2020. augusztus 18.a párjával járt itt 55 Szereted a nagybányai festészetet? Nosza, irány Kiskunhalas! Nincs az országban még egy ilyen komoly, állandó, nagybányai festészetet bemutató kiállítás. A Thorma János Múzum névadója és egyben a nagybányai festőiskola egyik alapítója festményeiből is gazdag kiállítás látható.
A múzeum helytörténeti, régészeti és népművészeti gyűjteménye is színvonalas, érdekes, tanulságos. A népművészeti látványtár lenyűgöző. Időszakos kiállítást láttunk éppen B. Boros Ilona varrott-hímzett varázslatos textilképeiből, melyek világszínvonalúak - sokkal nagyobb elismerést érdemelne. Minden elismerésem a múzeum szakembereinek, akik magasra tették a mércét. Csak ezért is érdemes ellátogatni a városba! ! ! A múzum épülete egy régi palota és egy modern szárny egybeépítésével alakult ki. Minden igényt kielégítő korszerű épület, udvarias személyzettel és sok tájékoztató-anyaggal, vásárlási lehetőséggel. Tisztaság van mindenütt. A múzeum udvarán lehet parkolni is ++++! A múzeumhoz tartozik, ott kell jegyet vásárolni a frissen felújított szecessziós gyöngyszem, a városháza tornyába. Az volt a másik nagy élmény: amíg a több mint száz lépcsőn felér a látogató a torony tetejére, megismeri Kiskunhalas és környéke érdekességeit, híres embereit, fogalmakat tanul meg, és észre sem veszi, hogy jól szórakozott, mégsem fáradt el. A körerkélyről csodálatos a kilátás, nagy élmény. Mindenkinek javaslom, mert tanulás, szórakozás, sport egyben.
2020. augusztus 18.a párjával járt itt 55 Soltvadkerten átutazva - előzetes javaslatra - álltunk meg a cukrászdánál egy fagylalt-kávéra. Bizony, ámulatba ejtett a hely. 74 féle fagylaltkülönlegességet számoltam meg! ! ! Egyik ínycsiklandozóbbnak nézett ki, mint a másik. Az ízük is csodálatos volt. Sok idő kéne, hogy valamennyit kipróbáljuk.
Hatalmas a süteményválaszték is, és nem a standard sütik vannak csak, hanem specialitások, ország tortái, különlegességek - korrekt árakon. Finom a kávé is. A berendezés, dekoráció elegáns, igényes, művészi. Igazi kávéházi hangulata van. A mellékhelyiség a tömeg ellenére tiszta, tágas, igényesen kivitelezett, és minden igényt kielégítő. Biztosan be fogok menni mindig, ha arra járok. :)
2020. augusztus 18.a párjával járt itt 35 Tetszett: A személyzet udvarias volt és segítőkész. A tisztaság is rendben volt. A reggeli átlagos színvonalú: olcsó felvágottak, sajtok, gépi kávé, de nagyon finom croissant és péksütemény. Lehetett válogatni a sós és édes ételekből és igazán jól is lakhatott, aki akart. Kellemes, szép a szauna, sókabin, pihenőszoba.
A szobák berendezése a szokásos. Van légkondicionálás. Kevésbé tetszett: az étterem vacsorái. Bőséges volt a választék, jól is nézett ki, de szinte minden étel csalódás volt, mert a minőség, az ízek, egy menza színvonalán voltak. Az étteremben szúnyogháló nem lévén, minden takaratlan ételt és felvágott gyümölcsöt legyek leptek el. Hiányoltam, hogy a szaunához nem adtak a vendégnek lepedőt. Fürdőköpenyt pedig napi 1000 Ft-ért és 5000 kaució mellett lehetett bérelni, pedig fürdővel rendelkező gyógyszállóról beszélünk. A szobák falai olyan vékonyak, hogy a két szomszéd szobából minden áthallatszott - zuhanyzás, ágynyikorgás, beszéd. Az ágyak kényelmesek voltak, de minden mozdulatnál hangosan nyikorogtak, emiatt állandóan felébrendtünk. Nagyon hiányzott a fürdőszobából egy szárítódrót, amire a vizes fürdőruhákat, törölközőket kiteregethettük volna. Összességében egy átlagos szálloda, de inkább nem mennénk vissza.
2020. február 4.családjával járt itt 55 A karácsonyt töltöttük a hotelben. Előzőleg részletes, alapos ismertetőt kaptunk a szolgáltatásokról, annak megfelelően rendeltünk szobát 5 felnőtt és egy cica számára. Kicsit tartottam tőle, hogy megrendeléskor előre ki kellett fizetni a teljes összeget. Amit a szálloda ígért, azt korrekten teljesítették.
Gazdag és változatos volt a karácsonyi menü, minden igényt igyekeztek kielégíteni az ízletes ételekkel, finom süteményekkel. Nagyon kellemes volt a wellness-részleg , annak ellenére, hogy minden kicsi, mégis mindig volt hely és lehetett pihenni. Nagyon tetszett a pihenőszoba, ahol ballonos vizet is lehetett inni. Voltak fizetős extraszolgáltatások is pl. a sós dézsafürdő. A szobákban majdnem minden megvolt, ami kellett ( 1. a minibár kivételével, mert az üres volt, 2. a széfnek pedig elveszett a kulcsa), kaptunk egyszer finom, Laroba-logós ásványvizet is (ennek minden nap örültünk volna). A fürdőszoba is jól felszerelt és tiszta. A személyzet, a pincérek valamennyien nagyon udvariasak, segítőkészek. Mindenhol tisztaság volt. Cicával mentünk és ezt is tolerálták. A szálloda elhelyezkedése rendkívül jó. Minden a közelben van: vasútállomás, hajókikötő, strand és sok kirándulási lehetőség. Nagyon jól éreztük magunkat és szeretnénk még máskor is odamenni. Ajánlom mindenkinek.
