Gyémánt 500
2019. június 2.egyedül járt itt 25 A Mondi pékség tipikus albán pékség, a jól ismert választékkal, tekercsek, pizzák, kenyerek, bukták, minden felfújt, adalékos. Vettem egy fonott kalácsszerűséget, meg sajtos minibegatteket. Este nagyon jól jöttek amikor kellett egy kis kenyér a bor és a kolbász mellé. A felszolgáló cseppet sem kedves, az meg végképp nem javított viszonyukon, hogy számlát is kértem.
Kérésre ütötte be csak a vásárlásom dokumentumának adatait, mogorván és barátságtalanul, cseppet sem leplezve nemtetszését. Kétszer voltam itt, először és utoljára.
2019. június 2.egyedül járt itt 45 A Mia Mamma egy jobbacska hely Szigetszentmiklós központi részén. A felszolgáló nagyon kedves, kommunikatív kézdivásárhelyi fiú, akivel jól elbeszélgettünk otttartózkodásom ideje alatt. Kértem egy teát mézzel és citrommal, finom volt, 410 ft volt a számla. Tartanak Kolbice termékeket valamint lepényt is, mindkettő ma már franchise rendszerben terjed.
Ami örvendetes, mert mindkettő finom és jól megy a sörhöz, amitől nekem sajnos tartózkodnom kellett, volt még hazáig 250 km. Van saját konyhájuk, sütnek pizzát és húsokat is. Jól éreztem magam, szívesen betérnék máskor is.
2019. június 2.egyedül járt itt 35 A Kántor borozó egy átlagos kocsma Szigetszentmiklós központjában egy épülettömb keretén belül, mely alighanem a városkában a legtöbb üzletet tartalmazza, köztük nem kevés kocsmát és büfét. A választék szokásos, kommersz, a beltér nem különösebben hangulatos, az árak barátiak.
A kicsi üveges Staropramen 380 (a 0,3 l), a nagy, fél literes 410, ugyanabban a méretben a barna 430. Kértem egy deci narancslevet egy deci szódával felspriccelve, hogy meglegyen a fröccs illúziója. 150 ft volt, békebeli ár. Nem rossz annak, aki szereti az egyszerű kocsmákat.
2019. június 2.egyedül járt itt 35 A Tett sörbár egy átlagos hely, totál kommersz italkínálatal, nem különösebben kedves kiszolgálással. Ahogy néztem épp a tulaj számolta a bevételt az egyik asztalnál, nem sok haszon jött ki, ez is oka lehetett a feszültségnek talán nem nevezhető kissé fagyis hangulatnak.
Semmi olyat nem tartottak alkoholmentes kategóriában, ami vonzott volna, így kértem egy fél literes Naturaqua ásványvizet, 250 ft volt. Gondoltam viszek haza egy Soproni Ipat, de 520 ftba került volna, amit sokallottam. Egyszer megtette.
2019. június 2.egyedül járt itt 45A Tutti krémfagyizó a Miklós plázában működik, melyet egyébként enyhe túlzás plázának nevezni, üzletközpontnak is gyenge. A gépből nyomott, gyermekkorunkat idéző csavart fagyi átlagos, állaga kellemes. Egy diétás epres vaníliásat kértem, nem volt élvezhetetlen.
A kiszolgálás megejtően kedves és megnyerő volt, minden elismerésünk.
Az árak barátságosak. A kis adag, ami nem is olyan kicsi 240 ft volt.
2019. június 2.egyedül járt itt 45 A Cukorvirág cukrászda egy átlagos vidéki hely, megszokott süteményekkel. Jómagam inkább kétféle házi készítésű snack-szet vettem, sajtos omlós kockákat és sajtos pogácsát. A kiszolgálás nagyon kedves, a falon látható egy-egy aláírásgyűjtemény a Pokolgép, a Zorall és a Leander Kills tagjaitól, az elsőre kérdeztem rá, mondta a pultos hölgy, hogy együtt bicikliznek a pokolgépes legényekkel.
Meg is volt a közös téma, sorra vettük az énekeseket, az ő kedvence a jelenlegi, név szerint Tóth Attila, nekem az első, Kalapács, de ennek már nincs sok köze a helyhez. A sós sütik átlagosak voltak, 550 forintot fizettem kb 2x10 dekára.
2019. június 1.gyerekekkel járt itt 45 Rendkívül hangulatos hely, mely nemcsak teaház, hanem étterem és cukrászda is. Pazar kilátás a teraszról. A kiszolgálás udvarias, de mosolytalan. Ittunk 3 dl málnaszörpöt, 3 deci levendulaszörpöt, ezek megelégedésünkre szolgáltak (darabja 450 ft) ettünk egy korrekt, ízletes sajtortát, amire tette némi házinak ható ribizlilekvárt.
(900 ft) Tisztes négy pont. Képek nincsenek még letöltve. Ha el nem felejtem, pótolom.
2019. május 30.egyedül járt itt 45 Az Andrássy Kézműves Burger egy szerethető hely, a burgereken kívül adnak még wrapeket és hot dogokat is. A húspogácsa vékony, de a marhahús dominál benne, lehet hogy nincs is benne más, egy hentestől kapják rendelésre készítik nekik „saját receptre” a nagyon kedves pultos szerint.
Egyébként az a tapasztalatom, hogy Szigetszentmiklóson nagyon jó a kedves pultosok aránya. Egy kicsi burgert kértem, alapjáratút, ami western névre hallgat. Szépen megpirították vaslapon a zsemlét is. A húst nem sütötték rommá szerencsére, öszességében tisztes négy pont volt ez a teljesítmény. Nem élboly, de azért meg lennék békülve, ha ez lenne a fősodor. 650 forintért ez így rendben van.
2019. május 30.barátokkal járt itt 55 A Societe az utóbbi idők legeslegjobb élményeinek egyikét nyújtotta, ebédmenű keretében pedig állíthatom, hogy ilyen gyönyürűen kidolgozott, virtuóz, ugyanakkor ízre is harmonikus előételeket sehol nem ettem.
Annyira meggyőzőek voltak az előételek („Répa, retek, mogyoró”, valamint „Vöröstonhal, zeller, gránátalma”), hogy bár elsőre (mivel már a második ebédem volt ez ugyanazon a napon) nem kértem főételt, mégiscsak rendeltem egyet, hogy lássam, mit nyújt ez a szakácszseni (név szerint, mint megtudtam, Krasznai Norbert, ex Monk’s bisztró) a főétel műfajban. A főétel (sertésszűz, vadasan zsemlegombóccal) is jó volt, sőt, nagyon jó, de az előétel katarzisát nem tudta elérni. Közelítette viszont azt a desszertfront két produktuma, a „Panna cotta, rebarbara eper” valamint a Pisztácia, málna, étcsokoládé”. Igazságtalanság lenne ezektől elvárni a „soha jobbat” szuperlatívuszát, maradjunk annyiban, hogy mindkét desszert kiváló volt, szépen tálalt, íz- és állagjátékokban gazdag. Alkotójuk, mint megtudtam, a kedves, csinos, szakmailag is csúcsteljesítményt nyújtó felszolgálótól, Barna Zsanett (ex-Onyx). A Societe annyira jó volt, hogy ebédmenüt enni vélhetően még visszamegyek, bár ritkán térek vissza valahová abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy ha az ember Aradról igyekszik követni a főváros burjánzó gasztronómiai világát, akkor mindig akad új hely, ahová muszáj elmenni. De ezért a pénzért (3100 ft három fogás) ezt a minőséget még sehol nem volt szerencsém tányéron látni és ízlelni. S ebben még egy pohár jó bor is benne volt. (Haraszty pince, Etyek, Pinot Noir)
2019. május 22.egyedül járt itt 55 A Vince nevű boros rendezvényre hamarabb érkeztem, mint hogy beengedték volna a közönséget kóstolni (csak mesterkurzusokra engedték be a népet), körbenéztem, hogy mit is csinálnék egy órán keresztül a közelben. Nézek körül, hát látom, ott van a Várkert Casino étterme, Félix néven, mondom magamban, nem lehet annyira drága, hogy egy szolid reggelit ne tudnék itt kifizetni.
Be is mentem, pont azt találtam bent, amire számítottam, lélegzetelállító századfordulós eleganciát, a New York kávéházban láttam hasonlót. S mindez felújítva, ahogy illik, csillogó-villogóra. Mint megtudtam, előző nap nyitottak. A felszolgálóval kiválóan lehetett beszélgetni, élvezet volt eszmét cserélni Vele, megtudtam azt is, hogy Kovács Árpád a séf, aki korábban a Café Pierrot konyháját vezette, illetve Berényi András, aki a Bocuse D’Oron segítette a magyar csapatot (ezt már a felszolgáló mondta, ennyire nem voltam képben). Jó belépő, mit is mondhatunk. A reggeli menü izgalmas volt, alig tudtam választani, mert azért agyon sem akartam magam enni. Kértem végül egy rament azzal a feltétellel, hogy adnak hozzá zöld koriandert és nyers chilit. 1700 ft volt életem legjobb ramen levese Budapest egyik legelőkelőbb helyén. Mondom a pincéremnek, hogy ez annyira jó volt, hogy ennék egy desszertet is. Nem volt még ebédidő, de megegyeztünk egy Rákóczi túrós átiratban, ami szintén finom volt, de azért érződött, hogy nem pastry séf készítette, ezúttal elmaradt a katarzis, a meglepetés, az „ilyen jót még nem ettem”- hatás, amit sok helyütt adnak a desszert-kompozíciók. Alul morzsa, rajta ízletes nyers túrókrém, tetején tojáshab kajszi-dzsemmel. Gigantikus adag. Voltaképpen inkább a tálalás volt formabontó, meg hogy nem sütötték meg, csak konyhai sárkánnyal pirítottak rá. A kenyerek is kiválóak voltak, mint megtudtam, a Pékműhely készítette őket, ami nem lepett meg, ez volt az én tippem is, miután tisztáztuk, hogy nem a Pipacstól származnak. Préselnek különféle leveket, egységesen 400 forintért decijét és egyetlen decit is kihoznak egyféléből. Kértem kiwit, céklát és körtét. Kiváló élmény volt a Félix Kitchen, jó lenne egyebeket is kóstolni itt.