Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2661 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29190 feltöltött kép
Kiváló
2022. október 31.egyedül járt itt 55 A település határában, az erdőszélen, mesebeli környezetben működő hotelt és éttermet 2010-ben alapították. A bejáratnál amfóra és festett fiókos szekrény. A beltér otthonos, meghitt, az asztalon élő virág. Az étkezőrész végében üvegajtós könyvesszekrény, rajta berámázott képek, gyertyatartók, vázák, hatalmas csigaház.
Kellemes háttérzene szól. Itt nemcsak leülni esik jól, hanem étkezés után elüldögélni is. Kínálnak többek között muraföldi ízelítőt helyi felvágottakból, kacsamájparfét kaláccsal, hagymalekvárral, házi tyúklevest májgaluskával, kacsamellet kukoricagombóccal, tört áfonyával, prószás csirkét salátával, vörösboros szarvasragut nudlival, mangalicatarját gombás burgonyával és totyogós túrós rétest. A kiszolgálás megkülönböztetetten szívélyes és udvarias, egyben szakszerű is. Ide már csak ezért is visszavágyik az ember, a természetes kedvesség talán a legfontosabb ebben a szakmában. Fogadófalatként sertés-rillette érkezik kovászos kenyéren marinált hagymával. Jó kezdés. A csavarmentes vargányás krumplileves megnyerő ízű, a tejfel nem homogenizálódott benne teljesen, kissé szemcsés, de annyi baj legyen, így is hamar elfogy. A jól sikerült, kellően szaftos bundázott süllő pofa és egészben megsütött pisztráng mellett a saláta komplex, szépen tálalt, ügyesen dresszingelt. Zala kincse címen házi keksz, illetve pisztáciás piskótaszerű alapzaton málnaborítású remek csokimousse-t kaptam, mellette pisztáciakrémmel és gránátalmaszemekkel. Tetején roppanós szarvasagancs. A csúcscukrászdákat idéző kiváló befejezés. A Bonne Chance színvonalas, de mindenekelőtt szeretnivaló hely. Olyan, ahová az ember örömmel viszi el a családját.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. október 31.barátokkal járt itt 55 A beltér hangulatos, ügyesen társítják a rusztikus elemeket a modernekkel, a belső gerendázatot, a nyers téglafalat a korszerű bútorzattal és világítótestekkel. Tuc-tuc popzene szól, szerencsére nem túl hangosan, olasz zenének jobban örvendenénk. Nyáron az utcán teraszt is üzemeltetnek.
Az étlap az olasz konyha fogásaiból kínál bőséges, de nem eltúlzott választékot. Tartanak többek között bruschettákat, pasta-kat pizzákat, osso buco-t házi gnocchival, pankó morzsában rántott fogasfilét spenótos tagliatelle-vel, rozmaringos vajon sült lazacfilét céklás rizottóval, tiramisu-t és sós karamellés tortaszeletet. A borlap harminc tételt integrál, a magyar borászati élvonal nedűit olasz import tételek egészítik ki. A borok harmadát decire is kimérik. A sörök nagyipariak, a töményitalok kommerszek. A fekete kagyló friss, jó ízű, a mártást is kikanalazzuk. Korrekt pizzakenyeret adnak hozzá. A selymes, kifejező ízű vargányakrémlevest szarvasgombás rizottógolyókkal adják, ötletes, szépen tálalt fogás. Remek a vargányás házi pasta is, amit friss kecskesajttal, rukkolával és marinált zöldségekkel üdítenek. Jól sikerült a séf kosarából kikerült pizza del mese, amin szárított paradicsom, olajbogyó és pesto-s csirkemell volt a sajton kívül. Mivel a sós karamellás tortaszelet épp kifogyott, gyömbéres almás pitét kértünk, ami a bloggercukrászdákat idéző korrekt, csavarmentes desszertnek bizonyult. Aki szereti az olasz konyhát helyenként kreatív, izgalmas csavarokkal, itt nem fog csalódni.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. október 31.egyedül járt itt 55 Ásotthalom és környéke nem a pusztaságairól, hanem inkább gyönyörű erdőiről nevezetes, a Homoki Asztalt sem könnyű megközelíteni, szűk földutakon kanyargunk, sokszor elkerülhetetlen, hogy a bokrok ágai érintkezésbe kerüljenek egy nagyobbacska gépjárművel. De megérkezve nem bánjuk a viszontagságokat.
