2017. október 4., kollégákkal járt itt 55 Nem, természetesen nem primitív felkiáltás a cím, csak merészet gondolva bevállalósan marhapofát rendeltem. Még sosem kóstoltam, kellemes csalódás volt, pedig a pincér is óvakodva ajánlotta, pedig szerintem finom volt -jobb, mint amikor egy másik helyen a rántott borjúlábat próbáltam meg -.
Bár az étlapon ígért vörösboros, rozmaringos pecsenyelé nem dominált (konkrétan nem találtam), de összességében finom volt, a leves rendben. Bár kissé hideg volt, mégis kint ültünk le a teraszon. A kiszolgálás gyors volt, annak ellenére, hogy elég sok vendég volt, mert éppen a nagycsaládosok rendezvénye volt Szarvason. A mellékhelyiség tiszta, a kiszolgálás gyors.
2017. szeptember 4.egyedül járt itt 55 Gyalogos erdőkerülőként, hátizsákkal, egyedül barangoltam a Bakony vadregényes erdeiben, mindezt valamelyik hőségriadó idején, mert én sem vagyok teljesen normális. Kényeztetésként háromszor is betértem ebbe a vendéglőbe, egymás utáni napokon. Talán a hideg gyümölcsleves is tehetett róla, ami igazán jól esik az ilyen tikkasztó kánikulában!
(Bár érdekes, hogy a színe lilás volt, pedig sem áfonya, sem szeder nem volt benne, és a konzerv barack és meggy képezte a darabos összetevőket, de a sűrűsége és az íze és a hőfoka is pont megfelelő volt - vagy csak a kánikula szépítette meg? . . . ). Mivel a kinti padoknál ültem le, láttam szegény menetelő kiscserkészeket, akik a kútnál frissítették fel magukat, majd meneteltek vissza a küldetést teljesítve, gondolom a hegyen lévő táborhelyükre, a könyörtelen :-) parancsnokuk utasítását követve. A szarvaspörkölt, a Holstein szelet és a töltött-rántott csirkemell is finom volt. Egy ilyen kis településen ár-érték arányban is megfelelő ez az étterem, ajánlom mindenkinek!
2017. augusztus 17.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ebédidőben érkeztünk meg, mégis viszonylag gördülékeny volt a kiszolgálás. Látván a szomszéd asztalon lévő kétszemélyes tál mennyiségét csoportunkból hárman próbálkoztak meg vele (de még így is maradt). Az adag nagy, az ízek hagyományosak. A levesek tökéletesek. Sajnos a fogascsíkok Orly bundája nagyon vastag volt, szinte felismerhetetlen volt benne a hal.
Desszertnek már nem volt hely. (De a mákos guba palacsintába töltve érdekes lett volna, bár nem egy Atkins diéta)
2017. augusztus 17.barátokkal járt itt 55 Kerékpáros túrát megszakítva pihentünk itt egy éjszakát. Jó időpontban érkeztünk, az étterem éppen üres volt, estebédeltünk egy jót. Hagyományos fogyasztható ételek. A bungaló (=bungallow :-)) meglepően komfortos, két szoba, fürdőszoba, és kis főzőhelyiség állt rendelkezésünkre, ahol még néhány tányért és evőeszközt is találtunk.
Teljesen új ágynemű, frissen festett falak. Csak hát a környék, az igen rút - a szürke emeletesházakra láttunk rá, illetve a rengeteg szúnyog az volt, ami megkeserítette a jóízű esti dinnyézésünket! De hát ezek nem annyira a kempingnek felróható problémák. . .
2017. augusztus 13.egyedül járt itt 45 Szép környezetben, családias hangulatú kisvendéglő a Vadszőlő. A nagy melegre való tekintettel a szűkös udvaron ültem le. Két, éppen szőrét hullató kutya nézte ki bánatos szemeivel az ételt asztaltól asztalig bandukolva, ezt még egy falusi étteremben sem lehetne megengedni!
A szegény felszolgáló hölgy, aki vélhetőleg a tulajdonos rokona, alig győzte a rendeléseket felvenni és kiszolgálni, lehet, hogy főszezonban segíthetne neki valaki, bár igaz a tulaj beugrott egy kicsit kihozni ezt-azt a piros rövidnadrágjában. Az ételről: a gyümölcsleves csalódás volt - a "leve" megkocsonyásodott a sűrítőanyagtól, és semmi gyümölcsíze nem volt. A rántott csirkemell gombás rizs körettel kifogástalan! Az árképzés kicsit erős: plusz 1 gombóc fagylalt (dobozos vaníliajégkrém) a gyümölcslevesbe +200 Ft, a 4 db félbevágott uborkáért is kicsit sokallom az árát! (Az üvegbetétet nem is értem! )
Bár az ételválasztásom nem volt túl bevállalós, de a nagy melegben biztosra akartam menni, lehet, hogy a Bakonyra jellemzőbb ételek, vagy amiket előre kell rendelni, azok nagyobb élményt jelentettek volna. . .
2017. augusztus 13.egyedül járt itt 55 Egy nappal érkezésem előtt foglaltam szállást telefonon, a gondnok hölgy kedves, segítőkész. A szállást több négyszemélyes faház alkotja, külön vizes blokkok, jól (és újonnan) felszerelt közös helyiség - konyha. Ariston hűtő és tűzhely, azért mégis :-)
A faluban igazán nincs sok látnivaló, de ott a környék, lehet kirándulni.
(Kerékpárt is lehet bérelni, de itt ez nem a turizmus húzóágazata /inkább toló :-)
2016. december 16.egyedül járt itt 55 Ahhoz képest, hogy egy benzinkút és kocsimosó kombó étterem, nem rossz. Az étlap változatos, bár a pultnál állva a falat lesve nem a legkényelmesebb a válogatás, bár az asztalon is van étlap. Nem tudom, ha valaki leül, kimegy-e hozzá a személyzet, mindenesetre az innivalót rendelés után kihozták. Az étel kb.
negyed óra alatt elkészült, vékony tésztás pizzát ettem, finom volt. A kiszolgálás kedves. Az ajtó percenként nyílt, így a hideg végigsöpört az éttermen is, de vannak halak (élő és úszkáló), meg festmények a falakon a hely nevezetességeiről.
2016. december 15.egyedül járt itt 55 Borongós kora délután tértem be az étterembe. Két felszolgáló dolgozott, gyorsan, pörgősen végezték a munkájukat, pedig egy kb. 15 fős csoportot is kiszolgáltak. Az orjaleves, amit kértem jó forró és ízletes volt, valóban benne főtt hússal. Kétféle csípős paprikát is kaptam, mikor kértem.
A tésztában sült csülök ízletes, laktató, óriási adag. Elcsomagoltatva csak két nagy dobozba fért bele! (A szomszéd asztalnál lévő hölgy sem tudott az ő óriási csülkeivel megküzdeni). Két üdítő, kávé, és a két étel a borravalóval kb. 4 - 5 ezer Ft volt,(de a maradékból még kijött egy másnapi ebéd! )
A mosdó meglehetősen avítt, lehetne egy kicsit fejleszteni rajta, meg az egész hely hangulata is kissé sötét, borongós, de végül is enni megy az ember. . .