2020. szeptember 6.egyedül járt itt 55 A Fodor fagyizó esetében érdekes kérdés, hogy vajon ugyanarról a Fodor családról van-e szó, mely több vidéki városban működtet e néven cukrászdát, ha emlékezetem nem csal, Kiskunfélegyházán kettőt is. Nem csodálkoznék, ha igenleges lenne a válasz. Ugyanis, a fagylaltjaik mindenütt 4-5 pontosak.
Itt is tetszetős volt a fagyipult, egy gombóc mangót kértem ami kifejezetten jó volt. Legyen 5 pont.
2020. szeptember 6.egyedül járt itt 45 A Monaco éttermet nem kevés világhálós keresgélés után szúrtam ki magamnak, mint az átlagnál jobb egységet. A kiszolgálás valóban kiváló, az ifjú hölgy jól kommunikál, kedves és udvarias. Az étlap izgalmas, elszakad a kulináris sablonoktól. Indiai csirkét kértem némi hezitálás után (2690 ft).
Nagyon amatőr produkciót kaptam, olyat, amikor egy szakács hallomás vagy saját elképzelés alapján akar curryt főzni anélkül, hogy legalább egy egyetlen autentikus receptet elolvasna. Ugyanez a helyzet a naan kenyérrel és a churrosszal (1290). Igyekezet van, több megalapozott tudás kellene, ez a helyzet röviden. Bíztatásul adok 4 pontot.
2020. szeptember 6.egyedül járt itt 35 A Morina pékség három év után ismét utamba esett. Ahogy néztem a választékot, azon tűnődtem, hogy ezeket az albán pékségeket mintha stencillel húzták volna le, éppen úgy, mint a kínai büféket. Három éve még arra panaszkodtam, hogy nem látom meg igazán, mi az albán pékség, hát a tapasztalat meghozta a beazonosítási rutint.
Az emlékezetes kenyérlángos 390 forint lett volna szeletenként, őszintén szólva sokallottam, vettem inkább egy muffint, ami átlagosnak bizonyult, viszont a fiam örvendett neki itthon. 210 ft volt. 3 pont
2020. szeptember 6.egyedül járt itt 35 A Déli cukrászda szortimentje nem volt megnyerő szemre, olcsó, fősodratú sütik sorakoztak a pultban és ételfesték-adta színű fagyik. De a tesztelő ne faksznizzon, nem az élvezkedés az elsőrendű cél. Egy gombóc epret kérem, ami hatalmas adag volt potom 270 forintért.
Mivel nem éreztem benne tolakodó szintetikus aromát adok nekik 3 pontot azzal a megjegyzéssel, hogy ha azt a színezett zöld almát kértem volna, akkor aligha lett volna meg a 3 pont.
2020. szeptember 6.egyedül járt itt 25 A Norbi terméknek adtam már 4 meg 5 pontot is, de ez nem az az eset lesz. Ahogy néztem a pultban szomorkodó péksüteményeket, s az árukat, azon gondolkodtam, hogy itt bizony eléggé túl van árazva minden. Végül, hogy ne távozzak üres kézzel, egy kis virslis akármit vettem. 450 forintot kértek el rá, egyébként kifejezetten vacak volt.
Úgyhogy nálam ez a hely, ami három éve még 5 szívecskét kapott, most meg kell elégedjen két ponttal. Elégtelen.
2020. szeptember 6.egyedül járt itt 55 Három év után ismét betértem a ceglédi Lipótiba. Nem volt konkrét szándékom, általában a pillanatnyi ihlet határozza meg, hogy ebben a pékségben mit kérek, mert a legtöbb termékük igényes és finom. Itt ráadásul tartanak felvágottakat is, meg zsírt. Előbbinek 6000 forint kilója (konkrétabban a lókolbász például 5900, a snack kolbász 6200), utóbbinak 1600.
A Darnó húsipari üzem a gyártó, ránézve a honlapjukra azt látom, hogy szállítanak több mint 100 helyre, nem kispályások, annyi biztos. Csak az árviszonyok olyanok, mintha kézműves lenne a termék. Úgyhogy ezt kihagytam, Aradon prémium kézműves mangalica felvágottakat kapok jóval olcsóbban. Egy kaukázusi kefírt kértem továbbá egy Túró Rudit, előbbi 400 ft volt, utóbbi 200. A kiszolgálás udvarias, a pultos hölgy elég bátortalanul és határozatlanul felelgetett a kérdéseimre, melyek a felvágottakkal voltak kapcsolatosak. Marad azért az 5 pont.
2020. szeptember 6.egyedül járt itt 45 A Félegyházi pékségek mintaboltjaiban – elég sok van belőlük országszerte, jómagam legalább fél tucat városban találkoztam velük - általában le lehet ülni. Vagy tán mindig, lehet, hogy ez az image része, ebben őszintén szólva bizonytalan vagyok.
Minden esetre éltem a lehetőséggel, jegyzetelnivalóm is volt bőven úgyhogy kértem egy Mizo flat white nevű dobozos kávét továbbá egy kiflit. 300 forint volt az kávé, 160 a kifli. Jó volt itt üldögélni, a kiszolgálás is kedves, szép, rendezett a beltér, tisztes 4 pont.
2020. szeptember 6.egyedül járt itt 45 A Délibáb street food nevű, Cegléd központjában működő egységben megfordultam már egy ízben három éve. Akkor sem volt rossz élmény, viszont már akkor is zavart a rádi. Sajnos erről a szokásukról nem tettek le, most is rátukmálják a rádió szonorikus zavarkeltését a vendégekre.
Nézegettem az étlapot, hogy mit ennék szívesen előétel gyanánt, mert ebédre ki volt nézve a Monaco. A választék éttermi, a burgereken, tapasokon kívül tartanak többek között pasta-kat, marhasteaket, sült csirkemellet, chili con carne-t, fish and chipszet, mézes mustáros lazacot s még sorolhatnám. Szóval jól lehet itt lakni simán. Végül a padlizsánkrém és a fokhagymás petrezselymes vajas garnéla közül az utóbbi mellett döntöttem, ami nem volt rossz. Nagyipari toastkenyeret adtak hozzá. 1845 forint volt a számla, 2000-ből kértem vissza, az addig normálisan kommunikáló kislány nem mondta, hogy köszönöm. Jobb helyeken akkor is köszönömöt mondanak a vendégnek, ha annyit fizet, amennyit a számlán ír. De attól még megadom a helynek a 4 pontot.
2020. szeptember 6.barátokkal járt itt 45 A gigantikus Pelionba nem jutottam volna el, ha egy budapesti jóbarátom nem ott nyaral éppen mikor mi a tapolcai tavasbarlangot vettük célba. Barlangászás utánra beszéltük meg a találkozót, s mivel mindkettőnk ideje korlátozott volt, a Lobby bárban ültünk le egy negyed órára, nagyjából ennyi türelmet mertem kérni a gyermekektől, míg tovább indulunk ebédelni a Balaton mellé.
Mivel én vezettem, csak egy kávét ittam, társam egy deci bort rendelt. Nem volt a speciality kávék szintje, de azt nem is vártam. Tisztes négy pont ez a hely nálam.
2020. szeptember 6.egyedül járt itt 25 A Luti pékség klasszikus albán pékség a megszokott választékkal, melyből ezúttal egy virlis levelest és egy tepertős pogácsát kértem. 450 forintba került a kettő. A tepertős pogácsa elég gyenge volt, a virslis leveles műfajban is ettem meggyőzőbb produkciókat, albán pékségekben is.
Erre ezúttal a megszokott 3 pont helyett csak kettőt tudok adni, pedig ránézésre a hely nem volt rosszabb a többinél. Lehet, hogy én nyúltam mellé, de hát a pontszám azt tükrözi, hogy milyen volt az, amit itt vettem. Nem teszem a nem ajánlott kategóriába, vélhető, hogy ha valaki melegen veszi ugyanezt, akkor másképp ítél.