Gyémánt 500
2022. július 7.egyedül járt itt 55 A Cserebogár Zamat bárra véletlen akadtam rá, séta közben. Valójában pont ilyen helyeket kerestem. Tetszett a krétás felírás, ami nagyjából így szólt: mi az, ami nálunk nincs: vizezett koktél, szőlőt nem látott bor, szőlőt nem látott borból fröccs, kirántott hús sült krumplival. S ami van, az nyilván minőségi ételek és italok sora.
Élmény volt elbeszélgetni az üzletvezető tulajdonossal. Ittam helyben egy-egy kóstolót a két csapolt sörből, kóstoltam egy remek fehérbort és vettem egy palack kézműves sört otthonra. Nagyon jó élmény volt itt lenni, alig várom, hogy valamikor a konyhát is kipróbáljam.
2022. június 9.egyedül járt itt 45 Színvonalas étterem, gyönyörű terasszal. A pincér háromszor kérdez vissza, hogy melyik sört kérem, mind a háromszor elmondom, hogy a Fóti Zwickl-t. Erre fel kihoz egy Edelweisst (Heineken termék, ami nálam tiltólistás, több okból is), kérdi, hogy ez jó lesz-e. Mondom, hogy nem, véletlenül sem lesz jó.
Tegyük hozzá, hogy képesek elkérni egy korsó ultrakommersz alapjáratú Sopronira 1800, azaz ezernyolcszáz forintot. A Fóti Zwickl 1700, nem a száz forint különbség a lényeg, hanem a minőségi szintkülönbség. Mondja, hogy nem talált Fóti Zwicklt. Társa szerint van, ígéri, hogy mindjárt hozza, de ő sem leli. Erre akkor kértem egy frissen préselt narancslevet, ami 1500 forint volt. Ettem egy vegyes ízelítőtálat, az remek volt, leszámítva a töltött szőlőlevelet, ami készterméknek tűnt. A padlizsánkrém, a muhammara, a hummusz, a tabouleh, a köfte, rendben találtatott. Megért 4750 forintot, elvégre a helyet is meg kell fizetni. Ez így 4 pont.
2022. június 9.egyedül járt itt 55 A Hélium Drink bárba a múlt hónap közepén tértem be egy borkóstoló előtt puszta kíváncsiságból. Egészen kimagasló ez a hely, eszméletlen italválasztékuk van, persze főként töményitalokból, de a sör és a borfront sem elhanyagolható. Egy 12 éves single malt whiskyt kóstoltam, név szerint Highland Parkot, 1000 forint volt, nem sok, nem kevés.
A kiszolgálás udvarias, kommunikatív, motivált. Ide bármikor szívesen betérnék újra.
2022. június 7.egyedül járt itt 45 A Propeller bisztróba egy pacalpörkölt (2650 Ft) kedvéért tértem be. Kértem mellé savanyú uborkát (650), ami élvezetes volt, továbbá hegyes erőspaprikát. Utóbbi az étlapon 200 forinttal szerepelt, a számlán 300-al, amikor ezt jeleztem, semmi reakciót nem kaptam, pedig minimum egy elnézést járt volna. Akkor is, ha kicsi az összeg.
Ittam egy Maczkó Chardonnayt, 420 forint volt, ami jó ár/érték arány. Mellé 3 deci szóda 300, ami kicsit húzós. A kiszolgálás egyébként kedves, udvarias, a pacalpörkölt kiemelkedően jó, a mellé adott friss ipari kenyeret felszámolják, a csomagolást viszont nem. Szervízdíj 12%, ami szokatlan ezen a szinten. Tisztes négy pont.
2022. június 7.családjával járt itt 45 A Szkaliczki jobbacska fősodratú étterem. Korrekt volt a csülkös pacal, egyik asztaltársam szerint rágós, én viszont szeretem, ha van tartása a pacalnak. A csülökdarabokat mintha megsütötték volna mielőtt belekeverték a pörköltbe. Nagyon gyenge minőségű, nem is friss ipari kenyeret, átlagos uborkát és petrezselymes krumplit adtak hozzá.
Uborka nélkül 3500 forint volt, Szeged környékén jobb ár/érték arányú pacalt adnak jellemzően. Élvezhető volt Gerbeaud palacsinta, az afrikai harcsa rácosan, továbbá a túróscsuszás harcsapaprikás is. (Amit én pörköltnek mondtam volna, de tudom, hogy ebben a kérdésben nincs egyöntetű, irányadó etalon. Számomra Gundel Károly szakácskönyve az alap, abban a dogmatikában ez pörkölt volt. ) A konyha 4 pontja felfele van kerekítve. A beltér retro, egy helybeli festő megvásárolható képei díszítik a falakat.
2022. június 7.barátokkal járt itt 55 Az Almásy kastélyba véletlenszerűen néztünk be, egy közeli sörözőt vettünk célba eredetileg. Csodás a beltér, mint ahogy persze az egész gyönyörűen felújított kastély is az. Miként az előttem járó kolleganő írta, ide biztosan az egykori tulajdonosok is szívesen beülnének egy pohár borra.
A kínálat színvonalas, legyen szó sörről, borról, töményitalról vagy gyümölcslevelekről. Egy kézműves 100%-os gyümölcsitalt fogyasztottam, remek volt. Volánnál ültem egyébként vagy a Szent András vagy a Viharsarki sernevelde söreiből ittam volna egyet. A sütemények bizalomgerjesztőek, a krémesben látványra (nem rendeltünk ennivalót, bőven belaktunk egy békéscsabai étteremben meg egy gyulai pizzériában előtte) a Kézműves cukrászda termékét véltem felfedezni, mint megtudtam a kedves pultostól, nem tévedtem, onnan kapják a sütiket. Ez így nekem összélmény-szinten tisztes 5 pont.
2022. május 13.barátokkal járt itt 55A Reök beltere megnyerő, a terasz is kellemes, a kiszolgálás kedves, az árak reálisak. A sütemények átlag felettiek, kóstoltunk négyen négyfélét, egyikre sem érkezett panasz. Társaim megengedték, hogy megkóstoljam az övéket is, egytől egyig kiváló sütik voltak. Bármikor örömmel visszamennék.
2022. május 13.egyedül járt itt 45 A Kiskakas csárdát úgy szúrtam ki, hogy beütöttem a Google-be a kulcsszavakat Szeged pacal. Legalábbis, ha jól emlékszem. Mert Szegeden sokféleképpen lehet vendéglőt keresni, ott van az ittjartam. hu s persze az egyéb netes pontozós plaformok is, melyeket igyekszem folyamatosan követni.
Tény az, hogy felkerült a Kiskakas a célpontlistámra, annál is inkább, hogy közel esik az autópályához vezető József Attila sugárúthoz. A beltér kifejezetten megnyerő, rendezett, rusztikus, giccsmentes, szép és tiszta. A kiszolgálás kedves. Rendeltem halászlevet, haltepertőt és pacalt. A hal nem volt mentes a hűtőíztől, de élvezhetősége megmaradt, mindkét étel esetében, a tepertő tálalása is megnyert, a remoulade mártás helyben készült, kifejezetten ízlett. A pacallal is meg voltam elégedve, lehetett volna kicsit feszesebb a tartása, de így is átlag feletti volt, a mártás ízre és állagra egyaránt a jobbak közé sorolta a produkciót. Friss, ropogós héjú jobbacska ipari kenyeret adtak mellé, hegyes erőset és Erős pistát. Volt még az asztalon Kotányi-féle chili-, bors- és sódaráló, amiután a hegyes erős elfogyott (elég hamar:) ) a chiliből őröltem a halászlébe és a pacalba. Az árak barátságosak, egy almalével és 5 deci szódával fizettem 8800 forintot. A maradékot gondosan becsomagolták, a csomagolásra nem számoltak fel semmit, a kenyér sem jelent meg a számlán.
2022. május 13.barátokkal járt itt 55 Igényes, szépen berendezett szállóhely Badacsonyőrsön. A tulajdonos nagyon kedves, szívélyes, kommunikatív ember. Egy hektáron borászkodik, a legfrissebb Olaszrizlingből készült borát volt alkalmam megkóstolni üde, kicsattanó illatú, jó savú reduktív tételnek bizonyult. A reggeli teához méz és borítékos citromlé volt kitéve, kértem citromot, kaptam azt is.
Az ételfelhozatal korrekt, nem kiugró. A kilátás gyönyörű a teraszról, de a szobákból is. Jómagam a földszinten laktam, az ágyból is kilátás nyílt a Balatonra. Szívesen jönnék még ide.
2022. május 11.egyedül járt itt 45 A Mozart elegáns, szépen berendezett szálloda Szeged szívében. A szobák ízlésesek, a folyosók is szépen dekoráltak. A személyzet alapvetően udvarias, lehetne szervezettebb. Sajátos helyzet, amikor az éjjeli recepciós, akitől éjfél után 1kor köszöntem el azt mondja, hogy semmi akadálya nincs annak, hogy 6kor reggelizzek, a negyed 7kor szolgálatban levő kislány meg váltig állítja, hogy 7től van reggeli.
Miközben ki van téve a reggelik java. Élére kellett állítsam a dolgot, s megkérdezzem, hogy akkor nekem nem szabad ennem a kitett dolgokból csak azért, mert 7től van a reggeli. S akkor is csak ímmel-ámmal kaptam engedélyt, a dehogynem, elnézést a félreértésért helyett. Szóval a kis hölgy nagyon nem vette észre, hogy az adott helyzetben miként is kellene reagáljon. A reggelihez adott kenyér elég gyatra volt, a felvágottak tisztes kommersz minőséget képviseltek. Az ételfront 4 pont
A dizájn viszont megérdemel ötöt.