ott van. Semmi dekoráció,fa asztalok és padok. Nem túl elegáns. Kissé furcsa, hogy Budapesten a kiszolgáló / tulajdonos nem beszél (csak keveset) magyarul, de kedvességével, segítőkészségével sikeresen rendeltük.
italnak zöld teát kértünk (ami grátisz),ill. házi mézes limonádét. 5`
Ételek: Miso ramen: hatalmas (kb. 0,7 liter),forró,és isteni volt. Igazi fábol készül kanalat hoztak hozzá. 5` Tonhalas(maguro) zuke don:ilyen finom (sushi) rizst még soha nem ettem, 5` Tempura mix: szintén 5`. összegzés: a lejobb japán ízek Budapesten! Arigato