Gyémánt 500
2020. július 26.barátokkal járt itt 55 Az Alba Plazaban először a Frei Cafét vettük célba, mert azt olvastam, hogy belistáztak Hoptop söröket, otthon pedig nem állt jól a kézműves sörkészlet. Mondta a kedves felszolgáló, hogy náluk már nincs alkoholos ital, menjünk az Orange-ba.
Ezt tettük, de ott sem volt normális sör, ennek dacára társam ivott egy pohár Sopronit (570 ft – 3 dl, elég sok egy gyengécske sörre), jómagam pedig ettem némi dilemmázás után (szó, ami szó, egész szép a sütiválasztékuk) egy sós karamellás, nagyon dizájnos sütit (890 ft). Ez nem volt annyira jó, mint amilyen szép, de azért tisztes 4 pontot megérdemel. A kiváló kiszolgálás felemeli az összélményt öt pontra.
2020. július 26.barátokkal járt itt 45 A Rosettának a beltere nyert meg, azért ültünk be. Kellemes háttérzene, jó ízléssel megtervezett környezet. Ettünk egy kacsamájpástétomot (2500 ft), ami nem volt rossz, de vagy pecsenyekacsamájból készült, vagy adtak hozzá csirkemájat is. Elég nagy adagot kaptunk, őszintén szólva jobb szeretem, ha kevesebb és jobb.
Zöldborsóhajtásokkal és jól elkészített hagymalekvárral tálalták. Jó minőségű bagettet is adtak hozzá. Kértünk még egy desszertet, brownie-t madártejhabbal, ez egész jó volt. 1490 forintba került. A konyha megérdemel 4 pontot. Kézműves sörük nem volt, tartanak viszont jó borokat. Társam Staroprament ivott (490 egy pohár), jómagam Káli Balázs Chardonnay-ját (550 ft). Mint látható, az italárak egészen barátságosak. Tisztes 4 pont.
2020. július 26.barátokkal járt itt 45 A Menta bisztró jobbacska hely Székesfehérvár központjában. A konyhát nem próbáltuk ki, mert épp egy másik helyről jöttünk, ahol a kávézási igényt szántszándékkal félretettük, hogy azt inkább valahol másutt ejtsük azt meg. Nem volt rossz a kávé, átütő sem.
Ittunk még egy deci bort is, van néhány jó tételük, a Pannonhalmi apátságtól, Takleréktől, Sauskától, Gerétől. A kávé 420, a bor (Sauska Sárgamuskotály) 590 ft volt. Szívesen ittam volna frissen préselt narancslevet is, de az csak az itallapon szerepelt, a valóságban nem szolgáltak vele. Tisztes 4 pont.
2020. július 26.egyedül járt itt 35 Van egy kissé trágár medvés vicc, aminek az a csattanója, hogy vadász, vadász te szpn jársz ide. Hát jogos e felvetés az albán fagyikkal és pékségekkel kapcsolatban. Ha az ember tudja, milyen, minek megy oda? A helyzet az, hogy van pár fagyi, ami azért nem rossz itt, megérdemel 3 pontot.
Persze nem a gyümölcsfagyik, melyeknek a színén is messziről látszik, hogy jobb elkerülni. Hanem például a sztracsatella. Kevés pénzért (300 ft) elég nagy adagot adnak. Azt kértem ezúttal, pont azt adta a fagyi, amit vártam. 3 pont
2020. július 26.barátokkal járt itt 55 A Beeralóban tett, két évvel ezelőtti látogatásom óta a hely nem sokat változott, persze ezt nem is vártam el, sőt. A választék nyilván igen, hisz itt rajta tartják ujjukat a magyar minőségi sörvilág ütőerén. Mi ittunk egy pohár Ugar Strohmant, egy pohár Reketye 99 Hopsot, mindkettő csúcs volt, a legjobbak közül való.
Társam ki akarta próbálni a Fehér Nyúl Rafáját, őt sem győzte meg. Még próbálkozom majd én is a sour kategóriával, egyelőre maradnék azoknál a söröknél, melyekben nem dominál a savanyú íz. Egy pohár sör 890 ft, két deciről beszélünk, de hát a minőséget meg kell fizetni. A Beeraló ismét remek volt, marad az 5 pont.
