Gyémánt 500
2019. augusztus 21.barátokkal járt itt 45 A Csíki sörfőzde, még precízebben a Tiltott Csíki Sört és még számos más terméket gyártó Csíkszentsimoni Főzde rendes offenzívát indított kocsmafronton, egyre-másra nyitnak a jó dijánzú helyek különböző városokban, legfrissebben Gyulán, Temesváron és Szegeden. Utóbbi helyre úgy estünk be, hogy már ettünk előtte két helyen is [moderálva - a szerk.
] úgyhogy nem fért már belénk semmi, sör persze igen. Egy-egy pohárral ittunk a vadmálnásból (ezt a jóbarátom) és a szűretlenből. Vannak jó boraik a ménesi Balla Gézától. S persze tömények, részben saját gyártásúak, meg koktélok. Szerettük a helyet. Tisztes négy pont.
2019. augusztus 21.egyedül járt itt 35 Zalaszántón működik egy mézeskalács múzeum, amit szívesen megnéztem volna, de miután megtiltották minden ok nélkül, hogy fényképezhessek – miközben ez nekik ingyenreklám lett volna- kijöttem és inkább a múzeum tőszomszédságában működő helyi kocsmába mentem be.
A beltér rendezett, átlagos esztétikájú, az italválaszték kommersz, de legalább van Soproni IPAjuk, ebből vettem egy üveggel, 360 ft volt. Az is tetszett, hogy van Igazi csíki sörük (390 ft). Kommersz szeszek 200 ft 3 cl. A mosdó tisztasága is átlagosnak mondható. Megfelelt a hely a célnak, máskor is beülnék ide.
2019. augusztus 21.a párjával járt itt 45 Parti zóna jó kis büfé-fagyizó-kocsma a balatonfenyvesi szabad strandon. Vettünk itt fagylaltot sört és bort. Utóbbit a Kalász pincétól. Nagyon értékeltem, hogy ideadták a talpas borospoharat bizalmi alapon, hogy odavigyem a parthoz, ahol táboroztunk. Nyilván vissza is vittük, de ezt például a gyulai strandon még 1000 ft betétdíj felajánlása után sem voltak hajlandóak megtenni.
Hogy ne kollektíve az egész gyulai strand legyen megnevezve, jelzem, hogy a leghátul működő, kürtős kalácsba adagolt méregdrága fagyi árusítói voltak rendkívül undokok, ha lesz időm, majd erről is írok részletesen. Visszatérve a Parti Zónára, szerettük a helyet, jó szívvel ajánljuk másoknak is.
2019. augusztus 21.egyedül járt itt 45 A Mézes büfé multifunkcionális egység. Vannak szendvicseik, fagylaltos pultjuk, de még ebédet is adnak. Az aznapi menü – tökfőzelék sertéssülttel – nem volt nagyon bizalomgerjesztő, épp előttem rendelt valaki, látnivaló volt, hogy túl sok a főzelékben a rántás. A hús kinézete sem volt nagyon magával ragadó.
Viszont a tepertős pogácsa, amit vásároltam náluk, kiváló volt, üdítő élmény azok után a pogácsák után, amiket jónevű pékségekben vettem. A fagylalt sem volt rossz. A kiváló pogácsáért megadom a négy pontot.
2019. augusztus 21.egyedül járt itt 45 A Fresh Corner hálózat többnyire a MOL kutak keretén belül működik, mint a hevesi is, de láttam Budapest belvárosában kútfüggetlen egységüket is. A hevesi Mol kúton kedves a kiszolgálás, értékeltem, hogy a pultos kiolvasta a rovásfeliratot a trikómon. Egy hot dogot kértem, melyben jó volt a virsli és a kifli, a ketchup kevésbé.
Összességben nem volt rossz a harapásélmény. Ha jól emlékszem, 400 ft volt.
2019. augusztus 21.családjával járt itt 45 A Rácz Pékség egy jó kis kézműves pékség és bolt Balatonkeresztúron. Kár, hogy a kiszolgálás nagyon savanyú, kedvesség- és mosolymentes. Az árak korrektek, átlagosak. Ha jól emlékszem mind a sajt, mind a kolbász kilója 3500 ft, ami nem kevés ugyan, de nem is extrém magas. Vettünk péksüteményt, kolbászt és háromféle kézműves sajtot.
A hely benne van egyébként a Magyar Konyha idei Balatonkalauzában. Összességében megérdemelnek négy pontot.
2019. augusztus 20.gyerekekkel járt itt 55 A Kék Elefánt Szeged egyik csúcskávézója. Barátságos kis udvarban pöttöm hely. Van mellette egy mexikói egység, nem haragszanak, ha az ő teraszukra ülünk be a kávéval, feltéve persze, hogy tőlük is eszünk valamit. A kiszolgálás kedves, az árak értékarányosak, a kávé remek, sok hasonló helyre lenne szükség országszerte.
Párom és édesanyám ittak itt kávét, én csak megkóstoltam, de az is elég az ítéletalkotáshoz. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.
2019. augusztus 20.gyerekekkel járt itt 45Jó élményünk volt a Virág mind első, mind második alkalommal. Először 2017ben jártam itt a nagyobbik fiammal, a párjával meg a reménybeli apatárssal (akkor ettünk Őrság zöld aranyát is), másodszor a kisebbik fiammal idén januárban.
Vettünk csokibonbont, sütit (lásd a mellékelt számlát) nem vertek ezek egeket, de azért bőven benne voltak a négy pontban. Tetszett a beltér is.
2019. augusztus 20.barátokkal járt itt 45 A Cooltour nevű kultikus szegedi kocsmába mazochizmus volt bemenni, mivel nemsokára autóba kellett ülnöm, de annyira hívogató volt a kinézése, hogy nem tudtam ellenállni. Ez a hely este az igazi, nemcsak a dekor érvényesül, hanem a zseniális fényelrendezés is. Nem sokat magyarázok, meg kell nézni a fotókat, azok magukért beszélnek.
Az árak barátságosak, akad néhány jobbacska bor, sör, tömény, az italválaszték épp hogy belefér a 4 pontba. Jó lenne egyszer itt elüldögélni.
2019. augusztus 20.egyedül járt itt 45A Raj Rachel tipikus 4 pontos hely, legalábbis szerintem. Messze van az élvonaltól [moderálva - a szerk. ], de egyértelműen jobb a fősodornál. Korrekt a flódni, biztos ez az autentikus, de nekem túl nehézkes és édes. Ettem már ebben a műfajban megnyerőbbet több helyen is. A kiszolgálás udvarias, az árak korrektek, helyhez mértek. Jó szívvel ajánlható hely.