2019. október 11.családjával járt itt 45Nem vagyok vegán. Nem szeretem, ha vegánok húsos ételeket utánoznak. Jó vegán kaját lehet készíteni azokból, melyek eleve vegánok. Ilyen olyan pasta, pizza például. De.
Itt ettünk egy jó vegán burgert. Jó harapást élményt adott, harmonikus volt az ízképe.
Szerettük a helyet s ami a legtöbb: kíváncsivá tett minket. Visszamennénk s megkóstolnánk egyebeket is.
2019. október 11.családjával járt itt 55 Nem maradhatott a Bamba Marha hálózatnak ez az egysége sem ki a merítésből, akkor sem, ha egyébként hasonló vagy éppenséggel ugyanaz a kínálat és a minőség is mindenütt. Itt az öcsémmel voltam, aki nagy burger rajongó. S a társaság hatással van az emberre. A Bamba Marha elnyerte egy listán Európa ötödik legjobb burgerezőjének a titulusát, de attól még nekem ez 4,5 pontos élmény.
Nagyon idegesít, hogy nincs üvegpohár, ez levon az élményből, a kiszolgálás nem mindig tökéletes, s amikor az ember kerekít, akkor nyom a latban, hogy miként éli meg az élményt a társa. Egy szó, mint száz, itt felfele kerekítünk. Egy sajtos marhaburgert kértünk ketten, elég hosszú turnénak volt ez az utolsó állomása, több nem fért volna belénk. Kértünk még fahéjas sörmustárt, korianderes lime-os majonézt és chipotles majonézt s persze krumplit a burger mellé. Inni bodzaszörpöt és Távoli Galaxis sört. Jól éreztük magunkat, ami tükröződik a pontozásban.
2019. október 11.egyedül járt itt 35 Mivel a kispesti piactól nem messze működik a párom egyik üzlettársának a boltja, sorra kipipálgathatom a közelben működő egységeket. Imréék büféjében a hagyományos pecsenyés felhozatal van lángossal kiegészítve, gondolkodtam is, hogy netán hurkát és kolbászt csomagoltassak-e be, végül a hekk és a fasírt mellett döntöttem.
Egy kis hal és egy tisztes darab fasírt volt 850 ft, ami szerintem korrekt. A minőség átlagos volt, némi hűtőíz érződött a halon a sütés előtti időkből, de nem tette élvezhetetlenné. 3 pont.
2019. október 11.egyedül járt itt 45 A Lángosmánia a Kispesti piac egyik jellegzetes egysége. Kis bódéban van pár magasított szék és asztal is azoknak, akik helyben fogyasztanák el a lángost. Én inkább mentemben ettem. Sima fokhagymásat kértem. Érdekes, hogy érződtek a kisebb krumpli-darabok a lángosban, de engem ez nem zavart. Tartanak Tikkadt szöcskét is, amit szintén értékeltem.
Legközelebb töltött lángost kérek, sajttal és kolbásszal, igazság szerint akkor olvastam ez ezt az opciót, amikor már megrendeltem a simát. Itt a sima lángos ára van megadva, és ehhez külön a feltétárak, mindenki mérlegelhet, hogy inkább kolbászt kér vagy mondjuk gombát. A tejfel és a kukorica csak 60 ft pluszt jelent, a sajt 180, a gomba 140. Megadom neki a négy pontot.
2019. október 11.barátokkal járt itt 55 A Bartók nevű egység kifejezetten tetszett, mind dizájnra, mind kínálatra. Itt az ételek között is akadt, amit felkeltse az érdeklődésem, ellentétben a szomszédos Bélával. Mert egyébként, ahogy a Bartók összetartozik a magyar agyban a Bélával, úgy utazik e két egység hasonló műfajban egymástól pár lépésre.
Vagány beltér, minőségi italok, korrekt ételek. Kértünk egy vegyes gombatapast, 1390 ftért egész korrekt adagot hoztak ki, volt benne vargánya is. Rendeltünk még rosé kacsamellet hidegen, ez is remek volt. Ittunk bort is, hogy koccinthassunk, társam Káli Kövek Olaszrizlinget (1 dl 880 ft), jómagam Kreinbacher Juhfarkot (1 dl 730 ft). Ugyanakkor nem tudtam ellenállni a csapolt Távoli galaxisnak sem, 2 dl 650 ft volt. Remek élmény adott a Bartók, mindenkinek jó szívvel ajánlom.
2019. október 10.egyedül járt itt 55 Hangulatos, szeretnivaló aprócska cukrászda a Bartók Béla úton. Van egy kétszemélyes meg egy háromszemélyes asztaluk. A sütik nem érik el a csúcsszintet, de igényesebbek az átlagnál. Nincs nagy választék, ami nálam jó pont, annak a jele, hogy vélhetően minden friss. Jómagam egy málnás cheesecaket ettem, 750 ft volt.
Kifejezetten ízlett. A kiszolgálás kedves. Szívesen betérnék ide máskor is. Valójában inkább 4,5 pont, de kerekítsünk felfelé.
2019. október 10.egyedül járt itt 35 A Zefír cukrászda igen népszerű helyi egység, átlagos, fősodratú sütemény felhozatallal. Többnyire elvitelre kérik az emberek a sütit, legalábbis az előttem állók közül egyik sem ült le. Jómagam egy croissant (270) kértem valamint egy ribizlifagyit (240).
A croissant nem volt az igazi, de értékeltem, hogy nem fagyasztott cucc volt, a ribizlifagyi látott ugyan gyümölcsöt, de állaga nem volt megnyerő, durván jeges volt és hűtőízű. Bíztatásképpen megadom a 3 pontot.
2019. október 10.egyedül járt itt 55 A Béla nevű egység nyitása óta listámon van, a minap végre sikerült meglátogatni. Ez egy kifejezetten igényes hely, annak megfelelően népszerű is. Kitűnő sörök, kiváló borok, akadnak jó tömények is. Egyikből sincs nagyon nagy választék, de amit kínálnak, az a csúcsszegmens.
Jómagam egy pohár Fehér Nyúl IPAt ittam, 680 ft a negyed literes pohár, ez korrekt-átlagos árfekvés. Nagyon tetszett a dizájn, a sok zöld növény, meg úgy egészben az összhatás. A kiszolgálás is kedves. Vannak rokonszenves bizalomgerjesztő ételeik is (szűk választékban), ahogy a szomszédos asztalokhoz kivitt tányérokból meg tudtam ítélni. Annyira azért semmi nem keltette fel az érdeklődésem, hogy meg is rendeljem. De nem zárom ki, hogy legközelebb eszem is valamit, például padlizsánkrémet vagy balkán burgert (pljeskavicát).
2019. szeptember 26.barátokkal járt itt 35 A Vereskocsma Tállyán amolyan faluszéli egység, de van neki közönsége. Barátságos emberek. Persze biztos segített az is, hogy egy tállyai borásszal tértünk be. Társam ivott egy pohár sört csapolva, ha jól emlékszem Kőbányai volt, jómagam vettem egy „Jutalom a nap végén – Lacinak” feliratú dobozos Kőbányait.
Az italválaszték szerény, az árak alacsonyak. Jelmondatuk kiírva az ablakra: Jobb mint otthon. Hát igen.
2019. szeptember 25.barátokkal járt itt 35 A Gyöngyöm presszó retro kocsma Tállya központi részén, közel a település egy szem étterméhez, az Oroszlánoshoz, mely mehetne nagyon jól, amennyiben sikerült volna az utóbbi évtizedekben fellendíteni a turizmust a borvidéken. De nem sikerült.
Mi egy Dreher Pale Alet ittunk, ami a kommersz vonal egyik legjobb terméke, jól esett a sok borozás után, amit egy közeli pincészetben ejtettünk meg, nem írom a nevét, mert úgyis kimoderálják. Átlagos élmény volt a Gyöngyöm, van a falunak három ilyen intézménye, ez a legközpontibb. Meglátszott rajta, szinte tele is volt.