Gyémánt 500
2020. szeptember 3.egyedül járt itt 55 A Három Tarka Macska három éve nyitott, akkor egy kedves ismerősömmel betértünk, ettünk valami péksütit, nem volt rossz, de nem is hatott meg nagyon, az árát sokallottuk, erős négy pontra taksáltam őket.
A minap újfent erre jártam, úgy tűnt, mintha egyensúlyba kerültek volna az árak, nézegettem a 990 forintos szendvicseiket, végül frissen facsart narancslevet vettem, a negyed liter 880 forint, s vásároltam még egy kovászos bagettet meg egy kovászos magvasat, 500 forint alatt volt valamivel mindkettő. Meg voltam velük elégedve, már rég elfogyott. Megadom az öt pontot ezekre a kenyerekre. Képek sajnos csak a korábbiak vannak, most nem készítettem, nem relevánsak az árak, azóta emelkedtek.
2020. szeptember 2.egyedül járt itt 35 A Feeling nevű helyen a gyermekek kívánságára megálltunk 2016-os tihanyi látogatásunk alkalmával is, mindenki fagyit evett, a produkció akkor is átlagosnak tűnt. Ezúttal egy gombóc mangófagyit kértem, némi gondolkodás után, 300 forintba került. A dilemma ugye az, hogy adjunk-e bizalmat egy gyümölcsfagyinak vagy maradjon a kvázi biztos csoki-vanília-sztracsatelle-sós karamell vonal.
A Carte D Or termékcsaládhoz tartozott, élvezhetőnek ítéltem, állagával nem voltam megelégedve. 3 pont
2020. szeptember 2.egyedül járt itt 35 A Bringa bár egyszerre biciklijavító meg bicikli kölcsönző, ha jól néztem továbbá pedig bár. Csak készpénzzel lehet fizetni, mint egyébként Tihanyban sokfelé. Még épp volt pénzem egy szörpre. Ittam volna szívesen sört is, de komolyan szoktam venni, hogy ha vezetek akkor tartózkodom az alkoholtól.
Csak nagyipari sört tartanak egyébként, csapon Ászok és Dreher van. Előbbinek 500, utóbbinak 600 korsója. Átlagos hely ez.
2020. szeptember 2.egyedül járt itt 45A tihanyi rév mellett nem rossz gondolat fagyizót üzemeltetni. Elvégre meleg van, az ember vár a kompra, s ezidő alatt szívesen elnyal egy fagylaltot. Vagy kettőt.
Jómagam egy gombóc fekete ribizlit kértem, korrekt volt, tisztes négy pont.
290 forint volt, ami baráti díjszabásnak neveznék. A kiszolgálás is rendben találtatott. Jó szívvel ajánlható hely.
2020. szeptember 2.egyedül járt itt 45 A Piac placcra reggel érkeztem, amikor nem volt még konyha, így csak egy limodánét ittam, ami nem volt rossz. Ehettem volna croissant, szendvicset, de arra nem volt ép gusztusom, ahhoz nem voltam elég éhes. Szívesen megkóstoltam volna viszont a konyha produkcióit. A dizájn tetszett, bíztató, hogy tartanak minőségi borokat és korrekt söröket is.
A mosdó tisztasága hagy némi kívánnivalót maga után. A limonádéra 4 pontot tudok adni. Talán ha eljutok még valamikor enni, akkor a 4 pontból 5 lesz.
2020. szeptember 2.egyedül járt itt 55A Kompra kávézó-bisztró egy új hullámos hangulatos egység a tihanyi rév mellett. Kifejezetten tetszett a beltér, a kiszolgálás is kedves. Tartanak kézműves söröket, ezeknek az ára sem vészes. Manaság, amikor egy jobbacska kézműves sör nagyon sok helyen 1000 ft felett van s a szaküzletben is 700-800 ft a legtöbbje, az ember örül, ha kap egy New England IPAt 800 ftért, jelez esetben a Yeatsside főzdétől.
2020. szeptember 2.egyedül járt itt 55 A Kemenes cukrászda garancia az általam jellemzően felfele kerekített, 4,5 pontos minőségre, amit a fősodor csúcsaként szoktam jellemezni. Nem volt ez másképp Tihanyban sem, azt leszámítva, hogy az itteni kilátással nem vetekedhet sem a biatorbágyi, sem a Vámház körúti, sem az Attila úti.
Egy citromos tarte-ot rendeltem továbbá két deci frissen préselt narancslevet. Előbbi 390 forintba került, utóbbi 700-ba. Mi tagadás, előbbi inkább megérte az árát, de nem morgolódom remek élmény volt itt üldögélni s aznap első ízben enni is valamit. Jó szívvel ajánlom a helyet másoknak is.
2020. szeptember 2.egyedül járt itt 55 A Malackrumpli Tihany egyik nevezetes modern bisztrója. A dizájn remek, kívül belül. Már amennyire persze meg tudtam ítélni kívülről, mert nem lehetett bent leülni, ezt pedig meglehetősen kategorikusan fejezte ki a pincér, mindenféle sajnálkozás nélkül, szinte rendre utasítólag. Hölgy társai kedvesebbek, ezért erre a szempontra adok 4 pontot.
Rendeltem hideg barackkrémlevest kakukkfüves almával, ami nem nyújtott sokat, lényegében barack volt turmixolva, némi ötletesnek mondható betéttel, levendulával díszítve. 1500 forintért sokkal izgalmasabb kompozíciókhoz is volt már szerencsém akár a pesti belvárosban is. A szardellás majonézzel, kovászos uborkával és almás salátával kínált rántott pacal finom volt (2500), akárcsak a gluténmentes máktorta gyümölcs-coulis-val és málna sorbet-val (1400). Jóval átlag feletti a hely, de a katarzis elmaradt. Így lassan egy hónap távlatából úgy ítélem, hogy mégiscsak megérdemlik az 5 pontot, kerekítsük felfelé azt a kb. 4,5-öt ne nyomjuk bele őket a 4 pontosok tengerébe.
2020. szeptember 2.barátokkal járt itt 55 Amikor hírül vettem, hogy a Dunapark kávéházat az Alabárdos csapata vette át, s Mogyorósi Gábor főz, egyből a célpontlistám élére került a hely. Voltam már egyszer ott vagy fél évtizede, nem volt rossz, de átütő sem, tisztes négy pontra taksálnám az akkori teljesítményt.
Augusztus közepén a Jászai Meri tér környékén gasztro-turnéztam két jóbaráttal, nem volt nehéz őket meggyőzni, hogy nézzük meg a Dunapark kávéházat. Egyik társam borjúpofát kért, amit gombás árparizottóval kínálnak itt, a másik rántott csirkét burgonyachipsszel, jómagam konfitált kacsacombot kecskesajtos zellerkrémmel valamint Creme caramell-t friss barackfagylalttal. Mondanom sem kell, ételeink kitűnőek voltak ízre-állagra egyaránt, az adagok lehettek volna nagyobbak. Juhász Bélával, az Alabárdos legendás üzletvezetőjével is szót tudtunk váltani, mi tagadás meglepett, hogy tíz év után felismert, holott életünkben egyetlen egyszer találkoztunk. Az élmény egyértelműen öt csillagos.
2020. szeptember 1.barátokkal járt itt 35 Nem volt szerencsés választás augusztus 20-án szaporítani érdi élményeimet, hiszen ünnepnap lévén a legtöbb egység zárva volt. De volt azért pár kivétel. Például a Mc Donalds, ahol szokás szerint egy sajtburgert kértem, nem jó, nem is rossz viszont olcsó és meg lehet enni továbbsétálva.
360 ft volt, retro életérzés ennyi pénzért kapni valamit, amit meg lehet enni és több elemből áll. 3 pont