2019. november 30.családjával járt itt 55 A májusi Iron Maidens koncert kiváló alkalom volt arra, hogy a nagyobbik fiammal végigpróbáljak egy sor vagány helyet, ami már egy ideje a listámon volt. Első volt a sorban a Pizza Dell Arte, mivel mindketten NAGYON szeretjük a nápolyi jellegű pizzát. Margeritát kértünk és nem spórlásból. Egyik legjobb pizzát kaptuk a maga műfaján belül.
Nagyon értékeltük, hogy tartanak kiváló kézműves söröket a „kraft” kategóriából. Nem formálisan tartoznak ebbe a kategóriába, amennyire tudom, a „Kraft szövetségnek” nem tagja sem a Hübris, sem a First, de minőségben ott van mindkét főzde minden söre. Kétféle Hübrist kértünk a pizza mellé, a két sör a pizzával 3200 forint volt, amit jó ár/érték aránynak tartok. Szívesen beülnék még ide.
2019. november 30.barátokkal járt itt 35 A Jurányi Suterén listán van jó ideje, a minap végre sikerült ide is eljutni. A dizájn fiatalos, nem minden terem egyformán igényes, a mienk inkább étkezdére emlékeztetett. Halászlét kértem, amibe pontyfilét ígértek. Kaptam egy téglaszínű, turmixolt levet, ami egyébként nem volt rossz ízű, maga a lé megér három pontot.
A hal nem volt a legfrissebb, de legalább nem főzték agyon. Patkó volt és nem filé. Ez viszont súlyos hiba. Belsőséget is kértem, nyers ikrát kaptam, haltejet egyáltalán. Ez, akárhogy is nézzük 2 pontnál nem több. A pultosnak fogalma sincs a hely alapborának eredetéről. Kézműves söreik nincsenek. A kenyér az ipari-kommersz kategórián belül is gyenge volt. Nekem ez az egész csalódást jelentett, sokkal többet és jobbat vártam. Adok nekik összesítésben egy kegyelemhármast. Nem akarok ugyanakkor másokat lebeszélni a hely meglátogatásáról, ezért tettem az ajánlott kategóriába.
2019. november 30.barátokkal járt itt 55 A Brunch bisztróról elolvastam az előző értékelést, érdekes, hogy mennyire másképp láthat néha egy helyet két sokat tapasztalt tesztelő. Nekem nem tűntek túlzónak az árak, tetszett a beltér, két pincérrel volt dolgunk egyik hideg volt és személytelen, de udvarias, a másik meg kedves, kommunikatív.
Utóbbival volt több kontaktusunk, így az ő hozzáállását díjazom az 5 ponttal. A választék is rokonszenves volt, de sajnos már több étteremteszt után voltam, így enni nem ettem semmit, egy pohár narancslevet ittam, majd jóbarátom megérkezése után kértünk még egy deci Vesztergombi Merlot-t és egy deci Ipacs Szabó-féle házasítást. Ha már fehérborrajongó az ember, akkor igyon vöröset . Összességében remek élménnyel távoztam, akárcsak a testvér-egységből.
2019. november 30.barátokkal járt itt 45 A spagetti (rákos, tintahalas, paradicsomos) remek volt, a kardhal carpaccio szintén. Bár a jégsaláta helyett jobban örvendtem valami aromásabb salátanövénynek, pl mustárfűnek, amit valamiért a legtöbben idegen nevén rukkolának neveznek. Utóbbi a napi ajánlatban, amit fekete táblára írva olvashattunk a bejáratnál 3800 ft, az étlapon 3200.
Megegyeztünk a pincérünkkel, hogy az utóbbi az érvényes. A mosdó rendezett, de a dekorációs tárgyak között ott díszeleg egy műanyag mappában egy rakás számla. Érthetetlen. A panna cottara nem tesznek semmit, ilyet életemben nem láttam, se Olaszországban, ahol eddig vagy tízszer nyaraltunk, sem másfelé a világban. Végül kérésre kaptunk zavaróan híg erdei gyümölcsmártást. A Margherita pizzán az étlap ígérete szerinti friss bazsalikomot nem találtuk. Összességében nincs szívem 3 pontot adni, de azért annyit jeleznék, hogy jobban oda kellene figyelni az apróságokra.
2019. november 30., kollégákkal járt itt 55 A Mátka az utóbbi idők egyik kiemelkedő élménye volt. Nagyon tetszett a modernül magyaros beltér, és az is, hogy az étlap a hagyományos magyar konyhára épít, azt prezentálja korszerű felfogásban.
