2019. június 11.családjával járt itt 45 A Bella Costa fősodratú magyar étterem, ez étlapon az elmúlt 50 év közkedvelt fogásai a velővel töltött sertésbordától, az Orly módra készült halon, Pékné módra készült csülkön babgulyáson keresztül az elmaradhatatlan Cordon Bleu-ig. Emellett sütnek pizzát is.
Mi ettünk vaslapon sült karajt pirított burgonyával, rántott hagymakazallal, ínyenc mártással valamint toszkánnak nevezett pizzát. A rántott hagymakarikát helyben panírozták, amit értékeltem, a legtöbb étterem megveszi a BK által is használt mirelit cuccot s azt dobja a forró olajba. Kár, hogy a hagymát túlsütötték. A hús is jobb lett volna, ha nem klopfolják. A kockára vágott krumplit helyben sütötték, az eredmény élvezhető volt. (1890)
Az olasznál vastagabb tésztájú pizzán kommersz rávalók voltak: sonka, szalámi, olajbogyó, paprika, paradicsom, sajt. A toszkán turisták morognának, ha ezt rendelnék. (1500)
Összességében jóllaktunk kevés pénzért, jól éreztük magunkat. Adunk négy pontot.
2019. június 11.családjával járt itt 35 A Mátyás ranch fősodratú hely, nem tettük ki nehéz tesztnek, alapjáratú fogásokat kértünk, rántott gombát, vegyes grilltálat és babgulyást. A kolbász túlsült, a húsokat klopfolták, majd szárazra sütötték, a babgulyás jócskán túlkészült. A gombával nem volt bajunk, a krumpli mirelit volt, de hát szinte mindenütt az.
A kiszolgálással meg voltunk elégedve, az árak barátságosak. A konyha jóindulattal 3 pont, az összélmény meg épp annyi, baráti gesztus nélkül is. A beltér tetszett.
2019. június 11.egyedül járt itt 45 A Buffalo Street Food nevének hallatán azt hittem, hogy ez egy burgerező, ahol netán tex-mex ételeket is lehet kapni. Nos, nem így van, ez egy lángosozó, ahol korrektek az árak, finom a lángos, nagyon kedves a kiszolgálás. Jómagam némi hezitálás után egy falusi töltött lángost kértem, amiben volt sajt, kolbász, lilahagyma és hegyes erőspaprika.
600 forintba került és hamar elfogyott. Jó szívvel ajánlom a helyet másoknak is.
2019. június 10.családjával járt itt 35 A Várpark cukrászda egyszerű kis hely, nem messze a várfaltól. Nagyon olcsó hagyományos sütiket kínálnak, olcsó alapanyagokból. Mi egy Kőszeg sütit kértünk, piskótás krémes, csokiba mártott cucc volt, hamar elfogyott, mert nagyon éhesek voltunk. A kiszolgálás kedves, a beltér hangulatos.
Átlagos hely, nekünk pont megfelelt arra, hogy inenn indítsuk a gasztroturnét.
2019. június 9.családjával járt itt 35 A Gyógygödörben jártam 2010 előtt két ízben is, egyedi hangulatú, középkori levegőjű olcsó borozó ez. Amikor tavalyelőtt jártuk körbe Sopront, összekevertem a Gödröt a Gyógygödörrel és nem értettem, hogy változhatott meg ennyire a hely. A rejtélyre idén derült fény.
A Gyógygödörben két kisfröccsöt ittunk, jeleztem, hogy megkóstolnám a bort előbb tisztán, utána spriccelje fel szódával, a hölgy látszólag felfogta kérésem, de csak nem adta ide kóstolásra idejében. Van konyhájuk is, mi negyed órával zárás előtt érkeztünk, így az evés fel sem merült. Átlagos élmény volt.
2019. június 9.családjával járt itt 45 A Stella fagyizó Kőszeg történelmi levegőjű, középkori hangulatú festői központjában működik. A fagyik ránézésre felhabosítottak, van, ami egyértelműen színezékes, de az eper bizalomgerjesztőnek tűnt, finom is volt, megérdemel négy pontot. Vélhetően a zöld almára nem tudtam volna ennyit adni.
A fagyi állagra megnyerő volt, nem túl édes és nem éreztem benne szintetikus aromát. Az adag nagy, az ár (250 ft /gombóc) kedvező.
2019. június 9.családjával járt itt 55 A Királykő Kőszeg egyedi helye. A tulajdonos benne van a szakmában rendesen, nemcsak borászként, de filmesként is, a bor témájában forgatott filmeket a borászat olyan nagyjaival, mint Dr. Csávossy György, az erdélyi borászat néhány éve elhunyt, 90 évet élt doyenje.
A palackos borok értő kézzel vannak összeválogatva, a két kimért közül a Furmint megnyert, vettem is belőle másfél litert. Örömmel térnék vissza bármikor, a tulajdonossal élmény eszmét cserélni.
2019. június 9.családjával járt itt 55 A tejivó baromi népszerű műfaj lehetne, ha annyian nyomatnák, mint mondjuk a kínai éttermeket. Megteremtené a kínálat a keresletet. Nem volt könnyű dönteni, vannak vagány sütijeik, mindenféle megnyerő, bizalomgerjesztő joghurtos gezemice, paninik, többek között padlizsánkrémes vagy kolbászos s még sorolhatnám.
Némi dilemmázás után egy mákos rétes mellett döntöttem, ami finom volt és nagyon olcsó, mindössze 230 ft. A rétesnek inkább 4 pontot adnék, ismerve az 5 pontosakat, de a hely egésze megérdemel ötöt.
2019. június 9.családjával járt itt 45 A Poncichter borozó egyszerű képviselője a műfajnak, olcsó, de iható borokat kínálnak. Egy kisfröccsöt ittam, 80 forint volt a bor 5 forint a szóda. Így. Szinte hihetetlen. S ráadásul iható volt. A beltér hangulatos, évszázadokat láttak azok a boltíves ódon falak. A dekoráció részét képezik angol kemény rock zenekarok nevét hordozó tárgyak.
Lehetne tisztességes italkínálattal minőségi helyet csinálni belőle, de szerintem így is megvan a létjogosultsága. Azok szoktak ide, akiknek ennyire telik, s ez jól van így.
2019. június 9.családjával járt itt 35A Corner söröző egy átlagos kocsma különösebb erények és hibák nélkül. Az italkínálat zöme kommersz, szerencsére volt egy kivétel a Litovel sör, amiből kértem is egy üveggel (430 ft), öcsémnek vettem egy fél literes szénsavmentes vizet (300 ft).
A kiszolgálás kissé személytelen, mint ahogy az egész hely az, nem lenne nehéz életet lehelni bele, dekorációval és lelkes kiszolgálással.
Jelen állapotában 3 pont.