Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2661 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29190 feltöltött kép
Jó
2022. október 29.egyedül járt itt 45A Pecsenyesütő egy egyszerű étkezde, mely korrekt árakon működik Kaposvár központjában. Amikor láttam, hogy van pacaljuk, kétség nem fért ahhoz, hogy betérek. Majorannás volt a pacalpörkölt, lehetett volna több és jobb fűszerpaprika benne, de ízre kifejezetten megfelelt ára is barátságos. 2000 forint egy adag, ami alkalmas a jóllakásra. Normálisan 3 pont lenne, de a pacal kedvéért adok nekik négyet.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. október 28.családjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A kínálatot magyar és nemzetközi ételekből állították össze. Tartanak többek között marhatatárt fürjtojással, salátával és burgonya-chips-szel, szarvasgulyást ceruzababbal, csipetkével, kacsacombot zellerpürével, vörösboros mogyoróhagymával, hortobágyi palacsintát (főételként), brownie-t ribizlivel, karamellel és mogyoróval.
A séf Pap Zoltán, aki, mint megtudtam, a kaposvári Bárány fogadó mellett a Chateau Viszben dolgozott, mely nyitás óta etalon helynek számít. Indításnak belga vajat kaptunk korpás kenyérrel. A helyben sült kenyér fontos jelzés, akkor is, ha lehet még kísérletezni vele a meggyőzőbb állag elérésének érdekében. A libamáj brullée ízletes volt, a mellé adott mango sorbet mesés, a pirított kalács jól sikerült, a tálalás művészi, a marinált zöldségek kellemes kísérői a fogásnak. A zöldséges, lúggégetésztás, főtt hús betéttel adott gyöngytyúkleves mély ízű, tiszta, szép színű, a belevalók nem puhultak túl. A zúzapörkölt egyfajta műfajcsúcs volt. Amit túlgondolás, gyökeres átértelmezés nélkül ki lehet hozni e kultikus magyar ételből, azt itt kihozták, megfelelően, sűrű, koncentrált ízű volt a szaft, tökéletes állagú, pazar ízű Ma zúza, mindehhez jól elkészített tarhonya és csodás céklasaláta. A túrógombóc állagra nem nyert meg, de ez nem árnyékolta be egyébként remek ebédünket, annál is inkább, hogy a kísérőelemek, a marcipán és a gyümölcsmártás jól sikerültek.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. szeptember 30.családjával járt itt 55 Megérkezésünket követően az egyik tulajdonos, Szerencsés Györgyi körbevitt a birtokon, megismerkedhettünk a néven szólított állatokkal, betekintést nyertünk a kastély életébe s nem utolsósorban a történetébe.
Vendéglátónktól megtudtuk azt is, hogy a felújítás nemcsak külsőleg követi a hajdanvolt mintát, hanem technológiában is: túrót, tojást kevernek a mészbe a megfelelő színárnyalat eléréséhez, s csak olyan anyagokat használnak, melyek már a kastély fénykorában is léteztek. A konyha a farm to table elvet követi, olyannyira, hogy mindent maguk termelnek meg, bio módon, azaz mondhatni zéró kilométeres konyhát visznek, amivel ismereteim szerint egyedülállóak a Kárpát medencében. Az étlap rendszeresen változik, akár hétről hétre, ami kemény feladat elé állítja a két séfet, Gyűjtő Ádámot és Somodi Pétert. 2022 augusztusának közepén tértünk be hozzájuk, az aznapi ételsor indító fogása helyben készült mozzarellasajt volt paradicsomokkal, saját készítésű mangalicasonkával, helyben sült focaccia-szerű kenyérrel. Szépen tálalt, kifogástalan, ízletes előételt kaptunk. Elképesztő a különbség a nagyáruházi és a helyben termesztett koktélparadicsom ízintenzitása között. A kaporfagylalttal tálalt kovászolt töklevest úgy is felfoghatjuk, mint a Kistücsök vendéglő által több, mint tíz esztendeje útjára indított, mára már országszerte kínált kovászos uborkalevesnek egy különleges átiratát, mely mind ötletre, mind megvalósításra remeknek bizonyult. Nem jelentett szintesést a főétel, a darálthússal töltött cukkini, amit selymes, kifejező ízű paradicsommártásban szolgáltak fel. A jól sikerült szőkecsokoládétortát csodás szilvafagylattal kínálták. A parádés vacsorát helyben készült sajtok zárták. A kiszolgálás önmagában visszatérésre csábít. Személyesen Szerencsés Györgyi foglalkozott velünk, kedvesen, motiváltan, konyhai kérdésekben is felkészülten. A pezsgőkkel együtt közel harminc, jól összeválogatott minőségi bort kínálnak, elsősorban Egerből s a Balaton északi partjáról, köztük nem egy bio-bort, de feltűnik a választékban néhány nemzetközi nagyság is. Hat tételt mérnek ki decire. Saját sört is főznek, akárcsak a kastély építtetői. Az import tömény italok felsőkategóriásak, a pálinkákat a legjobb magyar főzdék közül kettő szállítja. Helyben főzött szörpöket és helyi szűrt vizet is kínálnak.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. szeptember 30.barátokkal járt itt 55 Elegáns étterem Esztergom szívében. Fehér abrosz, diszkrét fények, a falon modern grafika, a sarokban zöld növény. Mi az igényesen kiképezett fedett, zárt téli teraszon ültünk le, ahonnan szép kilátás nyílik a város főterére. Séf Barna Ádám, a bisztró társtulajdonosa.
