2022. november 6.a párjával járt itt 55 Kecskemét belvárosában van, könnyen megközelíthető. Gazdag ételkínálatú kifőzde. A tésztáktól, főzelékektől a húsételekig, levestől desszertig, salátákig mindenféléből lehet választani. Az ételek ízletesek, az adagok megfelelőek. Finomak a sütemények, mondhatnám, háziasak. Az árak megfizethetőek.
A személyzet udvarias, minden információt megadnak az ételekről a vevő kérésére, méghozzá kedvesen, türelmesen. Nagyon jó választás volt betérni ide. Ajánlom a helyet.
2022. október 3.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Jó véleményeket olvastunk a helyről, így kipróbáltuk. Kicsit későn mehettünk, mert a vendégek - akikkel még tele volt a terasz - szép sorban elmentek, a konyha meg már záráshoz készülődött. Ennek ellenére kedvesen fogadtak bennünket és elkészítették a kért frissensülteket.
Dalmát grilltálakat rendeltünk csevapcsicsával, pljeskavicával, grillkolbásszal, sertésnyárssal és a hozzá tartozó hagymával, ajvárral, sültkrumplival. Minden jó volt, de semmi extra. Hiányzott a füstös íz, mert csak olajban sütötték meg. Úgy emlékszem, azért, mert már nem működött a grill. Remélem, legközelebb minden összejön! Az étterem belső tere gyönyörű. Olyan, mintha száz évet visszaléptünk volna az időben. Szép tálalószekrény, kékfestő függyönyök, csodaszép kemence, téglapadló, fagerendás mennyezet, régi tárgyak mindenütt ízlésesen elhelyezve, otthonos hangulatot teremtve. Az udvar/kerthelyiség is bővelkedik ötletekben, valamint sok szép növényben. Kellemes hely. Nem olcsó, de igényes. Ajánlom.
2022. október 3.a párjával járt itt 45 Nyertünk egy Legenda Pizzéria-utalványt, így legalább megismertük a helyet. Igaz, nem jelentkeztünk be, ezért csak a kinti asztaloknál várakozhattunk (nagyon hideg volt, és kb. 40 percet vártunk), de ez nem a pizzéria hibája. Közben az érkezésünk előtt megrendelt ételeket szállították ki folyamatosan a futárok.
A kiszolgálás kedves volt és lehetett variálni a pizzafeltétekkel. Azt mondhatom, hogy két ISTENI PIZZÁT kaptunk: vastag, foszlós, finom tészta (széléig megrakva, és nem volt rágós, égett, mint sok más helyen) gazdagon megpakolva mindazzal, amit rendeltünk. Magasan a legjobb minőség ízre, kinézetre, illatra vonatkozóan. Amiért mégsem tudok 5 pontot adni, az a hely befogadóképessége. Nagyon kicsi a vendégtér, talán három asztal van, ráadásul itt sürgölődnek még az ételfutárok is folyamatosan az elkészült rendelésekkel. Lehet, hogy házhoz szállítással jobb rendelni. Ajánlom.
2022. október 1.egyedül járt itt 55 Siettem, éhes voltam, egy kis vércukorszint-emelésre vágytam, hogy aztán szaladjak tovább. Kedves fogadtatás, udvarias, pincér, szép belső környezet. A pultban csábító sütemények, rétesek. A mákos rétest választottam, ami rendkívül jó ötlet volt. A tészta omlós, ízletes, a töltelék mennyei, a méret megfelelő.
Kevés helyen lehet ilyen minőségi rétest kapni csupán 620Ft-ért (pláne, a Budai várban! ). A kiszolgálás is gyors volt, szaladhattam tovább. Ide biztosan máskor is betérek, kipróbálok még ezt-azt.
2022. október 1.egyedül járt itt 45 Véletlen választás volt, nem erre készültem, bár, már olvastam a törökök rendkívül jó ételeiről. Ebédidő volt, gondoltam kipróbálom. Lehet, hogy én tettem magasra a mércét? Kicsit csalódás volt. Tömeg állt sorban, alig lehetett látni, hogy mit is szeretnék enni, viszont ennek ellenére udvariasan elmondták, hogy mi micsoda.
Amit rendeltem, ehető volt, jól is laktam, de semmi egyéb. Nem volt egy gasztroélmény, inkább menzai ételhez hasonlítható. Kicsit kihűlt, de egy mikróban megmelegíttettem. A hely tágas, tisztaság is volt, de semmilyen török hangulata nincs, inkább menzaszerű. Itt is jártam. . .
2022. szeptember 30.egyedül járt itt 45 Az üzlet kivülről nem hívja fel magára a figyelmet, hacsak azzal nem, hogy kirívó a különbség a környékbeli modernizált, dizájnos helyek és a cukrászda igénytelen (megállt az idő a hatvanas éveknél) portálja között. Belül sem sokkal szebb, de itt már modern hűtőkben tárolják a süteményeket.
