Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2661 helyen első értékelő
Népszerű író 1399 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29190 feltöltött kép
Kiváló
2020. november 16.barátokkal járt itt 55 Színvonalas hévízi hotel igényes és elegáns étterme. Az étterem honlapján közölt bemutatkozó sorok szerint a konyhafőnök egyszerre törekszik a szezonális populáris alapanyagokat használta, figyeli, igyekszik az új gasztronómiai trendeket, kreatívan, kifinomult igényességgel tálalja ételeit, „meghökkentő” összetevők és kombinációk alkalmazásával.
Kértünk egy Szent Jakab Kagyló/gomba/fehérhagyma/bacon elnevezésű előételt, ami meggyőző volt, a friss kagylót kellő kíméletességgel hőkezelték, a fehérhagyma selymes püré formájában került a tányérra, a shimej-gomba állaga is remek volt, a baconszeletet ropogósra sütötték úgy került a tányérra. A kompozíció kiegészült egy ízletes jus-vel, valamint zöld hajtásokkal. Következő fogásunk kacsamáj brullée volt sárgarépa sorbet-val és kaláccsal, ez sem volt rossz, de a sárgarépa helyett például a körte vagy barack alkalmasabb sorbet-alapanyag lehetett volna. A málnás lávasüti jól sikerült, ízre, állagra egyaránt, a vaníliás selymes mártást, amiben tálalták külön értékeltük. Egyik legszínvonalasabb balatoni étkezésünk volt ez. Kiszolgálás: udvarias, szolgálatkész, felkészült.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2020. november 13.barátokkal járt itt 55 A Bestia Wossala Rozina trendi sörkocsmája, remek konyhával. Tartanak jó borokat is. Első ízben csak ittam, másodszor már ebéd után voltam, s még vacsora előtt, így csak sörkorcsolyának kértem tepertőt, ha jól emlékszem.
Ezúttal négy fogást is alkalmam volt megkóstolni, kacsamáj brulleét (2650), egy „padlizsán, chermola, fenyőmag” (2450) elnevezésű ételt, egy krémlevest (1650) valamint csupacsoki desszertet (1750). Ételeink egytől egyig megelégedésünkre szolgáltak, pont azt adták, amit elvártunk. Ételeink mellé kiváló kraft minőségű söröket ittunk. Az ár/érték arányt is jónak mondanám. A felszolgálási díj intézményét nem helyeseljük, nem is szeretjük, de tudomásul vesszük, hogy egyre általánosabb egy bizonyos szint felett. Márpedig a Bestia e szint felett van, vita nélkül. A kiszolgálás megejtően jó volt, le a kalappal, pincérünk tökéletesen érezte, hogy mennyi kommunikativitás az, ami jól esik, amit igénylünk, vette a lapot, tartása volt, szakmai felkészültségét is megcsillogtatta. Ez nem 5 pont, hanem 5 plusz. Mint ahogy az összélmény is tisztes 5 pont.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2020. november 8.barátokkal járt itt 45 A Papachefs kitchenben a lapos lepénykenyérbe rejtett mindenféle a specialitás, sajnos nem írtam fel, hogy melyik kettőt kóstoltuk, pontosabban ettük. Tény, hogy mindkettő jó volt, tisztes, katarzismentes és nem feltétlenül autentikus (ha enyém lenne a hely, akkor nem lennék oly bátor, hogy naan kenyérnek nevezzem ezt az egyébként finom lapos kenyeret).
Tetszett a beltér, továbbá az is, hogy a lenti Pivoból, amivel egyfajta szimbiózisban élnek, fel lehet hozni ide a sört. Tisztes négy pont.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2020. november 8.barátokkal járt itt 35 A Campus nevű egységet nem szerettem, lassú, személytelen a kiszolgálás, irritáló a zene. Főleg az utóbbi, a visszatérő rap volt az, ami elüldözött innen elég hamar. A beltér sem különösebben megnyerő. Az árak nem magasak, végül is itt minden a diákság kiszolgálásáról szól. Ittam két cent pálinkát, Panyolai birst.
