2020. október 6.a párjával járt itt 55 Első ízben jártunk Berekfürdőn és ebből adódóan a Jófalat vendéglőben is. Nem voltak sokan, az ebédidő már lefutott. Első benyomásunk nem volt pozitív a felszolgáló Úrral szemben. Percekig ácsorogtunk, nézelődtünk mire kommunikált velünk. Ám ettől kezdve a hangulat feloldódott és az egész ebédidőnk kellemessé vált.
Megtudtuk, hogy családi vállalkozásban működnek és házias jellegűek az ételeik. Gyümölcs levest és birkapörköltet rendeltünk. Bőséges és nagyon finom volt. Utána kávét rendeltünk, az is finom, forró volt. Nekünk nagyon tetszett a kerthelyiség ahol étkeztünk, de folyamatos a szépítgetés. Már csak egy utolsó mondat: Ne ítélkezz elsőre
2020. július 10.családjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Évente 1-2 alkalommal meglátogatjuk a vendéglőt, ha Budapestről Baranyába megyünk. Így történt ez a héten szerdán is. Udvarias és kedves fogadtatás, mint mindig. Első ízben ültünk ki a hűs teraszra. A kihagyhatatlan halételek valamelyike mindig az asztalra kerül. Igaz ezt általában csak én eszem.
Levesből most hidegre vágytam, gyümölcslevest választottam. Aztán a finom, friss rántott pontypatkó. A család többi tagja úgy választott, hogy köretcserét kért, minden további nélkül megoldható ez is. Igaz jelen esetben a két választott étel köretét kellett csak egymással megcserélni. A finom főételek után már desszertre nem vágytunk, csak kávét ittunk még. A felszolgáló fiatalember leste minden vendég kívánságát. Potyka. . . . . . . . jövünk még! Potyka. . . .
2020. június 28.a párjával járt itt 25 A végig gyenge értékelés lehet nem állja meg a helyét, mert részünkről fogyasztás nem volt. ennek ellenére úgy döntöttem, hogy még is leírom amit nem rég itt tapasztaltam. A Szamos vidékén voltunk több napos kiránduláson. Haza felé utunkon megálltunk a csárdánál, hogy meg ebédeljünk.
Elég meleg volt, de ennek ellenére a teraszon szerettünk volna helyet foglalni. csak olyan hely volt szabad ahova a nap oda sütött. Épp elmenőben volt egy pár, gondoltuk megvárjuk és a helyükre ülünk ahol árnyék volt. A pincér eléggé, ilyen helyen nem megengedett hangon közölte, hogy az asztal még tele van és oda nem ülhetünk. Időnk volt, meg vártuk volna míg lepakol, de ezek után jobbnak láttuk, ha távozunk. Kifele menet a belső helységben ült egy idősebb hölgy, /lehet a tulaj/ aki nem tudom mennyire volt jelen az előtte dolgoknál, de annyit mondott, "hogy ahol bejöttünk ott kell ki is menni" Nem tudtuk, hogy ez puszta útbaigazítás vagy szintén jó szándék. A pár akinek a helyére szerettünk volna leülni azt mondták erre, hogy ők is először és utoljára jártak ott. Elhiszem, hogy nagy a pörgés ilyen helyen, vendégek jönnek-mennek, lehet nem is számít 2 személy, de szomorú az ilyen hozzáállás. Megjegyzem, hogy én is dolgoztam nyári szezonban nem akármilyen forgalmas étteremben, de így sosem viselkedtem a vendégekkel.
2020. június 28.a párjával járt itt 55 Barátoktól hallottunk az étteremről, nem a legjobbakat, de mi csak a saját tapasztalat alapján szoktunk dönteni, véleményt mondani. Késői ebédre tértünk le az út szélén lévő "Lebújba"
Kevesen voltak, a fogadtatás kedves volt, a vendégszeretetről árulkodott. Kint a kerthelyiségben foglaltunk helyet.
Nekem nem volt kérdéses, hogy, ha van halászlé akkor azt eszem. A párom is kedvet kapott és Ő is azt választotta. Nem kellett sokat várakoznunk és már ott is gőzölgött előttünk. Ízlésesen tálalva, forrón és bőségesen. nagyon finom, házi jellegű kenyér volt hozzá. A felszolgáló férfi nagyon barátságos volt. Ahány ízben elhaladt mellettünk mindig váltottunk pár szót. A barátok véleményét nagyon is megcáfoljuk. A halászlé nagyon finom volt az italok kellően hidegek és a kiszolgálás is remek, udvarias. Ha még arra visz az utunk biztosan betérünk.
2020. május 26.családjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Már sokadik ízben jártunk az étteremben. családi ünneplésre foglaltunk asztalt. Kellemes idő volt és a kert helységben foglalhattunk helyet. Több féle ételt választottunk. Volt ami a megszokottnál talán kisebb adag volt. Viszont ízletesek voltak, kivéve a sült kacsacomb. A limonádé kellemesen hűtött, a kávé kellően forró.