Icipici hely, egy kis asztalka van, ahol két személy ülhet le. Inkább olyan megvásárlom, hazaviszem hely. Ami viszont a süteményeket illeti, azok nagyon finomak, házias jellegűek. Minden helyben készül. Csokoládétortájuk miatt keresem fel a cukrászdát évek óta. Mást is kipróbáltam, mindegyik hozta a szintet. A kávé is jó. Érdemes betérni fagyira, sütire, ugyanis, az árak a földön járnak, megfizethetőek, a személyzet pedig udvarias.
2022. augusztus 25.a párjával járt itt 35 Vadonatúj étterem a harkányi gyógyfürdő területén. Kínálnak menüt is 2000Ft-ért, és van rendelésre készített étel is. Mi beleszaladtunk egy menübe. Bár ne tettük volna! Sülthús sajtmártással, rizzsel: először a hatalmas mennyiségű íztelen rizst púpozta(!
) a kiszolgálóhölgy a tányérra, amivel tele is lett, majd egy nagyon kicsi hússzeletet (meg is kérdeztem, hogy nem lehetne még egyet kapni? de nem) és utána jött a feketeleves, azaz, a fakósárga színű sajtmártásnak nevezett lötty, ami porból készült, legrosszabb fajta, mindenféle mellékízű, sajtra csak nyomokban emlékeztető valami volt. Ezért volt a sok rizs. . . Többé a menüt nem kóstoltuk meg, harmadnap viszont újra bemerészkedtünk egy sülthalra. A hal jó volt, szokásosan elkészítve, de semmi különös. Ötlettelen tálalás, unalmas, íztelen ételek, ehhez képest magas árak vannak. Drága menza. Csak annak ajánlom, aki nagyon éhes, és nem akar sokat sétálni egy ebéd miatt, mert szinte a medencék mellett helyezkedik el az étterem.
2022. augusztus 24.a párjával járt itt 35A kis harkányi hely pizzáiról nevezetes. A stílus vadnyugati, a dekoráció - Buffalo Bill fényképei mindenhol. Rusztikus faasztalok, székek kicsit ragadósan, de ez már csak így van a vadnyugaton.
A pizzák átlagosak voltak, semmi különös, hacsak nem annyi, hogy a feltéttel elég takarékosan bántak, mert a tészta szélére már nem jutott semmi, így elég száraz és rágós lett. Egyszer ehető, de nem fogunk visszatérő vendégek lenni.
2022. augusztus 24.a párjával járt itt 35 Hosszas múzeumi bolyongás után fáradtan tértünk be az új múzeumi büfébe egy kis felfrissülésre, kávéra, sütire. A presszókávé tényleg finom volt, de csak egy gyűszűnyi mennyiség volt a pohárkában 650-ért. Félig önkiszolgáló módon történt az elkészítése, majd magamnak kellett vele egyensúlyozni az asztalkáig táskával a vállamon.
A süteményekről és egyéb ételekről lemondtunk az árak miatt. Nem magyar pénztárcának valók. Amennyibe került volna, azért a városban - például egy Jókai utcai cukrászdában - kétszer is ehetnénk. Sajnos, ez minden népszerű, (külföldi) turisták által látogatott helyen így van már Budapesten. A magyar turistának meg kicsit keserű a szája íze, de okos, és pótol egy kis séta után máshol.
2022. augusztus 24.a párjával járt itt 55 Jónevű fehérvári vendéglő. Mi is évfordulót ünnepelni tértünk be. Még jó, hogy asztalf foglaltunk, mert eléggé nagy volt a forgalom, sorban álltak a vendégek asztalra várva, illetve ételelvitel céljából. A kerthelyiség működik, az étterem felújítás alatt van. A kert gyönyörű, ápolt növények, kerti tó, híd, filagóriák, terasz.
A fogadtatás célratörő: "Foglaltak-e asztalt? " (Aki nem, azt sajnos elküldik. ) A pincér azonnal odavezetett bennünket és utána minden ment, mint a karikacsapás. Nem kellett sokat várni az ételre, közben lehetett sétálgatni a kertben. Az ételek nagyon szép tálalásban érkeztek, bőséges adagokban. Vaddisznósült édesburgonya pürével, körtekompóttal és áfonya szósszal, Vadas marhaszelet faszénen füstölt fehér pecsenyéből, szalvétagombóccal. Amilyen szép a leírás, olyan finomak voltak az ételek. Nagy dicséret a szakácsnak, akinek a neve szerepelt a számlán is - jó ötlet! Többször is megkérdezte a pincér, hogy meg vagyunk-e elégedve mindennel. Ezek után a végén azt is, hogy számolhatja-e a szervizdíjat. Minden korrekt volt. Az étterem méltó a jó híréhez! :)
Az árak kicsit húzósak, csak ezért nem járunk ide sűrűn, de nagyon ajánlom mindenkinek, príma jó hely!