2020. július 26.egyedül járt itt 45 A Marximba nem is annyira a(z újra)tesztelési vágy vitt, mint a virtus. Buszra vártunk jóbarátommal, s azt tárgyaltuk, hogy beleférne-e még egy hely az időbe. Jómagam 9 perccel a busz indulása előtt úgy véltem, hogy még igen. Úgyhogy sprinteltem a Marximba, ittam egy kis Unicumot, majd irány vissza. Még vártunk is pár percet a buszon.
A kis Unicum (meg nem mondom, hogy 2 vagy 3 cent) 330 ft volt, ezt barátinak nevezném. Továbbra is 4 pont.
2020. július 18.a párjával járt itt 35 A Prosit nevű egységbe azért mentünk be, mert volt időnk egy kicsit elüldögélni valahol vacsora előtt. Nem rossz hely ez, de semmi kiemelkedőt nem találtam benne. Kommersz sörök, van néhány felsőközép-kategóriás korrekt boruk, ezek közül kértem némi hezitálás után egy deci Nyakas pince által jegyzett Irsai Olivért.
A kávé nem rossz, de nem is átütő. Ugyanez mondható el a kiszolgálásról és a dekorációról is. Nálam ez három pont, tisztes átlagos hely, belefér az ajánlott kategóriába, de semmi több.
2020. július 18.barátokkal járt itt 55 A Tom Yum Budakeszi központjában működik, volt már szerencsénk itt, ezen a helyszínen, ebben az ingatanban, több éttermet is kipróbálni, vélhetően magas a bérleti díj attól mennek sorban tönkre. Talán ez megmarad. Mint megtudtuk a kedves felszolgálótól, ez az egység azonos tulajdonban van az Andrássy úti azonos nevű étteremmel, s van még egy kirendeltség a Lupa szigeteknél s valahol még a városban, azt elfelejtettem, hogy hol.
Szóval négy van belőle, előbb utóbb mindet meglátogatjuk majd. Négyen voltunk, rendeltünk összesen 8-9 féle ételt, Tom Ka Ghai levest, Tom Yumot, curryt, rántott tengeri tálat, kétféle csirkét valamint mangós ragacsos rizset. Utóbbival nem tudtak szolgálni, de felajánlották, hogy megcsinálják licsivel. Éltünk az ajánlattal. Finom volt, akár a többi fogás. Kifejezetten jó estét töltöttünk a Tom Yumban, nem volt ez 5 pontos, katartikus élmény, de azért nem akarom belenyomni őket a 4 pontosok tengerébe, megadom az ötöt.
2020. július 18.a párjával járt itt 55 Ismét eljutottunk a Grafl cukrászdába, mivel hamarabb értünk a településre, volt egy üres fél óránk a TY-ba szóló foglalásunk előtt. Ezt többek között a Grafl fagylaltjainak nyalogatásával töltöttük el. Párom kért egy maracuja-fagyit, jómagam egy minden mentes málnát, nem azért mintha nekem a mentesség fontos lenne, hanem azért, mert színre bizalomgerjesztő volt és a málnafagyi az egyik kedvencem.
Mindkét fagyi ízletes volt, a maracujában benne voltak a magok is, ezt akár értékelni is lehet. Megadom rá az 5 pontot.
2020. július 18.egyedül járt itt 45 A Harvest nevű új hullámos kávézóban elvben vannak sütik is, de csak muffint láttam kitéve ottjártamkor, arra meg nem volt hangulatom. Pöttöm kis helységben működnek. A kiszolgálás jó, bár ahogy néztem van bennük némi gyanakvás a fotózással szemben, de nem szóltak rám.
A kávé, amit kértem, egy sima presszó, 450 ft volt, nem volt rossz, de átütő sem, az új hullámos „speciality” helyeken volt már szerencsém meggyőzőbbekhez. Tisztes 4 pont.