Gyémánt 500
2022. szeptember 1.barátokkal járt itt 55 Véletlenül akadtam rá erre a helyre, bezzeg, ha figyelemmel követném a budapesti gasztrokirálynő minden értékelését, akkor listámon lett volna. Pöttömnyi kis hely minőségi készítményekkel. Jómagam vettem két mexikói édes péksütit, ezek nem győztek meg igazán, kértem továbbá két kiflit, egy sajtosat, meg egy simát (150 ft) valamint egy kovászos zsemlét.
Ezek már jobbak voltak, kifejezetten ízlettek. Végül egy kovászos kenyeret is vásároltam, ez egyenesen csodás volt, még harmadnaposan is, ma is azt ettem az ebédhez. (650 ft, súlyra hmmm talán 600-700 gramm, többnek tűnt a fél kilósnál. )
Nálam ez tisztes 5 pont.
2022. szeptember 1.barátokkal járt itt 55 Legutóbbi értékelésem óta legalább hatszor megfordultam a KEG-ben, s a minap végre ettem is valami érdemi fogást. Konkrétabban burgert, ami ízletes volt, a húst sajnos átsütötték, roséra kellett volna hagyni, vagy megkérdezni a vendéget, hogyan szereti. Az édeskrumpli, amit adtak hozzá, az jó volt, akárcsak a burger-szósz.
A házi chili szósz sem volt rossz, de még fejleszthető, szerencsére volt nálunk saját, a Chiliyardtól, amit tényleg csípett. A sörök ismét frenetikusak voltak, ide nyugodtan vissza lehet járni havonta, mindig talál az ember valami érdekességet csapon. Tisztes 5 pont.
2022. szeptember 1.a párjával járt itt 45 A Zing burger jobbacska burgerező, a magam részéről kedvelem. Közelíti az öt pontot, de én nem tudok annyit adni egy olyan helynek, ahol papírpohárból kell minőségi sört innom. A BBQ csirkeszárnyak finomak voltak, a sörválasztékból most csak 3 izgalmasabb tétel volt készleten ezek közül ittunk kettőt, a Mad Scientist Monkey Temple-t (1550 ft), valamint a Horizont Britneyt (990 ft).
Volt még a Gentle Bastard, de azt sokszor ittam. Hasábburgonyát és kéksajtot is ettünk a szárnyak mellé. Tisztes 4 pont.
2022. szeptember 1.a párjával járt itt 45A Bohém söröző jó helyen van azoknak, akik a Kelenföldi pályaudvaron szállnak fel a vonatra s a várakozást sörözéssel töltenék el. Ami a kínálatot illeti, a Bohém a Primator söröket leszámítva átlagos kocsma a szokásos kommersz italokkal.
Megittunk mind a három Primatorból (India Pale Ale, English Pale Ale, 13 lager) egyet - egyet s rányomtunk még egy borsodi IPA-t.
A Primator sör és a kedves kiszolgálás indokolja a négy pontot.
2022. szeptember 1.egyedül járt itt 55 A Beer Company a kézműves sörforradalom egyik kultikus helye volt, adott pillanatban négy egységgel működtek. Amikor a minap benéztem hozzájuk egyetlen vendég ült a pultnál. A sörválaszték most is korrekt, legalábbis a palackos, csapon csak egyet tartanak.
Vettem egy IPA-t, amit korábban nem kóstoltam még, ültem volna tovább, ha valami rendes zenét tesznek, de mint mondta az egyébként, kedves, aranyos, kommunikatív pultos, csak az MTV csatornája mehet. Azon meg olyasmi szólt, amit én nem szívesen hallgatok. Úgyhogy a távozás mezejére léptem. A beltér hangulatos. Négy és fél pont felfele kerekítve.
2022. augusztus 4.egyedül járt itt 55 A beltér meghitt, otthonos, rusztikus. Patinás bútorzat, boros üvegekben száraz virágok, a falon fekete-fehér badacsonyi tájkép. A teraszról a kilátás lélegzetelállító. A fogadófalat egy egész kompozíció: helyben sült, ropogós héjú, jól sikerült bagett, snidlinges hagymás körözöttel, selymes tapenaddal, szarvasgombás vajkrémmel.
Ezek után érkezik még egy séfüdvözlet, wakame, kim chi, quinoa és gravlax egyetlen falatban. Ízszimfónia. A zellerkrémlevest a szépen elrendezett zellerchips, zöld dió, fermentált zellerszár és szárított, reszelt marhaszív betétre a vendég előtt öntik, az összélmény remek. A Shiso, berkenye és kacsamáj előétel ízletes, érdekes ötlet a távolkeleti fűszernövényt e ritkán használt magyar bogyós gyümölccsel és májjal társítani. A hízott kacsamáj textúrája, íze kifogástalan, nekem hiányzott egy krémes, mártásszerű elem a tányérról. A Csoki, cassis, mogyoró nevet viselő desszert fehér- és keserűcsoki mousse-t, mogyorókrémet, hibátlan feketeribizlifagylaltot és erdei gyümölcsöket integrált virtuóz tálalásban. Kulináris katarzis. A kiszolgálás kifogástalan. Mindenki kedves, mosolyog, s ami nem utolsó szempont, szakmailag is felkészült. A borválasztékot Kreinbacher birtok pezsgője mellett a tulajdonos édesapjának, Fölföldi Bélának mintegy húsz bora képezi, melyeket kettő kivételével decire is kimérnek. A borok mellett saját pálinkát, almalevet, búzasört és tonicot is kínálnak.
