Gyémánt 500
2020. augusztus 12.barátokkal járt itt 45 A Cafe Frei hálózatot tipikus négy pontos hálózatnak tartom. Azért tértünk be ide egy jóbarátommal, mert azt reméltük, hogy megihatunk valami kézműves sört. A rendkívül kedves pultos hölgy jelezte, hogy volt ugyan a választékban minőségi sör, de mára már semmiféle alkoholt nem tartanak.
Jóbarátom le is mondott arról, hogy bármit fogyasszon, de én becsomagoltattam egy vegán diós répaszeletet, mert azt még nem kóstoltam az egyébként jónak mondható sütiválasztékból. Nem volt rossz, de ár/értékben 3 pontnál nem tudok rá többet adni.
2020. augusztus 12.barátokkal járt itt 45 A Prestige bárba a külső dizájn miatt mentünk be, leülve és az itallapot böngészve vettük észre, hogy ez bizony egy elég kommersz hely. Kártyával nem lehetett fizetni, így bele kellett férnünk 1400 forintba, mert több készpénzünk nem maradt.
Rendeltünk végül egy deci Varga Olaszrizlinget, mellé két deci szódát, ez így együtt egy hosszúlépés, az is lett belőle, de előbb külön is meg akartam kóstolni a bort, jóbarátom egy pohár Drehert ivott. A sör 480 ft volt, a bor 370, a szóda 100. Megadok a helynek négy pontot jószívűségből.
2020. augusztus 12.barátokkal járt itt 45 A Borbár 5 pontos hely lenne nálam, ha a tulaj nem jön kérdőre vonni, hogy miért kell lefotózni a borlapot. Jeleztem neki, hogy ezek nyilvános információk, melyek jellemzően a neten is rajta vannak s mondjon egy módot, hogy miként lehet azzal ártani, ha az ember lefotóz egy itallapot. Azt is jeleztem, hogy írni szeretnék a helyről.
Erre azt felelte, hogy mások is voltak, de azok megmondták, hogy mi járatban vannak. Azt válaszoltam, hogy az az ő dolguk, én egyszerű vendégként ülök be a helyekre. És felidéztem az esetet, példaképpen, hogy ezt a helyzetet miként lehet kezelni, amikor Csapody Balázs, a Kistücsök tulajdonosa látva, hogy fotózom az étlapot, hozott egyet kinyomtatva. Életre szóló barátság lett ebből a gesztusból. Az öregúr hümmögött, de nem szólt már semmit. A hely egyébként tényleg jó. Kitűnő a borválaszték, kitűnő a sörválaszték. Csodás a terasz, szép a beltér. Társam sört ivott a Fehér Nyúltól IPAt, jómagam valami rosét. Összesen 1340 ft-t fizettünk. Jószívű vagyok, csak egy pontot vonok le az ismertetett intermezzo-ért.
2020. augusztus 12.barátokkal járt itt 55 A Levendula fagyizó továbbra is az ország élvonalába tartozik. Ha elmegyek egyik egységük mellett, többnyire betérek. Ezúttal a golgota gyümölcsre (avagy passió gyümölcs, maracuja) esett a választásom, bár vonzott a málna meg az eper is. Nagyon finom volt, ami persze nem meglepő.
Az ára – 300 magyar forint – teljesen rendben van, a beltér hasonló a többihez, nálam megvan 5 pont. A kiszolgálás is udvarias.
2020. augusztus 12.barátokkal járt itt 55 A Zing burger immár Székesfehérváron is megtalálható az átlag feletti street food étkeivel és a prémium minőségű, kraft söreivel. Full extra Angus burgert kértünk, 2100 ft volt, ami kifejezetten korrekt díjszabás. A burger hozta a Zingre jellemző megszokott magas szintet.
Hozzá Monyó Crazy Cow sört ittunk, ennek ára 990 ft, tehát az 1000 forintos pszichológiai határon belül van. Nagyon zavaró, hogy nem adnak a sörhöz méltó poharat, csak papírból készültet. Kint ültünk le, a pohárproblémát leszámítva nagyon jól éreztük magunkat. Ez az élmény megér nekünk 5 pontot.