A kacsamáj-terrine (3390) finom volt, az epres mártást lecserélném valami mutatósabbra, az erdei gombakrémlevest (1890) mind tálalásra, mind ízre a csúcskategóriába sorolom, akárcsak az édesköménnyel körített remekül hőkezelt, bőrén sült fogast (3590) és a Rákóczi túrós ihlette túrógombócot (1690). Kifogástalan volt a kiszolgálás is. Megérdemelt 5 pont, minden rovatban, egyedül az ár/érték arányt mondanám átlagosnak. A Gozsdu táján ilyen szintű ételekre ennyit kell fizetni manapság. 12% szervízdíjat számolnak fel. Külön meglepetés volt, hogy egyszer csak bejött a Séfek Séfjéből ismert döntős Cser Ádám, akiről megtudtuk, hogy egy hónapja az étterem séfje.
2019. november 27.barátokkal járt itt 55 Az Easy Wine nevű helyet az autóból néztem ki magamnak a Hold utca és a Kálmán Imre utca sarkán. Gyakran, nagyjából havonta járok arra és addig nem volt ott vendéglátóhely. Meg is tudtuk, miután sikerült még aznap visszatérni, hogy épp a nyitás napján szúrtam ki őket. Korrekt falatkáik vannak, apróhal chipszet kértem (1290 ft) valamint csirkeszárnyakat (1490).
A bor tekintetében rokonszenves kártyás önkiszolgáló rendszer működik, ez nekem nagyon megfelelt. Kóstoltam is jó pár bort. Lehet kérni 25 ml-t, fél decit vagy egy decit. Persze a legkisebb mennyiséget kértem mindenből. 2500 forintot kóstolgattam össze, őszintén szólva többre számítottam. 12% felszolgálási díjat adnak a számlához. A kiszolgálás egyébként lelkes és szakszerű. Nagyon jó élmény volt a hely, az ételeket 4 pontra taksálom, a borokat 5re.
2019. november 27.barátokkal járt itt 45Az Empanada Story őszinte hiteles, egy témájú hely. A kiszolgálás kedves, a beltér hangulatos, az árak megfizethetőek és az empanadak finomak. Kétfélét kértem, egy marhahúsosat és egy kolbászosat, mindkettő megelégedésünkre szolgált. Nem ültünk be, az utcán ettük meg őket, mert sürgős söröznivalónk volt. Nem lenne ellenemre, hogy alkalomadtán a családommal is betérjek ide.
2019. november 27.barátokkal járt itt 55 A Liszt étterem nyitását nagyon vártam, mivel az anyaintézmény, az Aria hotel másik étterme, a High Note Sky bar kiemelkedően jó élményt adott, s az üzletvezető beavatott azon tervébe, hogy nyitnak egy fine dining éttermet is a földszinten még az idén. Az árak helyenként brutálisan elszálltak, egy 700-800 forintos polci árú sörre 3100 forint erős túlzás, különösen, hogy pl.
a Kempinsky szálló ÉS bisztrójában fele ennyi. A borárakkal hasonló a helyzet. 15 % szervízdíjat számolnak fel, a kiszolgálás egyébként kiváló. Az ételárakkal jobb a helyzet, lehet ésszerűen rendelni. Sokfélét kóstoltunk, libasültet, báránygerincet, Rossini bélszínt (ettől az egytől 12. 000 forinrét (+ 15 %) többet vártam, a több étel kiváló volt), füstölt pisztrángot, túrógombócot és gesztenyepürét. Az ételek kiválóak voltak, nagy szaktudásról tettek tanúbizonyságot, a desszertek sikerült még ezt a magas színvonalat is túlteljesítsék. A gesztenyepüré nevű kompozíció számomra az év desszertje volt, miközben nem rajongok a gesztenyepüréért. Érdemes egy pillantást vetni a fotóra… Kiemelést érdemes a Pazar helyben sült kovászos kenyér is. Összességében erős 5 pont.
2019. november 21.egyedül járt itt 35 A Karaván kávézó inkább kocsma, de adnak kávét. Mi több, még néhány egyszerűbb étel is van, lapcsánka, meg hamburger (előbbi épp nem volt kapható, kipróbáltam volna). Kommersz italokat tartanak, abból is igen szűk a választék. Jómagam egy kávét ittam, 150 forint volt és iható.
Nyilván nem lehet azt várni ettől, mint egy normál kávétól, tény, hogy nem volt rossz. Átlagos hely a Karaván Kávézó, megfelelt a célnak.
2019. november 21.barátokkal járt itt 35Az abaújszántói italbolt szokásos falusi kocsma, rendezett beltérrel. A mosdó tisztasága hagy kívánnivalót maga után, a kagylót elég régen nem mosták ki.
A kiszolgálással nincs gond, az árak barátságosak.
Az italok a nagyipari kommersz vonalat képviselik. Jóbarátomat egy Dreher Pale Ale-re hívtam meg, jómagam szódát ittam. Tartanak Red Ale-t is, Kőbányait csapolnak. Összességében átlagos hely ez.