Az egész tanya, az alföldi tájjal, a saját zöldségültetvényekkel, a környező épületekkel együtt a mesebeli időtlen idill élményét adja, aki itt megfordul, szinte biztos, hogy visszavágyik. A hitelesen rusztikus belteret elképesztő esztétikai érzékkel rendezték be, megidézve egy boldogabb történelmi korszakot. Belső gerendázat, téglamintás padlózat, a falon lovas festmény. Az étkészlet Monarchia-korabeli, a bútorzat a népi és a nagypolgári világot egyszerre idézi. A dekorációban többek között szürkemarha-koponya, íjak, honfoglaláskori stílusú fejfedők, karikás ostor. Mintegy huszonöt, gonddal összeválogatott magyar minőségi bort tartanak, melyeket öt kivételével decire is kimérnek. A kilenc töményital zöme prémium tétel. Az Uradalmi manufaktúra söreit kínálják, az alkoholmentes rovatban pedig lápastói gyümölcsleveket, limonádét, házi szörpöt. Öröm regisztrálni a kommersz, nagyipari termékek teljes hiányát. A kiszolgálás kifogástalan: kedves, udvarias, szívélyes, felkészült, szolgálatkész. Előételképpen paradicsomokat kértem bivalymozzarellával. Szépen tálalt, ízletes fogást kaptam bazsalikommal, olívaolajjal. A caprese nevű népszerű olasz előétel volt ez csúcsminőségű alapanyagokból prezentálva. A mellé kért házi kenyér élvezhető volt, de elmaradt a várakozásaimtól. Ízletes, csavarmentes volt a mangalica kolbász és hurka sörös káposztával és savanyított zöldségekkel. A kolbász sütéskor kifakadt, de ez nem rontott az összélményen. A házias túrógombócot tejfellel, valamint selymes, friss, jó ízű gyümölcsmártással és mentalevéllel tálalták. A konyha 4,5 pont lenne, amit felfele kerekítenék mindenképpen, de itt az alapanyagok messzemenően indokolttá teszik ezt. Az összélmény öt pontosságához kétség nem férhet.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2022. október 31.barátokkal járt itt 45
A Régi Hídhoz címzett szegedi vendéglő beltere Kárpát medencei szinten a kedvenceim közé tartozott. Mint egy Horthy korszakbeli pub. Sajnos átfestették, modernizálták, az új dizájn nem nyert meg, persze főleg azért, mert a korábbihoz hasonlítottam. Ami viszont megmaradt, az konyha stílusa s a fogások nagy része.
Jó és rossz értelemben egyaránt. Mert az 2021-ben azért enyhén kínos, ha egy étlapon tízféle étel készül csirkemellből. Viszont pozitívum, hogy továbbra is étlapon vannak a nagy klasszikusok, a halászlé, a haltepertő, a különféle harcsaételek. Kínálnak még többek között velővel töltött bordát és palacsintát, marhapörköltet, hogy csak azokat említsem, melyek különösen megdobogtatják a szívemet. A sörök a nagyipari multivonalat képviselik, de tartanak húszféle minőségi bort pohárra is kimérve és minőségi tömény-italokat. Mivel haltepertőt és halászlevet ettünk már aznap egy másik helyen (leírnám, hogy hol, de úgyis kimoderálják) szegediesen készült pontyot kértünk almás majonézes salátával. S ha már külön lapon figyelmeztettek arra, hogy ismét felvették a választékba a rántott borjúlábat, akkor abból is rendeltünk egy adagot. A rántott borjú- valamint sertésláb, akárcsak a rántott fejhús, disznófősajt, vagy véreshurka, nem akármilyen ínyencség és egyben fantasztikus sörkorcsolya. Ki, hogy van vele, de ha bármelyiket elém teszik, lelki szemeim előtt máris megjelenik egy korsó jó habtartású, színültig csapolt pils típusú sör. Mindkét étel megelégedésünkre szolgált, lehetne persze azon kötekedni, hogy vastagabb volt a panír az optimálisnál, vagy hogy nem volt elég szaftos a halhús. A szegedi elkészítés sűrű irdalással jár és szinte ropogósra sütéssel, tulajdonképpen a haltepertővel rokonítható a végeredmény. A házi jellegű ropogós kérgű friss bolti kenyérrel is meg voltunk elégedve, nem lehet elvárni minden fősodratú, csárda jellegű étteremtől, hogy maga süsse a kenyeret vagy kovászos kézműveset vásároljon. A kiszolgálás ezúttal is kitűnő volt. Pincérünk mosolygós kedves, kommunikatív, el sem mondtuk neki, hogy nem nyert meg minket az új dizájn. Maradtunk annyiban, hogy tényleg fiatalosabb. A Régi hídhoz címzett kisvendéglő stabil pont Szeged kulináris palettáján, a maga műfajában továbbra sem okoz csalódást.