2019. december 30.egyedül járt itt 35 A Francia pékség nem francia pékség, láttam már néhány francia egységet a műfajban Franciaországban is, Budapesten is, ennek semmi köze nem volt hozzájuk. Sem dizájnjában, sem kínálatában, sem minőségében. Iszonyú sokat kellett várni, míg megjelent a pultos hölgy rengeteg pogácsával, amit valaki várt, láthatólag nem érdekelte, hogy kígyózó sor alakult ki, míg ő vélhetően a pogácsák egybeöntésével foglalkozott.
Vettem pár péksüteményt, átlagos volt a minőségük, áruk is. Egyszer megtette, nem leszek itt törzsvásárló.
2019. december 30.egyedül járt itt 55 A Lipóti pékségek között vannak olyan egységek, melyek egyben kávézók, ahol takaros kis asztalok mellé telepedhetünk. Ezek között talán a leghangulatosabb a Szentes központjához közel eső egység. Ott is van a dizájner névjegykártyája, el is tettem egyet. Csodás jazz szól a háttérben, gyertya ég az asztalon.
Vettem egy saját márkájú kaukazusi kefírt, ez kitűnő volt továbbá egy kenyeret meg valami péksütit. 1235 forintot fizettem. Nagyon jól éreztem magam, főként a beltér miatt.
2019. december 27.egyedül járt itt 45 A Vásárhelyi úton működő szentesi lángosozó őszinte, jó hely. A kiszolgálás kedves, a lángos finom és olcsó. Egy fokhagymás lángost kértem, aminek felét azon nyomban megettem, a másik felét később. Még hidegen is nyújtott élvezetet. 280 ft volt, ami baráti ár.
Kínálnak a megszokott (sajtos, tejfeles) változok mellett „parasztos” lángost is, ezen sajt, tejföl, sült tarja és hagyma van, 600 forintért, ugyanennyibe kerül a magyaros is, amin a tejfel és a sajt mellett kolbász és paprika van. Ide szívesen visszatérnék.
2019. december 27.egyedül járt itt 45 A Kék Angyal egy szeretnivaló külvárosi söröző. Nem jellemző, hogy egy harmadosztályú kocsmában tartsanak egy csomó zöld növényt és Krisztus Pilátus előtt című legendás Munkácsy-festmény reprodukciója legyen berámázva a falon. A kiszolgálás kedves, a választék kommersz, az árak barátságosak.
Jómagam egy pohár narancslevet ittam és elvitelre kértem egy Riesenbrau sört. Utóbbi nem volt jó, de drága sem, legközelebb mást kérek. Van biliárd is.
2019. december 27.egyedül járt itt 45 A Galéria kávézóról legszívesebben csupa jót írnék, hiszen, ha egy vendéglátóipari egység a magyar alföld szívében ki a székely zászlót, akkor jó ponttal indul nálam. Délben menüztetnek, szemrevaló adagokat kínálnak olcsót, így a hely majdnem tele volt.
Jómagam kávézni gondoltam, de amikor láttam, hogy van a helyi kiváló főzdétől, a Zentustól sörük, akkor abból kértem két üveggel, mindkettő remek volt. Áruk korrektnek mondható 900 volt az egyik és 700 a másik, ha jól emlékszem. A Betty Juice volt a drágább és izgalmasabb. Enni nem kértem semmit, az étel-ital rovatbeli 4 pont az itallapot értékeli. Sajnos a kiszolgálás érdektelen, szakmaiatlan, nem kommunikatív. Nem arrogáns, nem barátságtalan, de szívélyesnek sem mondanám. Nagy jóindulattal adok ebben a rovatban 3 pontot. Összességében indokolt a 4 pont. Legközelebb, ha erre járok, egy körmös pacalra benevezek (1800 ft). De csábító a velővel töltött borda is (1500), nem szólva a rántott velőről (1200).
2019. december 27.egyedül járt itt 45 A Chicago Szentes egyik ikonikus helye. Kávézó, pub, söröző, étterem, bowlingozó egyben. Mint megtudtam, a tulajé a remek borszaküzlet-kávézó, a Labor is. A kiszolgálás pincérfüggő, egyikük mogorva, a másikuk udvarias, kedves. Kettejük hozzáállásának átlaga a felfele kerekített 4 pont.
Sajnos már ebéd után voltam, időm sem volt már rendelni mondjuk egy desszertet, bár volt pár vonzó tétel az étlapon, pl szarvasból készült babgulyás, cipóban sült csülök, egészben sült pisztráng stb, ha már a desszertek kerültek szóba . Csak egy teát ittam, ami finom volt, kaptam hozzá mézet és citromot. Az italválaszték zöme kommersz, legyen szó sörökről vagy töményekről, kivétel a madarasi pálinkafőzde szortimentje, ami tisztes kisüzemi termék. Vélhető, hogy a borok között is akad jobb, sajnos a borlapot nem fotóztam le. Az árak korrektek, 30 centis pizzák 2000 ft alatt vannak, a főételek jelentős része dettó, a nagy adagot számolva, de van sok mindenből zóna adag is, az még olcsóbb. Tisztes 4 pont a hely.
2019. december 24.barátokkal járt itt 55 13. 15-kor nem volt már menü, ami ugye elvben 12 és 15 óra között illene legyen. Így aztán az a la carte étlapról választottunk. Lehet, hogy mi jártunk jól. Jó ízű, harmonikus, jó állagú sütőtökkrémlevest kaptunk továbbá remek kacsamellet, kár hogy az adagot alulméretezték.
Kétszeresét is meg tudtuk volna enni, de 3600 forintért a Ráday utcában egy bisztró stílusú helyen legalább másfélszer ennyit kellett volna a tányérra tenni. A kacsa körete, a káposztás sztrapacska is finom volt. Nem vonok le pontot az adag miatt, nekem a minőség a fontos. Meg egyébként sem voltam éhes, ebéd után ültem ide be, mindkét fogást az időközben beérkező farkaséhes társam rendelte, én csak megkóstoltam a teszt kedvéért. Összességében 4,5 pontra taksálom a helyet, de felfele kerekítettem.
2019. december 23.barátokkal járt itt 55 Viszonylag új fine dining étterem, mely vacsoraidőben csak magas színvonalú, jól megkomponált menüt kínál, jó drágán, szerencsére van borozó részlege, ahol adnak néhány fogást a la carte is. ezek sem olcsóak. A konyha magas szinten teljesít, de az igazság az, hogy többet vártunk, a katarzis elmaradt, úgy éreztük, hogy ha az árat összevetjük a minőséggel, kreativitással és a mennyiséggel, akkor kissé eldől az ár/érték arány.
Ennyi pénzért jellemzően izgalmasabbat, átütőbbet lehet kapni fővárosunk jó néhány fine dining egységében. A beltér egyébként hangulatos, a kiszolgálás kedves. Meg is adom a helynek az 5 pontot, mivel nem szoktam szőrözni az árakon, és az aránytalanság nem volt akkora, hogy emiatt pontot vonjak le.
2019. december 23.barátokkal járt itt 55 Szerény nevet választott második kerületi kávézó-étterem tulajdonosa, aki a kezdet kezdetétől a csúcsra pozicionálta egységét. Itt minden a helyén van, a kiszolgálás udvarias, rugalmas, a pincérek kommunikatívak, kedvesek, a beltérkifejezetten elegáns, de ezzel együtt feszengésmentes, otthonos, nyáron hangulatos teraszt is üzemeltetnek.
Az árak magasabbak a megszokottnál, de cserébe a minőség sem mindennapi. Az étlap bőséges választékot nyújt a nemzetközi konyha fogásaiból néhány magyar valamint távolkeleti ihletésű fogás mellett. Az ember legszívesebben mindent végigkóstolna a szójaszószos, wasabis mangós tonhaltatártól a garnélás fehérparadicsomlevesen át a házi meggyfagylalttal tálalt chilis csokifelfújtig. Hosszas dilemmázás után mi végül tavaszi tekercset rendeltünk, továbbá mustáros szűzérméket tejfölös lángossal, sült fokhagymával, grillezett kecskesajtot zöld salátával, diós dresszinggel, roston sült csirke supreme-et zsályás pecsenyelével és burgonya gratin-nel, zöldcitromos sajttortát passiópürével valamint bodzás házi krémest friss ribizlivel. Ételeink megfeleltek a felfokozott elvárásoknak,ha ki kellene emelni közülük hármat, akkor csirkét és a két desszertet említeném, mint az adottműfajcsúcsait. A szaftos, de kellően pörzses csirke supreme-eta gratin-kockán tálalták, tetejére ropogósra sütött minőségi sonka került, lepkeszárnyakat idézve, az egész kompozíció mind esztétikailag, mind ízre lenyűgöző volt. Álomfinomnak találtuk a sajttortát és a krémest a maguk diszkrét íz- és állagjátékaival. Mindent összevetve kitűnő élménnyel gazdagodva, megelégedetten távoztunk. Főként azoknak ajánljuk a helyet, akiket nem zavar, ha a kiemelkedő minőség kiemelkedő árakkal jár.
2019. december 20.barátokkal járt itt 45 A K Point egyike az autentikus koreai helyeknek, ahol alapvetően koreaiak főznek, ők szolgálnak ki főként koreaiakat. Ottjártunk idején csak mi voltunk helybeliek, még pontosabban csak mi voltunk fehér emberek. Rendeltünk egy közös húsételt, valami párolt akármit, jó lett volna fotós menü, mert szívesebben ettünk volna sült húst, mint pároltat.
Kértünk továbbá kimchit és egyéb salátákat, ezek ízlettek. Összességében jól éreztük magunkat, nekem ez az élmény megér 4 pontot.