Gyémánt 500
2025. február 12.egyedül járt itt 45 A Cafe la Rosaban kínálnak a teák, kávék és forró csokoládék mellett néhány korrekt bort a badacsonyi Dobosi, a szintén odavalósi Istvándi illetve Nagy és Nagy pincétől továbbá egy rosét a Vylyantól s egyet Lelovits Tamástól. Csábított a gondolat, hogy bort igyak, de nem kockáztathattam, aznap volt még vezetnivalóm.
Úgyhogy ittam egy citromos Gösser sört, amire 720 forintot fizettem. 3,5 pont a hely, amit felfele kerekítek.
2025. február 12.egyedül járt itt 45Ajka központi részén nemcsak OMV kút működik, hanem Mol is, gondoltam betérek ide is, össze lehet hasonlítani a két kávét. Minőségben ez is ott volt, mint a különlegesnek mondott OMV-os brazil, viszont csak 499 forintba került és nem számolták fel külön a papírpoharat, viszont adtak mellé egy kis Manner nápolyit szokás szerint. Erős 4 pont.
2025. február 12.egyedül járt itt 45Az ajkai Zalaco pékségben vettem kóstolót a Nagyi pogácsából, 3990 ft kilója, ami igen korrekt ár, kértem egy spenótos philadelphiás falatkát (200 ft) valamint mákos patkót, aminek kilóára ugyanannyi volt, mint a pogácsáé. Jobbacska, korrekt pékáruk voltak ezek, 3,5 pontra taksálom őket, de megadom neki felfele kerekített 4 pontot.
2025. február 12.egyedül járt itt 35A McDonalds nem tartozik a kedvenceim közé, elképedve nézem, hogy olyan nagymúltú városokban, mint Arad vagy Temesvár valahányszor elmegyek az ottani üzletük előtt, mindig sor áll a kasszánál.
Ajkán valamivel jobb volt a helyzet, ezért betértem ide is egy málnás sajtos fánk erejéig, ami 780 forint volt.
Tisztes három pont, hozza, azt, amit egy McDonalds hozni szokott.
2025. február 12.egyedül járt itt 45A Viva cafe szokás szerint az OMV kút kertén belül működik. Kétféle kávét kínálnak, gondoltam, hogy az izgalmasabbat, különlegesebbet, a brazilt veszem célba, ez drágább is volt valamennyivel. 649 ft, plusz a papírpohár 80 ft. A kiszolgálás jónak mondható, a dizájn a szokásos. 4 pontot megérdemel.
2025. február 12.egyedül járt itt 45A B Plusz pékség egyike azon ritka egységeknek, mely albán pékség kategóriájuk dacára megkapják tőlem a 4 pontot, aminek a magyarázata a rendkívül kedves, szívélyes kiszolgálás. Ez vita feletti 5 pont.
Tartanak kebabot is, Costa kávét főznek. Jómagam egy almás mákos csigát kértem, ami átlagos volt, viszont az ára - 350 forint igen kedvező. Szóval akkor 4 pont.
2025. február 11.családjával járt itt 55 Mióta a Crafthead Stifler néven működik, két ízben is megfordultunk itt, legutóbb a kisebbik fiam társaságával. Ittunk TankBuster Introduction volt 2-t (2 dl 1790 ft), Ugar Children of The Hopot (2 dl 1090 ft), az Ugar Trailer sorozatának 30ik kiadását, ami Naghty Nectar névre hallgat (2 dl 1590 ), egy Fehér Nyúl Singing Pie-t (2 dl 1790) valamint egy pohár Pilsner Urquell tanksört (3 dl 990).
Elmondtuk több ízben, hogy mindenből pohárral kérünk, a Pilsner Urquell esetében két ízben is leszögeztük ezt, mégis korsót hoztak Nem jött be, visszaküldtük, ragaszkodtunk a pohárhoz. Ettünk egy adag csípős Texas csirkeszárnyat (2900 ft), ami finom volt, valamint egy nem kiugró tatárt, ami mellé ipari kenyérből készítették a pirítóst. Ezzel együtt a remek sörök miatt megadom erre a szempontra is az öt pontot.
2025. február 11.családjával járt itt 45 Hány étteremben jártam itt, melyek egymást váltották 1993-ban a Svejkben, 2010 táján a Magdalena Merlotban, a következőnek elfelejtettem a nevét, de abban is voltam. Most japán hely. Kedves a kiszolgálás, szép a beltér, ez a két szempont felfele kerekített 4. 5 pont. A lazacos sushiban kevés a sushi, az edamame bab hűtő hideg, mochi műfajban ettünk jobbakat.
Amúgy jó volt a leves, elég sok mirelit terméket használnak. A konyha, mint mindebből kiderülhetett, javítható, de 4 pontot megérdemel az is. Csapolt Asahit ittunk, egy korsó 1450 ft.
2025. február 11.barátokkal járt itt 55Kolonics Károly a legjelentősebb somlói borászok egyike, hatalmas tudása van és kiváló előadóképessége. Nemcsak jó borokat készít, ami mellé felesége főz kiváló étkeket, hanem el is szállásolja a vendégeket, megfizethető áron. Jó volt itt lenni, megyünk még. Csodás a dizájn, a környezet, a vendéglátók szívélyessége.
2025. február 10.barátokkal járt itt 55 A Borháló bárjában 2021-ben jártam először, meg is lep, hogy akkor nem írtam meg az élményt, mely egyébként remek volt, egyértelmű 5 pont. Minőségi borokat ittunk. Utána még betértem egy kolleganővel rá egy évre, akkor sörözni, merthogy Borháló név ide vagy oda, tartanak itt még csapon is kiváló söröket.
Legutóbb meg pár napja tértünk be egy jóbarátommal, én ittam egy pohár saját márkás IPA-t, ő meg egy Teachers Cidert, továbbá Maurer Oszkár The Collective sorozatának Mézes fehérjét. Ezeket persze én is megkóstoltam. Pohár helyett korsót számoltak, de azok után ahogy beszélgettünk, meg ismerték is régről a jóbarátomat, kizártnak tartom a szándékosságot. Úgyhogy 5 pont az összélmény.