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. október 31.egyedül járt itt 55 Ha belépek valahová és blues szól, komfortérzésem egyből megnő 50%-al. A zen-buddhizmusban az elme felszabadulásának pillanatát, a megvilágosodást, a kreativitást szimbolizáló, laza ecsetvonással rajzolt körről elnevezett gasztro-kocsmában, japán megnevezéssel izakayában épp a Mannish Boy szólt Muddy Waterstől, midőn leültem az asztalomhoz.
A blues műfajának egyik legdögösebb darabja. A továbbiakban más zenei stílusirányzatoknak is helyet adtak, de egyik sem volt fülbántó, a háttérzene mindvégig emelt az összélményen. A berendezés egyedi, illik a kulináris kínálathoz, egyfajta rendezett szedett-vedettség uralja, erőltetett romkocsmásság nélkül. Kortárs wabi sabi stílusú ramen-bárként határozzák meg magukat a honlapon, de a Facebook-besorolások között megtaláljuk a zugkocsmát is. Nem véletlenül. Ide aligha téved be valaki véletlenül, informatív cégtábla nincs is az utcán. A hely nevét neonfelirat jelzi, de arról az átlagember azt sem tudja, hogy solariumot, butikhotelt vagy masszázs-szalont jelöl. A kíváncsiskodók is hamar visszafordulhatnak, a lepergő vakolatú belső udvar csak annak ígér bármit is, aki tudja hova jött. Vélhető, hogy a tisztes és megérdemelt sajtóvisszhang mellett a szájhagyomány az, amire építenek. Aki itt megfordul, jó eséllyel ajánlani fogja a helyet gasztronómiai szempontból nyitott barátainak. Ázsiai fúziós konyhát visznek néhány vendégfogással. Az általam rendelt ételeken kívül kínálnak többek között citromfüves tengeri csigát, saját cheese cake interpretációt, rament kacsából és pisztrángból, de van egy shi take gombás vegán verziójuk is. Az első fogás, ami megragadta a tekintetem, a malacfüle volt. Ropogós, izgalmasan fűszerezett variánst adnak, mely ideális sörkorcsolya. Mellé vagy akár külön is kitűnő a szezonális kimchi, ami ottjártam idején, szeptember közepén karfiolból készült. A szecsuáni zöldalmás pacalsaláta valóságos ízszimfónia volt, jó értelemben szájzsibbasztó (gondolom ez a megfelelő mennyiségű szecsuáni borsnak volt köszönhető), markánsan csípős, zöld korianderrel megszórt, komplexen fűszerezett alkotás. Rendeltem Gillardeau osztrigát is, ami hozta a formáját, három változatban kínálják, jómagam a nyers yuzu-s variánst próbáltam ki. Finom volt a Pao de Queijlo, ami brazil sajtos pogácsát fed, s nem okozott csalódást a desszertként rendelt trüffel-gyűjtemény sem. A kiszolgálás kedves, udvarias, közvetlen. Az itallap a söröket leszámítva követi az étlap igényességét és extravaganciáját. A kínált négy sör közül három érdektelen, de az észt Pöhjala főzde Meri nevű gose-főzete figyelmet érdemlő, annál is inkább, hogy a nagy történelmi múlttal bíró, különleges ízvilágú gose irányzat viszonylag elhanyagolt műfaj még manapság is, a sörforradalom tizedik esztendejében. Kínálnak nyolc jól összeválogatott bort, melyek fele magyar, ötöt kimérnek decire is. A töményitalok között kommersz tételt nem találunk egyáltalán.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. október 31.barátokkal járt itt 55 Magyar és nemzetközi, izgalmas, jól kitalált fogásokat kínálnak, melyeket a paradicsomos babraguval és pecsenyemártással kínált sertéstarját valamint a sütőtökös pecorino-s, mustársalátás rizottón kívül meg is rendeltünk. Négyen kilencféle fogást kértünk, nem volt két egyforma tányér az asztalon.
