2021. április 15.barátokkal járt itt 55 Úgy hírlett, hogy a Nebuta, akárcsak a Kobuta Takács Lajos elképzelései alapján jött létre, minden esetre ottjártam idején rákérdeztem, hogy ő-e a séf, és nemleges választ kaptam. A beltér igényes, minimalista, de tetszetős. A kiszolgálás kiváló.
A választék zöme távol keleti, azon belül japán, egyik fontos iránycsapás a prémium rántott hús, a katsu, ami kérhető különféle húsokból valamint a ramen. Először tavaly június végén néztem be ide egyik fiammal s egy közös barátunkkal majd nem sokkal később ismét betértem egy kedves ismerőssel. Ettünk szójás shi take gombát, padlizsánkrémet, rament, gyozát, katsut és madártejet. Ételeink ízletesek voltak, szépen tálaltak, letisztultak. Az adagok kicsit, az árak barátságosak. Remélem ha lehetőség lesz rá, újra kinyit a hely.
2021. április 15.barátokkal járt itt 55 A kollektív bölcsesség, aminek eredményeképpen az ittjartam. hu és hasonló portálok által első helyen kihozott egységek valóban jók, azon alapszik, hogy mindenki tudja hova megy. Ízlésének, igényeinek megfelelően választ kocsmát, éttermet. Aki 500 forintért akar egy sört meginni, az a legjobbkocsma.
hu egységei közül választ, aki meg prémium minőséget akar, az a kraft szövetség színvonalát ütő söröket forgalmazó egységek egyikébe ül be. Anomália akkor történik, amikor egy nagy adagra, kommersz italra (pl nagyipari, olcsó sör) – ételre (pl. tömegtenyésztett csirke melle, netán töltve ezzel-azzal) vágyó ember beül egy kiemelkedő étterembe (pl Ikon) vagy amikor valaki, aki fél liter sört akar inni minél olcsóbban egy csúcssörözőt választ ki erre a célra. S felháborodik, hogy nincs söralátét… Vagy hogy 4 decit csapolnak a sörből. Hát igen, a prémium sörözők nagy részében 2 dl a pohár és 4 dl a korsó, ez már ilyen. A sörértők örvendenek, mert minél többet szeretnek kóstolni és azt könnyebb kétdecijével, mint 3, 4 vagy 5 decivel fajtánként. A First az ország egyik legjobb főzdéje, a First local meg az ország egyik legjobb gasztrokocsmája. 32 sörcsap, igényes étlap, remek itallap a sörökön kívül is. Ottjártunk idején, tavaly nyáron kóstolgattuk a főzde saját sörei közül az IPA jellegűeket, mellé pedig rendeltünk egy jól sikerült meze-tálat, ami nem pont az volt, mint amit az étlap ígért, de majdnem. A kiszolgálás is kedves, az árak értékarányosak. Egyik legjobb sörös élményünk volt. Jó szívvel ajánlom másoknak is. Ezidőtájt a Facebook oldaluk tanúsága szerint már készülnek a nyitásra.
2021. április 14.barátokkal járt itt 35 Átlag feletti burgerező, hétvégén BBQ. Tingli-tangli zene szól, egy BBQ egységbe jobban illene blues vagy country. Nincs üvegpohár, ez több mint zavaró. A burger jó, katarzismentes. 2400 forint az ára a káposzta salátáé 500, a bika szósz hozzá 350. Csapolt sör 990. A kiszolgálás barátságtalan.
Offenzíven szólnak ránk 2020 októberében, hogy tegyük fel a maszkot. A pult mögött tevékenykedő úriemberből alig lehet kiszedni az információt, hogy ki főzte a kínált sört, végül kiderül, hogy az egyik legjobb kraft főzde, a Hoptop. Ennek kapcsán próbálok szóba elegyedni a „mindenessel”, javítandó a hangulatot, nem sikerül. Megadom az összeélményre a 3 pontot, a jó burger miatt, de nem szerettem itt lenni. Ajánlom figyelmükbe a Bock bisztró filozófiáját, miszerint abban még senki nem ment tönkre, hogy igyekezett a vendégek kedvében járni.
2021. március 30.egyedül járt itt 35A Coffee and Go burger átlagos hely ma már. Húsz éve egyértelmű négy pontos lenne. A burger húspogácsája lehetne vastagabb, kevés átsült, a buci finomabb. Inkább fizetek többet egy burgerre, de legyen átütő, mint kevesebbet egy unalmas produkcióra. Elvitelre kértem a burgert, 2021 februárjában más variáció nem is volt, mi több, a burger elkészültét is kint kellet megvárjam. Legközelebb talán a kávét is kipróbálom.
2021. március 30.egyedül járt itt 45 A Mároki söröző közel esik a váci vasútállomáshoz. Kifejezetten hangulatos egység, nyers tégla, kovácsolt vas, pácolt fa. A kínálat alapvetően kommersz, de tartanak korrekt pálinkákat, a nagyipari vonalon belül jobbacska söröket. A dekoráció részét képezi a székely zászló és egy Nagy-Magyarország térkép, ez nálam mindenképpen jó pont.
Ha kézműves söreik is lennének örömmel adnék 5 pontot, a 4 így is megvan. Egy Borsodi Bivalyt vettem elvitelre, egy pohár szódát ittam helyben. Alkalomadtán szívesen betérnék még ide.