két fogadófalatot is kaptunk, őszibarackos, sütőtökpürés, homoktövises kombucha-t kis pohárkában, valamint paprikachipszben kolbászos tejfelt savanyított zöld ribizlivel. Nagyon erős kezdés, csillagos színvonal. A gyümölcsökkel tálalt hűvös paradicsom-consommé műfajcsúcs, koncentrált ízű hámozott koktélparadicsomok, áfonya, ribizli és bébi datolyauborka selymes, üde, kifejező ízű lében. A langyos nyári töltött káposzta valójában nem töltött, inkább tűnik íz- és állagjátszadozásnak, mint kiforrott ételnek, bár a signiture kategóriába van sorolva. A lecsót tojással vagy csabai kolbásszal kínálják, mi mindkettőt kértük bele, az eredeti ízharmóniától el nem szakadó, korrekt lecsót kaptunk, kiváló tojással. Az igazság az, hogy mindkét esetben elmaradt a katarzis, viszont mindkét fogás kiváló volt ezzel együtt. Az ízletes túrós palacsintát citrushéjas cukorral, tejropogóssal és tejfölhabbal szolgálják fel, ötletes, jól sikerült desszert. Az étkezés végén citrushéjas pillecukrot, valamint málnapürével töltött ruby-csokoládét kaptunk málnaporral befújva. Ízbomba, katartikus záróakkord. A kiszolgálás udvarias, szívélyes, szakszerű. Húszféle jól összeválogatott bort kínálnak kimérve, ezek két harmada prémium magyar nedű, a palackos választék is figyelemre méltó, különösen a habzó kategória. Tartanak néhány kiemelkedő kézműves sört, a nagyipariak mellett kis tételes, minőségi üdítőket.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. szeptember 30.a párjával járt itt 55 Az étterem atmoszférája lenyűgöző, lélegzetelállító, pompázatos, a hatalmas belmagasságú, nyerstéglás, boltíves beltérben diszkrét világítás, esztétikus bútorzat, néhány hordó és zöld növény. A konyha magyar gyökerű, de integrál nemzetközi fogásokat is. Első ízben a kétezres évek elején jártam itt, már akkor átlag feletti volt az étterem.