Ettünk többek között birsalmával és pekándióval kísért kacsamájpatét, kíméletesen, konyhai sárkánnyal cseppet megpörkölt pácolt lazacot kiváló uborka- és répaspagettival, remek rosé kacsamellet édesburgonyával, pak choi-jal és tavaszi tekerccsel, szépen pirult iszapízmentes, friss pontyot, kifogástalan rakott túrós csuszával, kellően koncentrált paprikás mártással, jó alapanyagból készült csokis tarte-ot, és kifogástan madártejet. A kiszolgálás rendkívül kedves volt meg is kérdeztem, hogy felszolgálónk a tulajdonosi körhöz tartozik-e, igenlő választ kaptam.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. október 31.barátokkal járt itt 55 Ízig-vérig magyar ez a Tenkes csárda jelmondata, amit komolyan is vesznek. A falakon népi tárgyak, a Himnusz merített papíron, magyar címer. Emellett téglapadló, gerendás mennyezet, vályogfalat imitáló vakolat, a két terem között ablak, szőttes függöny, köcsögök, tányérok, karikár ostor, kulacs, fokhagymafűzérek, paprikafűzérek cseppet sem zsúfolt, hanem ízléses elrendezésben.
A kandallóban már ősszel pattog a tűz. A választék korrekt, de nem eltúlzott, csirkemellből nem készül fél étlapnyi fogás, mint más csárdákban, pulykát nem tartanak egyáltalán, ami ismét csak dicséretes, van viszont rántott kacsaszív, ropogós kacsacomb, háztáji csirkepaprikás nokedlivel, parasztos, illetve abált libamáj. Kínálnak még többek között harcsaételeket, vadsültet gombás raguval, töltött krokettel, báránylapockát spenótos burgonyapürével, mákos gubát és almás pitét. Az itallap is átlag feletti, a borok között értelemszerűen és helyesen felülreprezentáltak a villányiak, tartanak kiváló pálinkákat és pécsi söröket. Aki volán mellett ül, Ebner-féle berkenyés almalevet vagy Bock József nevével fémjelzett villányi szőlőlevet ihat. A kiszolgálás szervezhető jobban, időbe telik, míg odajön hozzánk az egyik a felszolgáló a rendelést felvenni, onnan viszont minden a helyére kerül, ételeink időben érkeznek, kitűzött névjegyén Lacikaként azonosított pincérünk udvarias, szívélyes, kommunikatív és segítőkész. A vegyes savanyúságunkról megfeledkezik, de ezt nem bánjuk különösebben. Legutóbb tavaly októberben jártam náluk. Örömmel tapasztaltuk, hogy a helyben sült ropogós héjú kukoricás kenyeret még mindig étlapon tartják, ezúttal köretként kértük a kitűnően elkészített pacalpörkölt mellé, mely ízben, állagban, színben egyaránt kielégítette cseppet sem alacsony elvárásainkat. Másik fogásunk hízott kacsamáj-terrine volt hagymalekvárral, ami szintén jó élményt adott. A házias tejes pitét ízletes sárgabaracköntettel tálalják.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. október 31.barátokkal járt itt 55 Magyar és sváb gyökerű, magas felkészültségű, kreatív, ínyenc konyhát visznek. Izgalmas, csiszolt, szépen tálalt ételkompozíciók, kiváló állagok és ízek jellemzik a helyet. 2021 őszén kínáltak többek között bárány pájslit, marinált hagymával, mustármaggal, galamb-kacsamáj duót, zölddióval, zellerrel, dámszarvast és rántott borjút, dödöllével, szarvasgombával, valamint káposztás cvekedlit csokoládéval.
