Gyémánt 500
2020. február 3.egyedül járt itt 55 A Dolce e salata nevű egységnek eredetileg 4 pontot akartam adni, azzal a megjegyzéssel, hogy kifejezetten kellemes emlék maradt, de látván, hogy az előttem járók mind 5 szívecskével jutalmazták őket, gondoltam, nem én leszek az, aki lerontom az átlagukat.
Annál is inkább, hogy végül is maga az összélmény nem állt messze az öt ponttól, inkább a sütik látványa húzott a négy fele, a kiszolgálás kifogástalan volt. Egy croissant-t ettem itt valami gyümölcslével kísérve, a számla nincs kéznél, arra meg nem emlékszem, hogy mennyit fizettem, de arra igen, hogy nem sokat. Jó kis hely ez, nem lenne ellenemre visszatérni.
2020. február 3.egyedül járt itt 35 A Patkó presszó egy fokkal ápoltabb, rendezettebb az átlagos falusi és külvárosi kocsmáknál, melyekben az utóbbi időben alkalmam volt járni. Van wurlitzer is, ami jó, nekem bármikor megér párszáz forintot, hogy a magam zenéjét hallgassam sörivás közben. De itt se sör, se zene nem jutott nekem.
Várpalotára tartottam épp, autóval, így egy fél literes ásványvizet kértem helyben fogyasztásra és egy sört, ha jól emlékszem Soproni IPAt kértem elvitelre. Az árak nagyon barátságosak, a kiszolgálás kedves. Nem volt ez rossz élmény, de erre a szűkös italkínálatra nem tudok 3 pontnál többet adni.
2020. február 3.egyedül járt itt 35 Csengersima egy hétszáz éves múltra visszatekintő párszáz lelkes település, mely lakóinak fejében évszázadokig vélhetően meg sem fordult, hogy valaha arról lesz nevezetes a falujuk, hogy ott húzódik majd egy határ, mely elválaszt magyart a magyartól. A Határ presszó nevében is utal arra, hogy onnan már csak pár száz méterre van az államhatár.
Egyszerű, kommersz hely ez, szűk italkínálattal, alacsony árakkal. Vettem egy üveg nagyipari sört, alig volt drágább, mint egy nagyáruházban. Szívesen fotóztam volna, de az a tapasztalatom a falusi kocsmákban, hogy a közönség nem szereti, ha bejön egy idegen és fényképez. Egyszer megfelelt.
2020. február 3.egyedül járt itt 35A salgótarjáni Sport pub egy sor fontos állami intézmény tőszomszédságában működik. Átlagos söröző, beltere sem különösebben egyedi, az italválaszték a szokásos kommersz, nagyipari sörök, néhány iható bor és tömény. Egy sört kértem elvitelre, mert autóval voltam. A kiszolgálás rutinos, személytelen. Árak barátságosak. Tipikus 3 pontos hely. Egyszer megfelelt, de elég is volt.
2020. február 2.egyedül járt itt 55 A fősodor egyik legjobb képviselőjeként említhető ez a hely. Semmi sem rendkívüli, de minden rendben van. Legfőképpen az árak. Vannak saláták, beleértve a rákos cézárt potom 1050 ftért, rengeteg palacsinta, melyek a fősodor paradigmáján belül maradnak, a sósak és az édesek egyaránt. Jómagam egy jázminos zöld teát kértem meg egy mákos palacsintát.
A kiszolgálás udvarias és szolgálatkész volt, kár, hogy teljesen mosolytalan. A palacsinta nagyon finom volt, 480 forintot abszolút megért. A tea 420 forintba került
Inkább négy és fél pont felfele kerekítve.
2020. február 2.egyedül járt itt 55 Mi tagadás, elolvastam, mit is írtam a Mirage-ról mielőtt nekifogtam volna a mai élmény értékelésének. Leginkább azon csodálkoztam, hogy miért adtam a beltérnek öt pontot, miközben sosem tetszett igazán. Talán figyelmetlenségből. Ma csak egy amolyan gyorstesztre ültem be, hogy lássam, tartják-e a színvonalat. Tartják.
25 percet vártam a levesre, ami kicsit sok, de meg épp hogy belefér. Maga a leves – sütőtökkrémleves kacsamájas pelmenyvel – remek volt, 5 pont. (1500 ft). A desszert – almás mákos rétes pohárban – jól volt elképzelve, de sem a nem túl friss rétestölcsér, sem a tölteléke nem hatott meg. A liofilizált málnát jó ötlet volt körészórni. 4 pont. (1000 ft)
A kiszolgálás korrekt, bár nem kedvelem, hogy ha a pincér azzal nyugtázza a rendelés felvételét, hogy „jó”. Egy classic limonádét ittam, negyed liter 350 ft – ez igen jó ár érték arány. Felfedeztem a Konyári pince egyik legjobb borát az itallapon, jóval olcsóbban, mint amennyi a szaküzletben – Páva cuvéeről van szó, ez a szaküzletben 12500, itt 9900. Egyébként is igen jó a borlap. 5 pont a hely, nem kétséges. S továbbra is a legjobb a városban.
2020. február 1.barátokkal járt itt 55 A Fat Mama Eatery igen népszerű hely a Kazinczy utcában, ahol átlag feletti szaktudással bánnak a húsokkal. Sütnek roston és smokerben is. Csapon kommersz söröket tartanak. Remek a kenyerük. Az árak a helyhez és a minőséghez mértek, de nincsenek elszállva.
Mi ugyan tavaly voltunk, de ahogy nézem az aktuális kínálatot, néhány aránytalanságot leszámítva (a sertésoldalas drágább, nem is kevéssel a kacsamellnél, előbbi 4000, utóbbi 3500, fordítva logikusabb lenne) egész barátságosak az árak, burgerek 3000 alatt, reggelik 1000 és 2000 között. Szóval ettünk ketten egy komplett menüsort, előételt, levest illetve két főételt. Na jó, mégsem komplett, desszerttel lett volna az, de egyikünk sem nagy desszertes. Inkább ettünk egy húst meg egy halat. Utóbbi, egy egyszerű fish and chips, a műfaj remeke volt. Négy és fél pont felfele kerekítve, szívesen visszatérnék.
2020. február 1.barátokkal járt itt 45 A Cupákos egy belevaló, vagány, húscentrikus hely, amint arra a neve is következtetni enged. Jómagam egy spórlós pillanatomban mentem ide be egy jóbaráttal és éhes sem voltam nagyon, így a napi ajánlattal éltem, hagymás-zsíros lángost kértem és bablevest, előbbi három szép kis lángost takart, amint a képen is látható.
Kifejezetten finom volt, akárcsak a bableves. Épp volt nálam egy kis Carolina Reaper chili, azt a levesbe karikázva még jobb volt a produkció. A beltér az ipari dizájn kategóriába illeszkedik. Sört ittam, nagyipari volt csak csapon. Nekem ez az egész élmény megér tisztes négy pontot. Nem lenne ellenemre megismételni az élményt és mondjuk második alkalommal kacsát vagy sertéscsülköt rendelni.
2020. február 1.egyedül járt itt 55 A Digó pizza hamar közönségre talált, mivel sokan szeretik az eredeti nápolyi pizzát. Nem meglepő, hogy az Erzsébet téri teraszegység után megnyitották a klasszikus, kőből épült pizzázójukat, ahol télen is le lehet ülni kényelmesen. Itt pár év alatt két egység is tönkrement, egy francia meg egy olasz, úgy saccolom, hogy ők megmaradnak.
Fatüzelésű kemencében sütik a remek pizzákat, jómagam egy Margerita DOP-t kértem, amin pecorino és bivalymozzarella van, 2890 ftba kerül. Az asztalon nagyipari borslisztet tartalmazó borsszóró, ezt jó lenne borsdarálóra lecserélni. A kiszolgálás rendkívül kedves és szolgálatkész. Csapon csak kommersz sör van, a Heineken által megvásárolt Soproni szortiment, de tartanak palackban kézműves söröket is. A pizzát elvitelre kértem, későn vettem észre, hogy elfeledtem lefotózni. Nem tartanak sok bort, de ami van, az jó. Nálam mindez együtt elég 5 pontra.
2020. február 1.egyedül járt itt 55 A Lisboa péksütiző régóta a listámon van, nagyjából nyitáskor került fel rá. Tavaly decemberben végre sikerült útba ejteni. Időm nem volt leülni, elvitelre kértem pár péksütit. Jobbra számítottam, ami az édeset illeti, de az sós, az italkínálat – kézműves söröket is tartanak -, no meg a többi termék kisugárzása valamint a megnyerő atmoszféra felemeli a 4 pontot 4 és félre, amit felfele kerekítek.
A pultosok udvariasak voltak, a pincér nem annyira, meg kellene neki tanítani, hogy köszönéskor ránézünk arra, akinek köszönünk.