2019. október 28.családjával járt itt 45 Hírneves hely volt ez régen, fantasztikus volt a hangulata és igen divatos volt. Most a hangulata nagyon-nagyon fáradt. Ugyanaz a 40 éves dekoráció van, az azóta sajnos eléggé lepusztult cserépkályhákkal. Teljesen olyan, mint a Kádár-korszakban, itt megállt az idő. Mindenképpen megérdemelne egy nagy korszerűsítést.
Sertés szűzpecsenyét rendeltünk és tócsniban sült csirkemellet. Mindkét étel árában benne volt a köret is. Az adagok éppen megfelelőek voltak, nem ettük magunkat degeszre, de elég volt. Az ételeket szépen tálalták, ízletesek voltak és minden frissen készült. Egyszerűen finom volt, semmi kifogásunk nem lehetett. A kávé is ízlett mindenkinek. Az árak korrektek. A tisztaság is rendben volt. Ajánlom a finom ételek miatt.
2019. október 21.a párjával járt itt 45 A plázák világa idegen tőlem, de ha már ott jártam, gondoltam, megkóstolom az Orange kávéját. Mennyei volt, egy igazi élmény. Megérte beülni. Szép, igényesen megtervezett a berendezés. Udvarias a kiszolgálás. Az viszont zavaró számomra, hogy egy forgalmas folyosón - a főfolyosón - helyezkedik el, így mellettem mindenhol közlekedtek.
Lehetne ez a hely a nyugalom szigete, de így sajnos nem ötös a hangulat és a tisztaság. A finom kávé miatt ajánlom.
2019. október 20.a párjával járt itt 45 Török gyorsétterem, gazdag választékkal. Az ételek ízletesek, az adagok megfelelőek. Borjúpörköltet ettem, meg voltam elégedve vele. A kiszolgálás udvarias. Zavaró volt viszont, hogy a magánéletüket a vendégek előtt tárgyalták. A tisztasággal sem voltunk megelégedve. Végig a szomszéd asztalon volt az előző, balhés vendég által összeszórt ételmaradék és teríték.
Az illemhely is hagy kívánnivalót maga után. Az ételek és a gyorsaság miatt ajánlom.
2019. október 20.a párjával járt itt 45 Jó híre miatt választottuk a halászcsárdát. Az étlapon gazdag volt a választék halételekből. Rántott vizát, és kecsegepörköltet rendeltünk. Ízletes, finom volt mindkettő. A kecsege-adagot (a halat) egy kicsit keveselltük. Az étlapon elszörnyedve láttam, hogy rántott békacomb is van - eszembe jutottak azok a szerencsétlen, láb nélkül visszaengedett kis állatok, melyeket a Worldpress-fotó kiállításon bemutattak.
Ilyet biztosan soha nem fogok enni. Az étterem hangulata retró, kívül-belül. Egy kis frissítés ráférne. Az ételek minősége miatt ajánlom.
2019. augusztus 25., kollégákkal járt itt 25 A színház mellett, egy nagyon "szerény kinézetű" épületben működik. A belső tér hangulata már valamivel jobb. A falon régi térkép, festmények, kacatok, miegymás vegyesen. Télen nagyon hideg az egész hely, nem jó a fűtés. Kiszolgálás csak a pultnál. Italválasztéka jó, de hiányzik mellé valami ennivaló, szendvics amivel nem szolgálnak.
A hely levegője áporodott, sőt, vécészagú. Jeleztem, hogy nyitva hagynám az ajtót, de a pultos azt mondta, hogy akkor huzat lesz. (így meg büdös volt). A NŐI VÉCÉ KRITIKÁN ALULI: nincs zár az amúgy sem becsukható belső ajtón, de még kilincs sincs! A külső sem zárható, mert nem fér a keretébe, nincs szappan, kéztörlő, a hideg vizet pedig eléggé nehéz megnyitni, mert a csap is rossz. Még jó, hogy villany éppen működött benne. (Olyan is volt már, hogy az sem) Büdös viszont van, a takarítás nem az igazi. Van kerthelyiség, ott jobb a levegő (messzebb a cigisektől), de elviselhetetlenül meleg, épületek közé szorított kicsi udvar. A söröző egészében egy nagyon lepusztult, elhanyagolt, igénytelen hely. Többször voltam már ott, kollégákkal, társasággal, mert közel van és aránylag olcsó (más előnye nincs), de hiába reménykedtem, hogy majd javulnak a körülmények. Így aztán, soha nem éreztem igazán jól magam az említettek miatt. Nem ajánlom igényesebb vendégeknek.
2019. augusztus 25.a párjával járt itt 55Nagyon jó helyen található: Székesfehérvár történelmi belvárosában, a Bazilika mögött, az Órajáték szomszédságában, a híres Fekvő katona-emlékmű mellett egy hangulatos kicsi terecskén. Kellemes hely, finom sörökkel. Egyaránt jó kint üldögélni nyáron a napernyők árnyékában egy hideg sörrel, és a meghitt belső terekben hideg évszakokban a műkandalló mellett :)
Kiszolgálás, tisztaság rendben.
Ajánlom!