Bronz 5
értékelés
Ezüst 15
értékelés
Arany 60
értékelés
Rubin 125
értékelés
Smaragd 250
értékelés
Gyémánt 500
értékelés
Gasztrokirály 112 településen
Országjáró 385 városban
járt már
Felfedező 2661 helyen első értékelő
Népszerű író 1400 hasznos szavazat
Aktív tag 12 évnyi aktív tagság
Kitartó fotózó 29190 feltöltött kép
Átlagos
2020. február 21.egyedül járt itt 35 A piacok szinte mindenütt jó vadászterületnek számítanak a tesztelő számára, hiszen jellemzően együtt van egymástól kis távolságra egy lángosos, több kocsma meg egy halsütő. Vagy akár több, mint a békési piacon, ahol nem kevesebb, mint 3 lángosos is működik. A karcagi Piactéri borozó nem igazán meggyőző hely, sem beltérre, sem választékra nézve.
Olcsónak olcsó, annyi biztos és van egy-két iható boruk. Jómagam egy üveg Kőbányait kértem elvitelre, ezt 300 forint volt, továbbá két deci szódát helyben fogyasztásra, arra 40 forintot kértek. Egyszer elment.
2Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2020. február 21.egyedül járt itt 35 A Low Carb pékség ugyebár a Nordi Update márkanevű termékekre van specializálva. Kértem egy sósperecet meg egy kakaós csigát, egyik sem volt igazán meggyőző, jóndulattal 3 pontot tudok rájuk adni. Kínálnak Nobi Update pezsgőt is, meg mindenféle egyéb cuccot. A perec 279 forintba került, a csiga 339 forintba.
Ezt nevezhetjük átlagos ár érték aránynak is, megint csak jóindulattal. Őszintén szólva, az albán pékségek is jobban meggyőznek, nem leszek törzsvendég.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2020. február 21.egyedül járt itt 35Az Origo ételbál Karcag központjában működik. Beltere nem különösebben hangulatos, a kiszolgálás sem kiugróan kedves.
Kínálnak burgereket, wrapaket. Utóbbit kértem, nem hagyott bennem mély nyomot, ettem a műfajban sokkal meggyőzőbbeket is.
A kis adag került 790 forintba.
Kértem egy Soproni Ipa sört is, az 400 ft volt meg persze 25 forint üvegbetét.
Egyszer elment, nem lesz a törzshelyem.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Jó
2020. február 21.egyedül járt itt 45 A Kaiser étterembe fél-11kor tértem be, már nyitva voltak, de sajnos nem volt még konyhájuk. Pedig kinéztem két ételt is, amit szívesen ettem volna, az egyik a pacalpörkölt, ami megunhatatlan, a másik a velővel töltött rántott sertésborda. Utóbbi kis adagja vegyes körettel 1280 forintba került volna, a pacalból kis adagot nem kínálnak, a normál adag 1700 forint körettel (sós burgonya) együtt.
A kiszolgálás kedves, a beltér nem különösebben egyedi. Végül egy kávét ittam, ami nem volt rossz, persze nem is volt összehasonlítható a mai trendi speciality kávékkal. Bíztatásul megadom a 4 pontot a helynek, remélem egyszer sikerül enni is, tény, hogy én jöttem túl hamar, ebben az idősávban kevés egység kínál meleg ételt.
4Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2020. február 21.egyedül járt itt 35 A Green Oázis kocsma sajátos nevet választott. Mert ugye legyen vagy Zöld Oázis vagy Green Oasis. No de mindegy, nem ez a lényeg. Az italválaszték totál kommersz, a beltér nem különösebben egyedi, jóindulattal ezt lehet átlagosnak nevezni. Az árak barátságosak, Rákóczi sör 220, Aranyászok, Kőbányai 230, Gösser, Heineken 300, Borsodi 280, Soproni 270.
Unicum, Unicum Szilva 270 3 cl, 450 5 cl. Jómagam egy üveg őszibarackos Top Joyt ittam, 250 ft volt. Egyszer elment, visszatérés nem valószínű.
2Ételek / Italok
3Kiszolgálás
2Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2020. február 20.egyedül járt itt 35 A Centrál vendéglő Mezőhegyes talán legszebb műemlék-épületében működik. A bejárati ajtó ablaka rég volt lemosva, azt is hittem, hogy már bezárt a hely, különösen, hogy a kitett étlapon az árak annyira kedvezőek, hogy ugyanezt a hipotézist látszottak erősíteni. Dilemmámat egy úr döntötte el, aki bement, míg én nézelődtem.
A beltér hangulatosnak mondható. A felszolgáló idősebb úr mogorva, kedvesség- és mosolymentes, bár formálisan udvarias. Van ahol nem köszönik meg a busás borravalót, itt nem adtam, mert nem láttam indokoltnak, s az úr visszaadáskor megköszönte a számla kiegyenlítését. A konyha fősodratú. 1500 forintért összeállíthat az ember magának egy levesből főételből köretből és salátából álló kombinációt, válogatni lehet 4-5 leves és 8-10 főétel között. Jómagam miután tisztáztuk, hogy körmös pacal sajnos nincs, bár az étlap beígéri (jó lenne az ilyesmire előre figyelmeztetni vendéget, jelezni, hogy mi az, ami épp nincs) éltem a menü-ajánlattal. Májgombócos zöldséglevest kértem továbbá rántott velőt fokhagymlásan, petrezselymes krumplival és tejfeles uborkasalátával. A leves jó ízű volt, hatalmas adag, ezt szóvá is tettem, semmiféle válasz nem érkezett, pedig itt lett volna a lehetőség egy kis sablokon, rutinon kívüli kommunikációra, mondhatta volna a pincér egy kedves mosoly mellett, hogy „szeretjük jóllakatni a vendégeket” vagy valami hasonlót. De nem, semmi reakció nem érkezett. A májgombóc mirelitgyanúsnak tűnt, de ízre állagra korrekt volt. A zöldségek persze túlfőttek, főleg a karfiol. A krumpli nem volt rossz, a saláta sem, a rántott velőn valami késztermék-fokhagymaszószt kentek, Univer terméknek saccolom, egyszer kipróbáltam, az volt ilyen ízű. Nem tett jót neki. Ez a teljesítmény három pont, kedves kiszolgálás mellett megszavaztam volna négyet.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2020. február 20.barátokkal járt itt 35 Látva a Gilbert népszerűségét, gondoltam, itt esélyt lesz egy jó pizzát enni. Tévedtem. Az albán pékségekre emlékeztető vastag pizzatésztán a négysajtos változat feltétei sem voltak meggyőzőek. De legalább jó sokat kell várni. Ilyen az élet, a gyenge minőség többnyire népszerű. Főleg, ha olcsó.
Az itallapon szerepel egy literes csapolt sör, de literes korsójuk nincs… Az italok mind kommerszek, a sörök ultrakommerszek, nagyipari tömegsörök. Persze az árak itt is dömpingárak, 400 ft egy korsó. Lenne inkább 1000, de minőségi. Kegyelem-hármas.
3Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2020. február 20.barátokkal járt itt 55 Hosszú évek után sikerült ismét eljutni az Ikon étterembe. Mint megtudtuk, a séf ezidőtájt Thürr Ádám, aki a felszolgáló által adott információk szerint egy két michelin csillagos étteremben sous chef volt. Délidőben jártunk ott, szombati napon, öröm volt látni, hogy az étterem belső részében alig volt szabad asztal, minket is a külső teremben ültettek le.
A séfüdvözlet házi kenyér volt szarvasgombás vajkrémmel illetve körözöttel. Jó kezdés, bár nekem ez a hófehér, könnyed, felhabosított kenyérstílus nem jön be, jobban szeretem a barnás, kovászos zsánert, amit például a Salonbanadnak, régen itt is ezt kínálták, ha emlékezetem nem csal. Mivel aznap már megnéztünk két éttermet Debrecenben, csak levest, előételt és desszertet kértünk. „Halleves, zeller, lazac” nevet viselte az izgalmas, vibráló leveskompozíció, jópofa ötlet volt a céklás zöldség ravioli betétnek. Kértünk még egy ”kacsamáj, tokaji aszú, mandula” nevű előételt, ez is szépen tálalt és finom volt, továbbá rendeltünk a napi ajánlatból pankó morzsában rántott formázott mangalicakörmöt s végül affogato-s csoki fondant-t. Minden kiváló volt, ahogy megszoktuk. Az ízek, állagok, tálalás. Kreaivitás, hozzáértés, tehetség. Jó ide visszajárni. Az meg egy kivételesen kedves gesztus volt, hogy mivel nem volt behűtve az a habzóbor, amit kértem a behűtés idejére a ház ajándékaképpen kaptam fél pohár Kreinbacher pezsgőt. Tíz perc-negyed óra után érkezett a rendelt bor. A pincér jelzi, hogy a felszolgálási díj benne van a számlában, ez sem jellemző gyakorlat, inkább azzal találkoztam másutt,hogy a pincér próbált további jattot kicsikarni. Összességében az Ikon ismét tarolt. Ez Debrecen gasztronómiai fellegvára, akkor is, ha van aki nem akarja tudomásul venni, hogy európai szinten a legigényesebb éttermek 15 és 18 óra között bezárnak, hogy felkészüljenek a vacsorára. Hozzáteszem, nem kevés csúcshely ki sem nyit 18 óra előtt, mint a Salon, a Babel vagy a Caviar and Bull. Nem foglalunk asztalt, majd leértékeljük az éttermet, azért mert megvan a maga – az adott szinten megszokott - nyitvatartása, aminek ugye nem nézünk utána, ez egyszerűen etikátlan és rosszindulatú magatartás
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
3Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2020. február 16.barátokkal járt itt 55 A Művészbejáró nem egyszerűen nagyon jó vagy kiemelkedő élményünk volt, hanem katartikus. Külön hozzátett az élményhez, hogy egy igazi ínyenc barátommal voltam itt, aki maga is főz, profi séftől tanult, magas szintű külföldi éttermekben dolgozott pincérként, megfordult egy sor michelin csillagra esélyes illetve csillagos étteremben.
A fenti minősítés, ti. hogy „katartikus” nemcsak az enyém, hanem az övé is. Először csúcsminőségű kenyér érkezett szarvasgombás vajjal, majd tatár, házi tortilla chipsszel és marinált hagymával. Kiváló kezdés. Mivel még aznap további két étterembe is be szándékoztunk nézni, ezért csak három fogást ettünk ketten. Az étlap izgalommal teli, nem könnyű választani. A paletta kellően széles, és egyben kellően szűk ahhoz, hogy minden frissen készülhessen. A szarvasgombás zeller velouté kifogástalan volt, a tartalomra a vendég előtt öntötték a levest, mint jobb helyeken általában. Persze aki a regényhosszúságú étlappal dolgozó és alacsony minőségű alapanyagokból készült nagy adag ételekkel a vendég szemét kiszúró csárdákhoz szokott, annak furcsa lehet e megoldás. Ez a hely a hozzáértőket igyekszik kiszolgálni, akik a művészi élményt, a kreativitást, a vibrációt keresik az étteremben és nem feltétlenül akarják degeszre enni magukat. Főételünk sült kecskesajt volt tagliatellevel és gombákkal, desszertünk tokaji mousse. Gyönyörű tálalás, kiváló ételek. A vérprofi, remekül kommunikáló felszolgálótól megtudjuk, hogy a séf az Ikonban dolgozott korábban. Kollegája egyetlen hibát vét, beszélünk hozzá s közben elmegy. Nemrég találkoztam hasonlóval. Nyilván nem volt szándékos egyik sem, de azért furcsa, hogy ilyen megeshet. Azon frissiben korrigáltuk a dolgot, udvariasan jeleztem, hogy hozzá beszéltem, ami mondjuk evidens lehetett, hisz úgy kezdtem a mondanivalómat, hogy „asztaltársammal azt beszéltük, hogy” s itt egy méltó elismerés következett, hiszen ezen a helyen minden együtt van, ami kell: remek beltér, e bakit leszámítva kiváló kiszolgálás, profi séf. Az italok is színvonalasak csapolva nincs minőségi sör, de palackban igen, kértem is egy Horizont American Pale Ale-t, 980 ft volt, ami felettébb korrekt díjszabás, a szaküzletben is 700-800 ft egy ilyen sör, a legtöbb sörözőben és étteremben 1000 ft felett vanb az ára. Nagyon jó élmény volt a Művészbejáró, nem csoda, hogy eddig a konkurrencia oldal [moderálva - a szerk. ] 55 értékeléséből 55 volt 5 pontos. Megérkezett Debrecenbe az Ikon versenytársa.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2020. február 3.egyedül járt itt 35 A Kaktusz söröző egy kommersz hely, a szokásos Coca Cola hűtővel és a Dreher sörvonallal. Tény, hogy jobb azoknál a külvárosi és falusi lebujoknál, amiknek rendre 3 pontot adtam, mert nem volt szívem a nem ajánlott kategóriába tenni őket, de a 4 pontot nem éri el nálam, ahhoz kéne valami extra a kétségkívül szép muskátlin kívül.
Aki nagyipari sört akar inni a környéken elfogadható áron, annak jó választás a Kaktusz, jómagam autóval voltam, így szörpöt ittam.
3Ételek / Italok
4Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
4097 értékelés / 410 oldalon
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
375 település / 38 oldalon