2021. március 3.egyedül járt itt 35Csocsaj néven legalább 3 albán pékség működik Vácon, a Széchenyi utcait több ízben is célba vettem.
Legutóbb idén februárban tértem be, amikor egy szelet pizzát kértem, ez a szokásos kenyértésztás változat volt, mivel friss volt, még langyos. élvezetesnek nevezném.
300 forintba került, ez korrekt díjszabás, különösen Vác szívében.
Tisztes 3 pont.
2021. március 3.egyedül járt itt 45 A Széchenyi utca 33 alatt működő Lipóti pékségbe az elmúlt fél év során két ízben is betértem, tavaly októberben vettem fél liter birslevet a kecskeméti gyártól, 400 forint volt, ezt jó vásárnak nevezném. Másodízben idén februárban egy Ischlert kértem, ami 290 ft volt, igazság szerint ettem már jobbat is a műfajban, de azért a 4 pontba belefér.
A kiszolgálás nagyon kedves volt, megérdemli az 5 pontot. Összességében 4 pontra tartom a helyet.
2021. március 3.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A váci KFC-be tavaly október 6-án tértem be, mondhatnám, hogy gyászolni a nemzeti gyásznapon a magyar gasztronómiát, de félretéve az ízetlenkedést, célom az volt, hogy vegyek valami olcsót és ehetőt. Ez volt az első váci hely aznap ahová betértem. Egy B Smart menüt kértem sajtburgerrel, ebben ugye sült krumpli is van, attól menü.
490 forint volt a számla, teljesült a cél: olcsón kaptam valamit, amivel elverhettem gyorsan az éhségem.
2021. március 3.egyedül járt itt 45 Mielőtt nekifogtam volna a Rábai cukrászda újabb értékelését megírni, elolvastam az öt évvel ezelőttit, s némi félmosollyal nyugtáztam, hogy akkor is országtortát kértem. Átlagos vagy az átlagos nem sokkal meghaladó egységekben ez biztonsági játék. Tavaly október 6-án egy szilvagombóctortát kértem, mellé meg egy vizet, összesen 990 forintot fizettem, ami korrekt díjszabásnak tűnik.
Otthon ettük meg a lakótársammal, az igazság az, hogy kifejezetten ízlett, persze nem először kóstoltuk ezt az országtortát. A 4 pont most is megvolt.
2021. március 3.egyedül járt itt 25 Az Adria név a pozitív asszociációs mezőbe helyez egy fagylaltozót Magyarországon, hisz többségünket kellemes élmények fűzik e tengerhez. Ehhez képest ahány egységben jártam, azok mind gyenge albán fagylaltozók voltak, mesterséges aromákkal, adalékokkal. Nagy adag gyenge fagyi, kevés pénzért - ez a modell.
És a fagylaltok leggyengébbike a zöld alma. Itt éppenséggel ezt kértem. Nem ütötte a három pontot.
2021. március 3.egyedül járt itt 45 A Pingvin cukrászdában még az általános „lock down” előtt voltam, nyáron, de ezzel együtt csomagolva kértem a sajttortát, amit némi hezitálás után választottam ki, mert egyáltalán nem voltam már éhes. A pultban kedvező árú, fősodratú sütemények sorakoztak, igazság szerint ez nem az én világom, de volt otthon aki örvendjen a sütinek.
Persze én is megkóstoltam. 3,5 pontra tettem a minőségét akkor jegyzeteimben, amit mostani jókedvemben 4 pontra kerekítek. Azzal a megjegyzéssel, hogy maga a hely inkább átlagos, viszont az én élményem inkább jó volt.
2021. március 2.egyedül járt itt 45 A Margaréta kávéház korrekt cukrászda Vác szívében. Tartanak fagylaltpultot is. Fősodratú süteményeket kínálnak, ezek bizalomgerjesztőbbek az átlagnál. Jómagam két deci frissen préselt narancslevet kértem, rendben volt. Az ember azt hinné, hogy ez banalitás, de nem az, jónak mondott vendéglőben kaptam felvizezettet.
A kiszolgálás udvarias, az árak korrektek. Nem lenne ellenemre egyszer egy sütit is megenni itt.
2021. március 2.egyedül járt itt 35 A Szechuáni étterem átlagos kínai büfé a szokásos europaizált választékkal, ami lássuk be, elég unalmas, mert minden egységben majdnem ugyanazt lehet kapni. Itt sem sikerült valami különlegeset találnom a szortimentben. Örültem viszont, hogy két azonos árban levő fogást lehet kombinálni, ezért kétféle csirkét kértem chiliset meg zöldbabosat, ha jól emlékszem, mellé zöldséges rizset.
Nem volt rossz, különösebben jó sem. De elfogyott. 1050 forintot megért, többet nemigen. 3 pont
2021. március 2.egyedül járt itt 35 A Naszály pecsenyés tisztes-átlagos büfé, ahol a szokásos szortimentet adják korrekt áron. Jómagam egy sült kolbászt kértem, ami 616 forint volt, kérdezték, hogy melegítsék-e, mondtam nem inkább, majd otthon megmelegítem. Így is lett. Másnap reggelire pont jó volt.
Kínálnak még sült hurkát, oldalast, csülköt, hot dogot, főtt sertésfejet, főtt debrecenit, hamburgert, rántott camembert-t egyebeket. Árak barátságosak, húsok tíz dekája 320 és 400 forint között van. Korrekt hely, ajánlható.
2021. március 2.egyedül járt itt 45 A Platz egy átlag feletti kifőzde, Vác szívében, mely hagyományos népszerű ételeket kínál. Vírusverte időkben persze csak elvitelre. Jómagam idén februárban jártam arra, kértem egy adag tökfőzeléket meg egy fasírtot. A kettő együtt volt 500 forint. Mondaná az ember, hogy ennyi pénzért biztos több a liszt mint a tök benne, meg, hogy a fasírtból kispórolták a húst, de nem.
Az igazság az, hogy kifejezetten korrekt volt aznapi ebédem mindkét eleme. Nálam ez megér 4 pontot.