A borlapon a Gere, Gere - Weninger valamint a Gere - Schubert borok aktuális választéka szerepel. Az árak kedvezőek, szaküzletközeliek, minden bort kimérnek decire is, beleértve a pincészet két szuper-prémium borát, az Attila cuvéet és az Attila Cabernet Sauvignont. Tartanak kézműves sört, magyar és francia pezsgőket, valamint csúcsminőségű töményitalokat is. Mindenre odafigyelnek, minden elem egymást erősíti. A kiszolgálás kifogástalan. Mint menet közben megtudtuk, legutóbb személyesen az üzletvezető szolgált ki, aki megnyerő modorú, felkészült, szívélyes, udvarias, tanítani lehetne azt, ahogy a vendégekhez viszonyul. 2021 októberében indításképpen helyben sült, remek kenyeret, fűszervajat és saját szőlőmagolajat kaptunk, amit zöld dióval, homoktövis pürével, marinált karfiollal és hagymával kísért kacsamáj követett, köménymagos hangolású tojásleves tökéletes tojással, spenótos makréla marinált retekkel, hámozott koktélparadicsommal és sütőtökkockákkal, valamint meggyfagylalttal és céklagéllel társított csokiszimfónia. Újabb csúcsélmény.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. október 31.barátokkal járt itt 55 Az épület kívülről lélegzetelállító, az ápolt erdős kert csodás, a beltér pompázatos a dekorációtól az étkészleten át a bútorzatig. A jól szerkesztett, informatív honlapról megtudhatjuk, hogy a Loire menti chateau-kat idéző, neoreneszánsz és neobarokk stílusjegyeket hordozó kastélyt Schossberger Zsigmond báró építtette 1883-ban feleségének, szerelme jeléül.
Fogadófalatként jó ízű vaddisznó rillette-et és kiváló minőségű vajat kaptunk többféle helyben sült kenyérrel, valamint sós ropogóssal. Mint megtudtuk, sikerült elcsábítani a Gerbeaud ház pékmesterét, ami meg is érződik a kenyér minőségén. Következő séfüdvözlet rántott tokhal mini-rösztin tengeri sün-majonézzel, mikro-zöldekkel, mellette egy kupicányi selymes, koncentrált, kicsattanó frissességű uborkaleves. Katartikus kezdés. A szárnyas consommé libamájjal és zöldség cremolata-val valóságos ízszimfónia. A spárgasalátás zöldborsó mentás burrata a műfaj emlékezetes képviselője, ízharmónia felsőfokon, íz- és állagjátékokkal kísérve. A zöldborsó krém és üde, diszkréten hőkezelt szemek formájában is jelen van a tányéron. A konyhai sárkánnyal visszafogottan megpörkölt hagymával és sült paprikával dekorált vízibivalytatár csodás, ügyes csavar a hozzá adott két sült tojássárgája, mely belül folyós. A dekoratív csokoládétorta pazar zárást jelentett. A borlap párját ritkítja, több, mint 200, jól összeválogatott tételt integrál, magyar és nemzetközi bornagyságokból. Jó érzés a magyarországi borok között olvasni a Felvidéken, azon belül Muzslán borászkodó Bott Frigyes-jegyezte nedűk nevét. Meglepő, hogy a ma forgalomban levő többszáz prémium magyar pálinka közül csak ötfélét tartanak, mint ahogy az is, hogy mindössze két nagyipari sör szerepel az itallapon. A töményválaszték viszont lenyűgöző, legyen szó ginről, whiskyről tequiláról, rumról vagy konyakról. A vodkákat alapanyag szerint sorolták be, tartanak burgonyából, rozsból, kukoricából, búzából és szőlőből készült változatokat egyaránt.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2022. október 29.családjával járt itt 45Jobbacska új hullámos kávézó.
Ittunk egy capuccinot, egy limonádét. ettünk egy mákos guba tortát, ami nem volt rossz, de szárazabbnak bizonyult az optimálisnál.
Kifejezetten zavaró volt, hogy az itallapon több olyan tétel is szerepelt, amivel a valóságban nem tudtak szolgálta, így nem voltak sem smoothiek, sem frissen préselt narancslé.
Ez nálam négy pont, nem több és nem kevesebb.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4097 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon