Gyémánt 500
2020. szeptember 21.barátokkal járt itt 45 A Félegyházi pékségben ezúttal háromféle kiflit vettem, egy mákosat, egy sósat, egy simát, továbbá egy tepertős pogácsát, 698 forintot fizettem az összesre, ami kiváló ár érték arány. A vásárolt termékek olyan 3,5 pontosak voltak átlagban. A beltér a megszokott, talán kevésbé tágas, mint a legtöbb egység, a kiszolgálás kedves.
Felfele kerekítek, mint általában, különös tekintettel az alacsony árakra.
2020. szeptember 21.barátokkal járt itt 35Az Éva cukrászda átlagos, fősodratú egység Pakson, a megszokott sütiket láthatjuk alacsony áron a pultban. Tartanak fagylaltot is, egy gombóc málnát kértem 200 forintért elképesztő olcsó. A fagyi átlagosnak mondható, a katarzis elmaradt, persze ennyi pénzért nem is voltak magas várakozásaim. A kiszolgálás nem különösebben szívélyes, a beltér sem különleges.
2020. szeptember 21.barátokkal járt itt 45 Az Estifény presszó nem esik messze a város legjobb kávézójától, egy parkolással meg tudtuk oldani ennek az egységnek a meglátogatását is. Egy Gösser sört kértünk, továbbá 2 dl szódát. A Gösser 475 forint volt a szóda 40. A kiszolgálás korrekt, a pultos veszi a lapot, kedélyes hatvanas öregúr. A beltér barátságos.
Az italfront izgalmat nem hordoz. 3 pontot adnék normálisan, de a kiszolgálás miatt megadom a négyet.
2020. szeptember 21.barátokkal járt itt 55 A Paksi kávé egy remek új hullámos kávézó, ennek megfelelően kitűnő kávét főznek, a beltér otthonos, hangulatos, a kiszolgálás kedves. Ittunk mindketten 2-2 deciliter frissen préselt narancslevet továbbá egy capuccinot. 1810 forint volt a számla, ami szerintem korrekt ár e három italra.
Megadom az 5 pontot a helynek, mert megérdemlik, főként a remek kávé miatt. Egyébként a Kávékorzó magazin két diplomája is ott látható a falon.
2020. szeptember 15.egyedül járt itt 45 A Burger Kingben egy Whopper Juniort kértem, friss élmény volt még Mc. , ha annak adtam 3 pontot, ennek muszáj négyet adnom, annyival jobb, meggyőzőbb. Persze ez is nagy távolságban van egy tisztes kézműves burgertől. Az is tény, hogy a minőségi burgerek mind 1000 forint felett vannak, inkább 2000 közelében többnyire, ez meg ha jól emlékszem (a számlának sajnos valahogyan nyoma veszett, ami egyébként nem jellemző) 450 ft volt.
Közben kiderült, hogy lefotóztam a számlát, stimmel az ár. Szóval akkor 4 pont, ígéret szép szó, megtartják úgy jó.
2020. szeptember 15.egyedül járt itt 45A Príma pék hálózat hozza stabilan a négy pontos helyek szolgáltatási szintjét, néha még meg is haladva azt.
A diósdi egységbe idén februárban mentem be valami gyorsan elfogyasztható vagy akár az autóban is megehető péksütiért.
Némi gondolkodás után végül a tepertős pogácsa helyett egy baconos rúd mellett döntöttem, ami 290 forintba került, friss volt, ropogós, no meg ugye, az éhség a legjobb szakács.
Négy pont.
2020. szeptember 15.egyedül járt itt 45 Az Il Gusto egy, az átlagnál valamivel talán jobb mediterrán étterem Diósd szívében. Rendeltem egy adag tintahalat grill zöldséggel (2600 + 500), nem volt rossz, de azért ettem már jobbakat a műfajban. Egyik-másik zöldségkarika eléggé túlment az ideális sütési fokozaton, szerencsére a hal nem lett gumis.
Kértem egy adag focacciat is, a pizza-alap típusút kínálják itt is, csíkokra vágva, abban a műfajban elég jó volt. A limonádét mézzel kérem, nem számoltak fel ezért plusz pénzt, ami gáláns gesztus. Felszolgálási díj nincs, a csomagolásra sem kértek semmit. 4450 ft volt a számla, szívesen otthagytam 5000 forintot akkor is, ha az étel nem volt tökéletes. 3,5 pont felfele kerekítve
2020. szeptember 15.egyedül járt itt 45 Az Andrew coffe a Félegyházi pékséggel működhet együtt, mert annak a cuccai sorakoznak a pultban. Kértem két péksüteményt meg valami italt, sajnos nem írtam fel, mit. Talán teát, mert a kávé megvolt a szomszédban. A kiszolgálás kedves, az árak barátságosak, a két péksütire és az italra fizettem összesen 875 forintot.
Van egy leülő részük is, ahol néhány jópofa feliratot olvasgathat az ember a falon. Négy pontba belefér, mint a Félegyházi pékségek általában.
2020. szeptember 15.egyedül járt itt 45 Sem az Il Treno hálózat, sem az Interspar nem a kedvencem, de azért ide is benéztem Diósdon. Szemeztem a fasírttal is, az sem rossz reggeli étel, főleg egy magamfajta hús és azon belül fasírtimádónak, de végül is az alapprofilt megjelenítő (magyaros) pizzaszeletet vettem. 550 forint volt, felszámolták a csomagolást is, igaz, csak 30 forintot kértek rá.
Nem volt ez rossz, bár ennyi pénzért jobb pizzát is lehet kapni Budapesten. Nagyon nagy jóindulattal, felfele kerekítve 4 pont.
2020. szeptember 15.egyedül járt itt 45 A diósdi Lukoil benzinkút kávézójába egy szép, napos, júliusi reggelen ültem be, midőn még nem volt nyoma a később beálló kánikulának. Tiszta, rendezett, ízléses a hely, hozza azt, amit egy benzinkút kávézója hozhat. A kávé – konkrétan Capuccino – kifejezetten jó volt, a tisztes négy pontos színvonalat képviselte.
Vannak székek bent is és a teraszon is. Az árak korrektek, 389 forintot fizettem, ami kifejezetten kedvezőnek számít manapság. A kiszolgálás kedves. Összességében megérdemelt 4 pont.