Gyémánt 500
2024. november 21.családjával járt itt 45A Lucia Haus nincs a város központjában, de egy kiadós egri sör- és bortúra után nem árt egy séta a szállásig. A komfortfokozat megfelelő, a hely tiszta, rendezett, az ár/érték arány rendben van: Egyébként gasztrotúra-társaim találták a helyet a neten. Nekem ez az élmény megér négy pontot,m nem lenne ellenemre máskor is itt megszállni.
2024. november 21.egyedül járt itt 55 A Hotel Club Tiszában lakni Lakitelken igen kellemes élmény volt, egy borkóstolót tartottam a Hungarikum Liget keretében működő Borkatedrálisban és itt kaptam szállást utána. A beltér gyönyörű, a személyzet kedves, a szoba jól felszerelt, a komfortfokozat messzemenően megfelelt, jól éreztem itt magam.
A reggeli a szokásos felhozatal mellett integrált padlizsánkrémet és zakuszkát is. Összességében nálam ez egy csillagos ötös.
2024. november 20.egyedül járt itt 35 A Belga sörházban nem sok vendég volt midőn betértem idén májusban, beletelt némi időbe, míg a négy fiatal srác, akik a kertben csevegtek, észrevett. Utána egyébként jól alakult köztünk a kommunikáció, kedvesek, tisztelettudóak voltak.
Megtudtam, hogy a hely már csak nevében belga, nincs semmiféle belga sörük, így egy Krusovicére fanyalodtam, amiből egy pohár 997 forintba került, ez még belefér az átlagos ár/érték arányba. A dizájn tetszett, a konyhát nem próbáltam, az italválaszték átlagos. 3 pont.
2024. november 20.egyedül járt itt 55 A gödi Don Papa Pizzeria felettébb kellemes élményem volt, egy meleg májusi délutánon ültem be ide egy sörre, Primatort tartanak csapon és van többféle Primator van palackban is, mi több Ogre sörük is van a békésszentandrásiaktól, ami 900 forintba kerül. A Primator pohárra 620 forintot fizettem, idevéve az Ogre díjszabását is, ez kiemelkedően jó ár/érték arány.
A kerthelyiség kellemes, a dizájn 4,5 pont felfele kerekítve, átnézve az itallapot, ugyanezt mondanám arról is. A konyhát nem próbáltam. Nekem ez megér 5 pontot.
2024. november 19.barátokkal járt itt 35A XXII. kerület nincs túlságosan ellátva kocsmákkal, már persze lakosságszámra vetítve, amúgy abszolút számban nem áll rosszul. Az egyik kultikus ivó az Erzsike presszó, szemben a remek Brucker pékséggel és Hétköznap nevű nápolyi pizzériával. A presszó nem nyújt semmi különöset, kommersz italaik vannak, de tetszetős a dizájn, tiszta beltér és a mosdó is, kedves a kiszolgálás. Ittunk Unicumot, Kruso sört meg némi bort.
3 pontot megérdemel a hely.
2024. november 19.egyedül járt itt 45 A Halas Nokedli Nagymaros legnépszerűbb egységei közé tartozik, a Chili Fesztivál idején nem is volt türelmem megvárni az itt kialakult sort, egy nappal később tértem vissza, akkor ittam itt egy pohár Borsodit (600 ft) és ettem mellé harcsatepertőt, amiből 1490 forintba kerül tíz deka. Van szabad használatra 4-5 féle Gabko chili.
Kínálnak még hekket, pisztrángot, afrikai harcsát, pontypatkót, akik nem szeretik a halat ehetnek hurkát, kolbászt, sült oldalast, hot dogot, retro burgert. Nekem négy pontot megér ez az élmény.
2024. november 19. járt itt 35A Panoráma terasz legfőbb erénye benne van a nevében, innen tényleg gyönyörű a kilátás a másik partra, a Visegrádi Várra. Az italkínálat érdektelen, viszont az árak kedvezőek.
A Heineken portfólióból tartanak 8 sört, jómagam a Krusovicét választottam, ami 850 forintba került. Van néhány kommersz töményük is.
Három pontot megérdemel a hely.
2024. november 19.egyedül járt itt 45A Sigil kávézóban nem volt légkondi, a meleg befülledt augusztus végén, volt vagy 30 fok a beltérben. A kiszolgálás nagyon kedves, a beltér kifejezetten megnyerő. Kiállítóteremként is működnek.
Az italválaszték kommersz, az árak kedvezőek, egy kisüveges Pilsner Urquellt kértem, 850 forintot fizettem rá.
Összélmény 4 pont.
2024. november 19.egyedül járt itt 35 A Dunakanyar kertbüfé nem tartozott a legjobb élményeim közé, egy elég drága és nem kellően könnyed, foszlós fokhagymás lángost ettem itt, átlagos, kissé lepattant környezetben. Van töltött lángosuk is, ami jó pont. A lángos 1190 forint volt, nem igazán érte meg az árát, de belefér az átlagos át/érték arányba.
Egy Soproni sört kértem mellé. 850 forintot fizettem rá. Jóindulattal 3 pont.
2024. november 18.a párjával járt itt 35A minap a Szabó-féle halsütőben reggeliztem, volt frissen sült ponty, harcsa és hekk a választék, a harcsa és a ponty emlékezetem szerint 950 ft/10 dkg, a hekk 700/10 dkg. Harcsát kértem, egy kisebb darabot, mellé kenyeret savanyút és majonézt, élvezhető minőség volt, nem átütő, kissé el is sózták, jóindulattal meg lehetne adni neki a 4 pontot, ha a kenyér frissebb lenne s ropogna a héja. De mivel nem, így 3 pont.