Gyémánt 500
2019. augusztus 20.barátokkal járt itt 55 A Toprum Sky Bar-ra a TOP100 DG kalauz hívta fel a figyelmem, egyébként létezéséről sem tudtam, pedig az Egyetem tér környékén gyakran megfordulok. Hétköznap délben jártunk ott, így élhettünk a 7700 forintért 3 fogás ajánlattal. Ketten voltunk, mindketten állandó súlyproblémákkal küzdünk, így aztán úgy állapodtunk meg, hogy egy menüt eszünk ketten, s minden fogást kettéosztunk.
Ez egyben pénztárcakímélő megoldás is volt, továbbá azt is lehetővé tette, hogy aznap még teszteljek egy étteremet. Kértünk cukorborsót quinoával, bárány terrine-t és kacsamellet csicseriborsóval és brokkolival. Ételeink kiválóak voltak, ízre, állagra, tálalásra egyaránt, a csúcsot a kacsa jelentette, amihez remek köretet adtak. Mindketten vezettünk, így limonádét ittunk. Az adagok kicsik, az árak magasak, de a minőség is ott van. Szerettünk itt lenni. A kiszolgálás kifogástalan, a beltér nagyon hangulatos, a kilátás nem meglépő módon – elvégre Sky barról van szó – csodás. 5 pont.
2019. augusztus 19.gyerekekkel járt itt 45 A „Volt egyszer” dizájnos hely a Piac utcán, új hullámos népszerű kávézó. Néhány éve már jártam itt néhány jóbaráttal. Most a családot vittem el kávézni. A kiszolgálás ezúttal elég személytelen volt. A kávé ismét finomnak bizonyult, a sütik nem eget rengetőek, 4 pontba beleférnek, de azért hasonló helyeken meggyőzőbbeket is lehet kapni.
Ettünk répatortát, sós karamelles sütit (az tészta része nagyon kemény volt) és brownie-t (utóbbi jó volt), ittunk mindenféle kávét. Végig valami borzalmas rap ment, ami tönkretette az egész ott-létünket, gondolkodtam is rajta, hogy pedagógiai okokból egy pontot adok, mert nekem szörnyű volt az élmény az elviselhetetlen háttérzaj miatt, de végül a minőségi kávé iránti tisztelet győzött. Adok nekik négy pontot azzal a megjegyzéssel, hogy aki allergiás erre az egyesek által zenének nevezett non-kultúrára, az messze kerülje el a helyet. Egy kávézóban szerencsésebb lenne kevésbé megosztó zenét tenni. Az atmoszférához a zene is hozzátartozik, onnan a minősítés.
2019. augusztus 19.családjával járt itt 35 A Mc Donalds meglátogatása egy felelős szülő számára mindig egyfajta opportunizmus, az elvek ideiglenes feladása. De hát a gyermeki báj meglágyítja a legszőrösebb apai szívet is. A minap Debrecenben járva engedtünk a nyomásnak, vettünk egy Happy Meal menűt, sajtburgerrel, Kubu itallal és sült krumplival, továbbá majonézzel és ketchuppal.
1070 ft volt az egész. A minőség a megszokott. Jól kitalálták ezt az üzletláncot, hogy azt a felnőttet is behozzák, aki egyébként nem tenné be ide a lábát. Még játszósarok is van.
2019. augusztus 18.gyerekekkel járt itt 45 A debreceni Kashmir étterem rég célba volt véve. Egy ízben már jártunk is ott az evés szándékával, de tele volt a hely. Ebből okulva, midőn a társaságunk két ötödét felvettük a debreceni reptéren, odatelefonáltam és foglaltam asztalt.
Az abroszt helyettesítő papíralátét szerint igen sokan írtak róluk elismerően, kettő maradt meg, az egyik Anushka Shankar, aki azt írta, hogy „Just like home”, ami nagy elismerés, a másik a Nightwish együttes, mely jeles banda azt jegyezte fel, hogy a legtöbb európai indiai étteremben jártak már, de sajátos módon a legautentikusabb nekik a debreceni Kashmir volt. Mi rendeltünk bárány vindaloot és lazac curryt, továbbá tandoori rákot, és három féle kenyeret (hagymásat, sajtosat és még egyet, roti, naaan és paratha műfajban), meg gulab jamunt desszertnek. Inni limonádét, mango és sós lassit, Dreher sört. A bárány vindaloo helyett tandoori vegyes tálat hoztak ki nem kis bosszúságunkra, pedig egyértelmű volt a rendelés. Szóba került ugyan a tandoori tál, de a pincérhölgy által is jól hallható módon jeleztem, hogy ha csak csirke van rajta, akkor nem kérem. És a tandoori tál helyett, mely két személyes, rendeltük a két ragut egy vindaloot és egy curryt. Az oda nem figyelés durva esete volt ez. Kaptunk egyébként némi kedvezményt kárpótlásul, 20000 ft helyett 17000 volt a számla. De inkább választottam volna az eredeti ételt a kedvezmény helyett, a bárány vindaloora voltam a legkíváncsibb az egész étlapról. Javukra legyen írva, hogy kaptunk extra chilit és zöld koriandert is. Rengeteget kellet várni az ételre, több mint egy órát, közben kihoztak ugyan egy levest egyikünknek, de a többiek azt csak nézték. S nem is voltak nagyon sokan az étteremben. A leves megjárta, a lazac curry nagyon finom volt, a kenyerek és a desszert jónak mondhatóak, a tandoori tál nem hatott meg, a húsok nagy része kiszáradt, a mártások sem voltak katartikusak. Ettem már meggyőzőbbet több helyen is. Ezzel együtt szerintem átlag feletti a hely, de messze volt az öt ponttól. 4 pontot megszavazok nekik mindent egybevéve, de határozott jóindulattal, mert ez inkább 3,5 volt.
2019. augusztus 17.egyedül járt itt 25 Egyszerű falusi söröző, ahol nem kedves a kiszolgálás, a WC büdös és koszos, a piszoár nyitva van, de az angol WC-hez kulcsot kell kérni a pultnál. Ez azért furcsa, mert ott szokás alkalmazni ezt a technikát, ahol egyébként tisztán tartják a WC-t. Van biliárd és terasz. Vettem más literes Márkát, potom 150 forintért.
A Márka nevű üdítőitalból a választék egész szép, van vagy 7-8 féle s mint látható elképesztően kedvező az árfekvése, de ez nem feledteti a problémákat. Az a néhány ultrakommersz sör, amit tartanak 220-250 és 300 forintos ársávban mozog. Nem vágyom vissza.
2019. augusztus 17.a párjával járt itt 45 Valamiért az étteremkaluzok a görög gyroszosokat hype-olják. Miközben egy jó török borjúgyros van olyan finom, mint a görög disznó- vagy csirkegyros. A Leonidas, mint megannyi toplista szereplője régóta listámon van, a nemrégiben, e hó elején végre sikerült ide is eljutni. Parányi kis üzlethelységben alig férnek el a sorban állók, a falon egyszerű görögös dekoráció.
A gyros korrekt, görögös, mi más lenne? Kint van még egy asztal két székkel. A kiszolgálás kedves, az árak barátságosak. Tisztes négy pont.
2019. augusztus 16.egyedül járt itt 35 Ismét egy büfé, mely nem büfé, hanem kocsma. Rádió szól, amiről lemondanék. Az italválaszték kommersz, amellett igen szerény. Tartanak egy játékautógyűjteményt, ami érdekes, felnőtteknek nem különösebben érdekes, gyermekek pedig nemigen járnak ide. tartanak fagyit is. Az asztal erősen inog.
Kértem két deci szódát (50 ft), ami hamar eltűnt a nagy melegben valamint elvitelre egy Staropramen sört. (340 + 20 ft betét)
Egyszer jó volt.
2019. augusztus 16.egyedül járt itt 35 Az After átlagos külvárosi kocsma Nagykőrösön, felettébb jókedvű és közvetlen közönséggel. 17. 45kor, midőn leparkoltam a kocsma előtt, már magas volt az átlagos alkoholszint és ennek megfelelően a hangulat is, ami akkor hágott tetőfokára, amikor betették maximális hangerővel a „boldog születésnapot” című dalt.
Az italválaszték kommersz, ételek nincsenek. Kértem Gösser elvitelre (320 ft + üveg) valamint két deci szódát (50 ft). Mint látható, az árak barátságosak, a kiszolgálás kedves. 9670
2019. augusztus 16.egyedül járt itt 35 Belterét tekintve az átlagosnál valamivel igényesebb falusi söröző. Van egy kellemes, zöld növényekkel szegélyezett terasza is, alighanem innen kapta a nevét. Az italválaszték kommersz, mint általában. A pultos hölgy kedvesen érdeklődik úticélom felől, kellemesen elbeszélgettünk, míg megittam az almafröccsömet (200 ft) Sió szűrt almaléből.
Vettem egy Dreher Pale Ale sört is elvitelre (380 ft + 20 ft betétdíj). Összvissz korrekt, átlagos hely.
2019. augusztus 16.egyedül járt itt 45A Taverna söröző egy jobbacska hely Abony szívében. Tartanak néhány igényes bort decire is kimérve a magyar borászati élvonal képviselőinek nedűiből. Van pár átlag feletti fél-kommersz sörük is (ide sorolom pl a Grimbergent, a Guinness-t, Leffe-t). Vettem egy Dreher Goldot (450 ft) elvitelre valamint egy fél literes szénsavmentes ásványvizet helyben fogyasztásra. Rendben levő hely a Taverna, megérdemel 4 pontot.