2020. augusztus 9.egyedül járt itt 35A Pufi pékség igen közel van a Lipóti pékséggel együttműködésben funkcionáló Nagyi Kamrájához, de ide is benéztem, mert az ember kíváncsi.
Átlagos, korrekt hely, valami péksütit kértem, amit nem volt kiugró, továbbá egy fél literes ásványvizet, amit eliszogattam a hely teraszán, ahonnan barátságos kilátás nyílik Balatonalmádi fél-külvárosára. Erős három pont.
2020. augusztus 9.egyedül járt itt 45 A Zánka borozó Balatonalmádi központjához közel működik, egy fokkal jobb az átlagnál. Tartanak Kristinus borokat Kéthelyről, ami jó pont, másik jó pont, hogy az árak is alacsonyak. A beltér átlagos, a terasz hangulatos.
Egy Soproni India Pale Ale sört (450 ft) kértem az Óvatos Duhaj sorozatból, ezt elvitelre, mert autóval voltam, továbbá két deci szódát, amit helyben megittam, mert igencsak megszomjaztam az úton s ez volt az első hely Almádiban. A választék zöme kommersz, de azért jó hangulatomban vagyok, megadom a 4 pontot.
2020. augusztus 5.egyedül járt itt 45 Jó érzés volt e hentesboltban (mely egyszerre lacikonyhás is, ott virítanak a csábító disznóságok a melegtartóban, hurka, kolbász, sült) váltani pár mondatot a tulajjal, aki láthatóan nagy rocker. A Rock rádió matricája kint is van a bolt ajtaján. Több fotó is ki van téve az üzletben, melyen a pultban tevékenykedő úr szerepel a magyar rock élet nagyjaival.
Vettem egy pár csípős kolbászt meg egy darab szalonnát, azóta mind elfogyott, aránylag hamar. 1400 forintot fizettem összesen. Jó volt mindkettő, tisztes négy pont.
2020. augusztus 5.egyedül járt itt 35A Friss pékség egy albán egység Balatonalmádiban, közel a település legfrekventáltabb, minőségi helyekkel leginkább feldúsított részéhez. Annyiban különbözik a többitől, hogy itt mintha valamivel magasabbak lennének az árak, mint másutt. Persze még mindig alacsony árakról beszélünk.
Egy Ischlert kértem (345 ft) valamint egy perecet (200 ft).
Megütötték az átlagos szintet.
2020. augusztus 4.gyerekekkel járt itt 45 A Tizen1 Kávézó egy igényes hely. Kár, hogy a kiszolgálás igencsak kívánnivalót hagy maga után.
Egyik társam, egy idősebb hölgy kedvesen, mosolyogva azt mondja, hogy „mindenekelőtt szeretnék egy nagyon finom kávét”, mire a pultos nemhogy azt felelné, hogy „legjobb helyen van hölgyem”, vagy azt, hogy „itt biztos ihat”, vagy bármi emberit, hanem kifejezett türelmetlenséggel, annyit mond némi bosszúságot tükröző arckifejezéssel (nagyjából azt olvastam le róla, hogy „ugyan mit fáraszt engem itt ezzel a kedélyeskedő szöveggel”) hogy „jó, mást? ”
Nem volt sor, nem volt ennek a barátságtalanságnak semmi oka. A kávé egyébként remek volt, a szörp átlagos, a sajttorta kifejezetten jó. Az étel-ital rovatra adok négy pontot, de többet nem teszem be ide a lábam. Ugyanakkor nem teszem a nem ajánlott rovatban helyet, lehet, hogy másoknak nagyobb szerencséjük lesz a kiszolgálással. Nem mellesleg Balatonalmádiban az egyik csúcskávézóban szakmai etalonként említették a Tizen1-et. S az is kétségtelen, hogy a fő profilban, a kávéban jól teljesítenek.