2019. június 25.családjával járt itt 35 Nagycenken látogattuk meg öcsémmel ottlakó régi jóbarátainkat, gondoltuk hazafelé megállunk valahol, hogy ne nyitás előtt érkezzünk a Viator étterembe. Az Écsen működő Krisztina cukrászda kínálta magát erre a célra. Ettünk egy sajttorta- meg egy eper fagyit. Nem elírás az egyik fagyi-íz volt a sajttorta. Öcsém vett egy islert is.
520 ft volt a két gombóc fagyi. A sütik olcsóak voltak és nem bizalomgerjesztőek. A fagyi tisztes 3 pont.
2019. június 25.egyedül járt itt 35 A Szomoron működő Poharazó a falusi kocsma műfajban a jobbacskák közül való. Tetszett a gerendás mennyezet, s az, hogy tartanak fagylaltokat is (az Antica Gelatieria del Corso nevű cégtől)
Az italválaszték kommersz, Becks 350, a Staropramen barna és világos egyaránt 450, akárcsak a Soproni. Ez kocsma műfajban átlagosnak mondható inkább, mint jónak.
A kávé, amit ittam 250 forint volt, annyit is ért, jobb volt egy fokkal a kocsmák átlagánál. Erős 3 pont.
2019. június 25.egyedül járt itt 35 A falusi élet egyik fontos központja a kocsma. Vélhetően Bajnán is igaz ez az állítás. Bajna kicsi falu, ki tudja, eljutottam volna-e ide, ha a gpsként használt google-maps nem erre terel a Buda-Esztergom vonalon. A Vadász söröző egyszerű hely, szerény választékkal. Van csocsó és darts, továbbá tévé is, melyről szívesen lemondtam volna, mivel be volt kapcsolva.
A kínálat totál kommersz, nem tudtam jobbat, tenni, mint venni egy Sopronit hazavitelre, 300 forintért, ami ár szempontból nagyon barátinak mondható, 250 forintért pedig egy fél liter ásványvizet helyben fogyasztásra.
2019. június 25.gyerekekkel járt itt 35 Csopakról hazafelé tartva úgy döntöttünk a fiammal, hogy eszünk valamit még mielőtt felérünk a pályára. Elég korán volt, akkor nyitottak a helyek, köztük az X büfé is. Némi dilemmázás után a gyros mellett döntöttünk. 950 forint volt, Budapesten a belvárosban sok tucat helyen lehet jobbat kapni olcsóbban.
Kértünk mellé egy ásványvizet, 200 forint volt, ami barátinak mondható. Jóindulattal 3 pont.
2019. június 23., kollégákkal járt itt 55 Nincs túl sok orosz étterem Budapesten, így kifejezetten örömteli, amikor nyílik egy, ráadásul nem is akármilyen. A beltér hangulatos, a kiszolgálás főúri. Ettünk heringet uborkákkal (1750), szépen tálalt, finom előétel volt ez, borscs levest (1850), ami ugye egy orosz klasszikus, mondhatni, hogy az ő gulyáslevesük, amit a cékla tesz különlegessé.
Finom volt ez is. Ettünk továbbá bárány és marhahúsos mantit (1850), ami a pelmeninek egy változata, ez is jó volt, akárcsak a tisztességesen elkészített somlói. (950) Mindehhez uborkás vizet ittunk. (790)
A számához hozzáadnak 12% szervízdíjat. 4 és fél pontra teszem az összélményt, amit felfele kerekítek.
2019. június 23.egyedül járt itt 45 Amikor két deci narancsot kérek és azt válaszolják, hogy „csak három decink van”, feláll a szőr a hátamon, hiszen a válasz egyszerűen abszurdum. Ha van három decink, akkor ugyebár van kettő is. Ha azt mondja a pultos, hogy „sajnos nem adhatok csak három decit, mert így van a gépbe beprogramozva vagy így kívánja a főnökség stb.
”, akkor rendben. De miféle szöveg az, hogy csak három decink van? Régi élményem, amikor kisfröccsöt kértem, azt válaszolták egy másik helyen [moderálva - a szerk. ] 1996-ban, hogy „nagyot tudok adni”, később egy pub-ban [moderálva - a szerk. ] hallottam még ezt a szöveget. Legyen három deci, mondtam, 900 ft volt, egy vajas croissant 590, ami alighanem rekordár a műfajban. Egyszer bőven elég volt ez a hely, ugyanezt másutt sokkal olcsóbban megkapja az ember. Nem teszem a nem ajánlott kategóriába a helyet, mert egyébként rendben volt az étel és az ital is.
2019. június 23.családjával járt itt 45 A Perkovátz házat, mint gasztro-célpontot már kinéztem egy ideje, most végre sikerült beülni. Nem voltunk éhesek, de úgy véltük, hogy egy könnyű fogást betermelünk ketten. Spenótos töltött palacsintára esett a választásunk, korrekt, átlagos fogás volt. A beltér pazar, nem sok változott a John Bull korszakhoz képest.
Angol és belga ale sört ittunk. Jó volt ott lenni, szívesen betérnénk máskor is. Tisztes 4 pont.
2019. június 23.családjával járt itt 35 A számlán Adria Sesvele Fagyizó szerepel, ami erősíti a gyanút, ami a látványból ered, hogy ismét egy albán fagyizóval van dolgunk. Két kis gombóc, ami nem is annyira kicsi, 250 ft, ami brutál olcsó. Cserébe viszont a minőség gyengécske.
Ha gyümölcsfagyit kértünk volna, akkor arra aligha adhattam volna 3 pontot, ez látszott a mesterséges színeken, de öcsém javaslatára Din Vitot és puncsot ettünk, ami átlagosnak volt mondható. Jellemzően a zöld almával lehet kivégezni ezeket a helyeket, mert abból dől a mesterséges aroma. De nem a kivégzés volt a cél
2019. június 23.egyedül járt itt 45 Filozófiailag, vagy ha úgy tetszik, elvi síkon abszolút ellene vagyok az adalékanyagokkal felhabosított albán fagyinak, de az igazság az, hogy ezek sem mind egyformák. Amikor megvettem Kőszeg szívében az Ibrahim fagyizónak a mangó fagyiját, meg voltam győződve róla, hogy szintetikus ízt fogok érzeni, de nem így volt.
Állagra kellemes, jó ízű fagylalt volt ez, potom pénzért, mint az albán fagyi általában, s persze nagy adag, ami szintén jellemzője ennek a fagyiváltozatnak. Ha nem adnék rá 4 pontot, nem lennék őszinte.
2019. június 23.egyedül járt itt 45 Örömteli fejlemény Gyulán, hogy a helyi kézműves sörfőzde, a Corner átvette a nemrégiben a város egyik legfrekventáltabb sörteraszát, a Várkertet, mely a város legnagyobb attrakciója, a Várfürdő mellett működik. Ottjártunk alkalmával nyilván nem lehetett kihagyni, hogy meglátogassam ezt a műintézményt, s persze ha már ott voltam, a csapolt választékból az IPA nyert.
Egy pohár (250 ml) 350 ft, tehát az ár is korrekt, a strandon 300-at kérnek a magyar piac talán legkommerszebb sörére, a sima Sopronira. Jó érzés volt a teraszon üldögélni ezzel a remek sörrel. Megyünk még.