2021. március 15.egyedül járt itt 55 Hangulatos, igényes borbár és borkereskedés. A beltér megnyerő. Modern világítótestek, fekete mennyezet, falra szerelt borok, a választék nagy fekete táblán fehérrel felfestve. Korlátozásmentes időben a borok mellé kínálnak borkorcsolyákat is.
Ottjártam idején kínáltak többek között sajt- és sonkaválogatást, padlizsánkémet, gombakrémeket, mangalica tepertőkrémet, zakuszkát, spenótos fetakrémet. A borkorcsolyák díjszabása rendkívül kedvező, 350 volt egy olívabogyó válogatás, 1390 forintért kínálták a kencéket és a sonkaválogatást. A sörök, borok, tömények ára is kedvezőbb, mint más, hasonló színvonalú helyeken. Jómagam kacsamájpástétomot, olajbogyóválogatást és bagettet kértem a bor mellé. Előbbi késztermék volt, de jó minőségű, a bagette friss, ropogós. A kiszolgálás kedves, udvarias. Az italválaszték impozáns. Több mint félszáz bort mérnek ki, további 300 vásárolható palackra. Külön erénye a helynek, hogy a magyar borvilágban jártasak is találnak maguknak újdonságokat. A honlap szerint vannak olyan különlegességeik is, melyeket csak itt lehet meglelni. Tartanak kézműves söröket, jó minőségű cidert és remek pálinkákat is.
2021. március 15.a párjával járt itt 55
A KEG sörművház rendkívül hangulatos, sörcentrikus gasztro-kocsma. A sörök mellett nemcsak sörkorcsolyákat, de éttermi ételeket szép választékát kínálják „békeidőben”. A vírusjárvány ideje alatt elvitelre és házhoz szállítás céljára szűkített menüvel dolgoznak, takaréklángon.
Burgereket (libaburgert is), steak burgonyát, sült édeskrumplit valamint literes kiszerelésű frissen csapolt söröket lehet rendelni a Wolton keresztül. Ottjártam idején jellemzően söröztünk, az épp aktuális választék újdonságait próbálgattuk, egy alkalommal ettem francia csokitortát és sörperecet, ezek ízletesek voltak. A sörök pedig csúcsminőségűek. Legutóbb 2020 októberében voltam náluk, négyféle IPA jellegű sört kóstoltunk. Akkor kínáltak többek között padlizsánkrémet, humuszt, káposztás sztrapacskát préselt csülökkel, marhapörköltet túrós csuszával, de ebéd után voltunk s nem rendeltünk ételt. Ezidőtájt talán a legjobb gasztrokocsma Magyarországon.
2021. március 11.egyedül járt itt 55 Hangulatos, igényes speciality kávézó Balatonakarattyán a magas parton, egy szépen berendezett konténerben. A jó esztétikai érzékkel kiképezett teraszról a kilátás lélegzetelállító. Az árak magasak, de értékarányosnak mondhatók, megfelelnek a fővárosi csúcskávézókban megszokottaknak.
Presszó 600 forint, sütemények 990 forintba kerülnek, a 0,33-as Hübris sörök palackjának ára 850 és 1000 forint között mozog. A kötelezőnek mondható presszó mellé egy Rákóczi túrós „átiratot” kértem, mely tisztes bloggerszintű sütemény volt. (Bloggerszintnek nevezem azt, ahová egy lelkes amatőr önképzés keretében különösebb nehézség nélkül eljuthat. ) A kávé katartikus. A pultosok kedvesek, udvariasak. A kiváló kávékon kívül prémium üdítőket, székesfehérvári kézműves söröket és frissen facsart gyümölcsleveket ihatunk. A hely nem sokkal a négy évvel ezelőtti megnyitása után megkapta a kritikát, hogy nem támaszkodik semmilyen mértékben a helyi alapanyagokra. Ez egy kávézó esetében furcsa észrevétel, de annyi tartalma van, hogy elférne néhány Balaton melletti kézműves szörp is a választékban. Összességében azonban mégiscsak az a lényeg, hogy egy kivételes adottságú helyen csúcsminőségű kávét ihatunk a tó mellett.
2021. március 11.barátokkal járt itt 55 Csak megerősíthetjük az önmeghatározásuk tartalmát: „hangulatos és igényes bár a budapesti Palotanegyed szívében, ahol a kis tételszámú kiváló magyar borok, kézműves sörök, nívós rövidital kínálat és finom ételek találkoznak a kultúra megannyi formájával.
”
Az árak nem alacsonyak, de beleférnek az értékarányosságba, követik az utóbbi évek emelkedési trendjét. Rendeltünk többféle bort különböző kispincészetektől, így Torma Zengőt (1 dl 1300 ft), Joó Tsmás Olaszrizlinget (700), Herold Maszek cuvéet (1000), Nyolcas Ádám Szülőfölem cuvéejét (1100), a TR művek száraz Furmintját (950), mellé egy sajttálat (1990), továbbá egy pohár kiemelkedő sört is, a BAZ pilsnerét (500). A kiszolgálás lelkes, hozzáértő. Az itallap kiemelkedő, értő kézzel válogatták össze valamennyi műfaj „képviselőit”.
2021. március 10.egyedül járt itt 35Az Ászok söröző átlagos kocsma a szokásos kommersz választékkal, annyi emeli ki a fősodorból, hogy kedves, udvarias, rokonszenves idősebb csapos áll a pult mögött.
Némi gondolkodás után a zéró tolerancia elvét tisztelve egy kisfröccsöt imitáló narancsfröccsöt kértem, vagyis egy deci narancsot egy deci szódával felspriccelve, amire 120 forintot fizettem.
Retro életérzés.