A sörök kommerszek, de van vagy 10féle tisztes boruk komoly pincészetektől is, mint a Vylyan meg a tarjáni Ludányi. 3 pontot azért adok a helynek. Ugyanez normális zenével (pl. jazz vagy blues), és normális sörökkel akár 4-5 pont is lehetne.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2020. november 8.barátokkal járt itt 55 A Nyugi kert a szegedi diákság örökzöld találkozóhelye. Itt a kilencvenes évek első felében már lehetett elviselhető fröccsöket inni, barátságos, hangulatos környezetben, s ez azóta sem változott. Vannak viszont ma már kifejezetten jó söreik is, mi nyilván ezek közül válogattunk, pontosabban jómagam ittam a Hoptoptól Tropicalt, mert jóbarátom nagyfröccsöt ivott a ház roséjából.
Utóbbi potom 330 ft volt, a sör pedig 690. Igényes zene szólt, a beltér is tetszett, kifejezetten jól éreztük magunkat, két ötvenes, meglett ember, a fiaink korosztályához tartozó kölkök között, mi, akik 25-30 éve is megfordultunk erre. Jó volt kicsit nosztalgiázni. Nekem ez az élmény megér 5 pontot.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2020. november 8.barátokkal járt itt 45 Az étlap hosszabb bisztrókban megszokottaknál hosszú, itt igen sok mindent kínálnak, vargányás kacsamellet, konfitált sertéstartját, rosé sertésszűzet, dödöllével körített mangalicapörköltet, marhaszegyet vadasan, burgereket, szendvicseket, salátákat s még csak a felénél sem vagyunk.
A tárkonyos borjúgombócleves, jó ízegyensúlyú, selymes, nincs túlsűrítve, házias jellegű, a zöldség persze túlfőtt, de nem is vártunk másra. A gombócnak jó volt a tartása. (1050 ft / 3 dl)
A marhapofa erdei gombákkal elnevezésű kompozíció, már problematikusabbnak bizonyult, bár a húsnak jó volt a tartása, de a mártásban mindketten érzékeltünk valami nem megnyerő mellékízt. A mártás ételkeményítős állaga sem volt meggyőző. Az erdei gombák között termesztett csiperke is akadt, amit nem díjaztunk, mert erről nem szólt az étlap. (3400 ft)
A túrógombóc ízre -állagra egyaránt ütötte mércét. Komoly adag volt, akárcsak a főétel. (1250 ft)
A kiszolgálás kedves. Az itallap gyengécske, minőségi bort nem tartanak egyáltalán. Limonádét ittunk (4 dl 750 ft), balatonmelléki olaszrizlinget (250/dl), 3 deci sopronit (390)
Összélmény tekintetében megadom a négy pontot a problémás főétel dacára.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2020. november 8.barátokkal járt itt 55 A Bock bisztró balatoni egysége büszkélkedhet a legszebb kilátással a hálózaton belül, belátni a környező házak lejtését egészen a tó tükréig. A beltér is pazar, beleillik a korábban nyitott egységek sorába: fesztelen elegancia némi polgárpukkasztó beütéssel, amit leginkább a miniláncolat corporate séfjének, Bíró Lajosnak a bárdos-véres-öltönyös fotója biztosít.
Ki kell emelnem a kiváló ár/érték arányt. Manapság, amikor a trendi bisztrók előszeretettel árazzák be ételeiket 4000 forint fölé, a Bock bisztró Balatonban csak a bélszínre kérnek 4000 forintnál többet, még a kacsamell is csak 3650 forintba kerül, körettel együtt, előételek 1000 és 2900 (utóbbi marhatatár valamit kacsamáj), levesek 1250 és 1650, desszertek 1000 és 1100 forint közötti ársávban mozognak. A jót könnyű megszokni, már előre vártuk a remek házi kenyeret, ami ezúttal nem jött, a kenyér friss volt ugyan, de ipari. A tepertős zsír és a mellé rendelt zöldfélék hozták a maguk formáját. Mivel már jártunk ebben az étteremben fél évtizeddel ezelőtt, csak egy gyorstesztre ültünk be. Kértünk tokhaltatárt marinált (savanyú) káposztába tekerve fűszeres tejfellel, ami kreatív és izgalmas előétel volt, jól elkészítve. A korhely halászlét tejfelgyöngyökkel tálalták, a lé selymes és finom, a hal jó tartású és ízletes volt. A kiszolgálás, udvarias, tartásos, szolgálatkész. A Bock bisztró Balaton továbbra is a legjobbak közé tartozik az északi parton.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2020. november 7.barátokkal járt itt 55 A beltér megnyerő, ízléses, otthonos, faltól falig borospolcok, két boroshordó is helyet, illetve funkciót kapott, nemcsak szépek, de praktikus asztal-helyettesítők. Idén ősszel voltam itt mésodízben. Már csak egy-két bor volt nyitva, de azokból térítésmentesen is lehetett kóstolni.
