Gyémánt 500
2019. június 23.egyedül járt itt 45 Amikor két deci narancsot kérek és azt válaszolják, hogy „csak három decink van”, feláll a szőr a hátamon, hiszen a válasz egyszerűen abszurdum. Ha van három decink, akkor ugyebár van kettő is. Ha azt mondja a pultos, hogy „sajnos nem adhatok csak három decit, mert így van a gépbe beprogramozva vagy így kívánja a főnökség stb.
”, akkor rendben. De miféle szöveg az, hogy csak három decink van? Régi élményem, amikor kisfröccsöt kértem, azt válaszolták egy másik helyen [moderálva - a szerk. ] 1996-ban, hogy „nagyot tudok adni”, később egy pub-ban [moderálva - a szerk. ] hallottam még ezt a szöveget. Legyen három deci, mondtam, 900 ft volt, egy vajas croissant 590, ami alighanem rekordár a műfajban. Egyszer bőven elég volt ez a hely, ugyanezt másutt sokkal olcsóbban megkapja az ember. Nem teszem a nem ajánlott kategóriába a helyet, mert egyébként rendben volt az étel és az ital is.
2019. június 23.családjával járt itt 45 A Perkovátz házat, mint gasztro-célpontot már kinéztem egy ideje, most végre sikerült beülni. Nem voltunk éhesek, de úgy véltük, hogy egy könnyű fogást betermelünk ketten. Spenótos töltött palacsintára esett a választásunk, korrekt, átlagos fogás volt. A beltér pazar, nem sok változott a John Bull korszakhoz képest.
Angol és belga ale sört ittunk. Jó volt ott lenni, szívesen betérnénk máskor is. Tisztes 4 pont.
2019. június 23.családjával járt itt 35 A számlán Adria Sesvele Fagyizó szerepel, ami erősíti a gyanút, ami a látványból ered, hogy ismét egy albán fagyizóval van dolgunk. Két kis gombóc, ami nem is annyira kicsi, 250 ft, ami brutál olcsó. Cserébe viszont a minőség gyengécske.
Ha gyümölcsfagyit kértünk volna, akkor arra aligha adhattam volna 3 pontot, ez látszott a mesterséges színeken, de öcsém javaslatára Din Vitot és puncsot ettünk, ami átlagosnak volt mondható. Jellemzően a zöld almával lehet kivégezni ezeket a helyeket, mert abból dől a mesterséges aroma. De nem a kivégzés volt a cél
2019. június 23.egyedül járt itt 45 Filozófiailag, vagy ha úgy tetszik, elvi síkon abszolút ellene vagyok az adalékanyagokkal felhabosított albán fagyinak, de az igazság az, hogy ezek sem mind egyformák. Amikor megvettem Kőszeg szívében az Ibrahim fagyizónak a mangó fagyiját, meg voltam győződve róla, hogy szintetikus ízt fogok érzeni, de nem így volt.
Állagra kellemes, jó ízű fagylalt volt ez, potom pénzért, mint az albán fagyi általában, s persze nagy adag, ami szintén jellemzője ennek a fagyiváltozatnak. Ha nem adnék rá 4 pontot, nem lennék őszinte.
2019. június 23.egyedül járt itt 45 Örömteli fejlemény Gyulán, hogy a helyi kézműves sörfőzde, a Corner átvette a nemrégiben a város egyik legfrekventáltabb sörteraszát, a Várkertet, mely a város legnagyobb attrakciója, a Várfürdő mellett működik. Ottjártunk alkalmával nyilván nem lehetett kihagyni, hogy meglátogassam ezt a műintézményt, s persze ha már ott voltam, a csapolt választékból az IPA nyert.
Egy pohár (250 ml) 350 ft, tehát az ár is korrekt, a strandon 300-at kérnek a magyar piac talán legkommerszebb sörére, a sima Sopronira. Jó érzés volt a teraszon üldögélni ezzel a remek sörrel. Megyünk még.
2019. június 19.barátokkal járt itt 45A Mayo jó kis szegedi gyorsétterem, mely első sorban wrapekre szakosodott. Mi is ezt ettünk, marhásat, finom volt és megfizethető. 1640 forintot fizettem egy limonádéval együtt.
Tartanak egyébként salátákat is, azok között is találtunk volna érdekeset, de nem akartunk jóllakni, mert azzal kecsegtettek a Fenegyerekek borkóstoló szervezői, hogy ott is kapunk. Így is lett.
A Mayot megtartottuk jó emlékezetünkben.
2019. június 19.barátokkal járt itt 45 A Pixel kávézó nagy erénye, hogy egész szép választékot tartanak a csíkszentsimoni sörgyár termékeiből. Tágas a belter, több terem is van, az egyik falát kinagyított régi szegedi levelezőlapok díszítik. Teraszt is működtetnek. Jómagam előbb egy Horizont Delight IPAt kértem, majd egy Csíki Sört.
Pub foodot kínálnak alapvetően, egyikünk kért egy roston sült csirkemellet sült krumplival, azt én is megkóstoltam. A csirke elég száraz volt, a krumpli kissé túlsütött, de még belefér a 3 pontba. Összélmény 4 pont.
2019. június 13.barátokkal járt itt 55 A Sugar and Candy Szeged egyik legjobb cukrászdája. A nemrég nyílt REÖK az, mely felveszi vele a versenyt. A sütik izgalmasak, látványosak, nem drágák, legalábbis a maguk szintjéhez képest, a kiszolgálás kedves, a beltér megnyerő, hangulatos. Két sütit próbáltunk ki, mindkettő remek volt.
Ez az a hely, mely azt is leveszi a lábáról, aki alapjáraton nem édesszájú.
2019. június 13.egyedül járt itt 25 Vannak falusi helyek, melyek de facto kocsmák, de még hirdetik büszkén cégtáblájukon a vendéglői korszak státuszát. Az Edina valami hasonló, mely cukrászda cégtábla alatt büfé és bár. Kínálnak burgereket, hot dogot, s efféléket. S el ne felejtsem, van fagylaltjuk is, nem túl bizalomgerjesztő. .
Egy hot dogot kértem, naná, hogy mikrohullámú sütőben készítették, amit legjobb lenne betiltani. Nem volt nagy élmény, de legalább olcsó volt, 280 ft. A kiszolgálást sem mondanám kedvesnek, a pultos hölgy annyira el volt foglalva az ismerőseivel való cseverészésben, hogy nem jutott energiájából arra, hogy visszaköszönjön. Biztos, hogy nem térek ide vissza.
2019. június 13.családjával járt itt 45 A Komló Hotel Gyula központjában helyezkedik el, a Béke sugárúton, nem messze a 100 éves cukrászdától. Nekem kifejezetten tetszett a patinás beltér. A szobák kisebbek, mint amit az ember a reklámfotók alapján gondol. Amióta nekem is van olyan eszközöm, mely igen széles látószöggel fotóz, azóta tudom, hogy gyerekjáték kis térből fényképen nagyot varázsolni.
A hely egyébként tiszta, az ételfront fősodratú. Utóbbi szempontra inkább 3,5 pontot adnék, de kerekítsünk inkább felfelé.