A kiszolgálás udvarias. Az ételekre való várakozás sem tűnt hosszasnak, hisz kellemes beszélgetéssel töltöttük az időt. Reméljük még sokszor visszatérhetünk.
2020. május 20.a párjával járt itt 55 Egy kései ebédre tértünk be az étterembe. Gyönyörű idő volt, sajna a teraszon nem volt szabad hely. Kedves felszolgáló hölgy hamar az asztalunknál termett. Nagy örömömre szolgál, hogy volt halászlé, amit imádok. Nem is volt kérdéses, hogy mit fogok enni. A párom párolt káposztával készült ételre fente a fogát, de az épp nem volt, így maradt a rántott sertésbordánál ami hb.
-vel volt és káposzta salátát rendelt hozzá. Nagyon finomak voltak az ételek, bőségesek és az áruk is elfogadható. Az italokat tartottam kicsit drágának, de úgy néz ki, hogy ezzel is meg kell barátkozni. A felszolgáló hölgyek nagyon figyelmesek, udvariasak és kedvesek voltak. Ha arra járunk nincs kizárva, hogy újra betérünk.
2019. november 30.a párjával járt itt 55 A lakhelyhez közel kerestünk egy olyan helyet ahol nyugisan lehet kávézni és beszélgetni. Csepergős idő volt így betértünk a Vasmacska kávézóba. Meglepetésünkre egy nagy kutyus jött velünk szembe. Akkor szembesültünk vele, hogy egy állatbarát kávézóba tévedtünk. Nem volt gond, mert szeretjük az állatokat, mondjuk nem ilyen közegben, de nem zavart bennünket.
Sőt épp festmény kiállítás is volt a kávézóban. Azt is és a többi állatot is megszemléltük. A halacskák nagyon aranyosak voltak. Persze a kávé a süti és a kérésünkre elkészített karamelánzs is nagyon finom volt.
2019. október 25.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Úti célunk Jósvafőn a Tengerszem volt. Mire oda értünk kellő képen meg is éheztünk. Adott volt a környezetben levő Tengerszem étterem. Kellemes időben a teraszon foglaltunk helyet. Nem voltak sokan, a felszolgáló fiatalember hamar ott termett. Nagyon udvariasan tette elénk az étlapot, nincs nagy választék, de éhesen nem lehet távozni.
A választásunk a toros káposztára és rántott csirkemellre esett. Forró, hatalmas adagok és nem utolsó sorban nagyon finomak voltak. Sajnos a fotózás már akkor jutott eszembe mikor felét megettük, pedig rutinosak vagyunk benne. Ettől eltekintve a fotó így is elkészült. Ebéd után viccelődtünk a felszolgálóval, hogy akkor most kávézni menjünk-e a szomszédba, mert nem találtuk az étlapon, de természetesen a finom kávé is hamarosan előttünk gőzölgött. Így már jóllakottan mehettünk a hatalmas sétára, ami gyönyörűséges volt.
2019. október 19.a párjával járt itt 55 Teljesen véletlen hozta, hogy a Barlang szálláshoz tévedtünk, ugyan is mást kerestünk. Ám amilyen csodás látványban itt részünk volt az lenyűgöző. Három különböző méretű és befogadó képességű "barlang" ami a mai igényeknek megfelelően van kialakítva, de a jellegét még sem veszítette el.
Ennek a megálmodója, kivitelezője László, keze munkáját dicséri minden! A szállásokhoz tartozik egy "Kővéház" ahol finom kávét lehet inni. A helyszín különböző rendezvényeknek is helyet ad. A munkálatok folyamatosak, de ez a vendégeket egyáltalán nem zavarja, sőt az is egy külön élmény!
2019. július 20.a párjával járt itt 55 A közelben lévő templomlátogatás során fedeztük fel az éttermet. Ilyen jellegű ételeket még nem ettünk ezért gondoltuk miért is ne kóstoljuk meg őket. Ráadásul éhesek is voltunk úgy délután fél 3 fele. Kedves felszolgáló fiú termett az asztalunknál, kis ízelítőt kaptunk a konyhai személyzet munkájáról, hát jót derültünk.
Bevezetésnek nem is kellett több, szuper! Limonádét kértünk ami nagyon finom és kellő hőfokú volt. Nagyon jó, hogy az étlapon magyarul is szerepelnek az ételek és, hogy miből állnak. Meglepetésül ért bennünket, hogy először egy kis tálka levest tálaltak fel. A páromnak nagyon ízlett, de nekem sajnos az az ízvilág nem jött be. A főételek viszont rendkívül ízletesek voltak. Nyárson csirke pirított rizzsel és Vaslapos panír rák pirított tésztával. Megkóstoltuk egymás ételét és mindkettőnknek ízlett minden. A tészta rendkívül finom! Ebéd után 2 kávét kértünk. Ez is egy külön látvány volt. Ott előttünk csöpögött le az üveg pohárba. Ahogy beleöntöttük a sűrített tejet annak a látványa is szép. Az íze meg remek! A megmaradt ételeket ízlésesen, egymástól elkülönített dobozba tették kérés nélkül. Mi biztos, hogy tovább kóstolgatunk.