Mindkét alkalommal Pampetrics Milán szolgált ki bennünket, aki testvérével, Áronnal látja el az eladói feladatokat, az üzletvezető Keglovics Katalin, az édesanyjuk, Vele eddig nem volt szerencsénk találkozni. Milán megnyerő modorú, közvetlen és kommunikatív, jól ismeri a magyar piacot, s persze a saját, igen komoly választékát, élvezet volt Vele ismét eszmét cserélni a magyar borok csodálatos világáról. A Kossuth utcai mellett van még egy üzletük Keszthelyen, a Rezi utcában, ahol, mint megtudtuk, több, mint ezerféle bor közül lehet választani. Alighanem országos nóvum, hogy a borozó rendkívül hangulatos és igényes belső terasza kiegészült egy ingyenesen használható pétanque pályával. Egy szó mint száz: Keszthelyen járva ez kötelező program a borszeretőknek.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2020. november 7.barátokkal járt itt 45 Hangulatos, új hullámos, télen is nyitva tartó bisztró. Mikor bementünk és igyekeztünk elfoglalni egy asztalt, szezonon kívül, a szinte üres étteremben, úgy állt elénk a pincér hölgy egy kemény „segíthetekkel”, mintha valami szentségtörést követtünk volna el. Mondom ez egy étterem, ha minden igaz, mi meg enni jöttünk.
Egyáltalán nem tűnt olyan helynek, ahol várakozni kellene míg leültetik az embert. Az étlap elég mellbeverő volt első látásra. Nem vagyok szívbajos, hagytam már 20. 000 forintot úgy étteremben, hogy főételt nem is rendeltem, csak előételt, levest és desszertet, de az olyan szint volt, ahol ez indokolt. Gubát a gubával, subát a subával. Nem látom indokoltnak, hogy egy balatoni bisztróban 4000 forint fölé kússzon egy mindennapi ételnek az ára. Márpedig itt ezt volt a jellemző. Pelmenyi 4000 ft, húsos blini 4200, saslik 4400. Megkérdeztem, hogy a heringet (2500) ők marinálják vagy készen veszik. Legalább őszinte választ kaptam, készterméket szolgálnak fel. Végül kértünk halkrémet (2000) és borscs levest (1800), ezek rendben voltak. A desszertek is erősen túlárazottnak tűntek. A blini valójában palacsinta volt, életem legdrágább palacsintája, 1700 forint két darab, semmi extrát nem adó példánya a műfajnak, erdei gyümölcsegyveleggel. A fele pénzért rendben lett volna. A tulajdonossal távozás előtt váltottunk pár mondatot, kedves, kommunikatív embernek tűnt. A kiszolgálás négy pontjába ez a rövid beszélgetés meghatározó erejű. Az összélmény 4 pont.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2020. november 6.egyedül járt itt 45 A Cibulya családi pékség fősodratú, sok izgalmat nem hordoz, távol van a mai minőség-centrikus, többnyire kovásszal dolgozó kézműves csúcspékségektől. De kedves a kiszolgálás, kedvezőek az árak, szép a beltér. Vettem egy lisztmentes brownie-t, valamint egy kókuszos koszorút, a kettőre fizettem 390 forintot, amiből a brownie került 250 forintba.
Ez, akárhogy is nézzük, nagyon jó ár/érték arány. Összességében tisztes 4 pont.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
4Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4097 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon