Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 118 településen
Országjáró 390 városban
járt már
Felfedező 2744 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 13 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 30659 feltöltött kép
Jó
2022. július 9.barátokkal járt itt 45 Első körben rántott békacombot rendeltünk, valamint vargányakrémlevest. A combok frissek voltak, szaftosak, ízletesek, a szarvasgomba-aromás olajjal ízesített leves selymes, jó ízegyensúlyú. Az étlap szerint minden étel rendelhető bizonyos összegért 4 gramm szarvasgombával. Így a jó tésztájú paradicsomos, mozzarellás, gombás focaccia-ra kértünk extra szarvasgombát.
Jeleztem rendeléskor abbeli reményemet, hogy frissen reszelik a gombát az elkészült ételre, nem figyelmeztettek arra, hogy a friss gomba kifogyott és egy pesto-szerű, szarvasgombatartalmú, de aromásítottnak tűnő készterméket kapunk majd. Arról inkább lemondtunk volna. Ennél nagyobb probléma, hogy az étlapon erdei gombásnak ígért focaccia-n csak termesztett csiperkét leltünk. A csípős pacalt házi savanyúsággal és friss kenyérrel tálalják, mint Szeged környékén. A nagy, domború fatálon, piros lábaskában tálalt pacal ízre, állagra egyaránt megelégedésünkre szolgált, csípősségét sikerült még fokozni egy kiváló kézműves chili-szósszal, ami az Ali pasa bosszúja fantázianevet viselte, készítője Vörös Tamás Csaba helyi kistermelő. A házias creme caramell-t friss málnamártással, ehető virággal és bazsalikomlevelekkel tálalták, meg voltunk vele elégedve. A kiszolgálás kedves, udvarias, szolgálatkész. Az itallap igényes. Mint a borlapon olvasható, a borválaszték változik, de harmincféle kitűnően összeválogatott reprezentatív egri bor mindig megtalálható náluk. Ezek zömét decire is kimérik barátságos áron. Saját pálinkákat kínálnak, Bernard sört csapolnak, van néhány palackos sörük is, ezek a nagyipar felső szegmenséből valók.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. július 9.barátokkal járt itt 55 A beltér lezser, trendi. Római stílusú, levegős, ropogós, 48 órán át kelesztett pizzaszeletek képezik a fő profilt. Önkiszolgáló rendszerben működnek, az ember kiválasztja a pultban látható pizzák közül a legszimpatikusabbakat, amire pár percig rámelegítenek. Az étel elkészültéről a rendeléskor átvett jelzőkészülék tájékoztat.
Rendeltük egy sütőtökös meg egy tonhalas pizzaszeletet, melyek kitűnőek voltak, nem csoda, hogy a miskolci egység után Egerben és Debrecenben is gyökeret vertek. A tiramisu hozta a megszokott ízharmóniákat, a befőttesüvegben, pohárdesszertként tálalt sajttorta mesés volt. A kiszolgálás kedves, udvarias. Tartanak kommersz és prémium üdítőket, kávékat Giani Frasi veronai műhelyéből, natúr gyümölcsleveket, DAB és Schöfferhofer sört az olasz gyártású multisörök mellett, négyféle minőségi egri bort, amit decire is kimérnek, valamint kétféle Cruxx pálinkát.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. július 9.barátokkal járt itt 55 Elegáns, hangulatos kortárs bisztró az Imola udvarház keretében, a város szívében. A bejáratnál színesre festett hordón borosüvegek, a falon tapétára emlékeztető, sötétkék alapon világkékkel sablon-festett pisztráng, sertés, juh, szarvas, gyümölcskosár és szőlő, továbbá berámázott modern festmények és grafikák.
Az asztalon papíralátét, rajta a jelmondat Nekem jó, ha neked jó. Nyáron hangulatos belső udvari teraszt üzemeltetnek. A honlap bemutatkozó soraiból megtudhatjuk, hogy játékosan elegáns gasztronómiai élményt kívánnak nyújtani helyi, minőségi alapanyagokra alapozva, a hagyományos régi ízeket újragondolva. 2021 októberében nagyságrendi fejlődést tapasztaltam a korábbiakhoz képest. A narancsos sütőtökkrémleves tökmagolajhabbal, tökmagolajos morzsával és tökmaggal megszórva szemgyönyörködtető, kreatív, izgalmas alkotás volt, bár maga leves lehetett volna egy árnyalattal karakteresebb. A harcsafilé halászlémártással, túrógombóccal, pirított kellevelekkel kiemelkedő fogás, a hal friss, szaftos, ötletes a köret, selymes a mártás, remek az összhang. A csoki mogyoróval, karamellel, meggyel elnevezésű desszert sziporkázó, minden elemében meggyőző a selymes fagylalttól, a mousse-on, krémeken át a csokitextúrákig. Összhatásában is kiváló, pazar zárás. A kiszolgálás udvarias, szívélyes, szakszerű. Közel hetven, zömmel egri bort kínálnak, de találunk a választékban néhány nemzetközi nagyságot és más borvidékről származó érdemleges minőséget nyújtó magyar bort is. Ezek többségét decire kimérik decire. A tömény- és a sörválaszték szűk, de igényes, kommersz tételeket nem tartanak.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. július 7.barátokkal járt itt 55Kétnapos rendezvényre hívtak Debrecenbe, a szállásom a Krúdyban volt. Jártam az étteremben korábban is, úgy érzem, sokat fejlődtek. A dizájn megnyerő, a szobák tiszták, a reggeli átlag feletti. Egyik nap a hagymás velő volt rendkívül kellemes meglepetés, másnap a marinált zöldségek és kencék. A személyzet kedves és udvarias. A nagyerdei lokáció számomra nagyon megfelelt.
5Személyzet
5Tisztaság
4Ár / érték arány
5Kényelem
5Étkezés
5Elhelyezkedés
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. július 7.családjával járt itt 55A Pelikán szállás nekünk tökéletes volt. Rendezett, tiszta, takaros, olcsó, a háziak rendkívül kedvesek, estébe menően boroztunk és beszélgettünk. Van a szobában hűtő, légkondi, ami a júniusi-júliusi melegben nagyon jól jött. A kiskanizsai lokáció is megfelelő volt számunkra, mert a cukrászati kurzus, ami miatt a városba érkeztünk, pár utcányival odébb volt, nem kellett az egész város átszelni. Ez nálam tisztes 5 pont.
5Személyzet
5Tisztaság
5Ár / érték arány
4Kényelem
5Elhelyezkedés
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. július 7.családjával járt itt 55 A Puncs fagyizóról sok jót lehet hallani kanizsaiaktól, s ha körbenézünk a hely teraszán bizony elcsodálkozhatunk, ha még nem hallottunk erről az egységről. Bevallom, nekem új volt a hely, pedig megannyi országos elismerést begyűjtöttek s nemcsak a helyi sajtó foglalkozott velük. Két napot töltöttünk Nagykanizsán, mindkét nap ellátogattunk ide.
Megtudtuk, hogy a tulajdonos, Horváth Mákos Ferenc nemcsak a fagylaltkészítéshez ért mesterfokon, hanem a fafaragáshoz is. Kanizsa ikonikus Trianon-emlékművét is kifaragta fából, a miniatűr ott látható egy berámázott angyalos, koronás címer előtt. A fagylaltok mesések. Kóstoltunk sóskásat, őszibarackot, Marco Rossi kedvencét, puncsot, maracujásat, s még sorolhatnám, összesen a két nap együtt mintegy tucatnyi ízt. A nagykanizsai cukrászat másik országos hírű képviselőjének, Jakabfi Dávidnak a macaronjai is kaphatók itt, háromfélét kóstoltunk, mesteriek voltak azok is. A kiszolgálás mintaértékű, maga a tulajdonos foglalkozott velünk, aki született vendéglátó. Minden tekintetben csúcsélmény volt itt lenni, ha Nagykanizsára megyünk biztos, hogy nem hagyjuk ki a jövőben ezt a helyet.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2022. július 7.barátokkal járt itt 45 A szálloda-étterem kerthelysége, beltere felettébb hangulatos, jó itt lenni. A lokáció festői, a komplexumtól pár lépésnyire esik a Csónakázó tó s közelben terülnek el a kisbagolai szőlőbirtokok. Az étterem dekorációjában megannyi zöldnövény mellett helyet kapnak boroscímkék, borosüvegek, tölgyfahordók, de még egy öreg prés is a bejáratnál.
Az itallapon szerepelnek kézműves sörök, de ottjártunk idején nem tudtak ezekkel szolgálni, a többi sör ultrakommersz, a Heineken portfólióhoz tartozik valamennyi. A borlap korrekt, bő harminc tételt integrál a magyar élvonalból, a száraz fehérborok között többségben vannak a dél-balatoniak, ami dicséretes. Jó lenne ugyanakkor, ha néhány zalai nemes nedű is bekerülne a választékba, például a híres-neves Bussay pincészettől. A borok negyedét pohárra is kimérik. A mi választásunk a Lisicza pince Zöldveltelinijére esett, a bor ezúttal sem okozott csalódást. Négy rendelt ételből három kifejezetten korrekt volt, egy viszont a vállalhatatlanhoz közeli, mintha nem ugyanazon a konyhán főzték volna. A zöldséglevesben a belevalók brutálisan túlfőttek, maga a leves a frissesség, üdeség nyomát sem mutatta, pedig ez lenne egy zöldségleves fő funkciója. Az sem segített a helyzeten, hogy örömmel fedeztünk fel a sűrű lében némi rókagombát. Ezzel szemben a bőrén sült fogas friss, szaftos, szép a pörzs a halon, a kapros vajmártásban felszolgált, spagetti formára reszelt cukkini könnyed, roppanós, ízletes. Cseppet talán a sót vissza lehetett volna fogni, de némi citrom segített ezen. Összességében remek tányér volt ez. Jól sikerült a ravioli, jó tartású a tészta, rendben levő petrezselymes ricottás töltelék, korrekt a paradicsomos mártás. A Szőlőskerti somlói szépen tálalt, azt külön értékeltük, hogy az eredeti receptben szereplő háromféle (diós, csokis és megszokott) piskótát rétegeltek hozzá. Némi finomhangolás itt is elképzelhető lenne, a csokimártás csak jelzésértékű volt, maga a galuska lehetett volna szaftosabb, de így ahogy volt, a műfaj messze átlag feletti képviselőjét tisztelhettük e desszertben. A tejszínhab önazonos volt, az ízképet feldobta némi málna és ribizli is.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. július 7.egyedül járt itt 55 A Cserebogár Zamat bárra véletlen akadtam rá, séta közben. Valójában pont ilyen helyeket kerestem. Tetszett a krétás felírás, ami nagyjából így szólt: mi az, ami nálunk nincs: vizezett koktél, szőlőt nem látott bor, szőlőt nem látott borból fröccs, kirántott hús sült krumplival. S ami van, az nyilván minőségi ételek és italok sora.
Élmény volt elbeszélgetni az üzletvezető tulajdonossal. Ittam helyben egy-egy kóstolót a két csapolt sörből, kóstoltam egy remek fehérbort és vettem egy palack kézműves sört otthonra. Nagyon jó élmény volt itt lenni, alig várom, hogy valamikor a konyhát is kipróbáljam.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2022. június 9.egyedül járt itt 45 Színvonalas étterem, gyönyörű terasszal. A pincér háromszor kérdez vissza, hogy melyik sört kérem, mind a háromszor elmondom, hogy a Fóti Zwickl-t. Erre fel kihoz egy Edelweisst (Heineken termék, ami nálam tiltólistás, több okból is), kérdi, hogy ez jó lesz-e. Mondom, hogy nem, véletlenül sem lesz jó.
Tegyük hozzá, hogy képesek elkérni egy korsó ultrakommersz alapjáratú Sopronira 1800, azaz ezernyolcszáz forintot. A Fóti Zwickl 1700, nem a száz forint különbség a lényeg, hanem a minőségi szintkülönbség. Mondja, hogy nem talált Fóti Zwicklt. Társa szerint van, ígéri, hogy mindjárt hozza, de ő sem leli. Erre akkor kértem egy frissen préselt narancslevet, ami 1500 forint volt. Ettem egy vegyes ízelítőtálat, az remek volt, leszámítva a töltött szőlőlevelet, ami készterméknek tűnt. A padlizsánkrém, a muhammara, a hummusz, a tabouleh, a köfte, rendben találtatott. Megért 4750 forintot, elvégre a helyet is meg kell fizetni. Ez így 4 pont.
4Ételek / Italok
2Kiszolgálás
4Hangulat
2Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2022. június 9.egyedül járt itt 55 A Hélium Drink bárba a múlt hónap közepén tértem be egy borkóstoló előtt puszta kíváncsiságból. Egészen kimagasló ez a hely, eszméletlen italválasztékuk van, persze főként töményitalokból, de a sör és a borfront sem elhanyagolható. Egy 12 éves single malt whiskyt kóstoltam, név szerint Highland Parkot, 1000 forint volt, nem sok, nem kevés.
A kiszolgálás udvarias, kommunikatív, motivált. Ide bármikor szívesen betérnék újra.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4228 értékelés / 423 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
380 település / 38 oldalon