Gyémánt 500
2024. augusztus 31.családjával járt itt 45 Pomáz számunkra kulináris szempontból az itt működő kiváló olívaolajszaküzletet jelenti, s garantálja, hogy e kisvárosban évente akár többször is megforduljunk. Életszerű, hogy ha már ott vagyunk a település szívében, akkor együnk is valamit, így legutóbb megkóstoltuk a Vénusz étolaj szerint TOP 10 lángosozók közé bekerült Pomázi lángosos termékét.
Sima fokhagymásat kértem, ezt szoktam, árára már nem emlékszem, de nem volt drága, minden esetre jó volt, tisztes négy pont a hely.
2024. augusztus 30.gyerekekkel járt itt 55 A Font pincészethez évente betérünk azóta is, hogy először náluk jártunk. Legutóbb tavaly novemberben voltunk, kóstoltuk a 2023-as évjárat friss borait, melyek éppoly kicsattanó frissességűek voltak, mint amit a pincétől megszoktunk. A Néró rosé műfajban ők is aratnak, megtartották persze a Kékfrankos rosét is, mellyel nem kevés érmet gyűjtöttek össze az évek során.
Továbbra is kiváló a Kövidinka, az Irsai és a Cserszegi, külön kiemelést igényel az Ezerjó szelekciójuk. Megyünk még!
2024. augusztus 30.gyerekekkel járt itt 55 A soltvadkerti Szent Korona cukrászda az egyik legismertebb vidéki cukrászdánk, ahova messze földről is eljárnak. Minket a beltér és a szimbolika legalább annyira vonz, mint a sütik. Legutóbb idén februárban tértünk be kisebbik fiammal és a párjával, többféle sütit és desszertet kóstoltunk, ezek hozták az elvárt szintet.
A kiszolgálás kedves, az árak értékarányosak. Nem csoda, hogy hosszú sor álla pult előtt.
2024. augusztus 30.barátokkal járt itt 55 A Tripla Hofman kiemelkedő söröző a Corvin negyedben, ahol a nyitás óta többször is megfordultam, tekintve, hogy egyik legjobb barátom törzshelye. A beltérben magasított székek és asztalok, ezeket nem kedvelem, de még mindig jobb, bent a légkondicionált helységben, mint a normál asztal és szék az augusztusi kánikulában a teraszon.
Hat csappal dolgoznak, egyiken sem folyik nagyipari multilőre, mi legutóbb, egész pontosan tegnap, az első három csapról ittunk egy pohár Fehér Nyúl Turbidot, egy RAFAt szintén tőlük s egy pohár Svijany Mazt. A hűtőben is van vagy 50-60 jó sör. Jó volt itt lenni ismét, megyünk még. 4,5 pont felfele kerekítve
2024. augusztus 28.egyedül járt itt 45 A Karolina kávéház Balatonfüred ikonikus intézménye, csodás kitettséggel és történettel, ami olvasható az étlap-itallapon is. A beltér elegáns, patinás, a terasz kellemes, az atmoszféra vita felett megérdemel 5 pontot. A kiszolgálás udvarias, lehetne személyesebb.
Ittam mustot, ettem egy libamájas kalácsot, amit dzsemmel kínálnak, élvezetes volt, ettem már meggyőzőbbet is, tisztes 4 pont a teljesítmény. Összességében is ennyit szavazok meg nekik.
2024. augusztus 28.egyedül járt itt 55 Az Enni jó nevű igen népszerű és igényes helyen, mely nagyon ügyesen oldotta meg, hogy mind a strand, mind a sétány fele legyen terasza, pár éve családilag ebédeltünk. 4,5 pontos volt a hely teljesítménye, ettünk legalább 8-féle ételt. A kiszolgás lehetett volna kedvesebb, de mi összességében meg voltunk elégedve.
Most, midőn néhány napja ismét betértem hozzájuk, sajnos enni nem volt időm, pedig szívesen kóstoltam volna valamit ételkreációik közül. De mivel időközben az Enni jó felirat mellé kiírták azt is, hogy Inni jó, gondoltam nem veszik rossz néven, ha csak egy pohár sört iszom. Azt kortyolgatva beszélgettem el a rendkívül kedves, szívélyes és kommunikatív üzletvezetővel. Kár, hogy csak kommersz söröket tartanak, ezzel együtt megadom nekik az 5 pontot. Felteszem az étkezésünk fotóit is.
2024. augusztus 28.családjával járt itt 25 A Tigris büfében esett meg velem az, hogy a pultos nem hallgatott végig, amikor el akartam mondani, hogy rendelés előtt mit kell még elintézzek, például a parkolásmeghosszabbítást, de addig társaim kint leülnek a teraszon. Félbeszakított, de azért, ha el akarok valamit mondani akkor elmondom. Minden esetre ide többet nem jövök, az biztos.
Ettünk egy hekket, aki korrekt volt, a mellé adott uborka kifogástalan, ittunk habzóbort meg sört. Ez így négy pont az étel/ital rovatra. Kiszolgálás kettő, összélmény 2. És nem ajánlom a helyet.
2024. augusztus 28.barátokkal járt itt 35A Soprano vélhetően a nosztalgiázókból él, ma, amikor gombóc formában nagyságrenddel jobb fagyikat lehet enni. Mi is beálltunk azért a sorba, ettünk egy kis adagnak mondott csavart fagyit 1200 forintért.
Vanília csoki volt, élvezhető, engem nem hatott meg különösebben, még a maga műfajában sem, átlagos teljesítménynek tartom.
Úgyhogy három pont, de ajánlott kategória.
2024. augusztus 28.egyedül járt itt 45Kis túlzással, azt kellene számolni, hogy melyik Balaton melletti városban nincs Vitorlás vendéglő és nem azt, hogy hol van. Kb fél tucatban volt szerencsém megfordulni.
Legutóbb a balatonbürediben, igaz, hogy itt csak egy gombóc fagyit kértem, met ebéd után voltunk. Carte DOr minőség, de jó volt, mangót választottam, négy pontot megérdemel. Remélem egyszer a konyhát is alkalmam lesz kipróbálni.
2024. augusztus 28.egyedül járt itt 55A Levendula fagyizó, mely a Tagore sétányon található idén sem maradt ki a merítésből, a választékuk továbbra is impozáns. Az ár nem alacsony, drágább itt a fagyi, mint másutt, de megéri, mert érdekes ízeket kaphatunk. Ha emlékezetem nem csal, akkor idén áprilisban bazsalikomos málnát ettem, minden esetre remek volt.