Gyémánt 500
2020. március 6.barátokkal járt itt 55 Gyakrabban esik meg velem, hogy lejjebb értekelek egy fősodratú éttermet, mint az előttem járók, mint hogy fordítva történjen a dolog. De lám ez is megesik, mint például most. Nekem a Lugas kiemelkedően jó élményem volt. Kedves kiszolgálás, jó konyha, egyedi atmoszféra jellemzi, olyan, mint egy magyar pub, időutazás, kirándulás a boldog békeidőkbe és/vagy a Horthy korszakba.
Remek a halászlé, a másik két étel is korrekt volt. A konyha megérdemel négy pontot. Hagyományos magyar ízeket varázsolnak itt az asztalra, csodás beltérben, melyből árad az intimitás, meghittség, családiasság. Alig várom, hogy visszatérjek.
2020. március 6.barátokkal járt itt 55 A Kicsi japán egy elvarázsolt hely. Néhány négyzetméteren kulináris fészek, autentikus japán ételek, prémium alapanyagokból. Egy kim chit meg egy sashimi tálat rendeltem, amit gyönyörűen tálaltak, néhány falat az egész, nem akadályozza a további gasztroturnét, nem is hízlal sőt, még egészséges is. Ízre is pazar volt.
A dekor kissé hevenyészett, de szerethető, asztalnak nincs hely, a fal mellett lehet leülni és az oda felszerelt polcról enni. Ki van írva, hogy ajándék nigirit kap, aki megoszt egy fotót a Fbon vagy Instán. Ezt megtettem, nem is a nigiri kedvéért, hisz nem akartam már enni, inkább kiváncsiságból, de kértek még valami matatást a megosztáson túl, mondtam neki, hogy annyira nem fontos. Ennyiben maradtunk. Ennek dacára bármikor szívesen visszatérnék.
2020. március 5.gyerekekkel járt itt 45 Tavaly májusban felmentünk nagyobbik fiammal Budapestre az Iron Maidens koncertjére, ami remek alkalom volt arra, hogy megmutassak neki néhány izgalmas helyet Budapesten. Nem hagytuk ki az Ázsia fűszerboltot és a Fővám téri vásárcsarnokot sem, melynek keretén belül több számot tevő egység is működik, közöttük a KolbICEnak egyik egysége.
Itt ugye, akárcsak a franchise többi képviselőjénél fagyi formájú hotdogszerűséget adnak. Mivel még máshova is szándékoztunk menni, s mentünk is, itt csak egy sört és egy KolbICEt kértünk ketten. Előbbi 800, utóbbi 2000 ft volt. Jó élmény volt ez, tisztes négy pont.
2020. március 5.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Kemenes cukrászda újabb, Vámház körúti egysége megnyitásának határozottan megörvendtem, annál is inkább, hogy kisebbik fiammal és egy barátjával járunk arrafelé is jó volt, hogy nekik is megmutathattam a helyet, ami már több esetben is meggyőzőtt, nagyon jó volt a biatorbágyi is és az Attila úti is.
Ez egyébként nemcsak cukrászda, bár persze ez a fő profil, hanem bisztró is, adnak reggelit és ebédet a sütik mellett. A kiszolgálás kifogástalan, a beltér esztétikus. Az árak barátságosak illetve ha nem épp azok egyes termékek esetében, akkor is megfizethetőek. Mi kértünk egy mákos rétest (490), 3 kis darab mézes krémest (490 volt a három) továbbá egy citromos mignont (450). Meg voltunk elégedve. Nem a virtuóz csúcskategória, hanem inkább a main stream csúcsa. 4,5 – 5 pont.
2020. március 5.barátokkal járt itt 55 Leginkább azért láttam neki a Gentry pub értékelésének, hogy adjak ma egy maximális értékelést is, legalábbis ami az összélményt illeti. A Gentry kiváló egység, a minőség képviselője minden szinten. Mivel épp ebédelni készültünk egy szomszédos indiai étteremben, itt nem ettünk csak egy buggyantott tojást burgonyákkal, gyöngyhagymával valamint egy mangós tarte-ot.
Első remek volt, kiváló ízek és állagok jellemezték, második is jó volt, tálalás előtt tették a tarte-formába a jól ízesített mangóragut. Utóbbira inkább 4,5 pontot adnék, de a tojás felhúzza 5-re az összteljesítményt. A földszinten magasított székek vannak, így lent ültünk le. Kértünk egy kisüveges proseccot, kettőt hoztak, pedig egyértelműen egyet kértünk. Még jó, hogy időben szóltam, hogy a második nyakát ne tekerjék ki. Vannak kézműves söreik is. Az asztalon víz, ami nagyon gáláns gesztus. Ide szívesen visszatérnék bármikor, nagyon jó hely.
2020. március 5.egyedül járt itt 35 Kisújszállás belvárosa nagyon megnyert, gyönyörű szobrok és emlékművek díszítik. Bementem a városka központjában működő albán pékségbe, vettem egy fonott kalácsszerűséget meg két zsemlét, írd és mondd 150 forintot fizettem. Ez a titka ezeknek az elég gyengécske minőséget nyújtó pékségeknek: olcsón adnak sokak számára elfogadható pékárut.
Én megadom a szokásos 3 pontot, azzal, hogy persze bele lehet futni időnként jobb vagy rosszabb minőségbe is.
2020. március 5.egyedül járt itt 35 A Fegyverneken működő Magyar vendéglő külsőre annyira elhanyagolt, hogy azt hittem, már bezárt. Ugyanakkor láttam, hogy van mozgás. A beltér sem mondható hangulatosnak, dísztelen, egyedul a rusztikus asztalok tetszettek.
1490 forintért közepes szinten elkészített ételekből annyit lehet enni, amennyi belénk fér, ez jó ár/érték aránynak mondható akkor is, ha a választék meglehetősen szerény s akad az ételek között elég gyenge is. A gulyáslevesben nem leltem húst, a brassói kifejezetten vacak, a rántott gomba gyenge, a sertéshúsos zöldbab élvezhető, a pörkölt meglepően jó, chilis bab átlagos. Jóindulattal 3 pont az ételre. Kértem egy szénsavmentes ásványvizet, 300 ft a fél liter, ez is rendben van ár szempontból. A kenyeret nem számolják fel, ez pozitívum. A kiszolgálás jónak mondható.
2020. március 5.egyedül járt itt 45 A Törökszentmiklós határában, egy kissé elhagyatott (vagy csak vasárnap zárva tartó) kisebb bevásárlóközpont mellett működő Shell benzinkút keretén belül funkcionáló büfébe azért mentem be, hogy egyek egy hotdogot. Ez a streeet food fogás benzinkutaknál jobb szokott lenni, mint a legtöbb útmenti büfében.
Itt is így volt, mustárt, majonézt, ketchupot egyaránt kértem bele, a mustár dominált. A kiszolgálás kiemelkedően kedves volt. 329 forintot, azaz 330-at fizettem a hotdogra, megeshet, hogy betérek máskor is.
2020. március 5.egyedül járt itt 35 A Holló étterem valójában kocsma az Árpád kori, falusias hangulatú alföldi városban, Kabán. Az étterem önmeghatározását, mint megtudtam a pultostól, egyelőre még erősíti az, hogy délben van menü. Vélhetően valaha tényleg étterem volt, mint annyi kocsma az országban, mely nevében még bisztró, vendéglő, étterem.
Annak minden esetre örültem, hogy vasárnap reggel 8 óra 46 perckor már nyitva tartottak. Ittam egy kávét, 150 ft volt, meg lehetett inni. Az italválaszték szerény és kommersz. Borsodit csapolnak, 270 egy korsó, 170 egy pohár. 3 pont.
2020. március 5.egyedül járt itt 35 Ritka lepattant kocsma Hajdúszovát külvárosában, mind külsőre, mind beltérre. A helyi kemény alkoholisták egyik gyűjtőhelye. Mikor belép egy nem közülök való, egy idegen, jelen esetben én, csend borul az imént még zajos kocsmára. Sajátos érzés. A választék szerény, de van Igazi Csíki Sörük.
Ebből vettem egy palackkal elvitelre, továbbá két deci szódát ittam helyben. A sör 350 ft volt, meg 50 ft az üveg. Ez ritka jó ár/érték arány. A kiszolgálás kifejezetten kedves. Az ajtón hirdetik, hogy van eladó füstolt szalonnájuk is, sajnos nem helyben, telefonálni kellett volna érte, meg várni, míg megjön, úgyhogy azt végül nem vettem. WC kint az udvarban, elképesztő állapotban. Kőbányait csapolnak, 260 a korsó, 180 a pohár. Nálam ez simán megér 3 pontot.