2020. március 12.barátokkal járt itt 45 A PizzaRicca egy autentikus, de felülárazott olasz hely. Egész parányi a beltér, amiben kínálja a tulaj-üzletvezető-konyhafőnök-mindenes különféle pizza-permutációkat. Nagyon kedves, megnyerő modorú fazon egyébként. Amit vettünk, annak a nevére már nem emlékszem, nem volt rossz, de az árát (890 ft) nemigen érte meg.
Mindazonáltal maga a hely tetszett, ezért is nem tettem a nem ajánlott kategóriába. Szerintem, ha nem enged az árakból tönkre fog menni.
2020. március 12.barátokkal járt itt 55 Elegáns, de feszengés-mentes, modern hangulatú szuterén étterem a szegedi Dóm tér alatt. Az asztalon pohárban zöld növénykompozíció, só- és borsdaráló. A falakon és a padlón a Dóm tervrajzai. Abrosz helyett papíralátét. Az egyszerű letisztult formavilágú (fehér henger) világítótestek között akad egy üzenetértékű, articsóka formájú is.
Nemzetközi és olasz konyha. Az étlap rövid, összefogott, adnak kedvező áron napi menüt is. Ettünk pizzát, levest, szuflét, összességében jó volt. A kiszolgálás kifogástalan. Mind az ifjú hölgy, mind pedig a férfi társa kedves, mosolygós, felkészült. A szakma legjobbjai közül valók. Több mint negyven tételes, nagy gonddal összeválogatott borlapjuk van, nem kevés izgalmas kézműves tétellel. A borok zömét kimérik decire is.
2020. március 11.gyerekekkel járt itt 35 A Camponával szemben működik ez az fősodratú kínai büfé, ahová a legtöbben a készételek kedvért ülnek be, elvben lehet a la minute is rendelni. Mi is szezámos és csípős csirkét kértünk, ami már készen volt. Hozta a megszokott formáját, ára is kedvező volt 750 ft, köret nélkül. Könnyű vacsorának épp elment kettőnknek.
A kiszolgálás kedves, a beltér rendezett, összességében azonban nem jobb szerintem az átlagos szintnél. 3 pont.
2020. március 11.egyedül járt itt 55 A London Coffee Society ismét bekerült a Magyar Konyha Top 10 kiadványában a legjobb reggelizők közé, s őszintén szólva elfeledkeztem arról, hogy egy éve már teszteltem őket, rémlett valami, de nem voltam benne biztos,ó benne. No meg ismétlés a tudás anyja. A hely ismét remekül teljesízett, kiváló itt a kiszolgálást, a hangulat, a minőség.
Frissen préselt cékla alma levet kértem (500 2 dl), meg egy szendvicset (890), kiváló volt mindkettő. Megbízható jó hely ez, lehet ,hogy jövőre ismét találkozunk. Vagy korábban.
2020. március 11.gyerekekkel járt itt 45A Pianino cukrászda egy nem kiugró, de tisztes minőséget képviselő hely Szegeden az Árkád centerben. Három féle pogácsából kértem két-két darabot, mind a három kifejezetten jó volt, a kolbászos ízlett talán legjobban. A balatoni habos süti (ez is valami országtorta, ha nem tévedek) amit még kértünk, nem volt különösebben izgalmas, ami nem feltétlenül a hely hibája. A sütik ránézésre négy pontosak voltak.
2020. március 11.barátokkal járt itt 45 A Local Kornerbe tavaly december elején tértünk be egy könyvbemutató után, ami épp a szomszédban volt. Két jóbarátommal ültünk be ide, egyikük kért egy pizzát, amit mi is megkóstoltunk, nem a kulináris élvezkedés volt a lényeg, hanem a baráti beszélgetés. Egyébként a pizza élvezhető volt, nem kiugró.
2500 forintba került, teljes kiőrlésű lisztből készült. A beltér trendi, kicsit romkocsmás. Nincs túl sok jó sörük, úgy ítéltük, hogy abból a néhányból, ami van, a Fóti Sörmanufaktúra Zwickl söre a legjobb, abból megittunk pár üveggel, nekem a második kör már egy Pilsner Urquell volt a változatosság kedvéért. Tipikus 4 pontos hely, melynek esetében eszébe sem jut az embernek, hogy 5 pontot adjon, de az sem, hogy a 3-as szintre süllyessze.
2020. március 11.barátokkal járt itt 55 Ritka eset, amikor erélyesen lépek fel, de megesik. A minap az Andrássy borozóba nem akartak beengedni zárás előtt 12 perccel, 21. 48-kor. S nem elnézést, megértést kérve, hanem úgy, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga, semleges, még csak sajnálkozást sem kifejező tényközléssel.
Próbálkoztam udvariasan, de a hivatalos hangomat kellett elővegyem ahhoz, hogy megihassunk valamit. Konkrétan azt kérdeztem, hogy „zárás előtt 12 perccel Ön azt mondja nekem, hogy nem szolgál ki”? Nos, erre megnyílt a kapu. A másik hölgy az intermezzo dacára kedves volt, így a kiszolgálás kettejük átlaga révén lett 3 pont. Ittunk két pohár bort, és 10 előtt távoztunk, mert nálam a pontosság oda-vissza működik, az ember ne éljen vissza mások idejével. Nem engedték, hogy kifizessük az italt, mert zárva volt a kassza. Rábeszélés nem hatott. Megköszöntük és távoztunk. A hely egyébként rendkívül igényes, szívesen ennénk is itt valamikor valamit.
2020. március 10.barátokkal járt itt 55 Az A Table nevű hálózatot nagyon kedvelem. Rendkívül hangulatos, a francia kávézókra emlékeztető beltér, pazar sütik. Az Akácfa utca egységben a hagyománnyal szakítva egy avokádós salátát kértünk. A társam nagyon nem volt vele megelégedve, jómagam úgy véltem, hogy jónak mondható, de alapvetően katarzismentes produkció.
Mellé egy céklás juice-t ittunk. Tény, hogy a péksütemények, a szendvicsek és a sütik meggyőzőbbek. Nekem összességében 5 pontos élmény volt ez is.
2020. március 9.egyedül járt itt 45 A Wattson egy steam punk stílusú kocsma kommersz kínálattal. Van néhány jó boruk (pl Nyakas, Dúzsi rosé, kétféle Frittmann) továbbá Nobilis pálinkák. Sörben csak nagyipari. Egy pohár HB búzasört kértem, egy borkóstoló után voltam, elég volt a borból, jól esett a sör. 450 forintot fizettem rá, ez nagyjából átlagos díjszabásnak mondható.
Jóindulattal megadható 4 pont, a dizájnra főként, a kiszolgálás és az italkínálat átlagos.
2020. március 8.barátokkal járt itt 55 Mielőtt nekiálltam megírni az újabb értékelést egyik kedvenc sörözőmről, a Kandallóról, gondolam elolvasom a korábbiakat. Meg kellett állapítsam, hogy nem sokat változott a hely. Sem színvonalban, sem profilban. Továbbra is csúcsminőségű söröket kínálnak és továbbra is kifejezetten jók az ételeik.
Ezúttal egy népes csapattal állítottunk be a Furmint Február nevű borkóstoló után, ettünk mindenfélét, hideg tálat, hamburget, csirkeszárnyakat, pulled pork szendvicset. A burger kiemelkedő. Az általunk rendeltek ára 2690 (Classic) és 3990 (Chef) között mozgott. A konyhát 4,5 pontra tartom, a sörök egyértelmű 5 pontjával együtt ez a szempont határozot ötös. Ittunk Monyó Flying Rabbitet, Brew Your Mind Bright Lies-t, Invitro Nothern discotó, Fist IPAt, még jól hogy megvan a számla, mert emlékezetből nem tudtam volna rekonstruálni. Hatan fizettünk 40. 000 forintot, ami átlagos ár/érték aránynak tűnik. A kiszolgálás kedves, a beltér hangulatos, a sörök meg kiválóak.