2022. szeptember 21.családjával járt itt 55A Bakelit ritka kedves hely, rendkívül esztétikus, szépen berendezett, a kiszolgálás kedves, sokféle kézműves sört tartanak. Szaküzletnek drága, sörbárnak teljesen rendben van. A kiválasztott söröket meg lehet inni a történelmi levegőjű utcára kihelyezett asztalok mellett. Csillagos ötös.
2022. szeptember 21.egyedül járt itt 55 Az alkoholtartalmú italok, főként a sörök és borok mellett, amit igazán élvezettel iszom, az a frissen préselt lé műfaja. A Dopamin ilyen hely, ráadásképpen kézműves söröket is tartanak a sörforradalom kultikus főzdéjétől, a Legendától. Úgyhogy rendeltem egy Detox smoothiet s vettem elvitelre egy Legenda Stoutot.
Elbeszélgetünk a kedves pultossal, jó élmény volt. Jól éreztem itt magam, tisztes 5 pont.
2022. szeptember 21.a párjával járt itt 55Örömmel vettem a hírt évekkel ezelőtt, hogy Demeter Csaba pincét nyitott a Szépasszonyvölgyben. A beltér hangulatos, miként Hamvas Béla is írta, pincében bort kóstolni a legjobb, a helyszínválasztás szempontjából. A terasz kellemes, valójában itt minden teraszról gyönyörű a kilátás. Hanga cuvéet ittam, párom rosét. Az árak reálisak. Remek élmény volt.
Csillagos ötös.
2022. szeptember 21.családjával járt itt 55 A Mannoka speciality kávézó kiemelkedően jó hely. A kávé nem meglepő módon kifogástalan, magas minőségű, de tartanak kézműves söröket is, ami számomra több szempontból is jó, részint délután már nem iszom kávét (kóstolni azért kóstolok), részint meg szeretek minél több sört felfedezni.
Itt a Fehér Nyúltól tartanak többfélét is, ezek közül, ittam egyet. Mind a beltér, mind a terasz rendkívül hangulatos, jó itt lenni, a kiszolgálás is kedves. Tisztes 5 pont.
2022. szeptember 21.családjával járt itt 45 A Dabo Döner egy kiterjedt franchise, megtalálható Erdélyben és Romániában, Németországban, Magyarországon, ha jól emlékszem Ausztriában s ki tudja még merre. Több egységében is voltam, legutóbb Csíkszeredában és Egerben. Tisztes minőséget képviselnek, erősségük a helyben sült pita, ami azért nem mindenütt egyforma, Szeredában gyengécske volt, Szatmárnémetiben, Aradon és Egerben meg jó.
Egy dönert kértem, aki ütötte a mércét. 2290 forint volt Az italválaszték kommersz. Korrekt 4 pont.
2022. szeptember 21.egyedül járt itt 45 A Cream café a lokációhoz képest egész jó kis hely. A beltér hangulatos, a kiszolgálás udvarias. A fiúk rezerváltak, nem különösebben kedvesek, a hölgy társuk viszont mosolygós, szívélyes. Elviselhető popzene szól. A pálinkaválaszték korrekt, Szicsek és Panyolai pálinkákat tartanak, az itallapra véletlenül Brillt nyomtattak.
A sörök nagyipariak, a borok minőségiek. A teaválaszték is igényes. Ittam egy mézes citromos teát, s kértem egy gombás pizzát. 2500 forint volt, ami átlagos ár/érték arány. Itt-ott azért eléggé megszaladtak az árak. Padlizsánkrém pirítóssal 2980 forint, fokhagymás rákok bambusznyárson 4580, rántott camembert 3280, tortellini (majdnem biztos, hogy késztermék) spenóttal 3580, csirkés cézár 3440. Mintha Pest bevárosában lennénk. Én azt pontoztam, amit magam ettem.
2022. szeptember 21.egyedül járt itt 45Vettem egy mákos málnás süteményt, a mákos része kissé száraz volt, a málnás egy fokkal zselatinosabb az optimálisnál, de így, ahogy volt, jobbacskának mondanám, 4 pontot egyértelműen megérdemel. Vettem kétféle pogácsát is ezek langyosak voltak és kifejezetten ízletesek. Összesen 1355 forintot fizettem. Tartanak minőségi italokat is.
2022. szeptember 21.barátokkal járt itt 55A Pellikán birtok bejelentkezéses alapon működő helyi borászat. Baráti társaságban voltam náluk, a borász törekvő egyéniség, igyekszik legtöbbet kihozni az alapanyagból. A saját szőlő mellé fel is vásárol. Több emlékezetes bort kóstoltam nála, vásároltam is több kartonnal. Örömmel visszatérnék bármikor.
2022. szeptember 21.egyedül járt itt 45 A Félegyházi pékség a város központjában található. Hangulatos, igényes rendezett egység, terasza is van. Nincsenek nagy csodák, de azért sokkal jobb az albán vonalnál. Legutóbb egy pogácsa válogatást ettem itt, reggelire, ittam mellé egy kefírt. Mind a kefír, mind a pogácsa 139 forintba került. Persze ez még tavalyi árszabás.
A kiszolgálás rendkívül kedves, szívélyes szolgálatkész. Tisztes 4 pont az összélmény.
2022. szeptember 21.egyedül járt itt 35 A Park borozó a kiskunmajsai volánbuszmegálló borozója lényegében. Mivel autóval voltam, csak alkoholmentes italok közül válogathattam, egyébként sem lett volna izgalmas a választék kizárólag nagyipari söröket és borokat tartanak. Frissen préselt narancslé ezen a szinten szóba sem jön.
Megláttam viszont a hűtőben egyik kedves alkoholmentes italomat, a Topjoy paradicsomot, úgyhogy azt kértem. 350 forintba került. A kiszolgálás kedves. 3 pont.