Gyémánt 500
2019. március 1.egyedül járt itt 55 Eredeti, hangulatos egység az Akácfa utcában. Vegyes sörök csapon és palackban, értsd nagyipar és minőségi kisüzemi egyaránt, egyszerűbb étkek, amikből nem kóstoltam semmit. A kiszolgálás rendben, az árak is. Valami igen jó IPA sört ittam, amivel maradéktalanul meg voltam elégedve.
Tartják a Fehér Nyúl RAFA sour IPAjat, ami ha jól emlékszem győztesként végzett a minap egy komoly honi megmérettetésen.
2019. március 1.gyerekekkel járt itt 45Az Amy phoban kivételesen nem rendeltünk phot, hanem dim sumot és tavaszi tekercset. Ezutóbbi finom volt, nem rizslapba hanem hagyományos réteslapba volt a tartalom tekerve. Szokásos kommersz thai chili szósz jütt a dim sumhoz, ami korrekt volt, mirelitgyanús. Összességében jó élmény volt, a konyhát inkább átlagosnak mondanám. Szívesen kóstolnék ott phot is.
2019. március 1.barátokkal járt itt 55 Egy kedves jóbarátom mesélte február elején, hogy a Legenda saját kocsmát nyitott a buli negyedben, annak is a fő utcáján, a Kazinczy utcában. Szerencsére pár napra rá a fővárosba vitt az utam, s persze nem hagytam ki e jó kis sörözőt. Jó nosztalgikus élmény volt itt lenni, az zavart, hogy magasított székeik vannak. De sebaj.
Ittunk jó régi Legenda klasszikusokat, Ponyt, Jokerfacet, Snake bite-ot, s hasonlókat. Ételek nincsenek, a beltér rendezett és új, nincs még lelakva. Az árak barátiak.
2019. március 1.egyedül járt itt 35Parányi rozoga kocsma Berettyóújfalu külvárosában. A választék szegényes és kommersz, az árak alacsonyak. Kevés asztal van, mind foglalt, így a kinti asztalnál, a helyhez illő lepattant teraszon ültem le a két deci baracklevem mellé (békebeli 100 ft volt) a februári napsütésben. Van biliárd is. A kiszolgálással nincs gond. Egyszer jó volt, aki tudja mire számíthat, nem csalódik.
2019. március 1.egyedül járt itt 15 A rátkai Italbolt pultosa felállította 30 év legbunkóbb kiszolgálásának rekordját. Köszönésemet belépéskor nem fogadja, átnéz az emberen, amikor sorra kerülök, rendelek, megkapom a tejszínhabos kávémat, a köszönömre nem reagál, majd búcsúzáskor köszönésemre egy hideg, barátságtalan viszláttal válaszol.
A hely egyébként hangulattalan, a választék kommersz, leszámítva azt, hogy vannak Árvay borok, ami nyilván pozitívum. A kávé ár érték aránya megfelelő volt, nem kiemelkedő minőség olcsón, 200 ftért.
2019. február 28.egyedül járt itt 35 Abasáron olyan a Levente pincészet, mint Szomolyán volt Kaló Imre, addig, amíg Vámos Attila el nem kezdett borászkodni. A falu első számú borászati nevezetessége. Jómagam is hozzá igyekeztem, de előtte, gondoltam, kipróbálom a település egyik kocsmáját. Az utam a Fekete Kecskéhez vezérelt.
A háttérben tévé megy, amit nem szeretek, de hát elég gyakori ez a falusi kocsmákban. A pultos kedves, a kandallóban tűz ég. A falon kocsmakupa-győzelemről szóló oklevél, nem vettem ki, hogy mi volt a sportág. Vélhetően foci. Ittam volna egy paradicsomlevet, nem volt így aztán almával elégedtem meg (300 ft). A felhozatal kommersz, az árak kedvezőek. Egyszer jó volt.
2019. február 28.egyedül járt itt 35Mint nótórius felfedező, egy borkóstoló előtt is betérek egy presszóba, hogy bemelegítő italt vegyek magamhoz. Jelen esetben az egy kis Unicumot jelent, aminek az árára nem emlékszem pontosan, de arra igen, hogy meglepően kedvező volt. A kiszolgálás barátságos, ami nem éri az embert váratlanul, mert itt Szomolyán barátságos, szeretnivaló emberek élnek. Összességében korrekt olcsó, átlagos hely ez, kommersz italokkal.
2019. február 28.barátokkal járt itt 55 A Rózsakert vendégház Szomolya Fő utcáján található, innen könnyen megközelíthető a falu két nevezetessége, Kaló Imre valamint Vámos Attila pincéje. Ezúttal is a borozás vitt Szomolyára, így a Rózsakert vendégházba csak nyugovóra tértünk, amikor belefáradtunk az evés-ivás-borozás-beszélgetés nagyon kellemes együttesébe.
Tetszett a kert, a minijátszótér, a tiszta szobák. Nincs nagy komfortfokozat, de nem is kellett nekünk, mint ahogy a reggelit is jobban szeretem valahol az úton elfogyasztani felfedezve egy újabb helyet.
2019. február 26.egyedül járt itt 55 A Házi/Állat nevű hegység, ahol Lőrincz György (nem a borász, hanem a Gault Millau kalauz által valamelyik évben, talán 2016ban az év séfjének választott konyhafőnök) főzött, nem sokáig húzta. Ma már Bárka néven működik itt egy borozó. Mint megtudtam, nem véletlenül hasonlítanak a cégtábla karakterei a Kadarkáéra: azonos a tulaj.
Rengeteg izgalmas bort kínálnak itt is, jó lenne beülni ide egyszer hosszabb időre is. Egy Sárkánytangó Olaszrizlinget kértem, jó volt. Másfél decit adnak közel 1000 ftért. Jó lenne enni is valamit egyszer, az étel/ital rovatban az 5 pont a borválasztékot jutalmazza.
2019. február 26.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Vas Manci hangulatos amatőrnek ható hely, olyan, mint amilyet magam is nyitnék szívesen. A tulaj némi késéssel érkezett, viszont nem állt neki rendre utasítani, mint a Lángosbáró illetékese, hanem kedvesen, közvetlenül kommunikálta a helyzetet. Izgalmas, finom, szépen tálalt padlizsánételt kértem, hummuszágyon érkezett.
Egyébként tetszett az egész étlap, lett volna más kóstolnivaló is, de nem akartam teljesen jóllakni. Az olívaolaj átlagos volt. Limeos, gyömbéres levendulás forró limonádét kértem, a műfaj nem nyert meg, de legyen az az én bajom. A dizájn tetszett. Szép dolog, hogy adnak vizet ingyen, a környezettudatosságot jelzi, hogy fém szívószálat tesznek az italba. Nagyjából minden szempontra 4,5-öt adnék, de ha kerekíteni kell, akkor ez az élmény nekem megér 5 pontot. A helyről olvastam valahol, de Zigzag kollegina beszámolója is megerősített abban, hogy ide el kell menni.