Gyémánt 500
2019. június 4.gyerekekkel járt itt 35 Szívesen írnék jót a Langalló Klasszikról de nem tehetem. Látszik az igyekezet, de a végeredmény igencsak távol áll a „klasszik langallótól”, ahol a feltétek együtt sülnek a kenyértésztával.
Itt mindenfélét rátettek egy vastag, előre lesütött tésztalapra, füstölt tarját, sült baconkockákat, hagymát, kolbászt, ezt bevonták kommersz sajttal, amit csak ráolvasztottak egy kicsit, eddig még rendben lett volna, bár a sajt nem ártott volna, ha pirul is kicsit, de a áthúzták az egészet egy kriminális, kommersz, paradicsomot alig látott, olcsó ketchuppal. Ára 1000 ft, ami tekintve az adagot és a rávalókat nem vészes összeg. Hát no ez van. Csak az igyekezetet értékelve adok 3 pontot.
2019. június 4.gyerekekkel járt itt 45 A Hell büfénél vélhetően el voltam már kicsit ázva, mert barackleváros palacsinta helyett baracklekváros lángost kértem továbbá egy jégkását a fiamnak. Amikor hallom, hogy 1000 ft a számla, kérdezem, hogy miként jön ez össze, majd látva, hogy sütik a lángost, magam kérdeztem, hogy netán lángost kértem-e?
Kiderült, hogy igen, rögtön négyen vágták rá, beleértve a fiamat. Persze, ha már megsütötték, az én hibámból, akkor átvettem, meg is ettük a felét, de a lekvárt nem kértük rá. A lángos jó volt, a jégkása átlagos.
2019. június 4.gyerekekkel járt itt 35 A Hamika büfé teraszán leülve dilemmáztunk a fiammal, hogy halat együnk vagy lángost. Végül a lángos mellett döntöttünk, mely frissen sült, de nem volt az igazi. Túl tömör volt a tésztája és sótlan. Néztem is, hogy talán azért, mert adnak talán édes pl. nutellás vagy lekváros lángost is, de nem.
(Egyébként az enyhén sózott lángostészta nincs ellentétben az édes feltétekkel. )
Nem szívesen írom ezt le, mert a pultosok kedvesek voltak. Tejfeles lángost kértünk, 500 ft volt, fokhagymát is tettünk rá, a fokhagymamártás jól volt elkészítve, kellően sűrű volt és nem áporodott. Ittunk egy fröccsöt is, csapolt sört még nem kínáltak, egy egész dobozost pedig a korábban elfogyasztott italok után nem akartam legördíteni a torkomon. Összességében 3 pont.
2019. június 4.gyerekekkel járt itt 55 A Terasz kávézó külön egység az étteremtől tán csak a tulajdonosi kör teremt a kettő között kapcsolatot. Negyed órával zárás előtt érkeztünk, de még beengedtek. Kértem két cent nemes birspálinkát az agárdiaktól, 790 ft volt, nem sok, nem kevés. A teraszról csodás a kilátás.
Bizalomgerjesztő sütijeik vannak, rákérdeztem, hogy netán az Angello cégtől, kiderült, hogy igen. Kellemesen elbeszélgettünk erről a pultos úriemberrel. Mivel ismerem az Angello sütiket, több helyről is, az étel ital rovatban 5 pontot adok, egyébként a pálinka is kiváló volt. Az összélmény is bőven megér egy ötöst.
2019. június 4.gyerekekkel járt itt 55 A Tamás borokat mindig is kedveltem, mint ahogy egyebként a kézműves termékeiket is a szörpöktől a lekvárokig. Nem szólva apa és fia, Jenő és Ervin könyveiről. Nem volt kétséges, hogy amikor Balantonfüred felé haladva Csopak felől az út szélén megláttam a delikátboltjukat, akkor rögtön lefékeztem és bementünk.
Vettem három palack bort, ezeket hazahoztam, helyben fogyasztottunk egy levendulás üdítőt, amit fél literes kiszerelésben árulnak. (450 ft) Az ifjú, dekoratív hölgy, aki a pult mögött tette a dolgát, nagyon kedves volt. Csillagos ötös. A fogyasztás összegébe nem számoltam bele a hazahozott borokat.
2019. június 4.gyerekekkel járt itt 55 A Kincses bolt a Petrányi pincészet mintaüzlete alighanem a csopaki strandon, bejárattal az Örkény sétány felől is. Van némi harapnivaló is, jómagam a borokat réeszítettem előnyben. Az ifjú, csinos és dekoratív megjelenésű felszolgáló tisztában volt a házasítások összetételével, amit díjaztam.
Ittam egy deci habzóbort, Harmatcsepp nevűt, ebben szépen előjöttek a muskotályos jegyek valamint egy fehér házasítást aminek „Apám kapálta” volt a fantázianeve. Az adagot jó szívvel mérték, míg az árak igencsak barátiak voltak, 490 ft decije, ami ezen a minőségi szinten nagyon barátinak számít. Az összélmény több volt 4 pontnál.
2019. június 3.egyedül járt itt 45 A Stop sörözőbe nem sokkal Csopakra érkezésünk után néztünk be először, kedves, szolgálatkész fiatalok jelezték, hogy még nem nyitottak ki, a pénztárgép nem működik még, de ha kedvünk van, az ő sörükből ihatunk. Mondták azt is, hogy másnap délután már normál üzemben fognak működni. Annyiban maradtunk, hogy másnap benézünk.
És lőn. Jót beszélgettünk az egyik pultossal, aki sok helyen megfordult felszolgálóként, vele ütköztettük tapasztalatainkat. Ittam egy pohár Dreher sört, fiam nem fogyasztott semmit ezúttal, elég sok limonádé és szóda lement aznap a torkán. A választék a megszokott, van néhány érdeksebb boruk. Az asztalon puffasztott kukorica a sör mellé, ingyen. A sör 320 ft volt, ez igencsak baráti díjszabás. Összességében kedveltem a helyet.
2019. június 3.gyerekekkel járt itt 35 A Kaktusz büfé átlagos strandbüfé. A hot dog kiflijét mikrózták, szerencsére nem nagyon, a virsli élvezhető volt, a ketchup kommersz. Egy [moderálva - a szerk. ] benzinkútnál az autópálya mellett előző nap nagyságrenddel jobbat ettünk, olcsóbban. A limonádé nem citromból, hanem citromléből készült.
A kiszolgálás kedves, úgyhogy szívesebben írtam volna helyről jobbakat, de nem lehetett. Jóindulattal 3 pont.
2019. június 3.gyerekekkel járt itt 45 A Code Zero számomra egy egészen jó kis hely volt Budapesten, egy borbár az Egyetem téren. Mely sajnos megszűnt, mi több az utána próbálkozó egység is. Ehhez képest kiderült, hogy Csopakon is van egy, a parton s névazonosság nem véletlen. A borválaszték korrekt, az árak nem alacsonyak, de kifizethetőek, ittam egy Juhfarkot az Echo pincészettől (850, másfél deci), fiam egy bodzás mentás limonádét (980).
A kilátás gyönyörű. Van konyhájuk is, amit nem próbáltunk ki, nem sokkal korábban ettünk máshol [moderálva - a szerk. ]. Tisztes 4 pont.
2019. június 2.gyerekekkel járt itt 55 A Vígmolnár csárdára a Top 100 Dining Guide kalauz hívta fel a figyelmem, egyébként vélhetően benne vannak egyéb balatoni kalauzokban is. A terasz rendkívül hangulatos, a beltér is megnyerő, a kiszolgálás kitűnő, az árak helyhez mértek, mi nem tartottuk őket elrugaszkodottaknak.
Kértünk egy tányér halászlevet, harcsából, szegediesen készítették, sűrű volt, durvára passzírozott, jó volt, nem kiugró, ettünk meggyőzőbbet is a műfajban. Tisztes 4 pont. (2250 ft) A kenyér hozzá átlag feletti volt, s nemcsak Erős Pistával szolgáltak, hanem frissen szelt hegyes erőspaprikával is. Rendeltünk még füstölt tapolcai pisztrángot marinált sültpaprikasalátával, retekkel és mangómajonézzel (4,5 p) valamint egy tejkaramellás csokidesszertet , ami kiugróan finom volt. (5p)
Impozáns a borlapjuk, ittam egy deci Söptei-féle rizlinget, mert sajnos az elsőnek kért bor kifogyott. Összélmény tisztes 5 pont.