2022. augusztus 4.egyedül járt itt 45 A Pajta galéria kivételesen hangulatos hely, a kerthelység meghitt, otthonos, békés, nyugodt, a beltérben művészi fotók a falon. Az ételválaszték szűk, kevéssé izgalmas, zömmel standardokból áll, azoknak is hiányzik egy része. Végül maradtunk egy húslevesnél és harcsapaprikásnál, amit túrós csuszával körítettek.
A leves mély ízű, sósabb az optimálisnál, de a műfajon belül a jobbak közé tartozik. A tészta benne házinak tűnik. A halhús feszes, szaftos, a mártás lehetne kifejezőbb ízű. A túrós csusza korrekt, élvezhető, nem kiugró. A kiszolgálás udvarias, az árak elfogadhatóak.
2022. augusztus 4.egyedül járt itt 55 Kánya Zoli halsütőjéről jókat lehet olvasni, így aztán, amikor legutóbb Budapest fele tartottam Badacsonyból, vettem egy 180 fokos kanyart és leparkoltam az egység előtt. Több étel is csábító volt, végül a fish and chips mellett döntöttem, amit itt harcsából készítenek.
A krumpli egyszerű mirelitáru, nem csónakburgonya mondjuk, a majonézes mártás korrekt, a hal viszont egyesen kiváló. Friss, szaftos, hogy honnan szerzik a szürkeharcsát, nem tudom, de nagyon jó. Sajnos csak kommersz, nagyipari söröket tartanak, elkelne valami normális, minőségi főzet. Mondjuk Hedon Balatonvilágosról. Bort csak Feindot tartanak, ami nem rossz, de azért hal mellé dukálna több és jobb. Csak a környéken, 50 kilométeres körben van több tucat izgalmas, minőségorientált pincészet. A kiszolgálás kedves, udvarias, a kilátás csodás, az árak korrektek. Nincs szívem belenyomni őket a 4 pontosok tengerébe, bár nem volt ez 5 pont.
2022. július 10.barátokkal járt itt 45 Szeretem a brew pubokat. Ahogy megvan annak a varázsa, hogy a pincében isszuk a bort, úgy annak is megvan, hogy ott isszuk a sört, ahol főzték. A Rotburger nem tartozik a kézműves/kisüzemi főzdék élvonalához, de nem is sereghajtó. Korrekt, élvezetes söreik vannak, az elviteles díjszabás kicsit túlzó, más hasonló szintet képviselő kisüzemekhez képest.
Ettünk egy fasírtot, ami jó volt, a sajtos specle lehetett volna sajtosabb, szaftosabb, a császármorzsa és a pizza korrekt volt. A beltér hangulatos, a terasz csodás. A kiszolgálás javítható, a felszolgáló időnként eltűnik és nem lehet sehol sem fellelni. Tisztes 4 pont.
2022. július 10.barátokkal járt itt 55 A Stube családias, szeretnivaló, egyedi hangulatú vendéglátóegység Pilisvörösváron. A bejárattól jobbra fából ácsolt polcokon megannyi kézműves terméket kínálnak elvitelre a fűszeres ecetektől, olajoktól a lekvárokon keresztül a csokis kuglófig. Fagerendák díszítik a fapadlós éttermet.
Magyar sváb, olasz és nemzetközi ételeket kínálnak igényesen elkészítve. 2021 szeptemberének második felében jutottunk el hozzájuk. A Margherita pizza kiváló, mind a tészta, mind a felétek tekintetében, nem hiányzik a pizzáról a bazsalikomlevél s az intenzív ízű paradicsom. Jó ízű a szépen sült kacsamell is, ami mellé sült zöldségeket, jó tartású sárga céklát, könnyed céklakrémet és remek kakukkfüves burgonyafánkot adnak. Jól sikerült a házias császármorzsa, amit helyben főzött lekvárral kínálnak. A túrógombóc könnyed, ízletes, tejfellel, gyümölcsmártással és áfonyaszemekkel tálalják. A kiszolgálás udvarias, kedves. Volt szerencsénk találkozni és elbeszélgetni a résztulajdonos-üzletvezetővel, Müller Edinával, aki elmesélte, hogy miként kerültek kapcsolatba tanácsadójukkal, a magyar gasztronómia ikonikus alakjával, Vomberg Frigyessel. Megtudtuk, hogy csak prémium alapanyagokból dolgoznak, bio krumplit vásárolnak, a Rohodon gazdálkodó Sápi Ferenctől veszik a húsárut, balástyai Saliversumtól vásárolják az aranyszalagos salátákat.