2024. július 20.egyedül járt itt 45 A KFC egységeit lényegében csak a kiszolgálás tudja megkülönböztetni egymástól, hiszen a dizájn és a kínálat ugyanaz. A szigethalmiban nagyon kedves volt az ifjú pultos hölgy, kívánom neki, hogy mindig ilyen jó kedéllyel álljon a munkájához.
Szokás szerint egyszemélyes kosarat kértem benne egy combbal, 2 csirkemell csíkkal, két szárnnyal, egy kis krumplival, ez így 1590 forintért szerintem a szóban forgó franchise legjobb ajánlata. Legyen ezúttal 4 pont.
2024. július 20.barátokkal járt itt 35A Túra söröző Bakonycsernyén nem véletlenül kapta ezt a nevet, többnyire túrázók térnek ide be. Jómagam autóval voltam egy kedves ismerőssel tartottunk Mór fele, ő sört ivott, közelebbről Sopronit, én Márkát, az árak kedvezőek, a kiszolgálás korrekt, a beltér retro, a választék kommersz. Egyszer jó volt. Három pont.
2024. július 19.egyedül járt itt 45 A nemrégiben, folyó hó tizedike körül Kecel felé utazván megálltam Kalocsán, kifejezetten azért, hogy megkóstoljam a Pacalemberek Facebook-csoportban sokak által ajánlott pacalt a Nyárfa vendéglőben. Mi több egyik kalocsai csoporttárs arról is beszámolt, hogy amikor megdicsérte e fogást, jelezve, hogy ez a város legjobb pacalja, a felszolgáló kijavította, mondván, hogy országos szinten a legjobb.
A hely erősen retro, az étlap az étkezdék stílusában a falon olvasható. Rákérdeztem a pincér hölgynél, hogy ő mondta-e azt, hogy ez az ország legjobb pacalja, igenleges volt a válasz, de nem értette, hogy én ezt honnan tudom. Nem tagja az említett csoportnak, így elmeséltem neki e kis sztorit. Jelentem, a pacalpörkölt tényleg kimagasló, kifogástalan az alapanyag állaga és íze, s ugyanez elmondható a szaftról is. A színt látható a fotókon. A kovászos uborka szintén remek, ami bizony ritka, hogy ízre-állagra sózottságra semmi kifogás ne essen az uborkában. Ropogós héjú friss fehér kenyeret adnak hozzá, ami elfogadható alternatívája a kovászosnak. 3000 forint volt a pacal. Jó vétel. Összességében életem egyik legjobb pacalélménye. Kár, hogy az italválaszték elég gyenge, ha legalább az Asahi portfólió söreit tartanák, köztük Pilsner Urquellt, vagy a Heinekentől nem a vízízű Sopronit, hanem a Krusovicét. De hát nem, Soproni van csapon. Mondjuk lehetne rosszabb is, az Arany Ászok és a Kőbányai még jellegtelenebb. Ugyanez a helyzet a borokkal, csak nagyüzemi boraik vannak. A kilencvenes évek szintjén rekedt meg a borlap. Erős 4 pont.
2024. július 19.egyedül járt itt 55A Virág kávézó egy rendkívül hangulatos egység a város központi részében. A kiszolgálás kedves, a fehér csokis süti ízletes, 990 forintot megért.
Kértem egy kávét is, az sem volt rossz, 690 forintot kértek érte. A kávé-süti kombó 4,5 pont, amit felfele kerekítek, hasonló a helyzet a szervízzel, a dizájn egyértelmű ötös.
Jó hely ez, szívesen betérnék máskor is.
2024. július 19.egyedül járt itt 45 A Paksi Gasztroblues fesztivál zárásaként a Milánó cukrászdában ettem egy ízre, állagra egyaránt megnyerő mentes málna fagylaltot meg egy élvezhető, csúcsokat nem ostromló brownie-t. Nem azért választottam ezt a fagyit, mert mentes volt, hanem annak ellenére.
A málnánál kevés fagylalt lehet izgalmasabb, amiben nagy szerepet játszik az alapanyag koncentrált ízvilágán túl a savkészlet is. 4 pontot megérdemel a hely.
2024. július 19.egyedül járt itt 55 Bereznay Tamás grillcsirkés helyét már többször is célba vettem, de mindig zárva találtam, még hétköznap déltájban is. Két hete, július elején végre nyitva volt. Nagyon ügyesen kihasználták a teret, dizájnos asztalokkal székekkel, Primator sörcsappal.
Kértem egy sört, nem volt már elég a hordóban, ajándékba kaptam a háromnegyed poharat, mondtam is, hogy ez elég lesz, de nem, jött a srác egy újabb frissen csapolt sörrel. A csirke szaftos, ízletes, a mártás lehetne meggyőzőbb, a burgonya sótlan volt, egyébként kifejezetten jó, sózni meg nem nagy dolog. 4,5 pont ez nálam, felfele kerekítve. 400 ft a csomagolás, de megéri, 700 ft volt a pohár sör, 3490 ft a fél csirke az extrákkal. Ez jó ár/érték arány.
2024. július 19.egyedül járt itt 35 Ezen a néven remek étterem működött a kétezres évek elején a fővárosban, akkor a legjobbak közé tartozott. A dunaújvárosi egyszerű kocsmának nem sok köze van hozzá. Itt kommersz italokat adnak olcsón, lepattant környezetben. A piaci kocsmák közül még meg maradt pár, ez az egyik. Egy pikoló Aranyászokat kértem, 220 forintot fizettem rá.
Az árak itt is nagyon kedvezőek, akárcsak a szomszédban az Őspiaciban, csapolt sör decije 110 ft, folyó bor 80 ft, Varga bor decije 200 ft, 2 cl Unicum vagy Bolyhos pálinka 340 ft. Három pontot megér nekem a hely.
2024. július 19.egyedül járt itt 35 A Dunapálma Őspiaci borozó alighanem egy kultikus hely lehet, egy kocsmákra szakosodott Facebook csoportban ezzel arattam a legnagyobb sikert. Számomra érdektelen, kommersz egység. Ha már borozó, kértem egy deci Olaszrizlinget, s szódát mellé, hogy magam keverjem össze, továbbá egy pikoló sört.
Aranyászokat csapolnak, akárcsak a szomszédban, 210 volt sör, 250 a bor a szódával. Az árak, mint látható meglepően kedvezőek, palackozott fél literes Pilsner Urquell 560 ft, Kozel 460 ft, 3 cl Unicum 400 ft. Három pont nálam a hely.
2024. július 19.családjával járt itt 55 Első utunk a szobánk elfoglalása után az Erzsébet nagyszálló tőszomszédságában működő Malberri-be vezetett. Máshova igyekeztünk, de megtetszett e BBQ-ra specializálódott hely kívülről, s úgy döntöttünk, hogy egy sörre ide is betérünk. A Brew Your Mind főzde barackos sourje is csapon volt, a kedves, szívélyes felszolgáló hölgy ízelítőt is hozott belőle.
Kiváló nedű volt, de mi nem vagyunk e trendi irányzat nagy rajongói, ha a Human Experiment sorozat egyik darabját kínálták volna, vagy egy másik ikonikus BYM NEIPA-t a sok közül, akkor elcsábultunk volna, így inkább a Carlsberg mellett döntöttünk, jobb IPA vagy lager-alternatíva nem lévén. Sörkorcsolyának Buffalo csirkeszárnyakat kértünk, a fogás korrektnek bizonyult. Jó lenne alkalomadtán ide még visszatérni egy BBQ marhaszegyre, egy Chili con BBQ-ra és/vagy egy sült kolbásztálra. Erős négyes-gyenge ötös, legyen az utóbbi.
2024. július 19.családjával járt itt 55 Paks épített örökségének gyöngyszeme a Sárgödör téri parányi pincefalu. Itt nyitott meg a Sárt-kert étterem két régi egybenyitott présházban. A berendezés, a térkialakítás egyszerre rusztikus, hagyományőrző és korszerű: gerendás mennyezet, ötletes és szemgyönyörködtető világítótestek, hajópadló, szolid bútorzat.
Jó időben hangulatos, tágas teraszt működtetnek, mely szép kilátást biztosít az óváros e különleges részére. Az asztalon só-, bors és chilidaráló, bourdeaux-i típusú borpalackban élő virág. A konyha a Kárpát medence legnépszerűbb gasztronómiai irányzatát követi: helyi, olasz és nemzetközi fogásokkal várják a vendégeket. A konyhát Szeip Ádám mesterszakács vezeti. A borlap igényes, átlag feletti, közel félszáz minőségi nedűt kínálnak ügyesen összeválogatva a különböző történelmi magyar borvidékek minőségközpontú termelőitől, némi szekszárdi hangsúllyal. Egy-két paksi sillert azért szívesen láttunk volna a borlapon. Négy bort decire is kimérnek. Pilsner Urquell-t csapolnak, palackban is csak multisöröket tartanak, pedig ehhez a helyhez illene a sokak által az ország legjobb sörfőzdéjének tartott, már szóba került Brew Your Mind szortimentjéből néhány darab. A tömények igényesek, Magamnak főztem pálinkák, prémium rumok, whiskyk és ginek sorjáznak a választékban. Egy másik helyen evett csirkeszárny tisztes adag volt, így rendelésünk a mezze címszó alatt felszolgált vegyes előételre és egy desszertre szorítkozott. A padlizsánkrém jól sikerült, harmonikus, jó ízegyensúlyú volt, a céklás fetakrém kiváló, a hummusz sem okozott csalódást, ízre, állagra egyaránt megfelelt a várakozásainknak. Nagy kár, hogy készen vásárolt ipari pitát adnak mindehhez, miközben helyben sütött pizzakenyeret is kínálhatnának, az élmény nagyságrenddel jobb lenne. A vegán süti, mint megtudtuk, készen vásárolt, viszont kifejezetten ízletes. A kiszolgálás vegyes képet mutatott. A formálisan udvarias fiatalember, aki fogadott, nem különösebben szívélyes és motivált. Hölgy társa viszont lelkes, kedves és kommunikatív. Összességében megadom a helynek az 5 pontot. Felfele kerekítettem 4,5 pontos konyha esetében. A beltér megérdemel 5 pontot. A kiszolgálás pedig átlagolva 4,5 hasonló a helyzet a konyhához.