2021 szeptemberének második felében örömmel tapasztaltam, hogy sikerült még emelni az amúgy is magas szintet. A kacsamájpástétom zöld almával és sült kaláccsal ízletes, jó minőségű alapanyagból készült, az alma kompótszerű formában került a tányérra. Jó volt a harmónia az elemek között. A bőrén sült szaftos fogast pirított karfiollal, burgonyával és sáfránymártással körítették. Jól sikerült fogás, a tálalás mindkét esetben még finomítható. A somlói galuska ízletes, jó ötlet hozzá a helyben készült diófagylalt. A kiszolgálás kifogástalan: udvarias, kedves, felkészült, segítőkész. Érdeklődésünket látva a felszolgáló jelzi, hogy találkozhatunk séffel is, ha szeretnék. Éltünk a lehetőséggel, Jászai Tibor séfben rokonszenves, kommunikatív embert ismertünk meg, aki szeret szakmai kérdésekről eszmét cserélni. A találkozás után egy kis ajándékfalattal örvendeztetett meg minket, jó ízű rántott mangalicafejhúst kaptunk kellemes mártás kíséretében. Azt is megtudtuk, hogy ez úzus, ha a vendég kíváncsi a séfre, valamilyen kulináris meglepetésben részesül a Ház részéről. Az itallap igényes. Több, mint nyolcvan bort kínálnak Kárpát medencei merítéssel. Ezeknek felét kimérik decire is. A kommersz töményitalok mellett tartanak három főzdétől két tucatnyi pálinkát, a nagyipariakon hívül négy kézműves sört is.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. szeptember 30.a párjával járt itt 55 Hangulatos, otthonos, családias hangulatú étterem a vízivárosban, pazar dunai panorámával egy többszáz éves, gyönyörűen felújított épületegyüttesben. A beltérben esztétikus boros polc, patinás tálaló, zöld növények. Az asztalon élő virág, igényes étkészlet és poharak, asztali lámpa.
A konyha magyar ételeket ígér egy csipetnyi furfanggal megalkotva, melyeket kiegészít néhány nemzetközi fogással. Fogadófalat: házias körözött, kitűnő, helyben sült kenyérrel. Jó kezdés. A rántott borjúláb ízletes, szaftos, adja azt, amit a műfaj tud, jó hozzá a remoulade-ihletésű mártás. Remek ötlet kis mennyiséget előételként adni ebből a kalóriadús fogásból. A süllőpofapaprikás túrós derelyével eredeti ötlet, meggyőző kivitelezésben. A pofahúst selymes, új hullámos paprikás mártásban kapjuk, helyben gyúrt, jó tartású derelyével. A vaníliamártásos mákos guba élvezetes, korrekt, nem átütő, tálalásban még finomítható. Erőssége a jól sikerült mártás. A kiszolgálás megejtően kedves, udvarias, felkészült, motivált. Az ifjú hölgy magabiztosan szúrja ki az egyik kínált bort alkotó nyolc magyar szőlőfajta közül azt a kettőt, ami nem ősi fajta, hanem nemesítés.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. szeptember 29.gyerekekkel járt itt 55A Primo gelateria Eger egyik legjobb, mint neve is mutatja, olasz stílusú fagyizója. A fagyik ízre finomabbak, mint szemre. Gyerekekkel voltunk itt, nálunk a családban szokás egymás ételeit, fagylaltjait megkóstolni, így végigkóstolhattam 3 féle ízt, mangót, epret és pisztáciát. Tisztes 4,5 pont, kerekítsünk felfelé szokás szerint.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2022. szeptember 29.egyedül járt itt 45A Lipóti pékség - hálózat a nagyiparon belül a minőségi vonalat képviseli. Az egri egység a színvonalasabbak közé tartozik.
Ezúttal egy flódnira esett a választásom, amire 580 forintot fizettem, továbbá egy mákos kiflit is kértem, egész pontosan mákos patkót, ez 530 forintba került.
Mindkét műfajban ettem már jobbat, de azért 4 pontot megérdemelnek.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2022. szeptember 29.egyedül járt itt 45 A Boldizsár Eger egyik népszerű cukrászdája, melynek a plázában is van kirendeltsége. A süteményeik fősodratúak, de az átlagnál igényesebbek. Az árak korrektek, megfizethetőek. A fagylaltospult megannyi ízt kínál, én némi hezitálás után az eper mellett döntöttem. A fagyi természetes ízű volt, korrekt, katarzismentes.
360 forint volt egy gombóc, ami megfelel a mai díjszabásnak. Tisztes négy pont.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2022. szeptember 21.családjával járt itt 45A pizza jó, ettünk vagy négyfélét, a minőség nem éri el a nápolyi csúcspizzák szintjét, de tisztes, élvezetes szint. Tartanak Hübris sört, ami jó pont. A csapolt sör állott volt, jeleztem, kaptam helyette üvegeset.
Még bővíthető italválaszték, bár van jó sörük, a borválaszték szerény, olasz borokat tartanak, lehetne szélesíteni a szortimentet egri magyar borokkal.
Korrekt négyes.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4097 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon