Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2661 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29190 feltöltött kép
Kiváló
2021. december 30.barátokkal járt itt 55 Az étlap a steakekre épül, melyeket mind a séf elmondása, mind a honlap leírása szerint gonddal válogatnak össze.
A steakeken és az általunk rendelt ételeken kívül kínálnak többek között pirított kacsalevest, marhapofát polentakrémmel és pirított pak choi-jal, kacsamellet kukoricarizottóval, égetett kukoricával, chilis tejkaramellával és popcornnal, konfitált sertéstomahawkot pásztortarhonyával, királyrákkal és aszalt szilvás pecsenyemártással, báránynyársat, két pasta-t, két burgert és csokoládés pitét amaréna meggymártással. Az árak értékarányosak. Előételek 2490 és 3990, levesek 1590 és 1790, főételek 2490 és 4290, desszertek 1390 és 1490 forint között kaphatóak. 20 dekás steakek ára köret nélkül 7200 és 11900 forint között mozog. Az első pillantásra kiválasztott polipsaláta elfogyott, ajánlották helyette a thai mangósalátát. Miután jeleztük, hogy szeretnénk a növényeken kívül mást a salátába, felajánlották, hogy kapunk a ház ajándékaképpen grillezett királyrákokat hozzá. Nem utasítottuk vissza a gáláns ajánlatot. Jó döntés volt, a saláta vibráló volt, egyfajta íz- és állagkavalkád. Ugyanez a vibráció jellemezte a tárkonyos kecskesajtmousse-szal, rebarbara salsa-val és aszalt barackos granola-val kínált hideg őszibarackkrémlevest, mely a műfaj egyik legjobbjának bizonyult. Az étlapon szereplő branzino (tengeri sügér) helyett aznap aranydurbincsot kínáltak, amit szakszerűen sütöttek meg a vendég szeme láttára, csúcsminőségű tojásgrillben. Köretként jól elkészített salátát, valamint mirelit édesburgonyát adtak. Utóbbi köret-elem disszonánsnak hatott megannyi kreatív megoldás mellett. A matcha teás mangó chutney-s tejberizs is izgalmas, ízletes volt, egy tehetséges séf keze nyomán egy unalmasnak hitt gyermekétel is élni kezd. A kiszolgálás udvarias, szakszerű. Külön élmény volt a közvetlen, kommunikatív séffel, Zsidákovics Richárddal elbeszélgetni.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2021. december 30.barátokkal járt itt 55 Magyar gyökerű konyhát visznek, amit ügyesen egészítenek ki nemzetközi fogásokkal. Ottjártunk idején, 2021 júliusában az általunk rendelt ételeken kívül kínáltak még hideg sárgadinnyelevest kecskesajtfagyival és ropogós szalonnával, faszénen sült aranydurbincsot édes burgonyával, szarvasgombás tejföllel és salátával, érlelt Rib-Eye steaket ugyanezekkel a köretelemekkel, Rutin-rakott kelt, valamint felvágott- illetve sajtválogatást.
Az árak magasak, de jellemzően beleférnek az értékarányosságba. Egyes esetekben túlzottnak éreztük őket. Előétel és leves 2500 forintba került, főételek ára 2800 és 10500 forint között mozgott. Kiváló kezdést jelentett a három bruschetta, mely kiemelkedő minőségű kenyérből készült, jól sikerült házi pestoval, bivalymozzarellával, paradicsommal és aszalt paradicsommal. Ízre, állagra egyaránt kiváló volt a csirkepaprikás, amihez hasonlóan remek szabott galuskát adtak. A szaftot az utolsó cseppig kitunkoltuk a mellé adott házi kenyérrel. Sajnos a kovászos uborkának félrement az erjedése, tartása jó volt. Meg voltunk elégedve a szép roséra sült, omlós, szaftos, kifejező ízű sertésszűzzel, amihez ropogós csicseriborsóval megszórt humuszt, remek romesco mártást és salátaleveleket adtak. A rákos cézár saláta korrekt, csavarmentes, a recept eredeti felfogása mentén készült. A kifogástalanul hőkezelt, szépen tálalt kacsamellet üde, gránátalmás tabbouleh-val és sült cékladarabokkal, ízletes pecsenyemártással tálalják. A kiszolgálás udvarias, külön értékeltük, hogy a séf-tulajdonos minden, az ételekkel kapcsolatos kérdésünkre természetes kedvességgel részletes választ adott.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2021. december 27.egyedül járt itt 55 A Nosztalgia Garden Ízkertészet a két évtizedes múltra visszatekintő Villa Medici komplexum részeként üzemel, a Wellington pub és a hotel-étterem mellett. Az otthonos, meghitt belteret a vintage stílus jegyében alakították ki. Az asztalon élővirág, kellemes háttérzene szól.
Az igényes, átgondolt, kellően rövid étlapon egyenlő arányban szerepelnek magyar ételek, valamint kulináris import-fogások. Kínálnak többek között füstölt tokhalat beluga lencsével, wakame salátával, kacsamáj-pástétomot zöld dióval, szilva chutney-val és brióssal, török lecsót (menement) vargányával, nyírségi gombóclevest borjúból, kakaslevest, bélszínt Budapest módra, fogast Kárpáthy módra, garam masala-s csirkét, citromtarte-ot és trois chocolat desszertet. Fogadófalatként zöldfűszeres-paprikakockás túrókrém kapok lenmagos házi kenyérrel. Remek kezdés. A vajtök velouté-t a vendég előtt öntik az almakockás pisztrángbetétre. A selymes leves kellemesen savanykás, a pisztráng lehetne szaftosabb. Jelzik, hogy nincs kókusztej, de benne vagyok, hogy a rizstészta, Szent Jakab kagyló, kókusztej, mangold, koriander, lime, chili elnevezésű kompozíciót tejszínnel készítsék. A fogás ízletes és dekoratív, a kagyló friss, szaftos, mellette marinált retek és hagyma, továbbá zöldborsóhajtás. Az étlapon túrógombóc, rebarbara, tejföl címszó alatt kínált desszert kiváló: a túrógombócot sütve adják, mellette kellemesen savanykás zöld rebarbara mártás-pöttyök, kifogástalan, könnyed tejfölhab, reszelt fehércsokoládé, tetején ribizli és áfonya. Egy klasszikus magyar desszert remek újrafogalmazása. A kiszolgálás kedves, udvarias, szívélyes.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2021. december 26.a párjával járt itt 55 Egy XVIII. században épült nemesi kúria keretében működő rendezvény- és ökoturisztikai központ ínyenc étterme. A komplexum több impozáns, szépen felújított épületből áll, aki a legalsó parkolóban teszi le a gépkocsiját, alig találja meg a kiterjedt birtokon az éttermet. A beltér elegáns, meghitt, a dekoráció egyedi és művészi.
Magyar, nemzetközi és koreai ételekből kínálnak szűk, igényes, átgondolt választékot, nem ritkán egyéni, kreatív megoldásokkal. Tartanak többek között malac terrine-t mustármaggal és mogyoró-majonézzel, húslevest marhapofával, udon tésztával, kacsamellet sütőtökkel, csicseriborsóval, sertéscsászárt savanyú káposztával és laskagombával, Rib-Eye steaket burgonyapürével és kim-chivel, kim bapot, bulgogit. Első körben tojással kínált vajtökleves ettünk. A szép ívű, egyedi tálban ideális tojás, rajta cukkiniszirmok és mikrozöldek, erre öntötték a selymes, üde, jó ízű levest. A kecskesajt, körte, édeskömény elnevezésű előétel tálalása is szemgyönyörködtető, erről sem hiányoznak a vegyes mikrozöldek, a kompozíció ízharmónia és állagok tekintetében is kiváló. A Heamu-Yachae Twigim elnevezésű koreai fogás wasabis tempurában sült garnélarákot, tintahalat és zöldségeket fedett, amit wasabis szójaszósszal szolgáltak fel. Korrekt, klasszikus fogás. A bazsalikomos almás pohárdesszertben marinált almaszeletkék, almakockák és kellemes fanyarkás almahab. Jó zárás. A kiszolgálás kifogástalan: kommunikatív, kedves, udvarias.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2021. december 26.a párjával járt itt 55 Elképesztő kitettségű, mindent egybevetve egyedülálló létesítmény Zebegény volt szőlőhegyén. A teraszról csodálatos kilátás nyílik a Dunakanyarra. A terasz bútorzata megnyerő, az egész épület harmóniát, nyugalmat sugároz. A beltér elegáns, esztétikus.
A világítótesteket üvegbutykosokból alakították ki, az egyik falon farácsos, tükrös polc, rajta zöld növények és vállfára akasztott kulináris szaklapok. Hajópadlót imitáló csempe, könyvpolc könyvekkel. Otthonos, meghitt, vendégmarasztaló atmoszféra. Kreatív, igényes magyar és nemzetközi gyökerekből táplálkozó konyhát visznek. Állandó étlap nincs. 12. 00 és 14. 00 órai kezdettel 3 fogásos bistro-menüt, 19. 00 órakor 4+1 fogásos degusztációs vacsoramenüt kínálnak. Ebéd és vacsoraidőn kívül a szomszédos gazdák finomságaiból rendelhetünk kóstolót. Ottjártunk idején, 2021 októberének közepén, fogadófalatként ízletes, jó állagú mangalica rillette-et kaptunk korrekt, helyben sült bagettel, amiről azt is elmondták őszintén, hogy mirelitből készült. A birses fodroskel leves ízletes, jó egyensúlyú bemelegítő fogásnak bizonyult. Megelégedésünkre szolgált a szép színű és jó ízű báránynyak is, amit sült padlizsánnal, halvamorzsával, rózsaszirmokkal, sült paprikás mazsola-lekvárral és pecsenyemártással kínáltak. Desszertünk korrekt mák clafoutis volt, ribizlilekvárral és máktextúrákkal (mákropogós, -krém és -morzsa). A kiszolgálás első osztályú. Az üzletvezető s a felszolgálók egyaránt kommunikatívak, motiváltak, kedvesek, közvetlenek.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2021. december 26.barátokkal járt itt 55 Az étterem atmoszférája elegáns, ugyanakkor meghitt, otthonos. Diszkrét fények, a falon absztrakt festmények, kényelmes, hivalkodásmentes bútorzat. Látványkonyhával működnek, a vendég akár figyelemmel is kísérheti, miként rakja össze az egyik legprofibb csapat az asztalára kerülő ételkölteményeket.
Az Audi Dining Guide TOP12-es listájának második helyezettje. Kínálnak többek között marhatatárt, paprikás krumpli-átiratot, zeller-variációkat, tőkehalat karfiollal, hal-jus-vel, galangallal, bélszínt füstölt burgonyapürével, zöld borsmártással, fekete fokhagymával. 2021 októberében sikerült eljutni a Pasztellbe. Az első fogadófalat sütőtökvariáció: hártyavékony sütőtök-szalagban sütőtökkrém, citromverbénával, mellette püré kis tégelyben. Ezután krumplis pogácsát kapunk, grissinit, helyben sült kiváló kenyeret, habosított vajat és körözöttet. Ezt gyönyörűen tálalt céklabonbon követi, kívül meggypiros glazúr, belül sárga cékla. Ötletes, sziporkázó kezdés. Jómagam a Made In Hungary kacsamájjal indítottam. A kifogástalanul elkészített, csúcsminőségű kacsamájterrine-t marinált vaníliás zöld alma, zöldalma-gél üdítette és karamelles almapüré egészítette ki. Főételem jó tartású, jó ízű báránynyak volt fekete kellevéllel, ördögszekérgombával, pecsenyemártással. A joghurt, lime, málna, pisztácia elnevezésű desszert komplex és meggyőző volt. Társam, a Föld-ihlette előételt választotta: zeller, cékla és gomba textúrákat kapott szép elrendezésben, ezt követte egy kiváló vadas nyúlcomb, majd Marsala, szilva, mandula desszert. Utóbbi két fogás is ütötte a mércét. Végül kaptunk egy falatkákból álló magyar desszert-bemutatót, aprócska Rákóczi-túrós átiratot, mini-zserbót, karamelles képviselőfánkot és linzerkarikát. Fergeteges zárás.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2021. december 26.barátokkal járt itt 55 Hangulatos, elegáns, francia bisztrókat idéző, teljes nyitva tartásában reggeliket kínáló színvonalas egység a Hegyvidék Üzletközpontban. A beltér a vintage és az ipari dizájn elemeiből egyaránt kölcsönöz.
A kínálat a klasszikus reggeli fogásokon alapul: Croque Madame, Croque Monsieur, Egg Benedict variációk, bundás kenyér, grillezett sajtos szendvics, avokádós édesburgonya toast kecskesajttal és posírozott tojással, francia, bécsi, angol reggeli, vitálreggelik (granola és többféle bowl), valamint édes reggelik (amerikai palacsinta). A kétfülű rusztikus, fatálra helyezett öntöttvas serpenyőben tálalt, fetasajtos, tojásos shakshuka ízletes volt, markáns római köményes fűszerezésű. Ha tetejére petrezselyem helyett zöld koriandert szórnak, még vibrálóbb lett volna a végeredmény. Az saját értelmezésű, impozáns tálalású angolreggeli összességében jó produkció volt. A véreshurka kifogástalan, jó ízű, jó állagú, a sült kolbászokkal, a pirított barna csiperkével, a ropogós baconnel, valamint a pirított érlelt sonkával is meg voltunk elégedve. A tükörtojás korrekt, a rösti mirelitből készült, a bab konzerv minőséget képviselt. Mindehhez kiváló minőségű kenyeret adnak. A kiszolgálás vegyes képet mutat. Egyik pincérünk fontosnak tartja, hogy érdeklődjön italrendelésünk felől, miközben mindketten beletemetkezünk az étlap tanulmányozásába, majd nem figyelve oda arra, amit mondunk, vitába száll, lényegében ugyanazt állítva, mint mi. Miután ezt némi ingerültséggel jelzem, megsértődik, s a csomagolt étel átvételekor mondott köszönömre nem reagál semmit. Társa kedves, udvarias hölgy, más viselkedéskultúrát képvisel, akárcsak az üzletvezető, aki szintén jó fellépésű. (Látogatásunk időpontja: 2021. november 14. )
5Ételek / Italok
3Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2021. december 26.egyedül járt itt 55 A világ egyik leghíresebb séfje, az 1949-ben született Wolfgang Puck több, mint harminc éttermet jegyez világszerte, Spago néven a budapesti mellett Beverly Hillsben, Isztambulban, Las Vegasban, Mauiban és Szingapúrban. Az egyetlen európai egység a magyar főváros szívében a Matild palota földszintjén működik.
A beltér és a terasz egyaránt pompázatos. Mediterrán, valamint távolkeleti ihletésű színvonalas nemzetközi konyhát visznek, de néhány magyar fogás is megjelenik a választékban. Fogadófalat kiváló kovászos kenyér és szépen formázott vajkrém. Előételként a házilag pácolt szivárványos pisztráng, uborka, zöldfűszerzselé, görög joghurt, kapor elnevezésű kompozíciót kértem. A feszes húsú, jó ízű pisztrángra konyhai sárkánnyal kipirítottak, az uborka spagetti formában volt jelen a minden szempontból meggyőző tányéron. Az elemek összhangja is kiváló. A chinoi-s csirkesaláta, ropogós wonton, kandírozott kesudió, szezámos-mézes-mustáros vinaigrettel a főételek között szerepel. A jelzett alkotóelemeket színvonalas levélegyveleg, répa-lilakáposzta-julienne és más zöldségek is egészítik ki. Desszertem Somlói galuska, forró csokoládé, rum, diófagylalt, mazsola címen szerepel az étlapon. A minőségi alapanyagokból készült csokigömbre a vendég előtt öntik a forró csokoládét, a többi alkotóelem a gömbben foglal helyet. Látványos, kimagasló átirat. A pincérek kedvesek, mosolygósak, udvariasak, segítőkészek, viszont nem könnyű felvenni velük szemkontaktust.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2021. december 24.családjával járt itt 55 Széll Tamás és Szulló Szabina első önálló, saját projectje. Igényes, prémium bisztró, melynek eredetileg a Hold utcai vásárcsarnok adott otthont, innen is a név, amit az Attila útra költözésük után is megőriztek. Az új helyszín elegánsabb, otthonosabb, meghittebb a korábbinál.
Magyar gyökerű igényes bisztrókonyhát visznek néhány nemzetközi fogással színesítve. Kínálnak többek között gombalevest csirkével grízgaluskával, gulyáslevest, kecsegefilét parajfőzelékkel, tormával, diós nudlit sárgabaracklekvárral, vaníliahabbal. Először nem sokkal nyitás után voltunk itt, másodszor 2021 októberében tértünk be, indításnak tepertőkrémet és vajkrémet kaptunk csúcsminőségű házi kenyérrel. Rendeltünk korrekt pácolt lazacot lencsesalátával, házi mustárral, kiváló kacsamájat a Made in Hungary sorozatból gyümölcs chutney-val és pirított kaláccsal, mikrozöldekkel tálalt vibráló marhatatárt. Van bátorság bennük csavarmentes házias fogásokat is az asztalra tenni. A remek, jó ízű, jó tartású tojásos-gombás galuska mellé hagyományos édes savanykás öntettel ízesített fejes salátát kaptunk. A somlói klasszikus felfogásban készült prémium alapanyagokból. A könnyed túrógombócot vaníliás tejfölhabbal és meggymártással szolgálják fel, a műfaj egyik legjobb darabja.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2021. december 24.a párjával járt itt 55 A beltér hangulatos, igényesen kiképezett, az ember szempillantás alatt egy spanyol tapas bárban érzi magát, akárcsak egyébként a másik két egységben.
Autentikus spanyol small plate fogásokat kínálnak csinos választékban, így többek között sajtokat, felvágottakat, olajbogyót, vegetariánus tapa-k tisztes választékát, a sütőben sült katalán zöldségegyvelegtől a fokhagymás zöldfűszeres, vaslapon sült gombán, a szilvamártással tálalt rántott kecskesajtgolyókon, a sajttal sült padlizsánon át a birsalmasajttal kínált lágy machengo sajtig. A hús-dominált műfajban kóstolhatunk többek között borjúpofát bulgur-rizottóval, sertésszüzet, marhabélszínt, a halas fogások között lazactatárt, szívkagylót, rákot és polipot. Első ízben a kétezertízes évek első felében ettünk paradicsommal kent katalán bagettet, kacsamájat, spenótos csicseriborsót, sült paprikát, tengeri gyümölcsei salátát és katalán krémet. Korrektül elkészített, ízletes ételeket kaptunk, bár a kenyértől többet vártunk. Másodízben 2021 novemberében tértünk be, a zöld almával és fehérborkaramellel kínált jó ízű kacsamáj és a továbbra sem emlékezetes kenyér ismét bekerült a választásaink közé. A sültpaprika krémleves üde, kellemes ízhatású. A Szent Jakab kagyló ízletes, friss, érdekes hozzá az édeskés, sűrű pezsgőmártás. Kifejezetten jó volt a maracujahab málnavelővel és édes morzsával. 4,5 pont felfele kerekítve.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4097 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon